עדכנו אותנו



עוגת דבש ותפוחים
(צילום: שירן כרמל)
באדיבות השף קונדיטור עמר זרניצקי דרומי מ"בית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים"

  • כמות המנות: 0
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: בינוני

חומרים:

50 גרם ביצים (1 ביצה)
150 גרם שמן (שלושת רבעי כוס)
110 גרם סוכר (חצי כוס ועוד כף)
165 גרם דבש (כוס פחות שתי כפות)
75 גרם חלבון (חלבון מ-2.5 ביצים)
40 גרם סוכר (2 כפות)
215 גרם קמח (כוס ועוד כף)
4 גרם אבקת אפיה (חצי כפית)
4 גרם סודה לשתייה (חצי כפית)
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
150 גרם נס קפה (כף נס קפה עם שלושת רבעי כוס מים)

לקוביות התפוחים ולקישוט:
4 תפוחי עץ
40 גרם חמאה
2 כפות דבש
100 גרם סוכר (חצי כוס)
100 גרם מים (חצי כוס)




אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד דבש, ביצים, שמן וסוכר למסה אחידה והומוגנית.
2. מערבבים את הקמח וכל האבקות יחד.

3. ממיסים את אבקת הקפה במים חמים.

4. מוסיפים את הקמח והיבשים לאט לתערובת הביצים והשמן.

5. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים והקמח.

6. מקציפים חלבון עם 40 גרם סוכר ומקפלים לתערובת.

7. להכנת קוביות התפוחים בחמאה ודבש: קולפים שני תפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 סנטימטר.

8. מחממים חמאה ודבש במחבת ולאחר הרתיחה מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים אותם עד לקבלת גוון חום-זהוב. מסירים מהאש ומקררים.

9. להכנת פרוסות תפוחים לקישוט: פורסים שני תפוחים לפרוסות דקות (רצוי בעזרת מנדולינה).

10. מרתיחים את הסוכר והמים לסירופ, מכניסים את פרוסות התפוחים ונותנים לסירופ להתקרר.

11. מוציאים את פרוסות התפוחים מהסירופ ומייבשים אותן בתנור על גבי תבנית עם נייר אפייה בטמפרטורה של 100 מעלות כשעה ועשרים דקות כשדלת התנור פתוחה מעט.

12. משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים לתוכה מחצית מהמסה. מפזרים מעליה את קוביות התפוחים, יוצקים את שארית המסה ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים.

13. אופים בתנור שחומם מראש לחום 165 מעלות כ-30-35 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 01/10/2011 20:57:51