אוכל

עדכנו אותנו




החמישיה הפותחת: המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

יום רביעי 07 בנובמבר 2012 00:00 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

המקצוענות של ליליות, הבשר של גשן, היוקרתיות של דקא, הטאצ' האיטלקי של אונו והבשורה של רג'ינה בתחנה. חמש המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב, ומחוצה לה



צבעוני להפליא. פטוצ'יני של אונו

צילום: בועז לביא

פרסומת

הנה משהו שלא תאהבו לשמוע: הרבה מאוד שנים נתפס קהל שומר הכשרות, בעיני המסעדנים לפחות, כאחד שלא ממש מבין באוכל. זו היתה סיבה מצוינת להלעיט אותו במנות לא מאוד איכותיות ובמחיר יחסית גבוה. לא פעם דיברו שם על קהל שבוי, שאין לו הרבה מאוד אופציות, שלא אכל במסעדות שף נוצצות בעולם ולכן גם לא שווה ממש להשקיע בו. זלזול? אולי. המסעדות היחידות שיצאו בסדר מכל העניין הזה, היו מסעדות הפועלים והמסעדות האתניות שנתנו מחיר משתלם והרבה אוכל, אבל לא נתפסו כחגיגיות או שוות ערך למסעדות השף.

» מסעדות כשרות בתל אביב
» מסעדות כשרות במרכז
»
מסעדות כשרות בצפון
» מסעדות כשרות בדרום
» המדריך המלא למסעדות כשרות בארץ

החדשות הטובות: במסגרת ההתפתחות הקולינרית האדירה שתפסה את הארץ בשנים האחרונות, יחד עם ההבנה שמדובר בקהל עצום שלא קיבל מענה מספק במשך הרבה זמן, גם המסעדות הכשרות השתדרגו. יותר ויותר מסעדות שף כשרות מתכתבות עם הנעשה בעולם הקולינרי, גם בצורת ההגשה וגם בחומרי הגלם כך שלא רק שאינן גורמות לתחושת נחיתות, במקרים מסוימים אפילו עלו על מקבילותיהן הלא כשרות.

במסע אחר המסעדות הכשרות הטובות, הנחנו את מסעדות הפועלים והמסעדות האתניות בצד, לטובת חיפוש מסעדות מושקעות ויצירתיות. הופתענו. נעים לגלות שפים שבשבילם הכשרות היא אתגר ולא מגבלה שיצרו תפריט שתוכלו בקלות להתאים לכולם. כשר זאת לא מילה גסה.

» מהי המסעדה הכשרה הטובה ביותר לדעתכם?

בגלל המקצוענות: ליליות


ליליות החלה את דרכה כמסעדת לילית ברחוב מזא"ה לפני 13 שנים. לפני שש שנים היא נדדה הרחק אל עבר בית אסיה, גדלה והתייפתה, נפרדה מהמטבח החלבי שאפיין אותה, שינתה מעט את השם והתייצבה כמטבח צרפתי עדכני ויצירתי, כשבשלוש השנים האחרונות השף נועם דקרס (ברקרולה) עומד בראשה. מעבר למטבח מרהיב, מוקפד ולא סטנדרטי, אי אפשר להתעלם מכך שהלב הפועם של ליליות הוא פרויקט חברתי שיקומי בו נקלט נוער בסיכון ולומד טבחות וקונדיטוריה במטבח המסעדה.

מה אוכלים כאן? ליליות היא מסעדת שף עם נגיעות אירופאיות בכלל וצרפתיות בפרט, שמציגה טכניקות בישול מתקדמות וחיבה מיוחדת לבישול בוואקום ולצלחות אסתטיות. אם כל זה הדאיג אתכם, אל חשש - מדובר באחת המסעדות הטובות והמוצלחות בעיר, עם תפריט שעושה כבוד להמבורגר וגם לפסטרמה תוצרת בית. שווה לטעום את הלברק על רושטי תפוחי אדמה עם תבשיל חצילים וסלסת מנגו וחובה לטעום את הנקניקיות תוצרת המקום שעשויות עגל ופרגית עם לחם תירס על עלי מנגולד. טיפ קטן: תשאירו מקום לקינוחים.

מחיר ארוחה ממוצעת: 170 שקלים.

בשורה התחתונה: הכשרות מעולם לא היתה טעימה ויצירתית יותר.

ליליות - דפנה 2, בית אסיה, תל אביב


חברתי וטעים. ליליות (צילום: רותם מימון)

בגלל הבשר: גשן


בתל אביב יש כמה מתחמים של אוכל כשר, כשאת זה של נחלת בנימין מובילה כבר כמה שנים מסעדת גשן. כבר מהשם עצמו אפשר להבין את הזיקה העמוקה לארץ ישראל ולמטבח מקומי, כאשר גולת הכותרת כאן היא הבשר. כמסעדת בשרים מושקעת, גשן מתגאה במקרר היישון שלה ובנתחי הבקר שיוצאים ממנו. מעבר לזה, אחת המנטרות המקובלות כאן היא פינוק הלקוחות ושירות יוצא דופן כמוטו.

מה אוכלים כאן? בשר והרבה. כדאי להתמקד במסלול הטעימות שכולל שכוללת מנות ראשונות למרכז השולחן ולמנה עיקרית - גריל ועליו טעימות ממיטב התוצרת המקומית: סטייקים מסוג אנגוס, ספריבס, קבב, צלעות, כבדים, פרגיות ונקניקיות מרגז חריפות, במשקל של 500 גרם לסועד. בשום מקרה אל תפספסו את הקרפצ'יו כבד אווז ואת הטארט טאטן - שכבה דקה של בצק ועליה חצילים חרוכים ובשר כבש שעטופים בפילה עגבניה משובח.

מחיר ארוחה ממוצעת: מסלול טעימות מקיף ומשביע יעלה לכם 170 שקלים וכולל גם קינוח. כל השאר יכולים לבחור כאן מנות שגם יעלו פחות.

בשורה התחתונה: הוכחה שאפשר לעשות בשר כשר - מצוין.

גשן - נחלת בנימין 37, תל אביב


יודעים איך לטפל בבשר.  גשן (צילום: רותם מימון)

בגלל היוקרה: דקא


קצת מפתיע לגלות בלב המוסכים, הרעש והעשן של רחוב המסגר בואכה דרך מנחם בגין פינה שקטה ויפה כמו דקא. המסעדה הוקמה לפני חמש שנים כמסעדת דגים חלבית, כאשר עם הזמן שאבה השראה ממטבחי אגן הים התיכון: קצת מספרד, קצת מאיטליה וקצת מצרפת. מצד אחד מדובר במטבח עילי בראשות השף תום קבלו ומצד שני מדובר עדיין במטבח טרי, מקומי וטעים.

מה אוכלים כאן? בעיקר דגים, אבל המשובחים שבהם. אי אפשר להתעלם מקרפצ'יו דלעת שנחשב למנת הדגל של המקום ולאחת המנות המפורסמות, אבל כדאי להתעכב דווקא על קרפצ'יו מוסר ים שבמרכזו מטבל רומסקו ספרדי עם פלפלים קלויים ועגבניות מיובשות, ועל מנה עיקרית של פילה סלמון צרוב על ריזוטו שחור, קוביות דלעת וכרישה או על טונה צרובה על הגריל כשהיא מונחת על גרטן סלק ותפוחי אדמה עם תערובת גבינות מעל.

מחיר ארוחה ממוצעת: סביב 250 שקלים. עסקיות צהריים זולות יותר.

בשורה התחתונה: דקא עומדת בקלות בשורה הראשונה של מסעדות השף בעיר.

דקא - התעשיה 10, תל אביב


עושים כבוד לדגים. דקא (צילום: רותם מימון)

בגלל האווירה האיטלקית: אונו


אם צריך עוד הוכחה לכך שהקהל הכשר קורץ מאוד לשפים, אונו, מסעדתו של השף ניצן רז (סושי סמבה) היא דוגמה טובה לכך. כשרז פתח את המסעדה הורמו הרבה גבות ששאלו מה לו ולכשרות, אך הימים אמרו את דברם ואונו נהפכה לביתם של חובבי המטבח האיטלקי, לאו דווקא שומר הכשרות. בעשרה חודשים האחרונים חל פה מהפך בדמות שף צעיר בשם אלי אפשטיין ואנחנו מהמרים שעוד תשמעו את השם הזה. אפשטיין נקרא אל קדמת הבמה, ניקה מעט את התפריט, ולא חשש להביא לכאן אמירה אישית מעניינת ולמתוח את ההגדרה האיטלקית לכיוון מסעדת שף.

מה אוכלים כאן? איטלקי כמובן, בדגש על חלבי ודגים. מסלטים ועד פסטות, כולל סיבוב מתבקש בעמדת הפיצות, כמו בכל מסעדה איטלקית שמכבדת את עצמה. אבל יש פה גם מחלקה מעניינת שלא מוצאים בהרבה מקומות שנקראת קרודו - דגים נאים, שבקרב הקהל שמגיע לכאן כבר הפך ללהיט. הבחירה שלנו: קרודו מוסר עם קולורבי מוחמץ, שמן אורגאנו ירוק, עגבניות ומלח ים ואפילו אמנון ותמר.

מחיר ארוחה ממוצעת: 120 שקלים כולל כוס יין.

בשורה התחתונה: למי שחשב שראה הכל במטבח האיטלקי.

אונו - ויצמן 2, בית אמות השקעות, תל אביב


לאכול כמו יהודי באיטליה. אונו (צילום: רותם מימון)

המשתלמת: רג'ינה


צריך להודות על האמת: אין לנו חיבה גדולה למתחמים תיירותיים ולמסעדותיהם. מיד עולה בנו החשש ממלכודת תיירים יקרה ולא טעימה. אבל רג'ינה היא משהו אחר. אמנם היא נמצאת במתחם התחנה, אבל  כשיושבים בה מרגישים מאוד מנותקים מכל מה שקורה מסביב, וטוב שכך. הקו המנחה מאחורי המקום היה ליצור נקודת מפגש בין חומרי גלם ותרבויות, ולכן הרעיון הוא להביא מטבח יהודי הרחב, כלומר מנות סבתא כשרות עם טוויסט עדכני. הבונוס המרכזי: במסעדה חללים שונים שמתאימים כמעט לכל סוג של בילוי - אינטימי באחד החדרים, או משפחתי באחת משתי החצרות. בונוס נוסף: רמת המחירים היא מהשפויות במתחם.

מה אוכלים כאן? אמרנו כבר מטבח של סבתא לא חשוב מאיזו עדה, שמתכתב עם יפו, גרסת 2012. ובפועל: כמו אצל סבתא, מדובר במנות גדולות ונדיבות. קרעפלך, גונדי וקובה לבנונית הם נציגי המרקים העדתיים, מול בורקס יפואי ממולא בשר עם עשבי תיבול, שווארמה סינטה ועוף ירושלמי ספרדי עם פירות יבשים. הבחירה שלנו: פילה דייגים אפוי בנייר עם סומק וזעתר עם ניוקי תוצרת בית מוקפץ עם עגבניות. צנוע, מתוחכם, יפואי.

מחיר ארוחה ממוצעת: סביב 100 שקלים ואפשר גם בפחות.

בשורה התחתונה: המקום השפוי ביותר במתחם התחנה.

רג'ינה - מתחם התחנה, תל אביב


נדירה בנוף. רג'ינה (צילום: רותם מימון)

מסעדות כשרות נוספות שאסור לכם לפספס


פאסיפיק - אפשר לתמצת את הביקור כאן בשתי מילים: הפתעת המדור. למה הפתעה? למסעדה במלון יצא שם רע, אבל פאסיפיק מתנערת מכל ההגדרות האלה ומביאה מטבח אסייתי אל ביסטרו קלאסי עם נוף מהמם אל הים. זהו גם אחד המקומות הכשרים היחידים בעיר שאפשר לאכול בהם פקין דאק, קוריאן BBQ, אגרול וייטנאמי וכמובן סושי. ככה זה כשהשף כאן, אביעד בן שבת, עבר במטבחים של מסעדות כמו מינה טומיי. הבחירה שלנו: ספייסי צ'יקן - קוביות חזה עוף עטופות בטמפורה מצופות בספייסי מיונז לצד טוסט סיני מצופה בסומסום שחור לבן ומעליו סלט תפוחי עץ, שאלוט וואסבי. לוהט. מחיר ארוחה ממוצעת: 150-200 שקלים.
פאסיפיק - הירקון 145, מלון קראון פלאזה, תל אביב


וואלה, הופתענו. פאסיפיק (צילום: רותם מימון)

לחם בשר - אנשי לחם בשר זיהו את הצורך הבא: לקהל השומר כשרות אין יותר מדי אופציות איכותיות לשבת לאכול על קו המים במסעדה רצינית שחורגת מעדת בתי הקפה. בהתאם לזאת החליטו לשלב בין הים לתפריט שבמרכזו לחם ובשר, שתי אהבות קולינריות של לא מעט אנשים. התוצאה: לפני שלושה חודשים קמה המסעדה שבאה לתת פייט הגון למסעדות הביסטרו כשהיא מביאה מצד אחד קרפצ'יו, סביצ'ה וניוקי ומצד שני לחמג'ון נפלא מהטאבון וסינייה טלה שקשה להפסיק לאכול. זאת הקטנה גדולה תהיה. מחיר ארוחה ממוצעת: 150-200 שקלים כולל יין או קינוח.
לחם בשר - יורדי הסירה 1, תל אביב


שילוב של שתי אהבות. לחם בשר (צילום: רותם מימון)

קבינה - עוד מתמודדת צעירה מאוד, רבת פוטנציאל שלדעתנו תגיע רחוק אחרי שתשתפשף מעט. מדובר בשילוב של שף צעיר ומבטיח בשם תום קוק, שהתנסה במטבחים נחשבים ומכוכבים בעולם ולא חושש להביא לחוף גורדון מנות יפות עם נגיעות מולקולריות, יחד עם הוותק של הבעלים במסעדות ובחיי לילה בעיר. אם בכל מקום דיברנו על מנות עיקריות משובחות, כאן הקינוחים, עקב אכילס של המטבח הכשר, תפסו אותנו לא מוכנים: מוס שוקולד וקראמבל המוגש בעציץ הוא יציאה חמודה, אבל שימו לב לפינה קולדה - מתחת למכסה האננס מסתתר רעם טרופי בדמות קרם רום, סורבה קוקוס ופירות אופיינים למזרח אסיה. החיסרון הגדול: בעוד אתם יושבים לאכול אנשים חטובים רצים לכם מול העיניים. מחיר ארוחה ממוצעת: עד 100 שקלים ואפשר גם לתפור בפחות.
קבינה - חוף גורדון, תל אביב


אל תסתכלו על הג'וגרים. קבינה (צילום: רותם מימון)

טרנקווילה - למסעדה הזאת יש כבר קומץ מעריצים שאינו נמנה רק על אוכלי הכשר, ובצדק. הקונספט הוא אוכל איטלקי פשוט בדגש על חומרי גלם שמקורם באיטליה ואווירה של חו"ל שנובעת בין היתר בגלל מיקום המסעדה בין גן החשמל לשדרות רוטשילד. מלבד ארוחת הבוקר המעולה והמושקעת והפוקצ'ות הטריות והחמימות, יש פה גם פיצות ופסטות בייצור עצמי. הבחירה שלנו: פסטה פפרדלה מנגולד - פסטה שמוכנה במקום על בסיס שמנת, יין לבן, מחית כמהין ובצלי שאלוט. עונג צורף. מחיר ארוחה ממוצעת: 90-120 שקלים.
טרנקווילה - מקוה ישראל 1, תל אביב


הכל באיזי. טרנקווילה (צילום: רותם מימון)

אי זוגי - אל תסתכלו על המלון שבו היא ממוקמת, אלא על האוכל שמגישים בה. השף איתן מזרחי יצר מסעדה שקונספט השרינג הוא נר לרגליה ומנות במחיר אחיד של 49 שקלים. מזרחי משלב בתפריט מנות ממזרח וממערב, כך שתוכלו למצוא פה גיוזה עוף מול סינטה עם קראסט פיסטוקים מפתיע, פיצה ים מול שניצל וינאי. היתרון: מדובר במנות לא קטנות בכלל. כשתסיימו את הכל תשאירו מקום לאחד הקינוחים הטובים שראינו בדרך: צ'ורוס עם מרק שוקולד וסורבה קוקוס. יפה זה לא מילה.
אי זוגי - הברזל 17, רמת החי"ל, תל אביב


מזרח פוגש מערב. אי זוגי (צילום: רותם מימון)

המסעדות הכשרות הטובות מחוץ לתל אביב


המוציא - מה לא נכתב ומה לא נאמר על מסעדתו של זוכה מאסטר שףאבי לוי? והאמת היא שהכל נכון: מסעדתו של לוי היא אחת המסעדות החדשות הטובות ביותר בארץ, כשרות או לא. לוי השכיל להביא את מה שהוא באמת אוהב ומכיר - מטבח ביתי משודרג עם כמה אינטרפרטציות אישיות שלו, ועוף בחלה אחד, שמראים שמעבר לסיפור ולזכייה יש פה באמת כישרון. תוסיפו לזה את המחירים הסבירים וזה בכלל שווה עליה לירושלים. מחיר ארוחה ממוצעת: סביב 100-120 שקלים.
המוציא - משיח בורכוף 4, ירושלים


מי לא מכיר את עוגיות היויו? המוציא (צילום: בועז לביא)

אנג'ליקה - זה לא פשוט לבחור רק מסעדה אחת כשרה בירושלים, אז היינו מוכרחים לבחור עוד אחת וזאת אנג'ליקה. על אף מיקומה, אסור להתבלבל - אנג'ליקה היא לא מסעדה במלון. המסעדה נפתחה לפני כמעט חמש שנים על ידי אנשי האוכל ארז מרגי ומרקוס גרשקוביץ, שנפגשו במסעדת רפאל של רפי כהן. הקונספט: מסעדה עונתית עם תפריט משתנה על פי חומרי גלם מהשוק, אבל הרעיון האמיתי בא מתוך המחשבה שאוכל כשר הוא לא תירוץ לבינוניות. תקבלו כאן מפות לבנות, שירות מוקפד, מנות יפות וקינוחים מעולים. מחיר ארוחה ממוצעת: 180 שקלים.
אנג'ליקה - ש"ץ 7, ירושלים

ארנולד'ס - מסעדת הבשר של השף אורי ארנון סוגרת כבר חמש שנים, כמעט נצח במונחים של הצפון ולא בכדי היא כל כך פופולרית באזור ומחוצה לו. ארנון יצר מסעדת בשרים משובחת שקצת קשה להאמין שהבשר כאן כשר. בנוסף, את הכל מכינים במקום, אפילו את הבירה. אם הייתם צריכים הוכחה שאפשר לעשות גורמה כשר באיכות מעולה ובמחירים הוגנים - מצאתם. גולת הכותרת: אנטריקוט מבשר מקומי. מחיר ארוחה ממוצעת: 150 שקלים, לא כולל יין.
ארנולד'ס - נתיב השיירה


הום מייד. מסעדת ארנולד'ס (צילום: שאולי אלק)

ראנץ' האוס - למבקרים באילת שמחפשים מסעדת בשר עם פרמטרים של מחיר, שירות ואיכות בשר מוצלחים, ראנץ' האוס היא אופציה טובה בכלל, ולשומרי כשרות בפרט, שרוצים להרגיש קצת אמריקה בסוף המדבר. המנות גדולות ונדיבות וזה כבר יתרון, אבל מעבר לזה - הבשר הוא העיקר. אפשר להזמין כאן סטייקים לפי משקל, ולמבקרים בפעם הראשונה - לכו על הפריים ריב. זה גדול, זה יקר וזה טעים. מחיר ארוחה ממוצעת: 150-200 שקלים (תלוי בנתח).
ראנץ' האוס - טיילת רויאל, אילת

אתניקה - אין פה אולי בשורה קולינרית גדולה, אבל בין המסעדות היקרות של הרצליה פיתוח (כמו וינו סוקה ומיט אנד ויין) צריך מסעדה שתאזן את הכל ותביא מטבח אוריינטלי ולא מתחכם, בקיצור: אוכל ביתי משודרג, עם טוויסט. בין הבחירות שאהבנו: פוקצ'ה במילוי בשר טלה ובקר טחון עם טחינה מתובלת וחריימה לוקוס. ארוחה ממוצעת עד 150 שקלים.
אתניקה - אריה שנקר 7, הרצליה


מאזנים את הרצליה. אתניקה (צילום: אסף רונן)





תגיות: Deca, Uno - אונו, אבי לוי, ארנולדס, אתניקה, גשן, טרנקילה, לחם בשר, ליליות ביסטרו, מסעדת אי זוגי, מסעדת אנג'ליקה, מסעדת המוציא, ניצן רז, נעם דקרס, פאסיפיק - תל אביב, קבינה - מקום על הים, ראנץ' האוס, רג'ינה בתחנה, רותם מימון

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • רחל 16/01/2014 03:40:49

  • מיכל 30/04/2013 00:18:40

  • ע 18/12/2012 10:26:57

  • eti 16/11/2012 12:27:35

  • גלית פיינמן 13/11/2012 11:16:01

  • מבקר ביקורות 01/11/2012 17:50:39

  • הי טק חילוני שאוכל כשר 01/11/2012 16:33:41

  • בטי 01/11/2012 15:41:30

  • חילונית דווקא 01/11/2012 15:06:33

  • ארז 01/11/2012 13:31:08

  • קרין 01/11/2012 12:14:08

  • מיקי 01/11/2012 11:32:24

  • שוש חזן גרינברג 01/11/2012 10:52:55

  • אדי 01/11/2012 09:31:17