מרק מינסטרונה

(צילום: דורעם גונט)

מאת דורעם גונט, הארץ


  • כמות המנות: 6
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: קל

חומרים:

1/2 כוס שעועית לבנה יבשה קטנה, מושרית לילה במים עם 1/2 כפית סודה לשתיה
1.5 ליטר ציר בשר או עוף, או מים
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
1 כרישה קטנה, חתוכה לטבעות
1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולים משורש הסלרי, כולל העלים, פרוסים
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות קטנות
1 כוס כרוב אדום, חתוך לקוביות
1 כוס דלורית, קלופה וחתוכה לקוביות
1 עגבנייה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 כף רסק עגבניות
2 כפות חומץ
מלח ופלפל שחור
1/2 כוס פסטה קטנה (או מקרוני שבור), לא מבושלת

להגשה:
שמן זית, פטרוזיליה קצוצה, גבינת פרמזן מגוררת.

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית הלבנה בסיר עם ציר או מים, במשך כ-40 דקות או עד שהיא כמעט מוכנה. לא ממליחים כדי לא להפריע לשעועית להתרכך.
2. מוסיפים את הירקות ואת רסק העגבניות ומבשלים עם מכסה ועל אש קטנה עד שהם מתרככים, אך שומרים על צורתם, במשך כ-30 דקות. מתבלים בחומץ, במלח ובפלפל.
3. מוסיפים את הפסטה ומבשלים, ללא מכסה, רק עד שהיא כמעט מוכנה, ומורידים מהאש (הפסטה תמשיך להתבשל בחום המרק).
4. מגישים עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה טרייה קצוצה ופרמזן מגוררת.



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(6 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5