מרק אפונה וגריסי פנינה

(צילום: אסף רונן)

באדיבות גלעד מאירי ואורי שעשוע מתוך "ספר הפויקה"


  • כמות המנות: 4
  • משך ההכנה :
  • דרגת קושי: בינוני

חומרים:

½1 כוסות אפונה ירוקה יבשה
½ כוס גריסי פנינה
2 ליטרים מים
6 גזרים, קלופים וחתוכים לריבועים קטנים
1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
5 שיני שום כתושות
2 כפות אבקת מרק עוף
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
6-5 גבעולי נענע קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בפויקה, מכניסים לתוכו את האפונה היבשה, הגזרים, שורש הסלרי והשום הכתוש ומקפיצים במשך שלוש-ארבע דקות.
2. מוזגים את המים לפויקה ומחממים במשך כמה דקות בחום בינוני. השלב הזה חשוב למניעת הישרפותם העתידית של גריסי הפנינה והידבקותם אל תחתית הסיר.
3. מוסיפים את גריסי הפנינה והתבלינים, ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל כשעה בחום בינוני ומוודאים שמפלס הנוזלים לא יירד מדי, כדי שהמרק לא יהפך לתבשיל קדירה
4. מגישים חם מאוד, ומעטרים את כל הצלחות בתערובת פטרוזיליה ונענע קצוצות.



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5