אוכל

עדכנו אותנו




10 מסעדות הגורמה הכשרות הטובות בישראל

יום חמישי 10 בספטמבר 2009 15:24 מאת: מתן אברמוביץ', עכבר העיר אונליין

סטייק מבשר כשר? פירה איכותי ללא חמאה? בחרנו עבורכם עשר מסעדות כשרות מצויינות בהן תוכלו לחגוג את סוכות



מסעדת אוליב ליף

(צילום: יח"צ)

פרסומת
סטייק מבשר כשר? פירה איכותי ללא חמאה? קינוח פרווה? עד לפני כמה שנים האמינו בישראל שמזון גורמה חייב בהכרח להגיע ממטבח לא כשר. אבל באחרונה צצות ברחבי הארץ מסעדות גורמה כשרות שמקפידות על עיצוב, הגשה ושירות מהשורה הראשונה. עכבר העיר אונליין ממליץ על 10 מסעדות הגורמה הכשרות הטובות בארץ.

ירושלים  

לה רג'נס


ללא ספק הדובדבן שבהר הקצפת ששמו מלון קינג דיוויד בירושלים. מיטב שועי עולם כבר ישבו כאן לארוחה ונהנו ממנות מוקפדות בהשראה אירופאית וממלצרים בחליפות שחורות שעושים עבודתם נאמנה ומקפידים גם על הפרטים הקטנים. כשמזג האוויר מאפשר זאת, מומלץ להתיישב בשעות בין הערביים במרפסת הצופה אל בריכת המלון ואל חומות העיר
העתיקה. 

שף: דודו ביטון
מנות הדגל: מנה ראשונה: שקדי עגל צרובים לצד קונפי חלמון ורטטוי פטריות בציר עגל מצומצם - 85  שקל.
מנה עיקרית: אנטרקוט טלה צלוי, לצד קרוקט טלה בבישול איטי, מונח על בליני ירקות כתומים ותבשיל כרוב ביין לבן, בציר טלה מצומצם  - 215 שקל.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין - 180 שקל,  עם יין - 250 שקל.  
» לה רג'נס. רחוב המלך דוד 23, ירושלים


מסעדת לה רג'נס (צילום: מתן אברמוביץ')

 
1868 
המסעדה קיימת כבר חמש שנים אך קרויה על שם שנת הקמת המבנה בו היא ממוקמת. האבנים הירושלמיות הכבדות מדגישות את עול השנים וחדרי המסעדה מתהדרים בתקרת קשתות נמוכה ובעיצוב אירופאי אלגנטי אך חמים, מגובה בנברשות יפהפיות, מפות לבנות וסידורי פרחים. השירות מעונב ונעים.  

שף: תומר ראובני. 
מנות הדגל: מנה ראשונה: רביולי במילוי מוס ברבוניות וחלמון ביצה ברוטב זעפרן ופרמז'ן סיציליאני 75 - שקל.
מנה עיקרית: נתח קצבים ברוטב פטריות מורל ופלפל שחור, מוגש לצד ניוקי חצוצרות שחורות וסלט קולרבי 155 - שקל. 
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין - 250 שקל, עם יין - 300-350 שקל.
» 1868. המלך דוד 10, ירושלים


מסעדת 1868 (צילום: מתן אברמוביץ')
 
SCALA
המסעדה פתחה את דלתותיה במלון מצודת דוד לפני כשנה ומאז הולכת וצוברת לה שם. עיצוב המקום מוקפד ומרשים והשימוש בעץ, בזכוכית ובשיש יוצר תחושת רטרו חמימה אך מהודרת. טכניקות הבישול הצרפתיות פוגשות כאן את מיטב מוצרי הים התיכון ליצירת מנות מוקפדות ובעלות טעמים שלא מפספסים. גם השירות מסביר פנים וסבלני.  

שף: אורן ירושלמי.
מנות הדגל: מנה ראשונה: סלט שעועית ואטריות טריות, עגבניות תמר צלויות בפפריקה מעושנת, פירה תפוחי אדמה בציפוי פריך ואיולי בזיליקום - 80 שקל. 
מנה עיקרית: חזה עוף צרוב במחבת ברזל עם תפוח אדמה מתוק בתימין, מרמלדת בצל וברנדי, ערמונים בציר עוף חום ותמרים לחים - 85 שקל.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין - 200 שקל, עם יין - 250 שקל.
» Scala. רחוב המלך דוד 7, ירושלים


מסעדת Scala (צילום: יח"צ)

תל אביב

DECA
מפות לבנות וסידור פרחים יוקרתי לצד קירות בטון חשופים שטופי תאורה חמימה, כוסות יין גדולות ומוזיקה רגועה - זו התמונה ב-DECA, מסעדת גורמה בסגנון ים תיכוני ששמה את הדגש דווקא על דגים טריים וגבינות משובחות.  הניגוד שבין הרחוב המתועש שבחוץ לחלל הנוצץ של המסעדה עשוי להכין אתכם להפתעות המעולות שתקבלו כאן בכל צלחת וצלחת. גם השירות מוקפד ועשיר בגינונים כמו ניקוי השולחן בעזרת "פירוריה", ועם זאת משוחרר ונעים. 

שף: תם קבלו.
מנות הדגל: מנה ראשונה: שיפוד ירקות בגריל - מבחר ירקות צרובים על שלושה סוגי גבינה, רוטב סילאן ואגוזים -  55 שקל.
מנה עיקרית: פטוצ'יני אלי אוליו  עם נתחי דניס, עגבניות מיובשות, קישואים, בצל ועשבי תיבול -  90 שקל. 
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין - 200 שקלים, עם יין - 250 שקלים.
» Deca. התעשייה 10, תל אביב 


מסעדת דקה (צילום: מתן אברמוביץ')
 
 
לילית 
עם דגש על מנות בשר ודגים, מציעים בלילית מטבח כשר מודרני באווירה חמימה ורגועה הודות לעיצוב הרך ולתאורה העמומה. המיקום של לילית באזור משרדים אמנם מושך אליה הרבה אנשי עסקים מעונבים ואורחיהם הזרים, אך בקהל מצויות גם משפחות באירועים חגיגיים יותר או פחות. השירות בלילית מהיר וקפדני במיוחד, השולחן תמיד נקי, הכוסות מתמלאות תדיר והיחס אדיב מאוד. נקודת זכות נוספת למקום היא בהעסקת בני נוער בסיכון בעבודת המטבח והכשרתם כטבחים.
 
שף: נועם דקרס.
מנות הדגל: מנה ראשונה: סשימי דג ים ב"בלאדי מרי" וסויה - 47 שקל.
מנה עיקרית: דג קוד אטלנטי עם פונדו כרישה ולפת מקורמלת95 - שקל.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין - 160 שקל, עם יין - 185 שקל.
» לילית. בית אסיה, רחוב דפנה 2, תל אביב


מסעדת לילית (צילום: מתן אברמוביץ')

OLIVE LEAF


המסעדה ממוקמת במלון שרתון בתל אביב ולוקחת את טעמי האזור למקומות חדשים. את הטעמים המעניינים מלווה נוף מקסים של חוף הים שנשקף מחלון הזכוכית הגדול.  גם כאן הצליח המטבח להתגבר היטב על מגבלות הכשרות ולהציע מנות מגוונות ומרובות בטעמים ובמרקמים משובחים. השירות מקצועי ולא מתנשא ותזכו למזיגה חופשית של מים מינרלים לאורך כל הארוחה.

שף: צ'רלי פדידה.
מנות הדגל: מנה ראשונה: טריו כבד אווז - טריו של כבד אווז צרוב, רביולי ממולא בכבד אווז עם בצל ומוס כבד אווז, מוגש ברוטב סברא וריבת עגבניות שרי 75  שקלים.
מנה עיקרית: נתח פילה בקר צלוי, מוגש עם תפוחי אדמה צעירים, פטריות ירדן, תרד ושעועית טורקית 140 - שקלים.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין 250 שקל, עם יין 300 שקל. 
» Olive Leaf. מלון שרתון, הירקון 115, תל אביב


מסעדת Olive Leaf  (צילום: דניאל צ'צ'יק)

צפון

רוברג


העלייה מכביש סובב כנרת אל ליבנים מתפתלת וצרה, אך בסופה ממתינים נוף מדהים ומסעדה טובה במיוחד. רוברג, הקרויה על שמו של השף והבעלים, ממוקמת בבית רחב ידיים שקומתו השנייה הוסבה למסעדה הנמצאת כמעט תמיד בתפוסה מלאה. למרות השולחנות ההומים תמצאו כאן שקט ורוגע. מסך הטלוויזיה שניצב בקדמת המסעדה משדר את הפעילות במטבח הישר אל
שולחנות הסועדים ומעצים את החוויה. האירוח מצד השף ובני משפחתו מורגש כמעט בכל שולחן, גינוני השולחן נעימים ומוקפדים במידה הנכונה, עם סורבה רענון והרבה ניקיון וסדר מכל עבר שמספקים כמה שעות של הנאה צרופה.  

שף: אילן רוברג
מנות הדגל: מנה ראשונה: פטה כבדי פרגית עם ריבת בצל.
מנה עיקרית: פרגית סילאן - פרגית במשרה סודי של סילאן, צלויה על הגריל ומוגשת עם אורז.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין 124 שקל, עם יין 160 שקל. 
» רוברג. מושב לבנים


מסעדת רוברג (צילום: יח"צ)

ARNOLD'S
ארנולד'ס הוקמה לפני כשנתיים ממש בכניסה למושב נתיב השיירה, הממוקם ממזרח לנהריה. מבנה העץ עטוף דשא וחובק מרפסת נעימה. המטבח מציע ביסטרו גלילי עם שלל נגיעות מאגן הים התיכון ומצרפת. כאן תופסות מנות הבשר חלק עיקרי בתפריט, זאת לצד מבחר יינות מרשים ועוד אטרקציה מקומית - בירה ביתית שמתבשלת במקום. מלצרים כאן אומנם אינם מחויטים כמו ברוב המקומות, אך מראה חיצוני לא קובע והמקצועיות אינה נגרעת
ולו במיל. גם השף עצמו מתרועע עם הסועדים ודואג להכיר את כולם.
סוף הקיץ מביא איתו לארנולד'ס לא מעט מטיילים שהגיעו לסביבה, ולמרות שרובם בעלי ממון, עדיין תוכלו למצוא במקום סועדים פחות מחויטים.  

שף: אורי ארנון
מנות הדגל: מנה ראשונה: כבד אווז על מצע טוסט ברוטב פירות יער 78שקלים. מנה עיקרית: ספריבס עגל חלב ברוטב ברביקיו ביתי ומוגש לצד סלט עלים צעירים ותוספת של סירות תפו"א ובטטה  או פירה תפו"א או בטטה קרמי 88 - שקלים.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין 150 - שקל, עם יין 200-250  - שקל.
» ARNOLD'S. מושב נתיב השיירה


מסעדת ארנולד'ס (צילום: שאולי אלק)

דרום

ORO


מסעדת ORO נמצאת במיקום לא אופייני למסעדת גורמה - בתחנת דלק בכניסה למושב גאליה הדרומי. אבל אל דאגה - המבואה החשוכה מובילה את המבקרים לחלל מלבני מרווח ומואר בגוונים חומים וזהובים שיוצרים תחושה רומנטית. המסעדה, בשרית ים תיכונית, מציעה מנות גורמה ששואבות מהמטבח המרוקאי, החל מחומרי הגלם וכלה בצורת ההגשה. מרבית
המנות כאן מוצלחות, אך חסרה לעתים מעט הקפדה על הפרטים הקטנים, כמו חימום כלי הטאג'ין בו מוגשת המנה, כנהוג במסעדות יוקרה אחרות. השירות מקצועי ומחויך.

שף: אליאב צברי.
מנות הדגל: מנה ראשונה: סרדין מוגדור - שני זוגות סרדינים במילוי ביצי דגים, ממרח פלפלים, שום וכוסברה מטוגנים בציפוי פריך ומוגשים על מצע עלים צעירים וקרם לימונים כבושים 36  שקלים.
מנה עיקרית: שכבות פילה בקר, צנימי פילו, נתחי כבד אווז ואגס במילוי בשר טלה קצוץ ברוטב יין אדום ועל מצע פירה מתובל 128 שקלים.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין 90 שקל, עם יין 119 שקל. 
» ORO. מושב גליה, תחנת דלק 'אלון' בכניסה למושב


מסעדת oro (צילום: בועז לביא)
 
כדיתא
על אם הדרך הישנה לדרום, מעט אחרי צומת קסטינה, יצרה מסעדת כדיתא שער כניסה חדש למושב תימורים. המסעדה היא אחותה הצעירה והכשרה של מסעדת כרמים הותיקה ושתיהן חולקות את אותו השף. חלל המסעדה נעים החלונות צופים אל חלקת דשא רחבה. בניגוד למסעדות יוקרה אחרות, המקום חף מגינונים - השולחנות ערומים ממפות, הנרות לא תמיד דולקים והשירות סטנדרטי ותו לא. מנגד, המנות מוגשות ברמה הגבוהה ביותר. נראה שמישהו שם עדיין מתקשה להחליט על כיוון למקום, והתוצאה היא מסעדה שמנסה
לפנות לכולם, גם במחירים הנמוכים יחסית. אבל אל תטעו - למרות החזות הלא מלהיבה והשירות הבלתי מושלם, האוכל בכדיתא עשוי לעילא וההגשה היפהפייה שייכת ללא ספק לז'אנר מסעדות הגורמה - תוספת ברוכה לנוף המסעדות הכשרות בדרום הארץ. 

שף: סהר רפאל.
מנות הדגל: מנה ראשונה: פלאפל טלה - גרגירי חומוס ספרדי ובשר טלה קצוץ על מצע טורטייה פריכה וסלט קצוץ 32 שקל.מנה עיקרית: פילה בקר על מצע ריזוטו פטריות 96 שקלים.
מחיר ממוצע לסועד: ללא יין 80 שקל, עם יין 100שקלים.
» כדיתא. מושב תימורים


מסעדת כדיתא (צילום: דן פרץ)




תגיות: Deca, אוליב ליף, אירועי סוכות 2009, כדיתא, לה רג'נס, לילית, מסעדות גורמה כשרות, מסעדות כשרות, מסעדת 1868, מסעדת אורו, מסעדת ארנולדס, מסעדת סקאלה, רוברג

(17 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5