אוכל

עדכנו אותנו



חזה עוף ברוטב סילאן וסויה
(אילוסטרציה: dreamstime)
רן שמואלי

  • כמות המנות: 2
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: קל

חומרים:

4 נתחי חזה עוף (בעובי רגיל, לא דפוקים)
2 בצלים חתוכים לשמיניות (לחתוך לרבע ואז שוב כל רבע לחצי)
1/2 כוס סויה איכותית
1/2 כוס סילאן (דבש תמרים) או דבש רגיל
2 שיני שום כתושות
2 ענפי טימין
1 כוס יין לבן או אדום
פלפל גרוס
מלח גביש

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינאדה (סויה, סילאן, יין, שום, טימין ופלפל). משרים את חזה העוף והבצל בין 4 ל-12 שעות.

מוציאים את העוף והבצל, מנגבים בנייר מגבת וצולים במחבת ברזל או בסיר בחום גבוה מאד עד שצלוי משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ושופכים לתוכה את המרינאדה. מביאים לרתיחה, מצמצמים על אש נמוכה כ-4-5 דקות, מחזירים את החזות פנימה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך כיסוי ברוטב.
מגישים בתוספת אורז או פירה תפוחי אדמה.



(79 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5