מסעדות מבפנים 2014

ז'אנר : הפנינג, אוכל



מסעדות מבפנים 2014 - תקציר

אירוע מסעדות מבפנים 2014 יתקיים בין התאריכים 26 לפברואר ועד ל-1 במרץ, במגוון מסעדות ברחבי תל אביב - יפו. במהלך האירועים יוכלו המשתתפים להיכנס אל מאחורי הקלעים של המסעדות המובילות, להיפגש ולשוחח עם השפים, לסייר בחלקים השונים של המסעדה (גם אלה שלרוב סגורים בפני הסועדים), ואפילו לבשל תחת הנחייתם של השפים.


בואו, תיכנסו. משתתפי "מסעדות מבפנים" (צילום: איליה מלינקוב)

בין האירועים שיתקיימו



» אירוח על הבר
אך לבנות בר ביתי אידיאלי לאירוח? איזה משקאות הוא חייב לכלול ואיך נכון להגיש אותם? צוות המייט ידריך איך למזוג ובאילו כוסות להגיש את השתייה, איך נכון למזוג בירה ומה ההבדלים בין בירות שונות בסגנון ובאופי, וגם, איפה להשיג את הקרפצ'יו הכי טעים, הדגים המלוחים, עלי הגפן, הגבינות, הזיתים ושאר חומרי הגלם להרכבת מאזטים שיהפכו את האירוח שלכם למלהיב.

» ויוה איטליה!
סדנת בוטיק לחמישה משתתפים בלבד שבה יחשוף ארי ירזין, השף-בעלים של קפה איטליה, את כל סודות הפסטה. המפגשים יתקיימו בקבוצות של חמישה משתתפים בלבד ויכללו עבודה מעשית במטבח מקצועי והכנה של פסטות טריות, רטבים לפסטות ומילויים לכיסוני פסטה. המפגשים יסתיימו בארוחה משותפת של כל המנות שבושלו.

» חומר גלם אחד > חמש שיטות הכנה - שף אוראל קמחי ממסעדת פופינה הוא מומחה לטכניקות בישול שונות ובסדנה הוא יחשוף את עולמו של הקוסם-שף.

» Slow food בתרבות של Fast food - נעמה שטרנליכט ואיתן ונונו(החלוצים 3) מגדלים חלק מחומרי הגלם בהם משתמשים. שטרנליכט, בוגרת בית הספר לסלואו-פוד שבטורינו, תעביר סדנא בה תספר על בית הספר בו למדה ועל התנועה העולמית ששואפת לגידולים קטנים, לקירבה למסורת של תרבות מקומית, וליצירת קשר אדוק בין מזון ואקולוגיה. תוך כדי, ונונו ילמד את האורחים על הכנת מנות קלאסיות "מהגינה לצלחת" כגון ברוסקטת עגבניות, פטריות, הכנת בוטרגו, וביחד כולם ישתו וורז'ו שהשניים רוקחים מענבים שבצרו בכרמים של יקב "שאטו גולן". לצד כל אלו תוגש גבינת תום מחוות נאות, שתומכת גם היא בעקרונות הסלואו-פוד.

» יאבאדאבאדו! - תזונה קדמונית בעולם מתועש - הרצאה על תזונה פליאוליטית. איך אכל האדם הקדמון? איך מתחמקים מאוכל מעובד? האם גוף האדם יכול להתבסס על תזונה טבעונית? מתי התחיל האדם לקבל התקפי לב ולחלות בסכרת? שלו, שבימים אלו יוצא ספרו הראשון "הסוד הקדמוני - לחיות כמו שהגוף שלך רוצה" יעביר הרצאה בנושא במסעדת NG, לצד ארוחה קדמונית ובשרית במיוחד, שיכין שף אריאל כהן.

» לבנט שמח - מה יודעים התורכים והסורים על אוכל שאנחנו עוד לא גילינו? השפים רועי ענתבי ואור ברי ממסעדת ברטי במפגש שיוקדש למטבח הלבנטיני, שמבחינה גיאוגרפית כולל את השטח שבמזרח הים התיכון (תורכיה, יוון, לבנון וסוריה). במפגש יספרו השניים על האוכל שהוגש בבית הסבתא הסורית הבשלנית של ענתבי ויסבירו איך בעזרת טכניקות בישול הופכים את המנות המסורתיות של הלבנט לעדכניות. בחלקו המעשי של המפגש יכינו יחד עם המשתתפים בורקס טולום וספיחה, שתי מנות שמדגימות איך הופכים בורקס למנת גורמה מנצחת. המפגש יסתיים בטעימה של מנות מובחרות מהתפריט של ברטי: ירקות ירוקים; מולים עם עגבניות שרי, גבינת טולום וצלפים; טרטר דג ים; וכמובן' הספיחה ובורקס הטולום. לצד המנות יוגשו בירות.

» "מי דיבר כאן שוק שחור?" - בחושך, עם אור ראשון של בוקר, יצא שף ניר צוק ויקח אתכם לסיור קסום בין הבסטיונרים שבשוק הסיטונאי ליד צריפין. השוק מציע כל טוב של פירות וירקות ומהסוג שמגיע בדרך כלל אך ורק לידיהם של מסעדנים. איך בוחרים חציל ? איך יודעים לזהות ארטישוק עם לב טוב? אילו עגבניות משמשות לאילו מתכונים? צוק, מומחה לגידול חקלאי ולחומרי גלם, ילמד אתכם את הסודות הכמוסים שהשפים שומרים בדרך כלל רק לעצמם.

» בישול בטעם של פעם עם האספן גיל פנטו - זוכרים שהיה פה פעם צנע? זוכרים מה אכלנו לפני שישים שנה? האספן גיל פנטו מזמין את הקהל למפגשים בחלל הנוסטלגי שהקים ביפו, בהם יציג פריטים מהמטבח הישראלי של פעם על שלל מוצריו, אביזריו ומתכוניו. במפגשים ניזכר במוצרים שהיו קונים פעם במכולת, בספרי המתכונים הפופולריים של אותם ימים ובכלים ששלטו בזמנו במטבח, הצצה לתפריטים מקוריים של מסעדות משנות ה- 40 וה-50 ולסיום יוגש בכיבוד קל “מפעם”: סברינה, כדורי שוקולד וקפה.

» פוקוס על הפוקצ'ה - להכין את הפוקצ'ה המפורסמת של שף דייויד פרנקל. במסגרת הסדנאות שיעביר במסעדת פרונטו, יחשוף פרנקל איך מייצרים את הלחם האיטלקי האהוב וידגים את כל שלבי הכנת הפוקצ'ה, מהאכלת מחמצת השאור בת 13 השנים שברשותו ועד רגע הגחתה של הפוקצ'ה המושלמת מהתנור. חלקה השני של הסדנה יוקדש להכנת נקניקיות איטלקיות אמיתיות מבשר איכותי, והיא תסתיים בארוחה של פוקצ'ה, נקניקיות ואנטיפסטי.

» טבעונות גורמה - מפגש עם מרב ברזילי, המייסדת והבעלים של מסעדת משק ברזילי - מחלוצות המטבח הבריא בארץ - שיוקדש לתפיסת העולם המוסרית-בריאותית באוכל. במפגש תשתף ברזילי בדרכה המקצועית, בסיפור ההקמה של המסעדה המקורית בירקונים, במעבר לעיר הגדולה ובגיבוש הגישה הקולינרית והאידיאולוגית שלה, והוא יכלול הכנה משותפת של שלושה מתכונים על בסיס חלבון מהצומח בשיטות בישול טבעוניות שונות. לסיום יאכלו המשתתפים ארוחת טבעונות-גורמה שתכלול טופו כבוש באחו בלאנקו, פאנג'אבי עם ממרחים טבעוניים, קציצות עדשים מונבטות וסלסת מאודים עם רייס רול ולצידם שייק ירוק.

» BeerStrabe - השף עופר בן אור מהבראסרי הבווארי באיירן יעביר סדנה  על בירות, בישול בבירה ואירוח עם בירה. האירים, הגרמנים והבלגים נהנים ממנה כבר מאות שנים ואף מכינים ממנה תבשילים, מאפים וקינוחים, אז איך זה שאנחנו עוד לא הפנמנו את הפוטנציאל הקולינרי של הבירה?  במפגשים יספר בן אור על המטבח הגרמני ועל ההשראה שהביאה לפתיחת באיירן, יציג סוגי בירות שונים, את חומרי הגלם מהן מורכבות הבירות וידגים סגנונות בישול שונים בבירות ואת העקרונות שעומדים מאחוריהם (למשל בירות כהות לתבשילי קדרה, בהירות לפירות ים וקינוחים וכו'). בסדנאות ילמד בן אור איך לשדרג מתכונים בעזרת תוספת של בירה ויכין עם המשתתפים שלוש מנות מהן גם יאכלו בסוף הסדנה.

» במקום דג תנו לנו חכה - וירטואוזיות בשוק משתנה. מפגשים עם השף איל לביא (רוקח ים, רוקח שוק) שיתחילו בביקור בחנות הדגים בנמל יפו בה יסביר לביא איך בונים תפריט למסעדת דגים ופירות ים כששלל הדגה משתנה על בסיס יומי ואיך בוחרים סחורה ויבחר עם המשתתפים את חומרי הגלם לארוחה שיבשלו יחד. המפגש ימשיך בסדנת בישול מעשית בהנחיית לביא בה יכינו ארבע מנות דגים ובסופה ישבו המשתתפים יחד עם השף לארוחה משותפת בה יספר להם על דרכו הקולינרית.

לרכישת כרטיסים - לחצו כאן



תגיות: מסעדות מבפנים