עדכנו אותנו



מרק גונדי
המתכון באדיבות דליה קלמיאן, מסעדת בר גיורא

  • כמות המנות: 6
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: קל

חומרים:

לקציצת גונדי:
300 ג' חזה עוף טחון
300 ג' חומוס קלוי טחון
5-6 בצלים בינוניים טחונים
רבע כוס מים
רבע כוס שמן
2 כפיות מלח ופלפל
כפית הל
2 כפיות כורכום

למרק:
רבע קילו חומוס מושרה במים למשך לילה
חצי קילו עוף לפי בחירה (כנפיים, כרעיים, גרונות)
כורכום, מלח פלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

1. את כל רכיבי הקציצה מערבבים יחד לאחר הטחינה של כל אחד מהם. אם הבלילה יבשה מוסיפים מים ושמן לפי הצורך עד לקבלת עיסה רכה מספיק ליצירה עיגולים (בגודל כדור טניס).

2. מבשלים את החומוס בסיר עם 2 ליטר מים כ-15 דקות ואז מוסיפים את העוף. מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם ומבשלים למשך כחצי שעה נוספת.

3. לאחר מכן יוצרים את כדורי הקציצה (בגודל כדור טניס) ומוסיפים לתוך המרק. יש להוסיף מים לפני הצורך כיוון שהגונדי סופג נוזלים. לאחר בישול נוסף של חצי שעה על אש בינונית המרק מוכן.



בר גיורא - כרטיס ביקור
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 04/12/2008 11:19:20