יוצאים לאכול: סיבוב קולינרי בפתח תקוה

לאחר שהפכה לבירת ההיי טק הישראלית וליעד מגורים חדש ומועדף על משפחות צעירות, מציעה אם המושבות גם סצנה קולינרית מפתיעה וחסרת פשרות. אלה כל המסעדות המומלצות שאסור לפספס בעיר

אויאמה פתח תקוה
הטעמים העזים של אסיה. אויאמה בפתח תקווה צילום: אלמוג דביר

עבור חלקינו קולינריה בפתח תקוה מסתכמת במסעדות פועלים אותנטיות ופלאפל בטעמים, אך בשנים האחרונות בלי ששמנו לב, העיר מתפתחת במהרה ועוברת שינוי מקצה לקצה. בגלל (או בזכות) מחירי הדיור המופקעים בתל אביב וסביבתה הקרובה צעירים רבים הכריזו חדל! ארזו את חייהם התל אביבים והיגרו אל אם המושבות. במקביל צמחו בעיר משרדי היי טק רבים וחיש מהר פתח תקוה עברה תחייה בליינית מפתיעה שמשימתה העיקרית והנכספת היא להאכיל את הקהל החדש בעיר בסטנדרטים הכי גבוהים שיש. קחו למשל את מתחם יכין סנטר בעיר שהפך למוקד הבילוי העיקרי של תושבי העיר וסביבתה, שמרכז מסעדות מעולות ופאבים תוססים שלא יביישו את רחוב רוטשילד התל אביבי, וזאת מבלי לבזבז דקה על חיפוש חנייה. אז תשכחו מכל מה שחשבתם על פתח תקוה, הזירה הקולינרית בעיר היא הדבר הכי חם מחוץ לתל אביב, לכם רק נשאר להכניס כתובת בוויז.

» מאפיות מומלצות בירושלים
» המסעדות ההודיות הטובות בתל אביב
» מה מחכה לכם בשוק רוטשילד אלנבי?
» אמריקה מגיעה לתל אביב
» איפה אוכלים סושי מנצח?

טריולה

האיטלקיה הותיקה הזו פועלת מעל לשש שנים במתחם יכין סנטר ולוקחת את פתח תקוה הכי קרוב שיש לארץ המגף. בטריולה תפריט מגוון שכולל פיצות קריספיות מהטאבון, פסטות בעבודת יד שלא יביישו אף מאמא איטלקיה מיומנת, פירות ים טעימים ומנות ראשונות שיכניסו אתכם לאווירה. מידי יום שני כמחווה לתרבות השיכר המפוארת של איטליה תחגגו בערב יין ללא תחתית ובשעות הצהריים תוכלו להתפנק עם צלחת פסטה מנחמת ומשתלמת במסגרת העסקית שכוללת מנה ראשונה ושתייה (49-115 שקלים).

מה אוכלים: לפתיחה תתחילו עם כרובית טרטופו - פרחי כרובית במחבת לוהטת הישר מהטאבון עם רוטב איולי כמהין ופרמז'ן (38 שקלים). תוכלו להמשיך לפיצת קרצ'ופי עם מוצרלה, ארטישוק, קלמטה ופלפל חריף (57 שקלים) ותסיימו עם מנת הפפרדלה די מארה המפורסמת של המקום שמגיעה עם שרימפס וקלמרי ברוטב שמנת ברנדי, שקדים ועגבניות מיובשות (76 שקלים) .

למי מתאים: מקום מעולה לארוחה זוגית אינטימית, מפגש משפחתי מהנה או הפסקת צהריים מושקעת. לחגיגות מיוחדות וגדולות תבדקו את החדר הפרטי של המקום.   

טריולה - שחם 14 יכין סנטר, פתח תקוה

מנה של מסעדת טריולה פתח תקווה
הכי קרוב לארץ המגף. טריולה פתח תקווה צילום: אנטולי מיכאלו

אויאמה

המסעדה המרגשת הזאת הציבה רף גבוה לאסיאתיות בעיר ושומרת עליו כבר למעלה מעשור עם מנות מיוחדות, חומרי גלם טריים בהשראת מטבחי אסיה ותפריט שמתעדכן עם שינוי העונות. המנות באויאמה משלבות סגנונות בישול שונים מהמזרח הרחוק ומפגישות בין הטעמים העזים והאקזוטיים של המטבח ההודי, תאילנדי, ויאטנמי וסיני עם החך המאתגר של הישראלי הממוצע. גם מהמטבח היפני תוכלו ליהנות כאן עם תפריט סושי מיוחד (43-49 שקלים) שתוכלו להזמין במשלוח הביתה יחד עם המנות האחרות. לאויאמה גם עסקית שכוללת מנה ראשונה ושתייה במחיר מנה עיקרית באמצע השבוע (45-69 שקלים).

מה אוכלים: פותחים את הארוחה בסלט אטריות מרענן עם פירות ים ברוטב צ'ילי ליים ופטריות פאנגוס (58 שקלים), למנה עיקרית ממשיכים עם פרגית בומביי בתבלינים הודיים וראייטת חצילים (65 שקלים) ומי שחייב עוד משהו מהתפריט המסקרן הזה כדאי שינסה את לחמניית הבאן האוורירית בגרסת החזיר הנימוח או העוף הפריך (34 שקלים).

למי מתאים: למי שאין תקציב או זמן לטיול ארוך במזרח אבל ממש רוצה לחוות את כל הטעמים, הריחות והמגוון של מטבחי אסיה. מקום מצוין לארוחת ערב סטייל מסעדת שף תל אביבית מינוס חיפושי החניה.

אויאמה - דרך יצחק רבין 17 יכין סנטר, פתח תקוה

ארוחה באויאמה פתח תקווה
חוויה אסיאתית אמיתית . אויאמה פתח תקווה צילום: אלמוג דביר

בוקריה

בבוקריה נותנים את הבמה לארוחה הכי חשובה ביום וכנראה הכי טעימה שיש - ארוחת הבוקר. המסעדה שמעוצבת כמו שוק ססגוני מגישה בכל יום עד השעה 16:00 תפריט בראנץ' שכולל בופה עשיר עם מגוון סלטים, ממרחים ושאר טעימים שיגרמו לכם לפתוח את היום כמו אלופים (59 שקלים). לצד המבחר של הבופה תוכלו להשתדרג במנות מפנקות על טהרת הביצים בהשראת מטבחי העולם. שהשמש יורדת הבופה אומנם הולך לישון אבל המסעדה ממשיכה להגיש מגוון ארוחות בוקר טעימות ומרגשות.

מה אוכלים: אחרי שסיימתם לנשנש בבופה הגיע הזמן לצבור כוחות אמיתיים להמשך היום עם שקשוקה צרפתית של שמנת, פטריות, תרד, ביצים עלומות וחלה קלויה (49 שקלים או תוספת 25 שקלים לבופה) או פריטטה ספרדית עם מגוון ירקות בהשראת שוק בוקריה בברצלונה (תוספת 10 שקלים למחיר הבופה). למי שאוהב לפתוח את היום במתוקים, הפנקייק האוורירי עם אגוזים מסוכרים ומייפל היא הבחירה המנצחת (39 שקלים או תוספת 15 שקלים לבופה). 

למי מתאים: לכל אדם וטף שחשקה נפשו בארוחת בוקר מפנקת עם מגוון מטורף.

בוקריה - יצחק רבין 17 יכין סנטר, פתח תקוה

מסעדת בוקריה פתח תקווה
מתפנקים על בוקר בכל שעות היום. מסעדת בוקריה צילום: גיא בן אפריים

מנואל

כשתכנסו לחלל המסעדה ותריחו את ניחוחות עשבי התיבול והמאפים החמים לא תאמינו שעד לאחרונה היה כאן מוסך אופנועים מפויח. מנואל היא מסעדה חדשה, כשרה ויצירתית עם תפריט מעניין שמשדרג את חווית הפסטה-פיצה הבנאלית ואפילו דואגת לטבעונים שמתנזרים ממוצרלה ולנטולי הגלוטן שנשמרים מהבצק. שף המסעדה מוראל מימון עבד במסעדות במיאמי ובארץ, ומעניק פרשנות מגניבה למטבח האיטלקי הקלאסי שפוגש את חומרי הגלם הישראלים.

מה אוכלים: בתפריט תמצאו קלאסיקות איטלקיות כמו ארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים שמוגשים עם קרם עגבניות (36 שקלים), מנות איטלקיות עם טאצ' מקומי כמו שווארמת ים- נתחי דג בליווי טחינה ופוקצ'ה איטלקית (54 שקלים) והברקות יצירתיות כמו רביולי גבינה ברוטב הדרים, שום פלפל שאטה ואורגנו (56 שקלים).

למי מתאים: מקום מגניב וקליל למפגש טעים עם חברים ומשפחה או לצהריים משביע שכולל ארוחה עסקית אטרקטיבית שכוללת מנה ראשונה, תוספת ושתייה (59-89 שקלים) . 

מנואל - גיסין אבשלום 7, פתח תקוה

פיצה של מסעדת מנואל בפתח תקווה
חדשה ויצירתית. מנואל בפתח תקווה צילום: לירן מימון


פפריקה

מקום ותיק ביכין סנטר שמציע מנות ממבחר מטבחים בעולם ובין היתר עושה כבוד למטבח הישראלי שלנו. בפפריקה תקבלו מנות גדולות ומפנקות במחירים נוחים ותמצאו מענה לכל רעב וחשק בין האופציות הרבות שקיימות בתפריט כמו חמש מנות חומוס שונות (23-28 שקלים), נבחרת בצקים משובחים מהמטבח התימני, פחמימות מהמטבח האיטלקי ובשרים שנצרבו בגריל לוהט. המקום מציע גם ארוחת בוקר עשירות (36-53 שקלים), תפריט עסקי משתלם באמצע שבוע (42-61 שקלים) ואפילו תפריט ילדים מגוון שכולל עקרית, טרופית קרה וגלידה (35-37 שקלים).

מה אוכלים: בראשונות מציעים כאן כרובית פריכה עם לימון כבוש וסלסת עגבניות (28 שקלים), לעיקרית תוכלו ליהנות מסלט עוף מקסיקני עם גווקאמולה וקריספי נאצ'וס (53 שקלים) שכיף לחלוק עם כולם וכריך "אל סלבדור" עסיסי שמוגש בלחמניה מתוקה עם פרגית פריכה, איולי עשבים וצ'יפוטלה (54 שקלים).

למי מתאים: המקום האידיאלי כשמחפשים פיתרון למענה קולינרי רחב עם מגוון שכל אחד מהסועדים ימצא משהו שהוא אוהב. 

פפריקה - השחם 21, יכין סנטר, פתח תקוה 

פיצה במסעדת פפריקה פתח תקווה
עושה כבוד למטבח הישראלי. פפריקה בפתח תקווה צילום: מיטל סולומון

גומבה

מסעדה איטלקית בשירות עצמי עם אוכל צבעוני וטרי באווירה קלילה ולא מחייבת. בגומבה תמצאו מאפים איטלקיים דוגמאת פיצות, פוקצ'ות וקלצונה, מבחר של ניוקי, רביולי ופסטות שאפשר לשדך למגוון הרטבים שבתפריט. במנות תמצאו כאן חומרי גלם איטלקים קלסים כמו קלמטה, ארטישוק ופפרוני שיוצרים את הארוחה האיטלקית האידיאלית במחיר שווה לכל כיס.

מה אוכלים: סלט ארטישוק צרוב עם זיתי קלמטה ופרמזן ברוטב קיסר (44 שקלים), פסטה "פונגי דל בוסקה" עם מיקס פטריות צלויות, קרם שמנת ומחית כמהין (46 שקלים) ופיצה 4 גבינות על בסיס פסטו עם נבחרת גבינות שכוללת מוצרלה, פטה, ריקוטה ופרמזן (46 שקלים). בגזרת הקינוחים תמצאו הפתעות טעימות כמו קרם נוטלה (16-26 שקלים) וקנולי קרם עוגיות (26 שקלים).

למי מתאים: מעולה לצהריים או ארוחת ערב איטלקית באווירה משוחררת ולא מפונפנת עם מחירים נוחים. רק קחו בחשבון שאין פה מלצרים ואת האוכל תצטרכו לקחת בעצמכם.
  
גומבה -  לשם 11 קרית מטלון

טורטליני של מסעדת גומבה בפתח תקווה
קליל ועשוי היטב. גומבה בפתח תקווה צילום: שי איפגין


ועוד שני מקומות בקטנה:

לה קרנה הוא דיינר כריכים והמבורגרים מושחת וקרניבורי לרעבים במיוחד. אל תפספסו את "בורגר הקצב" - קציצת בשק עטופה בפרוסות אנטריקוט עם רוטב ברביקו חם ובצל קריספי (50 שקלים) או "כריך לה קרנה" פרוסות אנטריקוט עם צ'ימיצ'ורי חרגל ומיונז (36 שקלים).  

לה קרנה - חיים עוזר 1, פתח תקוה
 
בכור את שושי היא מסעדת פועלים מיתולוגית שעובדת משנת 1966 ומציעה אוכל מבושל ואותנטי מהמטבח הטריפוליטאי המופלא. בין הסירים תמצאו קציצות מפרום (41 שקלים) ותבשיל מנחם של שעועית עם כמון (35 שקלים) שמגיע עם לחם, סלט חמוצים, צ'ר'צי ותוספת לבחירה.

בכור את שושי - ז'בוטינסקי 63, פתח תקוה

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>