שיו איזה כיף: המסעדות שיעשו לנו את הקיץ

מסעדת החוף של עומר מילר, המקום החדש של R2M, הביסטרו של יובל בן נריה והפיתה של בינו ברוטשילד - המסעדות החדשות שיצבעו לנו את הקיץ

סשימי של מסעדת יא פאן
מנות ביסטרו בניחוח יפני. נתח קצבים של יא פאן צילום: יפית שמחה

לא צריך להיות חובב מסעדות מושבע כדי להרגיש את גל בתי האוכל החדשים ששוטף את מחוזותינו. לצד הגעתה של העונה הלוהטת משתנים גם החשקים הקולינרים שלנו, שפונים לכיוון פחות מחייב מאוכל מנחם של חורף. הדבר בא לידי ביטוי גם בסוג המקומות החדשים, שמתאפיינים בחוויה משוחררת, אוכל קליל וכמובן אווירה של קיץ. הנה כל המקומות החדשים שחייבים להכניס ללוז:

» תכירו את המסעדה החדשה של יונתן רושפלד
» יאקימונו הכשרה: ערב של הזיה
» איפה אוכלים את הפיצות הכי טובות בתל אביב?

» המסעדות המומלצות ביותר בירושלים

ג'ונתן פוד קלאב

לפני מספר חודשים חזר יונתן רושפלד לחיינו כשפתח מסעדת פופ אפ בחלל המיתולוגי של מסעדת הרברט סמואל. כנראה שהיוזמה רק חידדה את רצונו של השף לחזור ללהבות, וממסעדה זמנית הפך רושפלד את ג'ונתן פוד קלאב למסעדה קבועה שפועלת בניצוחו. המטבח של המקום ממשיך לשקף את סגנונו של השף - עם שימוש בחומרי גלם טריים ומקומיים, וסטייל ים תיכוני עשיר בטעמים. נכון לתקופה זאת המקום פועל בימים שני – שבת החל מ-19:00. 

ג'ונתן פוד קלאב - קויפמן 6, תל אביב

ג'ונתן פוד קלאב
וולקאם בק. ג'ונתן פוד קלאב צילום: איליה מלניקוב

קפטן קארי

אם כבר יונתן רושפלד נמשיך עם גרסת השף לאוכל הודי במיטבו - לאחר ההצלחה של קפטן קארי בשרונה מרקט, הושק לפני מספר שבועות הסניף השני במיקום קצת יותר מרכזי – דיזנגוף 149 בתל אביב. קפטן קארי מציע תפריט ממוקד וקולע של מנות בועטות בסגנון תת היבשת הטעימה, כמו קארי בטטה עם טופו ופלפלים; עוף טנדורי עם קארי אדום; גבינת פאניר עם דל של עדשים כתומות ועוד.  החדשות הטובות באמת – יש גם משלוחים. 

קפטן קארי - דיזנגוף 149, תל אביב

לחם נאן של קפטן קארי
אוכל רחוב עם נגיעה של שף. לחם נאן של קפטן קארי צילום: איליה מלניקוב

יא-פאן

הביסטרו היפני של השף יובל בן נריה (טאיזו) נפתח לפני מספר שבועות ברחוב נחמני בתל אביב, ומאז לא מפסיק לעשות רעש בביצה. החוויה בביסטרו מעט קלילה יותר ממסעדת האם, עם בר גדול ומרכזי שתופס את רב החלל הפנימי ומספר שולחנות נוספים בחוץ. בתפריט תמצאו פרשנות מקורית של השף לחומרי גלם יפנים ומבחר מנות בסגנון ביסטרו מדויק ומעודכן. המקום פתוח בשעות הערב בלבד ולא ניתן להזמין מקומות מראש. 

יא פאן – נחמני 26, תל אביב

סשימי של מסעדת יא פאן
אוכל שכיף בקיץ. סשימי של מסעדת יא פאן צילום: יפית שמחה

סוסו אנד סאנס - דיזנגוף וקניון האופנה של גינדי

כנראה שהתור הארוך מול הבוטקה של השף ברוטשילד לא הותיר הרבה ברירות לעומר מילר. השף, שהחליט לפני מספר חודשים לעזוב את מטבחי היוקרה שלו ולהתרכז בהמבורגרים מושחתים לעם, משיק בימים אלה שני סניפים דנדשים לסוסו אנד סאנס ובזאת הופך מילר את הבייבי שלו לרשת. הסניף השני נפתח ברחוב דיזנגוף והשלישי בתוך מתחם האוכל של קניון האופנה החדש של גינדי. שאפו לשף.

סוסו אנד סאנס - דיזנגוף 166, תל אביב 
סוסו אנד סאנס -  קניון האופנה - קרליבך 6, תל אביב

מתאים גם באמצע הלילה
הכוכב המושחת של הקיץ. המבורגר של סוסו אנד סאנס צילום: ערן לאור

קליפסו

העונה החמה של עומר מילר בשיאה - לצד הסניפים החדשים והתפתחותה של הרשת, משיק השף בימים אלה גם מסעדת חוף קיצית ואנרגטית. מילר חבר לאיש חיי הלילה דוד טור ויחד הם פיתחו את הקונספט הכי מתבקש בעונת הקיץ התל אביבית. קליפסו TLV  ממוקמת בחוף פרישמן ותציע לבליינים הרעבים מנות ונשנושים שכיף לאכול באווירת החוף המשוחררת. הפתיחה ממש מעבר לפינה.

קליפסו TLV - חוף פרישמן, תל אביב   

סופרפוד בוטיק

דושי לייטרסדורף, המקימה והבעלים של מתחם דלאל בנווה צדק, משתפת פעולה עם אביבית כהן, מומחית למזון ולרפואה טבעית. השתיים הקימו יחד את סופרפוד בוטיק - מרכז אורגני בסגנון אורבני, שמציע מגוון מוצרים, חומרי גלם ופתרונות לתזונה טבעית. בסופרפוד בוטיק תמצאו מוצרים ללא חומרים משמרים, ללא גלוטן או מוצרי חלב, ומנות מאוזנות מלאות בערכים תזונתיים שטובים לגוף ולנפש. טרם גובשו שעות פעילות קבועות, אך סופרפוד בוטיק כבר פתוח לקהל הרחב בימים אלה.

סופרפוד בוטיק – מרמורק 10, תל אביב

סלט קינואה של סופרפוד בוטיק
אוכל שבריא לגוף ולנפש. סלט רד קינואה של סופר בוטיק צילום: ירון ברנר

רוטשילד 12 החדש

קבוצת R2M  עומדת בפני אחד השינויים המסקרנים שצפויים בביצה בקיץ הקרוב - רוטשילד 12 האהוב יסגור את שעריו, ובמקביל תפתח הקבוצה ברחוב הרצל הסמוך מקום בסגנון יפני. טרם גילינו איך יקראו למקום החדש אך פתיחתו צפויה כבר בסוף חודש אוגוסט. נמתין בסבלנות.

החדש של R2M – הרצל 26, תל אביב

בינו בפיתה

חובבי השווארמה תחזיקו חזק – בינו גבסו, הלא הוא דוקטור שקשוקה בכבודו ובעצמו, מגיע לשדרות רוטשילד (לחלל בו שכנה מסעדת השולחן לשעבר של עומר מילר). בינו יציע במקום החדש את השווארמה המפורסמת שלו, ויספק את רעבונם של מאות העובדים והמטיילים באזור. הפתיחה צפויה בשבועות הקרובים.

בינו בפיתה  - רוטשילד 73, תל אביב

שווארמה בלאפה של בינו
גם לרוטשילד מגיע. שווארמה של בינו צילום: ברק קרואני

זוזוברה

מוסד האטריות מהרצליה נוחת סוף סוף בתל אביב. אחרי 18 שנות פעילות הגיע הזמן שגם התל אביבים ייהנו מבר הנודלס הקליל של אבי קונפורטי. הסניף התל אביבי ממוקם במתחם האוכל של קניון האופנה של גינדי ופתוח להרצה ממש בימים אלה.

זוזוברה  - קרליבך 6, תל אביב

נאם קינג ג'ורג'

אחת המסעדות האסיאתיות הכיפיות של השנים האחרונות, בדרך לאחות קטנה במרכז תל אביב. זהו הסניף השלישי של קבוצת המסעדות התאילנדיות, אחרי המסעדה בצפון דיזנגוף וסניף שני בנמל תל אביב. הסניף החדש טרם פתוח לציבור, אך עתיד להיפתח כבר בשבועות הקרובים. 

נאם - קינג ג'ורג' 84, תל אביב

ק-פה האנוי

בלב כיכר רבין ההומה, עתידה להיפתח בשבועות הקרובים שלוחה של הביסטרו הפריזאי ק-פה (מבטאים Cape) האנוי - מסעדה בסגנון ויאטנמי עם מנות פיוז'ן אסיאתיות, דוכן מיצים ייחודי ואווירה אותנטית של המזרח הרחוק. על בניית התפריט הופקדה נופר זוהר (משחקי השף, כתית, מזללה וצפון אברקסס), שאף נסעה לטובת התפקיד להשתלמות של כמה שבועות בפריז. המקום יציע אפשרות קצת אחרת לבילוי קולינרי, עם נגיעות צרפתיות מהודקות לצד טעמים ויאטנמים בועטים. 

ק-פה האנוי - מלכי ישראל 10, תל אביב

מרק של ק-פה האנוי
ויאטנם פינת צרפת. מרק של ק-פה האנוי צילום: באדיבות יח"צ

פטיסרי שוורצברד 

הקונדיטור ערן שוורצברד פותח מאפייה וקונדיטוריה שכולה מוצרי פטיסרי מושקעים מעשה ידיו. הקונדיטוריה צפויה להיפתח במהלך חודשי הקיץ.

פטיסרי שוורצברד - יגאל אלון 96, תל אביב

עוד מקומות שאסור לשכוח:

הירו ראמן - בר הראמן החדש של השף ישראל אהרוני בלבונטין

לה קוטה - בר הברוסקטות החדש של אנשי הג'ונו באבן גבירול

רובן  - הסנדוויץ' הניו יורקי שכבש את תל אביב, חוזר לתקופה מוגבלת של ארבעה חודשים

ג'רדינו בלו - טרטוריה משפחתית בסגנון איטלקי בשכונת הדר יוסף

TOMETOMATO - בר פסטה קליל וצעיר בשדרות וושינגטון בפלורנטין 
 

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>