סודות מתוקים: קרין גורן, תאפי לי עוגה!

יום שני 02 באוגוסט 2010 02:54 מאת: אבירמה גולן

קרין גורן ותוכנית האפייה שלה מדברות בגובה העיניים, מבשלות בגובה העיניים ובעיקר - מתוקות להפליא. אפילו בשידורים החוזרים. אבירמה גולן מלקקת את האצבעות


מתוקה לאללה. קרין גורן (יח"צ)

פרסומת

מזל שבא הקיץ. אלמלא בא, היו כל האומללים הנתונים במעצר בית (זקנים, חולים, הורים מעולפים לפעוטות שמושכים את השעה האחרונה לפני ההשכבה ועיתונאים שהמערכת ביקשה מהם לכתוב ביקורת טלוויזיה) נאלצים לצפות בגדי סוקניק ובאנשים ש"עשו את השבוע". עאלק. שיחה מנופחת על שום דבר, שרשרת אין סופית של מקדמי מכירות יחצ"ניים במסווה של דיון חכמולוגי.

מזל שבא הקיץ, ואתו השידורים החוזרים של תוכניות הכאילו שום דבר. קרין גורן, למשל, עם הסודות המתוקים שלה. אישית, עדיפה בעיניי כל תוכנית אפייה בעולם - ממרתה סטיוארט ומטה - על פני חמישים שידורי פטפוט ופאנלים פוליטיים, מסוקניק ומעלה. מצדי שיהיו אלף שידורים חוזרים שמסבירים איך להכין ממתק נפלא משתי שכבות שוקולד (אחת שחורה אחת לבנה ובאמצע פיסטוק!) ו"פנקייקים נהדרים, לא רגילים כאלה, אלא עם תפוחים וקינמון וקרמל וסוכר חום - כן, כן, הכל, פינוק אמיתי". לעניות דעתי העייפה יש בטקסטים האלה חוכמה רבה פי מיליון מזו המתיימרת להבריק בתכניות האקטואליה. גם ככה קשה. לפחות שיהיה מתוק.

קרין גורן היא תופעה. בניגוד ליפי הנפש המפונפנים מן המקצוע שלה (להלן הינמ"פים), היא מדברת עברית. זאת אומרת - היא לא מכווצת את השפתיים במין ידענות כזאת, תוך שהיא מצטטת את גדולי הפטיסיירים הצרפתים ואת עקרונות הזהב המגונדרים שלהם. לא לא, בסגנון שיש הרואים בו סימני וולגריות, ויש המתייחסים אליו בזלזול מתנשא בעיקר בגלל החומרים שהיא בוחרת ללוש בידיה, היא מעבירה לצופים את כל הנתונים הנחוצים להכנת הממתקים/העוגות/העוגיות וכל יתר פצצות המתק במו ידיהם הלא מנוסות.

זוהי אמנות, רבותיי. מפני שבניגוד לינמ"פים, גורן מדברת אלינו, הצופים, בגובה העיניים שלנו, שהוא, בואו נודה, לא כל-כך גבוה. בוחשת חלב מרוכז, יוצקת ממרח שוקולד (ממרח שוקולד!!!), זורה אבקת שוקו (אבקת שוקו!!!), ומפיקה מכל אלה מעדנים מושכי עין ולב. וזה עוד לא הכל - היא מתנועעת במטבח הבלתי ינמ"פי בעליל שלה ממחבת X לקולפן Y ומשניהם למיקסר Z, ומייחצ"נת אותם בלי שנרגיש בכלל. מנגבת את משטח העבודה ממש כמוני וכמוכם (טוב, אז כמוני), לא מתאפקת וטועמת בחיוך ביישני "ממתק אחד, בשביל האופה", ומזמינה את החברות פנימה לארוחה בצהלת "לימור מותק בואי תעזרי לי כאן". יו, איזו מתוקה!

מזל שבא הקיץ ול"רשת" אין מה לשדר. החתומה מעלה, שהסתבכה בסדנאות אפייה פריזאיות מקושקשות, מדדה חום לגלוקוז ועיבדה בצק ל"סאבלה" מעודן בתפילה חרישית, מצהירה בזאת שהעוגה הבאה שאבחש תכיל שוקו, ממרח שוקולד ו"מקופלת" שבורה.

סודות מתוקים עם קרין גורן, ערוץ 2, 18:50


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(25 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 03/08/2010 00:12:58

  • 26.נו באמת....(יעקוב)

    02/08/2010 18:50:07

  • 02/08/2010 18:14:57

  • 02/08/2010 18:05:28

  • 02/08/2010 15:54:42

  • 02/08/2010 15:30:00

  • 02/08/2010 15:21:14

  • 02/08/2010 14:40:49

  • 02/08/2010 14:24:49

  • 02/08/2010 14:12:55

  • 02/08/2010 13:44:10

  • 02/08/2010 13:22:24

  • 02/08/2010 12:01:35

  • 02/08/2010 11:39:31

  • 02/08/2010 11:31:33

  • 02/08/2010 11:29:03

  • 02/08/2010 11:26:01

  • 02/08/2010 11:15:29

  • 02/08/2010 10:45:02

  • 02/08/2010 10:41:31

  • 02/08/2010 10:32:21

  • 02/08/2010 10:32:19

  • 02/08/2010 09:41:52

  • 02/08/2010 09:22:03

  • 02/08/2010 09:08:21

  • 02/08/2010 09:02:39

  • 1.נכון נכון נכון(מישי משו משו)

    02/08/2010 08:46:31