עדכנו אותנו



פחזניות כשרות לפסח
(צילום: יוסי רותם)
מתוך הספר "בישול לפסח" של רותי קינן

  • כמות המנות: 12
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: בינוני

חומרים:

100 גרם חמאה או מרגרינה
1/4 כפית מלח
1 כוס מים
1 כוס קמח מצה
4 ביצים

אופן ההכנה:

מניחים בסיר את החמאה או המרגרינה, את המלח והמים. מחממים עד ששומן נמס והתערובת מתחילה לרתוח. מוסיפים את קמח המצה בבת אחת ומערבבים נמרצות בכף עץ עד שהתערובת נפרדת מדופנות הסיר ונוצר גוש בצק אחיד. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.

מוסיפים לבצק 3 מהביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. טורפים את הביצה הרביעית ומוסיפים ממנה בזרם דק לבצק, תוך בחישה נמרצת. הבצק מוכן כשהוא רך וחלק ולא יהיה צורך בכל כמות הביצה.

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).

מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה, מעבירים כפות גדושות מהבצק ומסדרים אותן עליו בתלוליות, במרווחים גדולים. מושחים את הבצק בביצה הטרופה שנותרה.

אופים כ-35 דקות או עד שהפחזניות תפוחות ושחומות.

מוציאים מהתנור ומחוררים חור קטן או חריץ בצידי כל פחזנית כדי לאפשר לאוויר להשתחרר. מחזירים לתנור החם ל-5 דקות נוספות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הפחזניות עד שהוא מצטנן.

מצננים את הפחזניות לחלוטין על רשת מתכת. חוצים כל אחת מהן וממלאים בסלט ביצים, בסלט טונה, בגבינה מתובלת, בכבד קצוץ או בכל מלית אחרת.



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5