רגע לפני הגמר: הפיינליסטים של "מאסטר שף" פותחים את הפה

יום שישי 26 בנובמבר 2010 07:38 מאת: מתן אברמוביץ', עכבר העיר אונליין

מה הדבר הכי משמעותי שהם למדו בתוכנית, לאיזה שופט הכי התחברו, מה הביקורת הכי קשה שחטפו ומה הם הולכים לעשות רגע אחרי שהכל נגמר? סמדר וקנין, אלקנה ביטון ואינה קראבצקי מסכמים עונה בשאלון מיוחד


שלישיית הגמר המאושרת (צילום: יח"צ)

פרסומת

ביום שבת ניפרד כולנו לשלום מ"זעקת הפטרוזיליה" של אייל שני ומתוכנית הריאליטי שהחזירה את המטבח אל הכותרות. העונה הראשונה של "מאסטר שף" מגיעה לשלב הגמר שיציב את שלושת הפינליסטים ראש בראש. אינה, אלקנה וסמדר (הידועה גם כ"סמדי בומבה") ייצאו לסיבוב האחרון עם שתי משימות מאתגרות במיוחד ובפעם הראשונה יצטרכו להתמודד לא רק עם טעמם האישי של שלושת השופטים.

מאה טועמים יגיעו אל המטבח של "מאסטר שף" כדי להעריך את רמת הבישול של הפינליסטים ולעזור לשופטים בהכרעה על ההחלטה הסופית. רגע לפני שהם משחיזים את הסכינים, מעלים את הטמפרטורה בתנור ומבעירים את האש במטבח בפעם האחרונה ביקשנו משלישיית הגמר לסכם בכמה מילים את העונה שעברה עליהם. מי השופט האהוב עליהם? מה למדו מהדרך שעברו? ומה זה בכלל אוכל עבורם? בואו לגלות:

אינה קראבצקי



אינה היא מתמודדת שמנפצת מיתוס ישן. דוגמנית בדימוס שמבשלת ולא מתביישת גם לאכול. קראבצקי, בת ה-31, היא אמא לילדה בת חמש שעלתה לארץ לפני 11 שנה ולמדה לשלב בין המאכלים המסורתיים אותם ספגה באוקראינה לבין כל מה שמציע המטבח האירופאי וגם הישראלי. האם כל אלה מספיקים כדי לזכות בתואר?

אוכל עבורי הוא: "ההנאה הכי גדולה של החיים". 

מנה אהובה: "ספגטי עגבניות"

אני הכי אוהבת לבשל: "כל מנה מעניינת שאכלתי במסעדה ואחר כך אני משחזרת אותה בבית בהצלחה".

החוויה הכי משמעותית שעברת בתוכנית: "החוויה הכי משמעותית על הסט היא הצטיינות במשימה הראשונה, שנתנה לי את הביטחון לכך שהגעתי למקום הנכון".

מה למדת מהתוכנית: "להיות נאמנה לעצמי ולהקשיב לרחשי ליבי ולדעת שלפעמים כדאי להעיז ולקפוץ למים כנגד כול האינסטינקטים, כי יכול להיות שתפגוש עולם שלם שמחכה רק לך".

איזה שופט לימד אותך הכי הרבה: "אייל שני. ממנו למדתי להתחבר לחומרי הגלם".

הביקורת הכי קשה שספגת: "הביקורת הכי קשה שספגתי היא על מנת הריזוטו במשימת עולם".

מה הלאה: "ארצה ללמוד ולהתפתח בתחום הקולינארי וכמובן שכל האפשרויות פתוחות".

היזכרו באודישן של אינה:


אלקנה ביטון



אלקנה בן ה-29 הוא כבאי מאשקלון. אם צפיתם בתוכנית באדיקות עד כה לא יכולתם שלא להבחין במקצוע של ביטון, שלכל המשימות מגיע על מדים. כבר מגיל צעיר בישל ביטון לאחיו הקטנים את ארוחות הצהריים והאהבה לבישול ולמטבח רק גברה עם השנים. את התשוקה הזו הביא עמו גם למטבח של תחנת כיבוי האש ולבסוף גם ל"מאסטר שף". האם יכבוש גם את המטבח הזה?

אוכל עבורי הוא: "דרך חיים".

מנה אהובה: "טהרת הבשרים. כל מה שאדום ומדמם ועם דופק אחרון".

הכי אוהב לבשל: "בשרים וטהרתם. אני הכי אוהב לבשל עם סינטה. זה חומר גלם טוב שאפשר להגיע איתו להמון וריאציות".

החוויה הכי משמעותית שעברת בתוכנית: "עצם הניסיון להגשים את החלום בלהיות מאסטר שף ומעבר לזה, להאכיל את השופטים. עד התוכנית הכנתי אוכל לאנשים קרובים אליי והם אמרו שזה טעים. פה פתאום אתה מכין אוכל לאנשים שהם ענקיים בתחום והם לא יבליגו לדברים לא טובים. זו הייתה חוויה".

מה למדת מהתוכנית: "שהשמים הם הגבול וניתן לעשות הכול. שלפעמים המסגרת זו לא רק תמונה אפשר לפרוץ וכדאי לנסות דברים חדשים".

איזה שופט לימד אותך הכי הרבה: "למדתי מאייל שני איך להבין מה זה אוכל בעומק שלו וביסודות שלו ומחיים כהן למדתי שאם אני אוהב את האוכל אז הוא יחזיר לי אהבה".

הביקורת הכי קשה שספגת: "במשימת מנת הילדות נפגעתי נורא מהביקורת. בישלתי אוכל של אמא, אוכל שגדלתי עליו בילדות שלי, ולקבל עליו ביקורת זה מאוד קשה".

מה קורה הלאה: "יש אנשים חסרי מושג בבישול ואני רוצה לעזור להם ללמוד. מעבר לזה, לעבוד במסעדה ולהוציא 'סרוויס' זה חלום גדול שלי".

היזכרו באודישן של אלקנה:


סמדר וקנין



"סמדי בומבה" הוא שם שקשה לפספס. את כל האנרגיה של דרום הארץ הביאה איתה וקנין אל התוכנית והצליחה להדליק לא מעט מהצופים בבית. "בומבה" בת ה-46 לא שכחה להביא איתה גם אוכל ביתי שמצליח לטפס למקומות אחרים ואיך לא? סרט עם פרח שהיא מקפידה לענוד על הראש לאורך כל הדרך. האם אם הבית בדיור המוגן בבאר שבע תשתלט גם על הגמר?

אוכל עבורי הוא: "משהו שנותן לך מקום לתת אהבה לאנשים ולהשביע אותם".

מנה אהובה: "אני מאוד אוהבת כרובית מבושלת ופיקנטית. יש תבשיל כזה בשם 'שופלור' ואני אוהבת לאכול אותו עם קציצות, עוד מאז שהייתי ילדה קטנה".

הכי אוהבת לבשל: "כבש עם בצל".

החוויה הכי משמעותית שעברת בתוכנית: "למדתי גם להתנסות בדברים שאני לא מכירה ואפילו הצלחתי בהם וזה היה מאוד משמעותי עבורי. למשל, במשימת הדג 'דובר סול'; על אף כל הבקשות והתחנונים מסביבי הלכתי עם הלב שלי וההצלחה שלי באה מתוך זה שאני עושה דברים ככה. זה הכי חשוב".

התגובות ברחוב: "אני לא מצליחה ללכת ברחוב. נדמה לי שאם ההכרעה בתוכנית הייתה לפי אס אם אסים של הקהל אז הייתי בוודאות לוקחת את התחרות. אני לא מצליחה ללכת ברחוב מרוב אהבה שאני מקבלת ואני בשוק מזה ועדיין מנסה להתאפס על עצמי".

מה למדת מהתוכנית: "למדתי שאפשר לבשל גם ללא תבלינים. כמובן גם שהכרתי המון סוגי מאכלים מתרבויות שונות שלא הכרתי".
 
איזה שופט לימד אותך הכי הרבה: "חיים כהן הוא מודל לחיקוי עבורי. הוא לקח את האוכל הביתי והקפיץ אותו עשר דרגות למעלה".
 
הביקורת הכי קשה שספגת: "לא הייתה כזו. תמיד קיבלתי ביקורת טובה".

מה הלאה: "אני פתוחה להצעות ונורא רוצה להצליח, וכמובן שאני ממשיכה לבשל".

היזכרו באודישן של סמדי:



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27/11/2010 20:57:06

  • 27/11/2010 20:30:01

  • 13.ממש בת 46 (ל"ת) (אם כן, מצבה ...)

    27/11/2010 20:26:16

  • 12.בת 46 ??????????? (ל"ת) (טו-או- בבבבב ...)

    27/11/2010 20:24:57

  • 27/11/2010 19:41:38

  • 27/11/2010 18:03:35

  • 9.שופטים קטנים(ברלה השופט)

    27/11/2010 15:56:05

  • 8.סמדי(ויקי)

    27/11/2010 15:30:26

  • 27/11/2010 15:22:28

  • 27/11/2010 10:50:23

  • 27/11/2010 10:44:08

  • 27/11/2010 10:42:24

  • 27/11/2010 10:41:43

  • 27/11/2010 10:27:14

  • 27/11/2010 08:00:41