החמישייה הפותחת: הסושי הכי טוב בתל אביב

יום חמישי 21 ביוני 2012 00:47 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

גומה סושי מורי ביאקימונו, ניאון רול באקיקו, גונקן באונמי, דוויל אינסייד במון, וספייסי אספרגוס בפו סושי. מנות הסושי הטובות בתל אביב ומחוצה לה


הכי טובים בעיר. אוזורה גונקן אונמי

(צילום: רותם מימון)

פרסומת

על אף שהמטבח היפני מכיל אין ספור מנות, הראשונה שעולה לראש היא סושי. המנה נולדה בכלל בסין העתיקה כאמצעי לשימור דגים באמצעות גלגולם בתוך אורז, חומץ ומלח. עם נדידת האותיות מסין לארץ השמש העולה נדד גם הסושי והפך למנה יפנית מובהקת. בשנות ה-90 הסושי הגיע לישראל והפך לכינוי ל"בועה התל אביבית". מאז, ביטויים כמו מאקי, אינסיידאאוט, ניגירי וטמאקי הפכו להיות שגורים בלקסיקון שלנו כאילו נשנשנו אצות מאז ומעולם. במטבחי הסושיות בארץ הגדילו לעשות ופיתחו וואריאציות שהיפנים אפילו לא מכירים. לשמחת הצמחונים את רוב האופציות אפשר גם לקבל בלי דגים.

איפה אתם אוהבים את הסושי שלכם? ספרו לנו בתגובות

» השניצלים הטובים בתל אביב
» מנות הטאפאס הטובות בתל אביב
» האייס קפה הטובים בתל אביב

הרול היוקרתי: יאקימונו



יאקימונו ברוטשילד היא אחת המסעדות היפניות הוותיקות בארץ. היא הוקמה בשנת 1994, עברה מספר גלגולים עד שהתייצבה עם מטבח יפני מקיף ומשובח. זאת בזכות האחים אלי ואבי כהן, בעלי המסעדה, הנחשבים לאורים והתומים בכל הקשור לטיפול בדגים בארץ. בשנים האחרונות מנסים ביאקימונו להילחם בדימוי הסנובי שדבק בהם, ומציעים תפריט נגיש יותר מבלי לוותר על החוויה היוקרתית.

הבחירה שלנו: גומה סושי מורי. מי שאמר שיאקימונו מנותקת מהקהל הישראלי לא טעם את המנה הזאת. הרעיון נולד מהרצון לחבר בין שני המטבחים דרך מרכיב מרכזי - השומשום. מדובר בכדורי אורז סושי מתובלים באבקת דגים, פטריות שיטאקה ושומשום כשמעל לכל כדור מונח סשימי סלמון, טונה או ילוטייל. הטוויסט: הכדורים נחים על טחינה. נשמע כמו שילוב בעייתי? רק עד שטועמים את המנה.
 
המחיר: 60 שקלים לארבע יחידות, או במסגרת תפריט הטעימות - 180 שקלים לארוחה מלאה.

אם לא זה אז: ריינבואו מאקי סושי- יצירה צבעונית, מרובת טעמים ועדינה: רול סלמון ואבוקדו עטוף בסלמון, טונה ויילוטייל (75 שקלים לשש יחידות).

יאקימונו - רוטשילד 19, תל אביב


זה סושי, נשבעים.  גומה סושי מורי של יאקימונו (צילום: רותם מימון)

הרול הסודי: אקיקו

ברמת אביב מסתתרת כבר חמש שנים מסעדה יפנית צנועה ושקטה, שאינה מוכרת מחוץ לשכונה, וחבל שכך. המקום כולו בספוג באווירת יפן, החל מעיצוב הבר ויצירות העץ, דרך התפריט וכלה באקיקו עצמה - ילידת יפן שעלתה ארצה עם בעלה, שי, לפני 12 שנים. כשגילו שאין סושי טוב לרפואה באזור שוסטר הקימו את המסעדה, בניצוחה של אקיקו. ההימור שלנו: אקיקו היא אלמונית, אבל רק באופן זמני.

הבחירה שלנו: התחרות קשה, אבל המנצח הוא ניאון רול. השם מגיע מצבע האבוקדו שעוטף את הרול. בפנים תמצאו סלמון וטונה, אבוקדו וג'ינג'ר שאקיקו מכינה בעצמה. כיוון שביפן לא אוכלים סושי עם רטבים, החליטה אקיקו לקרוץ לחיך הישראלי וליצוק מעל מעט רוטב ובצל ירוק. התוצאה - רול עדין עם טוויסט חריף.

המחיר: 69 שקלים לשמונה יחידות.

אם לא זה אז: צ'ראשי דה לקס - קערת אורז ענקית שמספיקה לשני סועדים, עם שכבות יפות של דגים נאים, שרימפס, ירקות וטאמגו. מנה לחובבי סושי שלא מחויבים לצורה של רול.

אקיקו - אחימאיר 17, מרכז שוסטר, רמת אביב


שווה להכיר. ניאון רול באקיקו (צילום: רותם מימון)

הרול המיוחד: אונמי

בין לא מעט סושיות שקמו בסוף שנות ה-90 ונעלמו כלעומת שבאו, אונמי שומרת על יציבות. לכן זה לא מפתיע שכבר למעלה מ-12 שנים היא ניצבת בראש המסעדות היפניות והסושי בר בארץ. התפריט עצום וחולש על כל סוגי הסושי, ומומלץ לתת אמון במלצרים לניווט הארוחה. כל מה שרצית לדעת על סושי ולא העזת לשאול? זה בהחלט המקום לשיעור.

הבחירה שלנו: איקורה אוזורה גונקן. משמעות המילה "גונקן" היא ספינת קרב ביפנית, כלומר, רול שיוצר קרב של טעמים בפה - אורז עטוף באצה רחבה, וממעל תערובת המהווה ניגוד טעמים מובהק. באונמי מדובר בגונקן ביצי סלמון טריות עם חלמון ביצת שלו מעל. קרב של טעמים הרמוניים בזכות הטעם של ביצי הסלמון שמתערבב עם החלמון בצורה מושלמת. דברים טובים באים במנות קטנות.

המחיר: 32 שקלים.

אם לא זה אז: שירוסקאנה רול (36 שקלים) - מיקס דגים לבנים עם אבוקדו, בצל ירוק, ספייסי מיונז וסשימי סלמון מעל. רול קלאסי בהתגלמותו.

אונמי - הארבעה 18, תל אביב


יוצאים לקרב. איקורה אוזורה גונקן באונמי (צילום: רותם מימון)

הפיוז'ן רול: מון

מסעדת מון נפתחה לפני יותר מ- 12 שנים כבר קטנטן שהוא גם סושייה נגישה, צעירה וסקסית. אולי בגלל המסוע (הראשון בארץ) שהוביל מנות סושי ברחבי הבר, המקום כבש את השכונה ואת העיר. עם הזמן התפריט ושטח המסעדה התרחבו, והיום אפשר למצוא פה גם עסקיות שמציעות הרבה מעבר לסושי.

הבחירה שלנו: דוויל אינסייד. רול שמותח את ההגדרה של סושי, וכשמו כן הוא, מושחת. מדובר בשילוב יוצא דופן בין צלופח מטוגן, שרימפס וכבד אווז מגולגלים בתוך שכבת אורז, וממעל ציפוי של שבבי טמפורה וטפטופי רוטב טריאקי. רול קריספי, עשיר בטעמים ומענג. בקיצור- מכרנו את נשמתנו לשטן.

המחיר: 37 שקלים לארבע יחידות.

אם לא זה אז: בלק ממבה מיקס (41 שקלים) - כדורי אורז עטופים בפילה מיקס של סלמון, או טונה וטונה אדומה, במילוי טרטר סלמון וילו טייל.

מון - בוגרשוב 58, תל אביב


מושחת במיוחד. דוויל אינסייד במון (צילום: רותם מימון)

הרול המפונפן: פו

צעירת המסעדות ברשימה הוקמה כסושייה שכונתית, ומהר מאוד הפכה להיות המקום הנכון לראות ולהראות. מעבר לסלבס ולתור הגדול בכניסה, מסתתר בר-מסעדה מוקפד ויצירתי שמשלב מטבח יפני מסורתי עם מערבי חדשני, לצד קוקטיילים מיוחדים. הבונוס האמיתי הוא הרטבים שמוגשים לצד הסושי.

הסושי המנצח: אינסייד אאוט ספייסי אספרגוס. בכל מנה בפו תמצאו טוויסט יוצא דופן אבל הרול הזה בלט מעל לשאר. שרימפס חלוט, אספרגוס, אבוקדו וספייסי מיונז עוקצני, יחד עם טוביקו - ביצי דג מעופף מתפצפצות, עטופים באורז המגולגל בשבבי אצות. אולי נדמה שיש יותר מדי מרכיבים, אבל השילוב של אספרגוס עדין עם מיונז חריף, ביצי טוביקו ושרימפס הוא לא פחות מגאוני. חובה לטבול את הרול באחד הרטבים: גרגר נחלים, ספייסי מיונז וטריאקי, שכולם נעשים במקום.

המחיר: 27 שקלים לארבע יחידות.

אם לא זה אז: טונה אורוגולה (41 שקלים) - סשימי טונה אדומה מגולגל עם ממרח אבוקדו ביתי, עלי אורוגולה וצלפים. סוג של קפרצ'יו מגולגל שמחבר באופן מוצלח בין כל הטעמים.

פו סושי - ירמיהו 32, תל אביב


בולט מעל כולם. אינסייד אאוט ספייסי אספרגוס בפו סושי (צילום: רותם מימון)

מנות סושי נוספות שאסור לפספס


סושי בר בזל - אחת הסושיות הוותיקות בעיר עם מנות יפניות שלא מתחנפות לחיך הישראלי יותר מדי. בחרנו במנת הדגל שהיא גם הרול הכי עתיק בעיר: בוז'ולה (45 שקלים לשמונה יחידות) - רול שנולד בשנת 1998 במסגרת חגיגות היין. סלמון סקין עם מיונז יפני- קיופי (Kewpie) סמיך ועשיר, עטופים בסלמון ואבוקדו עם מעט טריאקי מתקתק מלמעלה. רול רך עם הפתעה שמגיעה מהקריספיות שבפנים.
» סושי בר בזל - אשתורי הפרחי 20, מתחם בזל, תל אביב


הותיק בעיר. בוז'ולה בסושי בזל (צילום: רותם מימון)


סושי סמבה - במקדש הסושי של ניצן רז יש אוכל מוצלח, אבל הקסם מגיע מהסמבה רול - תפריט רולים מיוחד שהומצא בסניף המקורי בניו יורק והותאם לישראל. הרול המנצח הוא בובו ברזיל (48 שקלים לשמונה יחידות) - בשר פיקניה נא, שמזכיר קצת קרפצ'יו, ובפנים אבוקדו ואספרגוס וספייסי מיונז. רול מיוחד שמשאיר טעם של עוד.
» סושי סמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב


כמו בדרום אמריקה. בובו ברזיל בסושי סמבה (צילום: רותם מימון)

אוקינאווה - בר סושי שכונתי, אינטימי וידידותי בנווה צדק. המטבח מאופיין בסגנון יפני מסורתי ומשתדל לשמור על סטנדרט נקי, לא מתיימר וקלאסי. בניגוד לכל הנ"ל, הרול המנצח כאן הוא הצ'יזרול (39 שקלים). רול מטוגן הוא לא ממש כוס התה שלנו אבל לספציפי הזה קשה לנו לסרב, בעיקר בגלל גבינת שמנת נמסה שהולכת היטב עם אבוקדו וסלמון. נסו ותיהנו.
» אוקינאווה - שבזי 46, נווה צדק, תל אביב


הגבינה עושה את ההבדל. רול מטוגן באוקינאווה (צילום: רותם מימון)

סואי - הסושייה הקטנה והצנועה ליד קניון רמת אביב, היא הפתעה נעימה, לא יקרה ונגישה. הבחירה שלנו: ספיישל LU (במחיר 37 שקלים). קחו נשימה ארוכה: סלמון טמפורה, שרימפס טמפורה, חסה, בצל ירוק, קנפיו (דלעת כבושה) וואסיב עם ביצי סלמון, כולם עטופים בשכבה דקיקה של אורז ואצה ומעל שפע של טוביקו. מנה נדיבה, דחוסה, ועשירה במלוא מובן המילה.
» סואי - ברזיל 17, רמת אביב, תל אביב


הפתעה נעימה. רול LU בסואי סושי (צילום: רותם מימון)

מועדון הקצינים - מסעדת הדגל של הג'ירף מיועדת למי שאוהב את האוכל של הרשת אבל מחפש חוויה משודרגת. בתפריט שמונה מנות סושי שונות, החל ממאקי ועד קונוסים למיניהם. הבחירה שלנו: מאקי שרימפס טמפורה (34 שקלים) - רול אינסייד אאוט חם-קר עם שרימפס בטמפורה בציפוי טוגראשי - אבקת פלפלים יפנים ושומשום שחור. רול רך וחריף ועם טעם דומיננטי של פלפלים.
» מועדון הקצינים - הארבעה 21, תל אביב


רד הוט צ'ילי פפר. סושי מועדון הקצינים (צילום: רותם מימון)

מנות הסושי הטובות מחוץ לתל אביב



סאקורה -  אי אפשר לדבר על סושי מבלי להזכיר את סאקורה. בועז צאירי התחנך קולינרית ביפן והביא לירושלים את הסושי, כשעוד לא היה ברור ממש מה זה ומי יאכל את זה. מאז הפכה המסעדה למוסד, וצאירי ללקסיקון מהלך בכל הנוגע לסושי. הבחירה שלנו: ניגירי טונה אדומה - פתיח מושלם לארוחת סושי. ובסאקורה אפשר לקבל את המנה גם בפלטה שלמה, כשרק צריך לבחור את הדג מעל.
» סאקורה - יפו 31, חצר פיינגולד, נחלת שבעה,ירושלים

אסיה מוניקה - אסיה ואמריקה נפגשות במטבח אחד במסעדה של השף דניאל זך (כרמלה בנחלה). בחלק האסייתי של התפריט אפשר למצוא פרק נרחב של סושי, שמוכן מול הסועדים. הבחירה שלנו: ריינבו ספיישל (38 שקלים) - רול מאקי של סלמון ואבוקדו צבעוני עם טונה, סלמון ודניס. עד כה מדובר במנה סטנדרטית, אבל זך משדרג את הרול עם פירות שונים. תקוו למנגו.
» אסיה מוניקה - הרקון 2, מתחם הקניות, הוד השרון


הלוואי שיש מנגו. ריינבו רול באסיה מוניקה (צילום: דניאל לילה)

יאמאטויה - ביסטרו-בר יפני עם מנות מצוינות. יש שיגידו שזו אחת המסעדות היפניות הטובות בארץ. אחרי שתסיימו עם תפריט האיזאקיה עברו אל תפריט הסושי, ממנו כדאי לבחור בסשימי נמה הרומאקי (42 שקלים). על הנייר זה נשמע משעמם: פילה דג מגולגל בדף אורז עם ירקות. בפועל הסשימי נמס בפה והוא בדיוק מה שדף האורז היה צריך.
» יאמאטויה - בני ברית 6, הוד השרון

סוהו - כיאה למסעדה המצליחה בארץ, הכל גדול ומושקע - החל בעיצוב וכלה בתפריט העצום שכולל בשר, נודלס וסושי. בסוהו שיכללו את הסושי הסנדוויץ' ואת תפריט המיוחדים, ממנו בחרנו את הנינג'ה רול (55 שקלים), במסגרת קרייזי מאקי. רול אינסייד אאוט במילוי סלמון, קמפיו ואבוקדו, עטוף בדניס שעבר "מכת אש" וממעל תערובת סיוצ'י: פלפל אדום, צנון, כוסברה, גמבה ירוקה, שום, שמן כמהין ורוטב ליים יפני וסויה. רק בראשון לציון.
» סוהו - משה בקר 15, אזה"ת הישן, ראשון לציון


משוגע! נינג'ה רול בסוהו (צילום: אילן עמיחי)

מינאטו - המסעדה עושה את הלא יאומן - סושי כשר, מדויק ועשוי לעילא. לא מזמן הוקם סניף שני בהרצליה שממשיך את הקו של האחות הגדולה מקיסריה, אבל עם תפריט מיוחד משלו. הבחירה שלנו מקיסריה: טורו טטאקי (52 שקלים) - טורו הוא החלק המובחר ביותר בטונה ובמינאטו הוא מוגש מושרה בסאקה עם פלפל שחור, צרוב בשמן שומשום מוגש עם שלושה רטבים. נכון, אין פה אורז, אבל עדיין מדובר בסושי מעולה.
» מינאטו - תחנת דלק פז, קיסריה


המנות במדור "החמישייה הפותחת" נבחרו על ידי חברי המערכת בלבד ואינן מושפעות משיקולים מסחריים 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(26 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5