ארוחות הטעימות הטובות בארץ

יום שבת 19 בדצמבר 2009 14:45 מאת: מתן אברמוביץ', עכבר העיר אונליין

לאלו שלא אוהבים לקבל החלטות וגם למי שרוצים לטעום מהכל: טעמנו ומצאנו את ארוחות הטעימות הטובות בארץ


(צילום: מתן אברמוביץ')

פרסומת

אם אתם לא אוהבים לקחת החלטות גורליות כמו איזה מנה כדאי להזמין במסעדה, תפריט הטעימות שמוגש בלא מעט מסעדות הוא אפשרות מפתיעה, מגוונת ומשביעה. עכבר העיר אונליין בחר שבע מסעדות שמגישות ארוחת טעימות שלא כדאי לפספס.

כרמלה בנחלה: המלצר בונה את התפריט


תפריט המסעדה מאפשר להרכיב ארוחה עם כמה מנות קטנות, אך מי שימתין וישמע את דבר המלצרית יוכל לזכות בארוחת טעימות מפתיעה ואמיתית. לשאלות המנחות שבתחילת הערב מומלץ לענות בתשומת לב, מכיוון שאלה יקבעו את המשך הארוחה ומעניין לגלות כאן את המקצוענות של המלצרים, שכן לפי ניסיונם ותשובותיכם הם יבנו את תפריט הארוחה.

המנות והטעמים משתנים בהתאם לעונה, אך הכלל המנחה של הארוחה משלב שבע מנות, קינוח ולחם עם חמאה שמלווים את כל הארוחה. כולה. בשלושת המנות הראשונות ישולבו לרוב דג, בשר וירקות. ביסק (מרק) סרטנים יוגש לאחר מכן, אלא אם תחליטו לוותר תוותרו עליו לטובת מנה עיקרית נוספת בהמשך. אנחנו ממליצים לדבוק במרק. המנות העיקריות מוגשות
למרכז השולחן, כשגודלן הוא למעשה מחצית מגודל מנה רגילה והן כוללות פירות ים, דג ובשר. לבסוף, תוכלו ליהנות מארבעה קינוחים שונים שמוגשים בצלחת מרכזית.

שתייה: אינה כלולה במחיר
מתי: מדי ערב
מחיר: 200-210 שקל לאדם (תלוי בהרכב הארוחה)
כתובת: כרמלה בנחלה, התבור 46 (פינת הרמב"ם 14), מדרחוב נחלת בנימין, תל אביב


 

כתית: היכרות עם מטבח עילי


ערב בכתית הוא בילוי יקר, וכדי לאכול במסעדה במחיר מעט יותר שפוי הושק תפריט הטעימות. התפריט כולל חמש מנות, סורבה וקינוח שמוגשים אחד אחר השני ומאפשרים להכיר מקרוב את המטבח העילי של מאיר אדוני.
את החגיגה מתחילים עם מתאבן של מרק יוגורט קר, לאחר מכן מקבלים מנת סביצ'ה דג ים מיוחדת. מכאן הדרך מובילה אל מח עגל צרוב במחבת עם גרגירי חומוס ספרדי, טחינה וירקות חרוכים בגריל. בסיבוב הבא מגיע דניס בגריל פחמים בליווי ריזוטו חצילים לימוני, אספרגוס, שקדים קלויים וחמאה שחורה. זהו גם שלב הסורבה לרענון החך.

אחרי מנוחה קלילה, תוכלו להתבשם מריח של ראגו שוק אווז עם ניוקי ערמונים, פטריות שימג'י ואנוקי, חמאת ערמונים וקציפת ארל גריי מנה שתעזור בהורדת ההילוך ותכין לקראת השלב המתוק. קינוח לבחירה יכול להיות מרק פירות אקזוטי או שוקולטה-ברולה ג'נדויה (קרם שוקולד), קציפת שוקולד, בראוני, בננות מקורמלות וסורבה שוקולד.

מתי: בימי ראשון ושבת בלבד, עד 22:00. אם חשקה נפשכם בארוחה רצינית יותר, תוכלו לנסות בשאר ימי השבוע גם את ארוחת טעימות השף הכוללת 12 מנות ומחירה 585 שקל.
שתייה: אינה כלולה במחיר
מחיר: 195 שקל לאדם
כתובת: כתית, היכל התלמוד 4, תל אביב 
 
 
 
קלואליס: טיול של טעמים וניחוחות 


במסעדת קלואליס עלו באחרונה על טרנד ארוחת הטעימות. במהלך השנה הוצעו כבר ארבע ארוחות שונות. התפריט הנוכחי יוגש עד סוף דצמבר וייתכן שגם בינואר. מומלץ להתקשר ולוודא טרם הגעתכם למסעדה. הארוחה בקלואליס אינה ניתנת לשינוי ומוגשת, בווריאציות משתנות. שבע המנות בארוחת הטעימות אינן חלק מהתפריט הקבוע, ומאפשרות טיול ארוך של
כשעתיים וחצי בין טעמים וניחוחות שונים.

בין המנות המוצלחות בארוחה תמצאו קראב קייק (קציצת סרטנים) מצוין בליווי סלט קיסר אישי, ביסק פירות ים שנמזג על קוקי סאן ז'אק (צדפות) צרובות, פילה טלה על הגריל שמוגש עם פירה אפונה וקינוחים מצוינים לבחירה. המנות אינן מוגשות למרכז השולחן, אלא כל סועד נהנה מצלחת אישית. אתם תוכלו לקבוע את קצב הארוחה, לצאת להפסקה ולחזור ולצפות במטבח הפתוח ובמלצרים, שמקצוענותם נראית בשולחנות הסמוכים, בעודם שוקלים ומפלטים דגים (מוציאים את העור והעצמות ומשאירים רק פילה) אל מול עיני
האורח.

שתייה: אינה כלולה
מתי: מדי ערב, עד 29 בדצמבר
המחיר: 199 שקל לאדם
כתובת: קלואליס, אבא הלל סילבר 16, רמת גן 


 
 
מחניודה: תפריט לפי מידת הרעב 


שלושה שפים נמרצים מנהלים את המטבח הכי לא כשר באזור שוק מחנה יהודה. אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון רקחו שני תפריטי טעימות שמוגשים במסעדה, והבחירה לפי מידת הרעב. ארוחה אחת כוללת ארבע מנות שתי מנות בשר ושתי מנות דג או פירות ים וקינוח, ואילו השנייה כוללת שבע מנות, וקינוח, כמובן.

תפריט המסעדה משתנה מדי יום, וכך גם מרכיבי ארוחת הטעימות. בין המנות שמככבות: פולנטה רכה עם ראגו פטריות ואספרגוס,
דג לברק ביוגורט, תבשיל זנב, ריזוטו טירפש (כמהין) ופסטה קרועה (עלי פסטה שנקרעו ביד) עם פרמז'ן וכמהין.

שתייה: אינה כלולה
מתי: מדי יום
מחיר: ארוחת טעימות קטנה 150 שקל, ארוחת טעימות גדולה 250 שקל
כתובת: מחניודה, בית יעקב 10, שוק מחנה יהודה, ירושלים
 
 
 
רוברג: מטבח קפריסאי וטורקי  


במסעדה הכשרה שצופה לכנרת, מככב תפריט טעימות מיומה הראשון. הסגנון של מנות קטנות המוגשות ברצף לשולחן שואב השראה ורעיון מהמטבח הקפריסאי והטורקי ועם אופי ישראלי מובהק נוצרה כאן ארוחה נהדרת וארוכה.
בפתיחת הארוחה מוגשות 12 סוגי מנות, חמות וקרות, בהן סלט כרוב עם לימונדה ונענע, פטה כבד בריבת בצל, צזיקי מלפפון וקבבוני טלה על חציל בלדי. ההמשך הוא פילה מושט בצ'ילי ולימון ושני סוגי מרק המוגשים למרכז השולחן. זהו גם שלב הסורבה שמרענן את החך ומכין אותו להמשך החגיגה.

המנות העיקריות מוגשות בהדרגה ובליווי תוספות משתנות, וכך תוכלו לפגוש כאן על השולחן מנות כדוגמת כמו פרגית בסילאן עם אורז מתובל, שניצל אנטריקוט בציפוי מיוחד עם תפוחי אדמה אפויים ושיפודי פרגית עם שומן
טלה. אל דאגה, הקינוח גם הוא יגיע. מלבי ביתי, קונפיטורה, מאפה וכדור גלידה ינעלו את הארוחה וישלחו אתכם מכאן הישר למיטה.

שתייה: כוס יין מהסדרה האזורית של יקב כרמל כלולה בארוחה
מתי: מדי ערב
מחיר: 160 שקל לאדם
כתובת: רוברג, מושב לבנים. המסעדה כשרה
 
 
 
נחלים: חומרי גלם חורפיים


ארוחת הטעימות החורפית של השף ענת בונן לוקחת את בישולי העונה צעד אחד קדימה. אחרי שתבחרו שולחן במסעדת הגורמה, בחלל הפנימי או ממש על גדת הנחל, יתחילו לזרום אל השולחן מנות אנטיפסטי ללא הפסקה וילוו אתכם לאורך כל הארוחה. ההמשך תלוי בסוג וגודל הארוחה שבה תבחרו.
יש כאן ארוחת טעימות בת שלוש או חמש מנות, כולן על בסיס חומרי גלם חורפיים, שמשתנים מדי ערב ומפתיעים בכל פעם מחדש. את המנות תוכלו לבחור בעצמכם מתוך תפריט המסעדה או לשחרר כל רסן ולאפשר למלצר להיות זה שמרכיב את הארוחה. יען רוסיני ברוטב בצל עם תמרים וקפה, פטה כבד בריבת תמרים וערמונים ופילה לוקוס על מצע פירה שורשים ברוטב חמאת זעפרן ודבש כוורות גלילי, הם דוגמה קטנה לחגיגה שמתרחשת כאן.

התפריט משלב פירות ים טריים, בשר איכותי ומני דגים שונים ואווירת המקום, שמעוצב בקווים מינימליסטי ביותר, מאפשר לאותם רכיבים לעמוד במרכז. אפשרות נוספת ורומנטית במיוחד, שמתאימה לזוג עד שישה סועדים, היא ארוחת טעימות שממוקמת בגזיבו יפהפה על גדת החצבני וכוללת אפרטיף, ארבע מנות לבחירה, שני סוגי יינות, קינוח, דג'סטיף (משקה אלכוהולי המוגש בסוף הארוחה) ומלצר פרטי. 

שתייה: אינה כלולה בארוחה, למעט בארוחה הטעימות הפרטית
מתי: מדי ערב
מחיר: ארוחת שלוש מנות 165 שקל לאדם, ארוחת חמש מנות 195 שקל לזוג, ארוחת "VIP" ב- 330 שקל לאדם
כתובת: נחלים, גן הצפון צומת מעיין ברוך 
 
 
 
בטי ונחי מבשלים: מסעדה שכולה טעימות 


במרפסת ביתם של בטי ונחי אלקין ממתינה לכם מסעדה שכולה טעימות. זה הקונצפט, זה מה שיש. אין תפריט ואין בחירה וכשתגיעו למקום תוכלו פשוט להתיישב ולהתחיל לאכול. הכמויות אסטרונומיות ומתחילות עם מנות פתיחה 5-7 חמישה-שבעה סלטים שונים, כדוגמת כמו חצילים עם עגבניות ומיונז, לבבות עוף ממולאים בשקדים ופול ומבושלים בעראק וכבד קצוץ משובח לצד לחם שנאפה על חלוקי נחל. בהמשך יוגשו המנות הראשונות. כארבע מנות ומרק מגיעות לשולחן ולאחריהן כשישה סוגי בשר, החל מלשון בקר ברוטב קישואים
ועד אוסובוקו כבש. אם כל זה לא הספיק חכו עד לקינוח. סך הכל יוגשו לשולחן
בחישוב מהיר כ-20 מנות שעל כולן מופקד נחי עצמו. 

שתייה: אינה כלולה בתפריט, אך מומלץ לבקש את היין שמכין השכן
מתי: מדי ערב, למעט שלישי ושבת. בהזמנת מקום מראש בלבד
מחיר: 160 שקל
כתובת: בטי ונחי מבשלים, מושב רמות

 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 02/03/2010 18:01:48

  • 23/12/2009 16:47:26

  • 22/12/2009 21:45:31

  • 22/12/2009 18:11:41

  • 22/12/2009 12:46:20

  • 20.רוברג(איילת שמאי)

    22/12/2009 10:57:48

  • 22/12/2009 00:49:03

  • 21/12/2009 12:42:03

  • 21/12/2009 10:59:35

  • 20/12/2009 23:14:57

  • 20/12/2009 20:07:21

  • 20/12/2009 19:51:04

  • 20/12/2009 19:24:29

  • 20/12/2009 19:23:06

  • 20/12/2009 17:20:10

  • 10.עצלן(אביב)

    20/12/2009 16:13:49

  • 20/12/2009 15:17:31

  • 20/12/2009 14:03:27

  • 20/12/2009 13:43:29

  • 20/12/2009 13:20:48

  • 20/12/2009 13:03:56

  • 20/12/2009 12:31:15

  • 20/12/2009 10:50:15

  • 20/12/2009 10:37:14

  • 19/12/2009 23:51:24