1. אוכל
  2. כתבות

חדשות אוכל: העסקית שתצבע לכם את היום

מבקרים במשייה בצהריים, ממשיכים לקטנות בניחוח איטלקי באלורה, מתפרעים עם פיצה בתוספת טבעות בצל וקופצים לפסטיבל אוכל בבאר שבע – כל הידיעות החשובות לשבוע טוב באמת

קלמארי של משייה
צהריים בסטייל. קלמארי מתוך העסקית של משייה צילום: אנטולי מיכאלו

אם אתם שואלים אותנו, אין תקופה טובה יותר בשנה מאשר הימים השקטים שלפני קדחת חגי תשרי - שיא החום מאחורינו, הפאניקה של תחילת שנת הלימודים כבר עברה, האנשים ברחובות קצת יותר רגועים והתיאבון רק הולך וגובר. הנה כמה הצעות שיעזרו לכם להפוך את כל הטוב הזה לטעים במיוחד: יוסי שטרית בתפריט צהריים חדש ומקורי, אלורה בפסטיבל צ'יקטי משמח, פיצה האט עם חידוש לא מתחנף ובאר שבע עם פסטיבל מחוץ לעיר - כל החדשות הטובות לשבוע גרגרני במיוחד. 

» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» המסעדות הטובות ביותר בירושלים
» בתי הקפה הטובים בתל אביב
» עסקיות שוות בתל אביב     

שף בצהרי היום

מסעדת משייה היוקרתית של השף יוסי שטרית יוצאת בימים אלה עם תפריט עסקיות חדש ומרתק. דיל הצהריים של משייה מספק אפשרות נהדרת להתנסות במנות המושקעות של השף, במחיר מעט ידידותי יותר מתפריט הערב, ובאווירה נעימה לא פחות. במסגרת העסקית, שמוגשת בימי חול בין השעות 12:30-16:30, תוכלו לקבל מנה ראשונה לצד לחם פרנה מרוקאי מהטאבון, ועיקרית לבחירה - במחיר העיקרית בלבד. בראשונות תמצאו קובה-ניה מבשר בקר, עם בורגול, בוטנים וקרם פרש; בשר ברווז מבושל ביין אדום וקינמון, עטוף תרד ומוגש עם קצף תפוח אדמה; וסלט עשבים קצוצים דק, עם ג'עלה (תערובת אגוזים ושקדים) ודובדבנים חמוצים מיובשים. בשלב העיקריות תפגשו עוד מנות עם נגיעה צפון אפריקאית בפרשנות השף, כמו פיקניה פרוסה דק, ציר עשבים מקומיים, בצלים כבושים וחסה  צלויה (98 שקלים);  פילה עגל גלילי עם בטטה סגולה מהטאבון וציר בקר מעושן (146 שקלים); ומוסר פרא עם ציר עוף, כורכום, מיסו ולימון , במיה וקרם כוסברה (128 שקלים). עצה שלנו - פנקו את עצמכם עד הסוף ושלבו עם הארוחה את אחד הקוקטיילים המצוינים שמציעים כאן. 

משייה - לכל הפרטים

קובנייה של משייה
מנות מושחזות. קובנייה מתוך תפריט הצהריים של משייה צילום: אנטולי מיכאלו

איטליה בקטנה

אם אתם כמונו, חובבים של ארוחות מגוונות בכמה שיותר מנות קטנות וטעמים, ההצעה הבאה במיוחד בשבילכם: מסעדות אלורה הוותיקות, בשדרות רוטשילד ובן גוריון בתל אביב, מקיימות פסטיבל שלם שכולו הצדעה למנות צ'יקטי (הטאפאסים של ארץ המגף). הפסטיבל, שמתקיים בין התאריכים ה-3-19 בספטמבר (לא כולל סופי שבוע) מציע תפריט עשיר בחומרי גלם וסגנונות, במחיר התחלתי של 14 שקלים למנה.  תמצאו בו סלט אבוקדו עם  אספרגוס חלוט, טבעות צ׳ילי אדום, קרם עגבניות ושומשום קלוי; ספריבס מבושלות בבישול ארוך, עם צ׳יפוטלה, פילטים של לימון, תפוז ומנטה חריפה; וסקאלופ על קרם ארטישוק ירושלמי ואפונה. את השולחן העמוס תוכלו ללוות עם יין סופר טוסקאן איכותי, שיוגש בבקבוקים אישיים מיוחדים לאירוע.  מומלץ להזמין מקומות מראש.

אלורה - לכל הפרטים

פסטיבל צ'יקטי במסעדת אלורה
גם וגם וגם. פסטיבל צ'יקטי במסעדות אלורה צילום: דידי ג'ונסון

פיצה ועוד

נמשיך עם בשורה טובה למחפשי המאנץ' המוגזם שלא מצליחים להחליט אם ללכת על פיצה? או על משהו קריספי? אולי בכלל גם וגם? ובכן, פיצה האט פתרה לכם את הדילמה והשיקה לאחרונה פיצה מיוחדת שמשלבת בין השניים. תכירו את הדאבל רינג: פיצה משפחתית בעלת קראסט כפול ממולא במוצרלה, בשילוב טבעות בצל אפויות וקאנצ'יות שמשוויצות בבמה שפינו להן. לרגל ההשקה יוצאת פיצה האט במבצע מיוחד ומציעה את הפיצה החדשה, פלוס פיצה משפחתית רגילה ב-55 שקלים כל אחת (בקניית שני מגשים בלבד). הדיל תקף עד תום אוקטובר.  

פיצה האט - לכל הפרטים

דאבל רינג של פיצה האט
כמו ראשונה ועיקרית. דאבל רינג של פיצה האט צילום: מישה קמינסקי

תל אביב eat  בבאר שבע

נסיים עם אירוע כיפי במיוחד שקורה השבוע בבירת הנגב -  פסטיבל הקולינריה תל אביב איט, שמתקיים מידי שנה בתל אביב, מגיע לראשונה לבאר שבע במתכונת מיוחדת ומבורכת. בין התאריכים ה-10-19 בספטמבר, יתארחו במסעדות נבחרות בבאר שבע השפים והצוותים של מספר מסעדות תל אביביות מוכרות. הסועדים בבאר שבע יוכלו להגיע למקומות ולמצוא מנות דגל ממספר מוסדות קולינרים תל אביבים כמו האוזריה שתתארח במסעדת הסיפריה; ניטן תאי והשף שחף שבתאי שיגיעו למסעדת קמפאי; בר האוכל השמח דלידה יככב בתפריט של מסעדת כפרה; ועוד מגוון שיתופי פעולה מעניינים מחכים לכם ברחבי העיר. 

פסטיבל תל אביב EAT בבאר שבע - לכל הפרטים
  

מסעדת דלידה בבאר שבע
טועמים את תל אביב בבאר שבע. טרטר דג של דלידה צילום: אנטולי מיכאלו

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>