1. אוכל
  2. כתבות

חדשות אוכל: רשת המבורגרים חדשה נולדה

אחות קטנה לבלאק בורגר, קינוחים וקוקטיילים חדשים בטייגר לילי, מאנטה ריי פותחים את הקיץ וברביקיו ששווה לעלות בשבילו לצפון - הכי טעים שיש לסופ"ש

ג'ק ביי בלאק רשת מסדות המבורגרים חדשה
אחד קטן גדול. ג'ק ביי בלאק צילום: יח"צ

קיץ בחוץ, פסח בפתח ובאופן עקרוני הבטן שלנו מקרקרת. במילים אחרות, מומלץ שהסופ"ש הקרוב יוקדש לאכילה. רשת המבורגרים חדשה-ישנה, מסעדת טייגר לילי עם קינוחים, מאנטה ריי חוגגים את הקיץ וקפה לואיז יוצאים לנקות את החופים. כל מה שכדאי לאכול בוויקנד הקרוב

» איפה אוכלים בליל הסדר?
» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» איפה אוכלים בפתח תקווה?
» אוהבים המבורגרים? כל ההמלצות
» הקרב על החומוס הטוב ביותר
 


בלאק ג'ק

רשת Black החליטה להוליד אחות קטנה, ופותחת את הרשת החדשה מבית היוצר של Black "Jack By Black". הרשת תכלול מסעדות קטנות בסגנון מודרני המציעה תפריט מצומצם עליו אמון השף והבעלים צחי בוקששתר. בשלב הראשון ייפתחו ארבעה סניפים: באר יעקב, שוהם, קניון עזריאלי ראשונים בראשון לציון ואבן יהודה. במקביל נפתחה אפליקציית המשלוחים JACK by BLACK. הישיבה חופשית במתחם המסעדה, בפנים ובחוץ, הזמנה מהדלפק, ללא שירות מלצרים, תפריט מצומצם עם  Refill לשתייה הקלה ועם הפתעות בכל הזמנה. ההמבורגר בתפריט יוצע בשני גדלים: 120 ו- 160 גרם, כאשר מי שירצה המבורגר כפול יזמין את שני הגדלים המוצעים. הבשר טרי ונטחן במקום, ותוכלו להזמינו במסגרת ארוחה עסקית עם צ'יפס ושתייה, במחירים של 41-51 שקלים. לקטנטנים מציעים פה ארוחת ילדים של המבורגר או שניצלונים עם צ'יפס, שתיה קלה וגלידה אמריקאית ב-39 שקלים.

השף צחי בוקששתר הבעלים של רשת בלאק בורגר
מתחדש. צחי בוקששתר צילום: אסף עברון

איך אומרים קינוח בתאילנדית?

מסעדת טייגר לילי שברמת החייל החליטה שנודלס זה סבבה והכל, אבל בשביל ארוחה שלמה צריך גם להשקיע בקינוח. השבוע הושקו שם שלושה קינוחים חדשים: קרם ברולה אננס - קרם ברולה בטעם וניל עם סלט אננס טרי, ערמוני מים וליקר תפוזים (42 שקלים); מוס שוקולד - מוס שוקולד על מצע של רוטב גנש ומרנג שוקולד עם אגוזי פקאן, כדור גלידה וניל, שבבי קוקוס קלוי וטוויל שומשום פריך (38 שקלים); ומוס פסיפלורה - מוס שוקולד לבן עם אגוזי לוז על מצע רוטב פסיפלורה ופירות יער במרטיני. מוגש עם סורבה מנגו (40 שקלים). אגב, קרם הברולה ומוס הפסיפלורה הנן מנות ללא גלוטן. נוסף על הקינוחים רקחו בבר של טייגר לילי גם כמה קוקטיילים חדשים ובהם: מאי תאי - רום, ליקר תפוזים, ליים וסירופ רימונים (42 שקלים); קוסמוי - ג'ין, ליקר מלונים, מלפפון ונענע (42 שקלים); ליצ'י פוקט - רום, ליקר פסיפלורה, אננס וליצ'י טרי (40 שקלים); וקאו לאק צ'ילי - קמפרי, רום, ליים וצ'ילי טרי חריף (44 שקלים).

טייגר לילי רמת החייל – הברזל 32, תל אביב; טייגר לילי שרונה מרקט – קלמן מגן 3, תל אביב

קינוח קרם ברולה של מסעדת טייגר לילי
עם טעם של תאילנד. קרם ברולה של טייגר לילי צילום: עידן גור

חם בים

בשעה טובה (או רעה, תלוי איזה טיפוסים אתם) עברנו לשעון קיץ. הטמפרטורות מתחממות, השמש מאירה עד מאוחר ובאופן כללי אנחנו צמאים יותר. יקבי רקנאטי החליטו לנצל את המצב והרכיבו יין חדש עבור המסעדה הכי קייצית שאנחנו מכירים – מאנטה ריי. היין, שנושא את השם המבטיח (והקצת רומנטי) "חוש ביופי" יושק בשישי הקרוב, ה-31 במרץ במסעדה. במסגרת החגיגות החל מהשעה 12:30 ועד 18:00 תלווה את הסועדים מוזיקה שיינגן דיג'יי נועם צ'רצ'י ובין 15:00-18:00 ייצאו הרקדנים ענבר נמירובסקי ועידן פוגרס בצעדי מחול ובפרחים בין השולחנות. לרגל ההשקה רקח השף רונן סקינזיס מנות מיוחדות כמו סביצ'ה של לוקוס במלח ולימון; סשימי טונה על תמרהינדי עם פרחי אמנון ותמר; נתחים של לוקוס מפולט, קרם בטטה סגולה, שבבי שאלוט, לימון כבוש ובזיליקום ועוד. יהיה קייצי.

מאנטה ריי – שישי, ה-31 במרץ, חוף מאנטה ריי, החל מ-12:00

חגיגת קיץ במסעדת מאנטה ריי
קיץ בצלחת. פארידה ויין של מאנטה ריי צילום: יח"צ

מנקים על החוף

עם יד על הלב השילוב בין אוכל טוב לתרומה לקהילה נשמע לנו חשוד בהתחלה. אבל אחרי ששמענו את התכנון של רשת קפה לואיז החלטנו שאפשר לחזור ולהאמין באנושות (עד הפעם הבאה שהיא תבאס אותנו כמובן). הרשת, בראשותו של השף אוהד קורי, תוציא בשישי הקרוב, ה-31 במרץ (בשעה 10:00) משלחת ניקיון לחופי ישראל. את המשלחת מציידים בכריכים המצוינים של לואיז, שתייה, שקיות אשפה וכל מה שצריך בכדי להשאיר את החופים נקיים. מי שירשם ויצטרף למשלחת החופים של לואיז יקבל שובר למימוש באחד מסניפי הרשת על סך 80 שקלים. "אני מאמין שאוכל טעים ובריא זה לא מספיק בכדי שהגוף שלנו יהיה מאוזן", מסביר קורי. "הכל מתחיל בטבע ובסביבה בה אנחנו חיים. חשבנו להזמין את הלקוחות שלנו לקחת חלק וגם לפנק אותם בארוחה טובה". להצטרפות למשלחת חובה להירשם מראש דרך עמוד הפייסבוק של קפה לואיז. מספר המקומות מוגבל.

קפה לואיז – לכל הסניפים

ארטישוק צרוב של קפה לואיז
טעים פה, טוב לסביבה. ארטישוק צרוב של קפה לואיז צילום: אנטולי מיכאלו

ממש כמו בטקסס

אם כל דרינק כבר הפך במחוזותנו לקוקטייל אז כל מנגל הוא כבר מזמן ברביקיו. החל מה-29 ועד ה-31 במרץ (רביעי-שישי), יתארח במתחם יקב תשבי השף וה-Pit Master פיל ווינגו (Phil Wingo), אחת הדמויות המובילות בתחום מטבח הברביקיו העולמי, שעומד בראש איגוד השפים של הברביקיו האמריקאי Pork mafia. במסגרת הביקור יעביר ווינגו סדנאות לקהל המקצועי וכן יגיש לקהל הרחב את מיטב מנות מטבח הברביקיו אותו הוא מייצג. ווינגו יתארח במתחם שכבר מאכלס משאית GARAGE BBQ, שמכילה מעשנת אמיתית, ממש כמו בטקסס. אז מה אוכלים? התוצרים העסיסיים והמעושנים יוגשו בכריך או בצלחת לצד צ'יפס וכן בטייק אווי הביתה לפי משקל. (סנדוויץ  40 שקלים/ בריסקט 210 שקלים לק"ג/ עוף שלם 90 שקלים לק"ג). בין היתר יוגשו בריסקט, טלה ועופות שונים הנמשחים ברטבים עוקצניים ומתובלים בתבלינים ייחודיים מארה"ב.

יקב תישבי – כביש 652, 29-31 במרץ, בין 11:00 ל-15:00

מעשנת ביקב תישבי
ממש בכמו באמריקה. כריך ברביקיו ביקב תשבי צילום: אייל ג'מילי
תגיות

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>