אוכל

עדכנו אותנו




5 מסעדות מומלצות בגליל

יום חמישי 27 באוגוסט 2009 00:12 מאת: מור אריאל, עכבר העיר אונליין

הגליל משופע באטרקציות קולינריות מעניינות: מסעדת בשרים משודרגת, מסעדה רומנטית על גדות נחל הדן או ביישוב טבעוני. קבלו 5 המלצות גליליות חמות



מסעדת אסתושה

(צילום: יח"צ)

פרסומת

בין עמק יזרעאל בדרום ועד ללבנון שבצפון משתרע לו חבל הגליל, אזור הררי משופע בהפתעות קולינריות מסקרנות. יצאנו לבדוק מהם חמשת המקומות המעניינים ביותר שיש לגליל להציע, אם אתם מטיילים באזור ונתקפים ברעב גלילי בלתי מוסבר.

מסעדת טול ביישוב כליל


ביישוב האקולוגי כליל, 10 ק"מ מנהריה, שוכנת טול, מסעדה כפרית שפתוחה רק בסופי שבוע ומלאה בשוכני הצימרים הסמוכים, אבל גם במטיילים באזור.
כליל הוא יישוב לא שגרתי שכולו מבוסס על רעיון החזרה לטבע והוא אינו מחובר לרשת החשמל. את המסעדה הקימו במו ידיהם שני שותפים וחברים ותיקים- ניר וטל, והם גם אלו שמבשלים ומשרתים את הסועדים. אוירה פורמלית לא תמצאו כאן, אבל נוף של גבעות ומטעי זיתים - כזה שתתקשו למצוא במרבית מסעדות השף הקרובות לביתכם - דווקא כן.

התפריט משתנה בהתאם לעונה ולמה שיש בגינה, אבל בין המנות הראשונות תמצאו פריטים מסקרנים קישואים ממולאים בטלה או שרימפס בחלב קוקוס וקארי. המנות העיקריות נחלקות לשתי קטגוריות: אחת היא מאכלי קדירה המבלים לילה שלם בטאבון, והשנייה היא חרבות בשרים (טלה, עגל ועוף) שעוברות צלייה בטאבון. המחסור בחשמל אמנם גורם לכך שלא תוכלו לשתות כאן דיאט קולה צוננת ותיאלצו להסתפק במים או בלימונדה, אך זה גם מה שהופך את הבישול למעניין ומקורי יותר. בטול גם לא תמצאו מלצרים במדים מעומלנים ולא מפות מפוארות, אך יש בוסתן פרי שנפרש לרגלי הסועדים, ואין הרבה חוויות שמשתוות לאכילת תבשיל קדירה אל מול נוף עוצר נשימה.

מחירים: מנות ראשונות 30-40 שקלים, תבשילי קדרה 80-95 שקלים, חרבות בשרים 115-195 שקלים, והנוף- בחינם.
האוירה: שאנטי מעורב באויר הרים צלול כיין.
למה כן: כי תבשילי הקדירה מעולים והנוף שווה זהב.
» מסעדת טול, ביישוב כליל


מסעדת טול (צילום: יח"צ)


מסעדת אידה בנהריה


לא היו רבים שהימרו כי דווקא שדרות הגעתון בנהריה יאכלסו את אחת המסעדות הטובות שידע אזור הצפון. מסעדת "אידה" של השף שי שמואלי קנתה לה כבר שם בקרב חובבי הגורמה, והמנות שמוגשות בה יכולות להתחרות בגאווה במנות תל אביביות מוכרות ואהובות. המסעדה אף השתתפה לאחרונה ב"אליפות המסעדות" בערוץ 10, גברה על מסעדות ותיקות ומוכרות וזכתה במקום השני והמכובד.

אידה הוקמה על חורבות ביתו של ראש העיר הראשון של נהריה, גרשון שץ, וקרויה על שמה של אשתו, מה שמקנה למקום ערך מוסף היסטורי. יש גם מרפסת קטנה וחמודה שאמנם פונה לשדרות הגעתון ולא לנוף עוצר נשימה, אבל מיועדת בכל זאת למי שאוהב לשבת בחוץ או סתם שחושק בקצת בריזה באוגוסט.

התפריט של אידה מגוון מאוד ומכיל פירות ים ושלל בשרים ומנות מיוחדות, ולכן האופציה המומלצת היא ארוחת טעימות בה יפנק אתכם השף החייכן שמואלי עד דלא ידע, ויפסיק רק כשתתפקעו ולא תוכלו עוד. מחירה של ארוחת הטעימות משתנה בהתאם לתפריט ולמה שתזמינו, אך המחיר הממוצע הוא 150שקלים לאדם עבור 3 מנות ראשונות ו-3 חצאי מנות עיקריות.

בין המנות המומלצות באידה תמצאו את כיסוני האינרי הממולאים בבשר טלה וצנובר ברוטב טחינה, וכן דואט של פטה כבדים לצד מוס כבד בריבת בצל וג'לי יין אדום. בסיום הארוחה אל תפספסו את קינוח ה"קרמבו" במילוי טראפלס מריר ורוטב פסיפלורה. אחרי כל זה כדאי לעשות טיול בשדרות הגעתון ולהיווכח שנהריה היא כבר לא העיירה שכוחת האל שהיתה פעם, והנה אט אט גם היא תופסת לה מקום על מפת הקולינריה המקומית.

מחירים: מנות ראשונות 35-45 שקלים, עיקריות 75-110 שקלים, קינוחים 32-35 שקלים, והערך המוסף ההסטורי: בחינם.
האוירה: מחשמלת. כאן דרכה כף רגלו של ראש העיר הראשון.
למה כן: כי מי היה מאמין שנהריה תצמיח פנינה קולינרית כה מופלאה.
» אידה, שדרות הגעתון 48, נהריה.

מסעדת נחלים בגליל העליון


על גדות נחל הדן נמצאת מסעדת נחלים, שמספקת רומנטיקה בכמויות לכל דורש. מהוויטרינות הענקיות של המסעדה ניתן לראות את זרימת הנחל הנושק לה, ואם אתם מעדיפים לעשות את המחוות הרומנטיות שלכם אל מול נוף משכר, זהו המקום המושלם עבורכם. האוכל בנחלים אינו נופל ברמתו מהנוף -  השפית ענת בונן הרכיבה כאן תפריט מעניין של דגים ופירות ים, ולמרות שהמסעדה מגדירה עצמה כאיטלקית, למעשה היא יותר ביסטרו עדכני. המנה המומלצת כאן היא מדליוני פילה בקר עם פירות ים בשמנת, וגם על קינוח "מפלי הבננות" לא כדאי לוותר. לאחרונה שבה לתפריט מנת פילה היען שנעדרה ממנו זמן מה, לדברי הבעלים בשל מחסור בבשר יען איכותי בארץ. בנחלים יש גם ארוחת טעימות זוגית, והרומנטיקנים האמיתיים ימצאו כאן ארוחה רומנטית עם מלצר אישי על גדות החצבני - רעיון לא רע להצעות נישואים או סתם ערבים רומנטיים במיוחד. 

מחירים: מנות ראשונות 32-55  שקלים, עיקריות 69-119 שקלים, קינוחים 28-34 שקלים, ארוחת טעימות -330 שקלים לזוג, ארוחה רומנטית עם מלצר אישי- 330 שקלים לאדם, ומי החצבני והדן הנשקפים מהוויטרינה- בחינם.
האוירה: רומנטית עד דמעות.
למה כן: כי כיף ללעוס פילה יען, להביט בנחל הזורם לצידנו ולהצהיר הצהרות אהבה.
» מסעדת נחלים, גן הצפון, גליל עליון


מסעדת נחלים (צילום: יח"צ)

מסעדת אסתושה במושב לימן
במושב לימן שבגליל המערבי, מושב ששמו יצא למרחקים בשל הצימרים הרבים שבו, שוכנת לה אסתושה, מסעדה ותיקה בבעלות חדשה, של השפים אלי ופיודור. המסעדה מתחשבת לשם שינוי גם בהורים: בחוץ ישנה פינת משחקים שמטרתה להעסיק את הדרדקים בזמן שהוריהם בולסים בתאווה את המעדנים שמתובלים ברובם בצמחי התבלין הגדלים בגינת התבלינים שלצד המסעדה.

באסתושה מומלץ במיוחד לנסות את רביולי הסרטנים המופלא ואת הביף בורגניון המדיף ניחוחות של בית - למרות שזו נחשבת מנה חורפית היא עדיין פופולרית גם בימי הקיץ. אם יתמזל מזלכם, תגיעו ביום שבו יופיע ספיישל של ריזוטו פירות ים, מנה כבדה אך מרטיטת חושים. תכננו את שנת הצהריים שלכם לאחר מנה זו, רצוי בצימר הקרוב ביותר לאסתושה.

מחירים: מנות ראשונות 28-42 שקלים, עיקריות 62-142 שקלים, קינוחים 32-38 שקלים, והתעסוקה לילדים- בחינם.
האוירה: כפרית ונעימה.
למה כן: כי מסעדות שמגדלות את חומרי הגלם לעצמן הן הדבר החם.
» אסתושה, הגפן 43 מושב לימן.


מסעדת אסתושה (צילום: יח"צ)

מסעדת אנגוס בדיר אל אסד
לא רחוק מכרמיאל שוכנת לה מסעדת אנגוס, מסעדת בשרים שלכאורה שייכת לז'אנר החומוס-צ'יפס-סלט, אך למעשה מהווה שידרוג רציני לקטגוריית המאכלים המזרחיים הכה מוכרת. מיד כשתתיישבו באנגוס יונחו לפניכם שלל סלטים טריים ומצוינים, כאלו שקשה מאוד להפסיק לאכול אותם, בעיקר לצד הלאפות החמות שזורמות לשולחן ללא הפסקה. גם הבשרים עצמם עשויים פה למופת: שיפודי השקדים (חלוויאת) והפרגיות הם מעדן מלכים, וגם צלעות הכבש תופסות מקום של כבוד בתפריט של אנגוס.

מעבר לאוכל הנפלא, אי אפשר להתעלם מהמחירים הנמוכים שהופכים את החוייה למרנינה עוד יותר. לצד המסעדה ישנו קניון וכן סופרמרקט שבו ניתן לרכוש את הבשר שזה עתה אכלתם באנגוס, ולנסות לבדוק האם גם בבית זה יוצא אותו הדבר. גם אם התשובה לשאלה קשה זו היא כן, זה לא יהיה אותו דבר בלי הסלטים, הלאפות החמות והבקלאווה שבסוף. 

מחירים: 15 שקלים לסלטים, שיפודים: 12-25 שקלים, סטייק פרגית: 35, סטייק אנטריקוט: 75 שקלים, לאפות ואוירה מזרחית: בחינם
האוירה: חומוס-צ'יפס-סלט משודרג
למה כן: כי טעים להפליא וזול עד מאוד.
» אנגוס, מתחם קניון דבאח- דיר אל אסאד




תגיות: מור אריאל, מסעדות בגליל, מסעדות בנהריה, מסעדות בצפון, מסעדות מומלצות בגליל, מסעדות מומלצות בצפון

(18 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • צביה ומשה 21/01/2012 12:40:21

  • מקומית 01/08/2010 10:42:55

  • אבי 19/12/2009 09:13:21

  • משה 13/09/2009 16:34:56

  • אחאב 30/08/2009 20:58:16

  • 30/08/2009 00:22:32

  • גלילי 29/08/2009 18:03:46

  • לפעמים צריך דבל צ'ק 29/08/2009 11:55:24

  • ירושלמי 29/08/2009 06:22:39

  • צפונית 28/08/2009 19:36:12

  • 28/08/2009 17:21:58

  • הגר 28/08/2009 13:24:51

  • זללן 28/08/2009 12:11:50

  • טל 28/08/2009 09:52:23

  • דנה 28/08/2009 06:18:29

  • אריק 27/08/2009 22:39:56

  • מניה שוחד 27/08/2009 22:39:08

  • נטע 27/08/2009 18:21:34

  • אנין 27/08/2009 15:11:02

  • מפריע לי קצת 27/08/2009 14:07:53

  • קיקה 27/08/2009 11:19:23

  • גלעד 27/08/2009 09:09:30