מסעדות מבפנים 2015

ז'אנר : הפנינג, אוכל

אירוע מסעדות מבפנים 2015 חוזר בפעם השנייה ויתקיים ברביעי-שבת, בין התאריכים ה-11 במרץ עד ה-14 במרץ, במגוון מסעדות ברחבי תל אביב - יפו. במסגרת האירועים יפתחו עשרות מסעדות ברחבי תל אביב את דלתותיהן למבקרים, ויעניקו את ההזדמנות להיכנס אל מאחורי הקלעים. המשתתפים ייפגשו וישוחחו עם השפים, יסיירו בחלקים השונים של המסעדה וילמדו לבשל תחת הנחייתם של השפים. ההשתתפות כרוכה ברכישת כרטיסים מראש.


בואו, תיכנסו. משתתפי "מסעדות מבפנים" (צילום: איליה מלינקוב)

בין האירועים שיתקיימו במסעדות


» איטלקית למאוהבים
השף רועי סופר פותח את שערי מסעדת בינדלה לסדנת פסטה. בסדנה ילמדו המשתתפים להכין בצק פסטה איטלקי קלאסי, וממנו יכינו את האיינלוטי במילו תרד המפורסמים של המסעדה.
איפה: בינדלה - מונטיפיורי 27, תל אביב
מתי: חמישי, ה-12.3, 16:00-18:00
כמה: 100 שקלים למשתתף.

» FARM TO TABLE
סדנה בהנחייתו של אלדד שמואלי, העוסקת בחומרי גלם מקומיים המגיעים מחוות גידול שונות בישראל, בדגש על חומרי גלם ייחודיים ועונתיים. הסדנה תפתח בסיור מודרך במטבח המסעדה, תוך קבלת הסברים מעמיקים על מוצרים שונים, חשיבותם בבישול ואופן הכנתם לפי שיטות ים תיכוניות. המשתתפים יכינו מנות קלאסיות מהתפריט של מסעדת קלארו, תוך כדי טעימות.
איפה: קלארו - דוד אלעזר 30, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, מ-16:00.
כמה: 280 שקלים. 

» טבעונישווילי
הילולה גרוזינית עם ננה שרייר, בה ילמדו המשתתפים להכין חינקלי טבעוני בעבודת יד במילוי תרד ודלעת, על פי מתכונים שעוברים במשפחה מדור לדור. עוד יסבירו בסדנה על אומנות הכנת הבצק והמאפים הגיאורגיים לצד שקשוק קוקטייל על בסיס וודקה.
איפה: ננוצ'קה - לילינבלום 30, תל אביב
מתי: חמישי, ה-13.3, מ-12:00.
כמה: 280 שקלים. 

» הידיים שמאחורי הלחם 
סדנה במאפיית לחמים החדשה, בה יקבלו המשתתפים פתרונות ורעיונות לאירוח מסיבת קוקטייל קלילה. צוות המאפייה יספר על תהליך ייצור הלחמים, ידריכו סיורים בשטחי הייצור ובהיכל אפיית הלחם, וילמדו להכין פוקצ'ת ירקות וטארטלטים אפויים. המשתתפים יקבלו בסוף הסדנה ערכה להכנת פוקצ'ה.
איפה: לחמים - חשמונאים 103, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, 16:00-17:30; 17:30-19:00; 19:00-20:30; 20:30-22:00.
כמה: 160 שקלים.

» סודות המיקסולוגיה נחשפים
המיקסולוג אריאל לייזגולד מלמד איך יוצרים קוקטייל - החל מהכרת הקלאסיקות, טיולי השראה בשוק, עבודת הבישולים וההכנות, ועד לעבודת האירוח וההגשה
איפה: בלבוי - ברדיצ'בסקי 14, תל אביב
מתי: חמישי, ה-12.3, מ-16:00
כמה: 300 שקלים.

» IMPERIAL CRAFT COCTAIL BAR
גלעד לבנת, בר שירה ודרור אלתרוביץ, בעלי בר הקוקטיילים שקוטף פרסים בכל תחרות אלכוהול, יחשפו בפני המשתתפים את העבודה מאחורי בר הקוקטיילים, ההכנות ליום העבודה והעבודה עצמה. עוד יספרו על חומרי גלם מיוחדים, כלי עבודה וצורות הגשה ייחודיות בדרך לקוקטייל מנצח.
איפה: בר האימפריאל - הירקון 66, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, מ-16:00 ; שבת, ה-14.3,מ-16:00.
כמה: 300 שקלים.

» חטאים קטנים
השף קונדיטורית עדי קיהן תלמד את המשתתפים להכין פחזנוית, טארטלט שוקולד ופיננסייר עם פסיפלורה, שאפשר לאכול ליד הקפה של הבוקר.
איפה: מילק - בית אשל 5, תל אביב
מתי: חמישי, ה-12.3, מ-19:30.
כמה: 230 שקלים.

» שעת KOSHER
שף קובי אוחיון ממסעדת הרברט סמואל הכשרה יספר על תהליך המעבר ממטבח לא כשר למטבח כשר ואיך תתרגמו את המנה האהובה עליכם לכזו ששומרת על מצוות יהדות. המשתתפי ילמדו להכין ניוקי ערמונים כשר.
איפה: הרברט סמואל - השונית 4, הרצליה
מתי: רביעי, ה-11.3, מ-10:30 ; חמישי, ה-12.3, מ-10:30.
כמה: 280 שקלים.

» היי טוני, נלך על משולש?
שף ליאון אלקלעי מטוני וספה, יערוך מרתון פיצות מעשי במטבח של סניף אלנבי. במהלך הסדנה ינסו המשתתפים להכיר את ההיגיון שמאחורי הרכבת התוספות ויגלו את הסודות שהופכים את הפיצה של טוני וספה לפופולרית.
איפה: טוני וספה - אלנבי 118, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, 17:00-18:00 ; חמישי ה-12.3, 17:00-18:00 ; שבת, ה-14.3, 12:00-13:00
כמה: 50 שקלים.

» מרימים לפאייה 
בבר-מסעדה הסרווסריה יקבלו המשתתפים הסבר כללי על מקור הפאייה וסוגיה השונים, מהשף עינב אזגורי. במקביל יטעמו פאייה שחורה, פאייה עוף ופאייה צמחונית. שמוליק וולברג, מבעלי המקום, יעביר סשן אלכוהולי בו יספר על עשרות סוגי הג'ין במקום, וילמד להכין קוקטיילים על בסיס ג'ין וטוניק.
איפה: סרווסריה - בן יהודה 48, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, 19:00-21:30.
כמה: 200 שקלים. 

» התקווה של בוסי
הסופר דודו בוסי מעביר סיור קולינרי בסמטאות שוק התקווה, בעקבות טעמי ילדותו. ממגרש הכדורגל של בני יהודה, דרך מרכז בית דני, יטעמו המשתתפים מטעמי העדות השונות: הסאלוף התימני, המאפה הבוכרי, הקובה של חביב, המלבי של יקיר ועוד.
איפה: נקודת המשפגש תמסר לאחר ההרשמה.
מתי: חמישי, ה-12.3, 16:00-18:00 ; שישי, ה-13.3, 12:00-14:00.
כמה: 150 שקלים.

» מתוקים שכמוכם 
שף קונדיטור רם זילברמן פותח את הדלתות של קונדיטוריית R2M. בסדנה יתוודעו המשתתפים לתחנות הייצור השונות וילמדו על המכלול הלוגיסטי העומד מאחורי האופרציה. במסגרת הביקור יתנסו המשתתפים בהכנת מאפי בוקר וקינוחים לפי מתכוני הבייקרי. ההכנסות ייתרמו לעמותת גדולים מהחיים.
איפה: בייקרי - יד חרוצים 15, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, 16:00-18:00
כמה: 120 שקלים

» מהחי למעושן
ערב פליאוליתי ב-NG בו יספר דעאל שלו על תזונה פליאוליתית. המשתתפים יבחנו דרגות עשייה שונות של בשר ויכינו מנות בשריות, דוגמת טרטר כנעני מנתחי פנים של טלה, ליידי סינטה דקיקה, צלעות טלה, ברווז מעושן מדיום וול ואסאדו שורטריב. את הסדנה ילווה סומליה בירות שיסביר על סוגים שונים של בירות - מלאגר ועד אייל.
איפה: NG - אחד העם 6, תל אביב
מתי: רביעי, ה-11.3, 19:00-21:30.
כמה: 250 שקלים. 

לרכישת כרטיסים - לחצו כאן

מועדי מופעים

  • תל אביב