מבחן טעימה: איפה קונים אוזני המן?

בצק שמרים, חמאה או טבעוני, מילויים מפונפנים ואפילו אוזן המן שהשתדכה למקרון - המאפיות לא נחות לרגע וממציאות אינסוף חידושים מתוקים ואפילו מלוחים. לכבוד החג השמח אלה האוזני המן שחייבים להכיר

אוזני המן של פיס אוף קייק
הצד המתוק של החג. פיס אוף קייק צילום: אפיק גבאי

אין ספק שהמאכל המככב של פורים הוא לא מסוג הדברים שגונבים לחודש אדר את ההצגה. בדיוק בגלל זה השקיעה מערכת עכבר העיר את החודש האחרון בטעימות בלתי פוסקות של משולשים פריכים מכל הסוגים, המינים והצבעים כדי לעזור לכם להחליט מי מהאוזני המן נותרה מקורית ומשעממת, מי בכל זאת מכילה פרג שאפשר לאהוב ומי העיפה לנו את הפוני ולא תספיק להגיע למשלוח המנות המתוכנן לשכנים. שימו תחפושת ותפתחו את התיאבון, מבחן הטעימה של פורים 2017 יוצא לדרך.

» פורים 2017 - המדריך המלא
» 
מבחן הטעימות – איפה קונים אוזני המן?
» לשתות ולשכוח – כל מסיבות פורים
» ההופעות שמחכות לכם בפורים
» מה עושים עם הילדים בפורים?

ציון 9.5 - רולדין

מה טעמנו: אחרי שכבשה את שוק סופגניות הבוטיק, רולדין מצליחה לעשות לנו את זה גם בפחמימות של פורים. למערכת הגיע מארז מכובד שהצליח להוציא מאיתנו קריאת התפעלות בלתי נשלטת. בקופסה הצבעונית חיכו מספר אריזות קטנות עם מגוון עשיר של סוגים: קולקציה מתוקה בטעמי שוקולד קרמל מלוח ואגוזים בקרמל, לצד טעמים מסורתיים של תמר מג'הול ושוקולד. כמובן שגם רולדין נכנסה לחידושים המלוחים חזק ומציעה השנה גרסה עם גבינת עיזים וריבת בצל, וגם מילוי של בטטה וריקוטה (12 שקלים ל-100 גרם).

מה חשבנו: הבצק על בסיס שקדים של רולדין, הופך אותו בפני עצמו לפחמימה טעימה שלא תלויה במילוי כדי להצליח לרדת בגרון. הבצק של כל הסוגים היה רך להפליא, לא מתפורר, ובניגוד לאוזני המן אחרות, אכילה של אחת רק עושה חשק לשנייה בתור. המילויים המתוקים היו טעימים במיוחד - מילוי השוקולד הבלגי הצליח לפנק ולהגיע לכל פינות המשולש, ומילוי האגוזים בקרמל היה קראנצ'י והשתלב נהדר עם הבצק הרך. גם הגרסה המלוחה יצרה ריבים במערכת מי יהיה הראשון שתופס את השילוב המנצח של גבינה עם בצל ומילוי בטטה ריקוטה עדין במיוחד.

רולדין – לכל הפרטים

אוזני המן רולדין
חגיגה של טעמים. אוזני המן של רולדין צילום: רונן מנגן

ציון 9.5 - בייקרי

מה טעמנו: אם אתם גרים במרכז ומכורים לפחמימות טובות, ודאי הספקתם לא פעם לטעום ממוצרי המאפיה של קבוצת המסעדות R2M. בבייקרי המקצועי שמרו גם בפחמימת הפורים על סטנדרט גבוה, והשיקו סדרה של בצק דק במיוחד עם כמות מילוי שנראה לעין גם ממרחקים. בסוגים השונים תמצאו מילוי פרג, אגוזים וקינמון ושוקולד קלאסי (34 שקלים לאריזה של 250 גרם).

מה חשבנו: הדבר המופלא באמת בבייקרי של R2M זאת העובדה שגם כשמדובר במאכל מסורתי מהסוג המשעמם, הם תמיד ידעו ליצור אותו בדיוק מעורר הערצה ואיכות שמורגשת בעין ובחך. לא נעשה כאן ניסיון להפתיע עם מילויים בשמות אקזוטיים מפתים, אך עצם העובדה שהם שמרו על מסורת (והצליחו לעשות את זה טעים) ראויה להערכה. הבצק דק להפליא ועם זאת לא שביר ומתפורר, טעמו קרמי ועשיר, והריח מעיד על טריות החומרים. המילויים כאמור שומרים על איפוק, אך הונחו בנדיבות רבה עם רמת מתיקות עדינה ומרקם קליל שרק עושה חשק לעוד.

בייקרי - לכל הפרטים

אוזני המן של בייקרי
יודעים. אוזני המן של בייקרי צילום: עידית בן עוליאל

ציון 9 - דלאל הקונדיטוריה

מה טעמנו: הקונדיטוריה התל אביבית חסרת הפשרות מציעה השנה טעמים מוכרים של מלית פרג ומלית קרם שוקולד עם פצפוצי שוקולד צ'יפס, לצד מילויים מתוחכמים יותר של קרם פיסטוק, דובדובני אמרנה או שוקולד חלב ופרלין (4 שקלים ליחידה או 44 שקלים ל-14 יחידות).

מה חשבנו: תקראו לנו משעממים, אבל האוזן המן של דלאל עם מילוי הקרם ופצפוצי השוקולד הצליחה להתבלט כאחד המאפים היותר טובים שיצא לנו לטעום. עם בצק עשיר מאוד בחמאה ורכות יוצאת דופן, הכיל המשולש הפריך קרם שוקולד שהרגיש איכותי במיוחד עם טעמים חזקים ובועטים של שוקולד אמיתי ומרקם מעניין של שבבי שוקולד צ'יפס. התוצאה היא פשוטה – מאפה קטן וממזרי שפשוט קשה להפסיק לאכול.

דלאל הקונדיטוריה - לכל הפרטים

אוזני המן של דלאל הקונדיטוריה
כמו עוגיה מובחרת. אוזני המן של דלאל צילום: מאיר כהן

ציון 9 - בראון

מה טעמנו: השף קונדיטור דידייה פרוזניאק ממסעדת בראון יצר השנה קולקציה חמאתית במיוחד עם מילויים שנראים תמימים למראה, אך מלאים בהפתעות. לצד הטעמים הרגילים קיבלנו את החידושים של השנה שכללו בצק נימוח במיוחד עם גרידת תפוז וגרגירי פרג, ומילוי פרג עם מרמלת פטל. הסוג השני הכיל מלית של קרמל מלוח עם מלח אטלנטי ומרמלת יוזו (17 שקלים ל-100 גרם).

מה חשבנו: זה המקום להודות שלפעמים הגדרה של מאכל יכולה להוציא את החשק שבטעימה (גם אוזן המן וגם מרמלדה? הגזמתם) אבל כאן פשוט אכלנו את הכובע, וכן, נהנינו מכל ביס. השיחוק האמיתי ללא ספק היה ניחוח ההדרים ששטף את החלל איך שפתחנו את הקופסה. עם שילוב מנצח של רעננות ומתיקות, הביס מהאוזני המן עם הקרמל המלוח ומרמלדת היוזו גרם לנו לשחרר קריאת התלהבות בלתי נשלטת, שנבעה בעיקר מהטקסטורה המופלאה שנתנה כאן המרמלדה. בשילוב הפריכות והבצק הטרי בהחלט מדובר כאן באחת הטעימות המוצלחות של השנה.

בראון - לכל הפרטים

אוזני המן בראון
מצליחים להפתיע. אוזני המן של בראון צילום: שי בן אפריים

ציון 8.5 - לחמים

מה טעמנו: האוזני המן של לחמים היו הראשונות שנחתו אצלנו במערכת. בשקית חיכתה אריזה שקופה ובה אוזני המן משלושה סוגים: מרציפן, פרג-שוקולד (5 שקלים ליחידה או 13.9 ל-100 גרם) וגרסה מלוחה עם תפוח אדמה ובטטה (7 שקלים ליחידה או 18 שקלים ל-100 גרם). הבצק של כולן הוא זהה, פריך, עשוי בעבודת יד, וכיאה למאפיית לחמים (שאוהבת באמת), גם עשיר מאוד בחמאה.

מה חשבנו: אין ספק שגם בגזרת האוזני המן, לחמים יודעת איך לספק את הסחורה ולהפתיע. המתוקות עם השוקולד והפרג היו מעודנות במיוחד עם מילוי קלאסי ואחיד ובצק רך ונימוח. כבר הזכרנו בעבר שאנחנו לא אנשים של מרציפן, אבל המילוי המוכר שטעמו מזוהה מאוד עם המאפיה ומוצריה, הצליח גם הוא לגרום לנו לקחת עוד כמה ביסים. המלוחות היו הצלחה בפני עצמן כמאפה שאולי לא הזכיר אוזני המן בכלל, אבל עם בצק מוצלח קשה לטעות. תוספת השומשום הקפיצה את המאפה בכמה רמות ונתנה יופי של טוויסט לביס. 

לחמים – לכל הפרטים

אוזני המן של מאפית לחמים
קולעים גם בפורים. לחמים צילום: דניאל לילה

ציון 8.5 - ארקפה

מה טעמנו: אחרי כמה וכמה משלוחים רצופים ומתוקים של אוזני המן הגיע תורה של ארקפה בייקרי לגוון לנו את החך עם גרסה מלוחה. כבר סיכמנו מראש שהקשר בין המקור למלוח הוא מקרי בהחלט, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהקופסה של ארקפה חוסלה תוך דקות אחדות. בגרסה המלוחה יצרו השנה מלית של קרם תירס וגבינת פרמז'ן, לצד מילוים מתוקים של פאדג' שוקולד וקפה-חלבה שעשוי מפולי קפה אמיתיים של ארקפה ( 4 שקלים ליחידה או 39 שקלים ל-13 יחידות).

מה חשבנו: המלית של התירס והגבינה תפסה אמנם משבצת של בורקס יותר מאשר של אוזן המן, אך השילוב של השניים בהחלט יצר עניין. למרות שהאוזן-בורקס באה לנו בול במקום באמצע היום, רובנו הרגשנו שיכלו להתפרע כאן קצת יותר עם כמות המילוי וכמות הפרמז'ן בפרט. המתוקות שמרו על סטנדרט גבוה עם מילוי מוצלח ביותר של פאדג' שוקולד סמיך במיוחד ולא מתוק מדי.

ארקפה - לכל הפרטים

אוזני המן של ארקפה
פשוט ומנצח. אוזני המן של ארקפה צילום: נמרוד סונדרס

ציון 8.5 - ביסקוטי

מה טעמנו: במארז חגיגי ובו שקיות קטנות קשורות בסרט הגיעו אלינו האוזני המן של ביסקוטי, שנראו כמו תכשיטים קטנים ואכילים. בסוגים השונים קיבלנו קרמל ובוטנים, שוקולד בלגי, פרג הדרים, חלבה פקאן ותמרים אגוזים (36 שקלים למארז).

מה חשבנו: לא נגיד שחטפנו פיק ברכיים מהביס, אך אין ספק שמדובר באחד המשלוחים המוצלחים והמדויקים שקיבלנו. ביסקוטי הצליחו לשמור על קו נקי ולא מתחכם במיוחד של טעמים ועם זאת להפוך גם את הצפוי והמוכר לקטע עם קריצה. מילוי התמרים היה חלק במיוחד עם קראנצ'יות שהגיעה משילוב האגוזים, החלבה קיבלה טוויסט מהפקאן שהפך את כל העסק לעשיר במיוחד, ושילוב הקרמל עם הבוטנים יצר כאן עוגיה מושלמת שעשתה לנו חשק להאריך את הפסקת הצהריים. 

ביסקוטי - לכל הפרטים

אוזני המן של ביסקוטי
מסורתי וטעים. אוזני המן של ביסקוטי צילום: בועז לביא

ציון 8.5 - לחם יין

מה אכלנו: לחם יין יצרו השנה סדרה קומפקטית וכיפית של אוזני המן. בקופסת פח מהודרת ושימושית (שלקחנו הביתה), נחו להם משולשים קטנים ועדינים עם מילויים מסורתיים של תמרים, פרג ושוקולד, וגם כאלה עם ריבת תות, קרם לימון וריבת אגסים (11 שקלים ל-100 גרם).

מה חשבנו: אולי זה בגלל הגודל או שמא זאת רמת המתיקות המדויקת שהזכירה לנו עוגיות של פעם, אך האוזני המן של לחם יין בהחלט זוכות למחמאה, הן פשוט ממכרות. המילוי של הריבות היה בדיוק בכמות בבצק אווירי במיוחד שהפך את כל העסק לחטיף של ממש. מילוי הלימון אולי לא מזכיר את מושא המחקר המקורי אבל כשזה טעים, למי באמת איכפת? 

לחם יין - לכל הפרטים

אוזני המן של לחם יין
הגודל כן קובע. אוזני המן של לחם יין צילום: בועז לביא

ציון 8.5 - Back-Door

מה טעמנו: צוות ה- Back-Door והשף שחף שבתאי חוגגים את פורים עם סדרה של אוזני המן כמו שרק שף מנוסה יכול לספק. עם נוכחות אלגנטית ושובל של ריח מתוק מצאנו בקופסה אוזני המן עם מליות כמו קרם פיסטוק ומרמלדת פטל, שוקולד וקפה ויאטנמי, פרג מעודן ומילוי על בסיס עוגיות אמרטי בטעם שקדים (5 שקלים ליחידה).

מה חשבנו: די ברור שעומדים מאחורי העוגיות הללו מוחות מנוסים. הבצק שרקחו כאן מדויק ומתכתב באווריריות שלו היטב עם המילויים הנימוחים. מלית השוקולד עם הקפה הצליחה בפשטותה, ומטיבי הלכת ישר יבחינו בחומרי הגלם האיכותיים שנמצאים כאן (בכל זאת שוקולד ולרונה). המנצחת בייפאר בסדרה השנתית היא מלית האמרטי שהביאה כאן סיפור קצת אחר ומקורי עם טעם ספק מוכר ספק חדשני של שקדים שכל אוהבי המתוק יחבבו.

Back-Door – הארבעה 21, תל אביב

אוזני המן של back door
כששף עושה אוזני המן. back door צילום: יונתן גיסלר

ציון 8 - קונדיטורית שני

מה טעמנו: את האוזני המן של קונדיטורית שני קיבלנו בתוך מארז יוקרתי ואסתטי להפליא. בקופסה חיכו לנו מגוון סוגים של אוזני המון עם פיסטוק קלוי ושוקולד לבן, סופלה שוקולד ומרציפן, קרם פטיסייר ופירות יבשים וגרסה קלאסית במילוי פרג מסורתי (11 שקלים ל-100 גרם).

מה חשבנו: הפחמימות המשולשות של שני הצליחו לשלב בצורה מופלאה בין המוכר למפתיע. המילוי של סופלה השוקולד עם המרציפן גנב את ההצגה בעיקר בגלל המרקם הנוזלי יחסית שנח בתוך הבצק והוסיף מרקם נעים לביס. גרסת הפטיסייר גררה מחלוקות בצוות בין אלה שהיללו את המתיקות הבועטת לאלה שהעדיפו טעמים רגועים יותר. מה שבטוח זה ששילוב הקרם עם הצ'אנקיות של הפירות היבשים בהחלט יצר עניין.

שני- לכל הפרטים

אוזני המן קונדיטוריה שני
עושים את העבודה. אוזני המן של קונדיטורית שני צילום: דניאל שכטר

ציון 8 - נומילי

מה אכלנו: הפטיסרי של נומילי יודע לייצר את המאפים שלו כך שכל החושים ישתתפו עוד לפני שלוקחים ביס מהפינה. עם ריח מתוק ועיצוב ידני מוקפד הגיעו למערכת אוזני המן במילוי מרציפן, רושה (ממרח ג'אנדויה ואגוזי לוז), חלבה מועשרת בטחינה מלאה, פרג טחון עם דבש וחמאה, ותערובת אגוזי מלך ופקאן. גם נומילי מפרגנת לטבעונים ויצרה השנה גרסה ללא חלב וביצים עם מילוי חלבה, טחינה, ותמרים ושקדים קלויים (37 שקלים למארז של 260 גרם).

מה חשבנו: בצק חמאה ושקדים זה תמיד בסיס טוב להתחלה. לצד מילוי האגוזים והפקאן שכיכב עם כמות מלית מכובדת, בלטה במיוחד גרסת הפרג (כן, כן, הפרג) ששילובו עם החמאה והדבש בתהליך הבישול עשתה לו פלאים והפכה אותו לחומר גלם מעודן ומתקתק שהשתלב עם הבצק החמאתי בצורה מופלאה. כמות המילוי הנדיבה קנתה אותנו. 

נומילי - לכל הפרטים

אוזני המן נומילי
מתוק במידה. אוזני המן של נומילי צילום: באדיבות יחצ

ציון 8 - ביגה

מה טעמנו: רשת קפה ביגה אמנם לא מתמחה נטו במאפים, אך כמו כל דבר שיוצא תחת ידיה מדובר במוצר עשוי היטב עם חומרי גלם איכותיים, טריים וללא שום חומר משמר. באריזה הגיעו אוזני המן עם מלית לימון ושקדים, פרג ללא תוספת סוכר ומילויים מוכרים יותר כמו שוקולד וחלבה (3 שקלים ליחידה).

מה חשבנו: יצא שאת מילוי החלבה טעם חבר מערכת שאינו חובב את הז'אנר בלשון המעטה. התגובה המופתעת שלו חשפה את האמת הטעימה - מדובר כאן במאפה עשיר שאולי שומר על פרופיל נמוך, אך מכיל טעמים שמזכירים טחינה גולמית מרוכזת וקרמית. מילוי הפרג המעודן גרר ויכוח האם מדובר אכן בפרג, שוקולד או בכלל תמרים? תקראו לזה בעייתי, אבל כל מה שגורם לילד לאכול מאפה פרג ללא סוכר במסווה של משהו אחר, זוכה אצלנו לנקודות זכות. 

ביגה - לכל הפרטים

אוזני המן של ביגה
דגש על חומרי הגלם. אוזני המן של ביגה צילום: אסף לוי

ציון 7.5 - ברמן

מה טעמנו: הקונדיטוריה הוותיקה והמוכרת מירושלים יצרה השנה שש סדרות שונות של אוזני המן. יש לציין כי המאפיה שומרת על מקורות מסורתיים ומקפידה לייצר אוזני המן פרווה בלבד, כך שגם שומרי הכשרות שבנינו יוכלו ליהנות מהמאפים בכל רגע נתון במהלך החג. בסוגים השונים קיבלנו אוזני המן מבצק פריך קלאסי עם קרם שוקולד, תמרים, חלבה ירושלמית, פרג ופיסטוק. לצד אלה ייצרה ברמן גם אוזני המן מבצק קקאו במילוי שוקולד, חלבה ופיסטוק שגיוונו את הקולקציה והוסיפו צבע נוסף לקופסת הפחמימות. מי שבכל זאת מתעקש על מלוח ימצא גם בברמן גרסאות עם מלית פטריות ומלית בטטה.

מה חשבנו: אין ספק שמאפיית ברמן מציעה את האפשרות היותר "אולדסקולית" שטעמנו. הבצק החזיר את חלקנו לילדות עם ריח מוכר ומרקם מעט קשה ושביר. בצק הקקאו שקרץ במיוחד בתוך ערמת המשולשים הבהירים קצת איכזב עם מרקם שהתגלה כקשה במיוחד ומילויים מעט יבשים ודלים בטעם. דווקא הגרסה הקלאסית יותר של הבצק הרגיל ומילוי התמרים הצליחה לתפוס את תשומת לבנו, אולי בגלל הלחות שבמילוי שהוסיפה לבצק והפכה אותו לסוג של מעמול מסורתי וחביב.

ברמן - לכל הפרטים

אוזני המן של ברמן
כמו בילדות. אוזני המן של ברמן צילום: אסף אמברם

ציון 7 - לה פרינה

מה טעמנו: לקראת חג הפורים השיקה מאפיית לה פרינה ארבעה סוגים של אוזני המן: פרג מבושל בתבלינים, תערובת תמרים, שוקולד וממרח חלבה קרמי. הבצק של כולן הוא על בסיס חמאה עם ניחוח קל של גרידת תפוז, שמוסיף רעננות חביבה לכל העסק המתוק (35.9 שקלים ל- 350 גרם).

מה חשבנו: אמנם לא הרגשנו שמדובר כאן בטעמים של פעם בחיים, אך יש לציין לחיוב את ההיצמדות למקור. הבצק הזכיר קצת את טעמי הילדות עם מרקם מעט שביר ומילויים קלאסיים ולא מתחכמים. גרסת השוקולד הייתה חביבה ועדינה, כך גם מילוי הפרג שלא התפרע במיוחד ושמר על אופי מסורתי שהזכיר לנו מאיפה הכל התחיל.

לה פרינה – לכל הפרטים

אוזני המן לה פרינה
בא טוב עם הקפה. אוזני המן של לה פרינה צילום: ירון בן חורין

ציון 7 - מיקי שמו

מה טעמנו: כיאה למיקי שמו ולקונדיטוריה האיכותית שלו, גם השנה הם הצליחו לייצר קולקציה עשויה היטב עם כמה חידושים לצד הטעמים המוכרים. בקופסה קיבלנו אוזני המן משני סוגים: בצק פריך קלאסי עם מילויים כמו חלבה וסומסום, מרציפן ופרג, וגרסה מבצק שמרים במילוי אגוזים טחונים, פרג, ריקוטה צימוקים וגנאש שוקולד (4 שקלים ליחידה או 38 שקלים ל-350 גרם).

מה חשבנו: בנוגע לבצקים של שמו, לא היה עוררין במערכת –  הפריך והשמרים הצליחו שניהם להיות קריספים ורכים יחד, לא מתפוררים עם הביס וברמת מתיקות מדויקת שלא גונבת למילויים את הפוקוס. גרסת השוקולד היתה קרמית אך טעמה הרגיש מעט תעשייתי, והזכיר לרבים מאיתנו את טעמי ממרח שוקולד השחר האהוב. גרסת הפרג שמרה על אופי מסורתי ופשוט שבא נחמד לצד הקפה, אך בכל הסוגים שמו היה יכול לפנק קצת יותר בכמות המילוי ביחס לבצק.

מיקי שמו - לכל הפרטים

אוזני המן מיקי שמו
גרסת הגורמה. אוזני המן של מיקי שמו צילום: דן לב

ציון 7 - סידס

מה טעמנו: הישר מהפטיסרי הטבעוני שבקינג ג'ורג', נחתו במערכת אוזני המן איכותיות, עשויות היטב, טבעוניות (כמובן) וארוזות בקופסה צבעונית ומשמחת. במילויים מצאנו חלבה, שוקולד לוטוס, שוקולד מייפל עם אגוזים ופרג.

מה חשבנו:  הבצק של סידס יצר מחלוקת קלה בצוות בין אלה שסברו שהוא כבד מדי עם מרקם קצת דחוס, לבין אלה שהיללו את הפריכות הקלילה. מילוי החלבה זכה לשבחים עם מתיקות מעודנת בשילוב מליחות שהגיעה מהסומסום ששולב מעל. גם גרסת המייפל, שוקולד ואגוזים עמדה במבחן הדיוק של חברי המערכת - המילוי היה עשיר בטעמים, מאוזן, ובכמות מדוייקת שהפכה את הביסים של הקצוות לטובים לא פחות מהביס המרכזי.

סידס - לכל הפרטים

אוזני המן טבעוניות של סידס
טבעוני ומוצלח. אוזני המן של סידס צילום: אסף אמברם

ציון 7 - שמרים

מה טעמנו: קונדיטורית "שמרים" מוציאה השנה קולקציית אוזני המן פשוטה וביתית במיוחד שניתן להשיג ברשת טיב טעם. בניגוד לסוגים המתחכמים של שאר המאפיות, שמרים יצרה סדרה סטנדרטית ומסורתית לטובת חובבי הז'אנר הרגיל והמוכר, עם מילוי תמרים, פרג, אגוזים וחלבה. בשמרים שמים דגש בעיקר על הטריות והבריאות כך שכל האוזני המן הן על בסיס חומרים טבעיים וללא חומרים משמרים.

מה חשבנו: קשה להגיד שנוסחת הפשוט והבטוח עשתה אצלנו משהו יוצא דופן. המילויים בהחלט הרגישו טריים וטובים אך כמות הבצק (על בסיס חמאה) הייתה גדולה מדי והשתלטה על הביס. אחרי שצלחנו את הפינות, מילוי החלבה זכה לתשבחות עם טעם עמוק שנתן טוויסט מעניין.

קונדיטורית שמרים - להשיג ברשת טיב טעם

אוזני המן של מאפיית שמרים
הגרסה המסורתית. אוזני המן של שמרים צילום: אסף לוי

ציון 7 - פיס אוף קייק

מה טעמנו: רשת הקונדיטוריות של פיס אוף קייק משיקה השנה לא פחות מ-13 סוגים שונים של אוזני המן. לצד בצק חלבי ופריך במילויים כמו שוקוזים (שוקולד ואגוזים), תפוחים, תמרים ופיסטוק פטל, מציעה הרשת גם מבחר של אוזני המן טבעוניות מבצק שעשוי 60% קמח מלא ושומשום, וממולא בשלל טעמים כמו פרג, שוקולד, תפוחים, חלבה ותמרים מתובלים בהל וקינמון (89.9 שקלים לקילו)

מה חשבנו: לכאורה כל נקודות המוצא של המשולשים המתוקים יצרו אצלנו ציפיה בעיקר בגזרה הטבעונית, אך הרושם הראשוני של המאפים בקופסה השקופה כבר לקה בחסר, וזאת בעיקר בגלל הגודל העצום של כל משולש שלא מאפשר לסיים את המאפה בנינוחות, שלא לדבר על לקחת אחד נוסף. הגרסאות הקלאסיות היו חביבות, אך נתמכו בכוס הקפה שהכנו ליד. הקולקציה הטבעונית לא ממש קלעה בעיקר בגלל הבצק שהיה עבה מדי ודרש כמה ביסים טובים עד שהגענו למילוי השוקולד והפרג. המרקם של השוקולד היה אמנם נוזלי ורך, אך טעמו הרגיש מעט תעשייתי ולא הצליח לפצות על הכבדות של הבצק.

פיס אוף קייק - לכל הפרטים

אוזני המן פיס אוף קייק
מתוק ופריך. פיס אוף קייק צילום: אפיק גבאי

ציון 7 - מתוקה

מה טעמנו: ברשת הקונדיטוריות מתוקה מנצלים את החג ומשיקים פסטיבל שלם שכולו צבעים, צורות וטעמים של אוזני המן שונות שאפילו לא ידעתם שאפשר לאפות. למערכת הגיע מגש מכובד עם חגיגת אפשרויות מבלבלת, חלקה מתוקה וחלקה מלוחה. אם נמאס לכם מאוזני המן בצורתן המוכרת (מה אנחנו נגיד?) במתוקה תוכלו למצוא השנה "עוגת המן" מרובעת שמורכבת (איך ידעתם?) מאוזני המן מבצק שמרים ממולאות בשלל מליות וצבעים שתשמחו לקבל במשלוח המנות שלכם. לצד העוגה קיבלנו כמובן גם את הסדרות המוכרות של הקונדיטוריה עם הליין הקלאסי שמכיל חלבה קפה, פרג, שוקולד תמרים, וליין טבעוני. ליין המקרונים מציע שילוב של אוזן המן ומקרון בשלושה צבעים וטעמים, וגם במתוקה לא פסחו על קולקציה מלוחה של משולשים במילוי גבינה כחולה וריבת בצל, גבינת עיזים ותמרים וגבינת שמנת ואפרסקים.

מה חשבנו: הליין המלוח לא השאיר אותנו אדישים. אחרי שהצלחנו להבין שהבצק הוורוד הוא בעצם מלוח (סלק), יכולנו להתפנות לעניין הטעם שגם גרר תגובות חלוקות. היו כאלה שהתלהבו מהשילוב של הגבינות עם המתיקות של הפירות, והיו כמה בינינו שפחות התחברו לרעיון. נסכם שמדובר בקולקציה מרעננת וקצת אחרת שמאוד מומלצת למי שאוהב עניין מפתיע בביס. השיחוק הגדול במגש היה דווקא הסוג הטבעוני – מדובר בבצק דק במיוחד, לח וריחני עם טעם חמאתי שגרם לטבעונית של המערכת לא להאמין שאכן מדובר בבצק טבעוני. מילוי התמרים היה מתקתק במידה עם טעם דומיננטי של קינמון שיכלו לשים כאן יותר בעדינות. המראה אולי לא מהמפתים בעולם, אך התוצאה היא קלילה, ביתית ושמחה במיוחד.

מתוקה  - לכל הפרטים

עוגת אוזני המן של מתוקה
פיוז'ן. עוגת אוזני המן של מתוקה צילום: בני גם זו לטובה

ציון 7 - פילסברי

מה טעמנו: גם האוזני המן של פילסברי משתייכים לסוג המוכר והנוסטלגי. בקופסה גדולה ומעוצבת הגיעו אלינו אוזני המן מבצק חלבי בגודל סטנדרטי עם מליות מסורתיות של פרג, תמרים ושוקולד. בנוסף לטעמים שקיבלנו למערכת מציעה פילסברי גם מליות של תות שדה, חלבה ואגוזים, בגודל סטנדרטי (36.90 שקלים לקילו) או בגרסת מיני (49 שקלים לקילו). 

מה חשבנו: לא פגשנו בביס שום דבר שהפתיע אותנו אך השילוב של החמאה בבצק יחד עם הטעמים הלא מתחכמים הפך את כל הסיפור לנעים במיוחד. הבצק מעט שביר אך עדיין שומר על רכות ועל ניחוח מתוק שנשאר גם אחרי. מלית הפרג חלקה וקרמית ורמת המתיקות המאוזנת בהחלט הופכת את המאפה הקטן לבחירה קלאסית ובטוחה לחג.   

פילסברי - ניתן להשיג בכל רשתות השיווק

אוזני המן פילסברי
המוכר והבטוח. פילסברי צילום: חגית גורן

 

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>