הפיצות הכי טובות בתל אביב

יום חמישי 21 באוקטובר 2010 00:05 מאת: אושרת יקותיאל, עכבר העיר אונליין

בצק, מוצרלה ורוטב עגבניות: פיצה היא מאכל פשוט אך גאוני, ומעטים האופים שיודעים להכין אותה כמו בנפולי. מצאנו חמישייה תל אביבית עם ניחוח איטלקי


פיצה של טוני וספה

(צילום: אושרת יקותיאל)

פרסומת

"איזה אוכל הייתם לוקחים לאי בודד"? או "אם הייתם צריכים לאכול רק דבר אחד לשארית חייכם מה זה היה"? אני נוטה לשחק את המשחק הזה לא מעט, ותשובתי, בסופו של דבר, היא תמיד "לחם, גבינה עגבנייה". לכן אני מבטלת מראש את כל אלה המזלזלים בתאווה לפיצה. “ בסך הכל מדובר בבצק וגבינה" הם יאמרו. אבל אין להם מושג. מי שלא יודע להעריך את היופי והגאונות שבפשטות, אינו יודע יופי אמיתי מהו.

לנפוליטנים יש כללים מאוד ברורים על איך פיצה צריכה להיעשות ולהיראות, ומה צריך להיות טעמה. אך בין אם אתם אוהבים את בצק הפיצה שלכם פריך לגמרי או רק בקצוות, עם רוטב עגבניות או בלעדיו, עם מעט תוספות או הרבה, יש רק כלל אחד שחשוב להקפיד עליו – לאכול את הפיצה מהר! בניגוד לבצק, שנעשה בסבלנות ובשלבים (באופן אידיאלי לאורך 24-36 שעות), מרגע שיצאה הפיצה מהתנור - זמנה קצר. וזכרו: כמו כל מוצר חי אחר, אין פיצה אחת שדומה לשנייה.

הפיצה


הסגנון: פיצריה משפחתית, עירונית, שכונתית. הרבה לקוחות קבועים וכולם זוכים ליחס חם מסמדר ויריב, הרוח החיה של המקום.
הפיצה: יריב מעיד על עצמו שהוא אוטודידקט ולכן בצק הפיצה עבר שינויים במהלך השנים, עד שהגיע לתוצאה הנוכחית והמעולה. בצק דק, אך לא דק מדי, עם קצוות פריכים ואמצע גמיש. הבצק עשוי ללא סוכר וללא שמן, הוא קל אך עם חמיצות עדינה ומבורכת. רוטב העגבניות עשוי מעגבניות איטלקיות והוא ברור ומובחן בטעמו. הגבינה היא מוצרלה טרייה מחלב בקר.
התוספות: מגוון רחב בהרכבה אישית (ללא בשר) כמו גם פיצות מיוחדות, ביניהן: פיצה "הבית" – רוטב עגבניות, פטריות, מוצרלה, שום, פרמזן ופטרוזיליה.
הכוכבת: פיצה "אנטיפסטי" – שמן זית, שום, מוצרלה לבנה, פרמזן, ירקות קלויים ופטרוזיליה.
מחיר: 40 או 42 ש"ח לפיצה אישית, 23 ש"ח לחצי פיצה אישית.
בשורה התחתונה: אפשר לקנא במי שזו השכונתית שלו, אבל שווה בהחלט להגיע לפה במיוחד.
כשר: לא

» הפיצה, בוגרשוב 51


אל תקנאו, תגיעו. הפיצה (צילום: אושרת יקותיאל)

פאפא'ס
הסגנון:
טרטוריה איטלקית נעימה ושמחה. אפשר לאכול ארוחה מלאה ומאוד מספקת, ואפשר גם לקפוץ לחצי שעה, לשבת על הבר, לשתות כוס יין ולחלוק פיצה.
הפיצה: בצק שנעשה משילוב של כמה קמחים איטלקיים ונח לפחות 24 שעות לפני שהוא נאפה. ככל שמניחים לבצק ליותר זמן, כך התוצאה טובה יותר. הבצק דק, עדין ופריך. העגבניות הן עגבניות סאן מרציאנו, קלאסיות לפיצה (היחידות הקבילות לפי ה"חוקים" לפיצה נפוליטנית אמיתית), המעניקות לרוטב העגבניות מתיקות טבעית עדינה. הגבינה היא מוצרלה טרייה, מאוד חלבית ופחות שמנה.
התוספות: מגון תוספות רגילות, וגם: פרשוטו, פפרוני, סלסיצ'ה, בייקון וגבינת גורגונזולה. יש כאן גם פיצות מיוחדות כגון פיצה עם פטריות, כמהין וביצת עין.
הכוכבת: פיצה ספינצ'י – פיצה ללא רוטב עגבניות עם מחית תרד טרי, מוצרלה ועגבניות צלויות
מחיר: בין 40-52 ש"ח
בשורה התחתונה: להרגיש איטליה בפאתי שוק הכרמל.
כשר: לא

» פאפא'ס, הלל הזקן 13


לפי החוקים הנפוליטנים. פאפא'ס (צילום: אושרת יקותיאל)

טוני וספה


הסגנון: פיצרייה רומאית. הפיצות נאפות בתבניות מלבניות גדולות ונמכרות לפי משקל. למעשה מדובר בסוג של אוכל רחוב רומאי; מהיר, טעים, פתוח עד מאוד מאוחר ואף פעם לא מאכזב.
הפיצה: כאמור, שונה ממה שנהוג במחוזותינו. הפיצה אינה מתיימרת להיות  גורמה, אך עדיין מאוד אותנטית ובעיקר טעימה. הבצק בגובה סנטימטר בערך, תחתית הבצק מאוד פריכה ואף נפיצה, ואילו חלקו העליון אוורירי ולעיס. רוטב העגבניות לא מבושל ועשוי מעגבניות טריות מרוסקות ותבלינים – כולל סוכר ואורגנו.
התוספות: שונות ומפתיעות. הרעיון הוא לאכול את מה שיש ויצא מהתנור באותו רגע. בין התוספות המוצלחות והפופולריות: פיצה לבנה עם מוצרלה ובייקון, פיצה עם בטטה ופיצה עם גבינה בולגרית ופרוסות עגבניות.
הכוכבת: פיצה פפרוני חריף - רוטב עגבניות, פפרוני חריף ופלפל צ'ילי טרי.
מחיר: 88 ש"ח לק"ג, שזה יוצא בין 15-20 ש"ח למלבן בגודל משולש רגיל.
בשורה התחתונה: תענוג מספק וקצת ממכר, לכל שעות היום והלילה!
כשר: לא

» טוני וספה - דיזינגוף, דיזנגוף 267
» טוני וספה - שדרות רוטשילד, שדרות רוטשילד 140


לאכול כמו ברומא. טוני וספה (צילום: אושרת יקותיאל)

פיצה עגבניה


הסגנון: צפון איטלקי, פשוט וקל. פיצריית "רחוב", שבה באים בעיקר כדי לאכול משולש "על הדרך". כיוון שיש לא מעט סניפים ברחבי העיר, איכשהו הם תמיד "בדרך”.
הפיצה: פיצה דקה מאוד לכל קוטרה, עם בצק עדין, סופר פריך ושביר בקצוות. לא מגלים לנו את סוד רוטב העגבניות, אך הוא בהחלט אחד הטעימים – מתוק במידה הנכונה עם חמיצות של עגבניות טריות שלא בושלו.
התוספות: פטריות, בצל, עגבניות, שום, זיתים, חציל, פלפלים. השילוב תלוי במי מכין את הפיצה באותו רגע, אבל אם לא אכפת לכם לחכות שבע או שמונה דקות, תקבלו איזו תוספת שתרצו – רק לא תוספות בשריות.
הכוכבת: הקלאסיקה הפשוטה ביותר היא הטעימה ביותר במקרה הזה: רוטב עגבניות, מוצרלה, פרוסות עגבניה, שום ובזיליקום.
מחיר: רבע מגש - 16 שקלים, מגש משפחתי - 64 שקלים
בשורה התחתונה: Less is more.
כשר: כן

» רשת פיצה עגבניה


דקיקה, כשרה ומתקתקה. פיצה של עגבניה (צילום: אושרת יקותיאל)

פיקולה פסטה


הסגנון: מסעדה איטלקית אינטימית וותיקה, שכמעט נחבאת אל הכלים. המקום ידוע בזכות האוכל האיטלקי הפשוט, המוקפד והאותנטי שלו, כמו גם בזכות רשימת היינות הארוכה – על טוהרת היינות האיטלקיים. מקום של פעם, שמנחם לדעת שהוא גם הכי של היום.
הפיצה: פיצה דקה ולא מתחכמת, עשויה ממיטב חומרי הגלם הראויים ובמקצועיות מעוררת קנאה. הפיצה קלה וטעמיה מדוייקים ומובחנים.
התוספות: יש רק שתי אופציות פורמליות - מרגריטה עם אנשובי או בלי אנשובי. אך אם תצליחו לשכנע אותם שהם יכולים להכין פיצה מוצלחת מחומרי גלם אחרים העומדים לרשותם (פטריות, בצל, פלפלים וכו'...), הם עשוים להסכים - תלוי במצב הרוח.  
הכוכבת: אל תוותרו על האנשובי. ואל תוותרו על היין.
מחיר: 59 ש"ח לפיצה זוגית או 69 ש"ח לפיצה גדולה יותר.
בשורה התחתונה: עם שלמות לא מתעסקים.
כשר: לא

» פיקולה פסטה, בן יהודה 53


פיצות שכמעט נכנסו לדירוג שלנו:

» טוטו - פיצה סרדינים עם תפו"א, ביצה ובוטארגו
חומרי הגלם מצוינים והפיצה דקה ופריכה, אבל קשה לשבת במסעדה כמו טוטו ולהזמין רק פיצה (ישנן הרבה מנות מפתות) ולכן סביר להניח שתצאו משם בנזק כלכלי די כבד.

» אייסברג וולקנו -
עוד פיצה דקה ואיכותית, עם תוספות מעניינות ומשונות (לעתים מוגזמות). הבעיה היא רק שצריך להגיע לנמל ולשבת מוקפים בהמוני ילדים שמאוד כמהים לגלידה שלהם.

» רדיו רוסקו - פיצה תרד וריקוטה עם צנובר ופלפל קלוי
פיצה איטלקית קלילה וקלאסית, השומרת על איכותה כבר הרבה זמן. הבעיה היחידה היא האווירה המעט כבויה במקום.


ומה הפיצה המועדפת עליכם? ספרו לנו בתגובות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5