מרק טום יאם פירות ים

באדיבות טוני אנג'י, מסעדת לופנודלס


  • כמות המנות: 6
  • משך ההכנה : 30 דקות
  • דרגת קושי: קל

חומרים:

200 גרם שרימפס
200 גרם מולים מקורצפים
200 גרם גופי קלמארי חתוכים לטבעות
100 גרם ראשי קלמארי
4 בצלים פרוסים לרצועות
400 גר' פטריות שמפיניון חצויות
250 גר' פטריות יער קרועות
2 בצל ירוק קצוץ
10 פיסות שורש גלנגל
30 עלי קפיר ליים
1 גבעול למון גראס טרי ללא עלים
10 גבעולי כוסברה
18 עגבניות שרי חצויות
20 כפות רוטב מי דגים
לימון סחוט
פלפל חריף יבש כתוש
3 ליטר מים
200 מ"ל חלב קוקוס.

אופן ההכנה:

1. מרתיחים במשך כרבע שעה את השורשים: הגלנגל, הלמון גראס והקפיר ליים.
2. מוסיפים בצל, פטריות יער, עגבניות, רוטב דגים, לימון ופלפל ומבשלים במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים שמפיניון ובצל ירוק חתוך גס לבישול של עוד כדקה.
4. מוסיפים את חלב הקוקוס ומנמיכים את האש לבישול של דקה נוספת.
5. מוסיפים את פירות הים, מכבים את האש, ונותנים להם להתאדות למשך דקה.
להגשה: מפזרים כוסברה קצוצה מעל.



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(16 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21/05/2010 13:08:41

  • 03/12/2009 13:39:10