אוכל

עדכנו אותנו



מעקודה - פשטידת תפוחי אדמה
מתוך הספר "בישול לפסח" של רותי קינן

  • כמות המנות: 0
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: בינוני

חומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה
5 ביצים
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוסיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
קורט כורכום

אופן ההכנה:

» שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם עד שהם רכים מאוד. שוטפים במים קרים, מסירים את הקליפה ומועכים למחית חלקה.
» מחממים את השמן במחבת קטנה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם השמן למחית תפוחי האדמה.
» מפרידים את הביצים ומוסיפים את החלמונים למחית ביחד עם עשבי התיבול הקצוצים וכל התבלינים. מערבבים היטב.
» מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית עגולה וגבוהה או סיר בעל ידיות חסינות חום (בקוטר 22-20 ס"מ).
» מקציפים את החלבונים לקצף מוצק עם מעט מלח. מקפלים את הקצף בתערובת תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית המוכנה.
» אופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה תפוחה וזהובה.



(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5