7 מקומות לאכול בהם בדרך לחופשה בצפון

יום חמישי 16 ביולי 2009 00:23 מאת: נגה משל, עכבר העיר און ליין

נוסעים לחופשה בצפון ומחפשים סיבה טובה לעצור בדרך? קבלו 7 מקומות צפוניים שישאירו אתכם שבעים ומרוצים


(צילום אילוסטרציה)

פרסומת

אתם נוסעים לצפון, לחופשה או לטיול משפחתי. זה גם זמן לא רע לספוג קצת מההיצע הקולינרי שיש לאזור "הצפון הקרוב" להציע, אבל במיוחד כאן צריך לדעת בדיוק לאן נוסעים ומה מחפשים. בחרנו עבורכם 7 מקומות שכדאי לעצור ולנסות בדרך לצימר.

אל באבור – יקנעם


מסעדת "אל באבור" באום אל פאחם הפכה כבר לשם דבר, ובימי שבת היא מלאה בתל אביביים שמגיעים במיוחד בשביל מנת הכבש ממולא באורז וצנובר של השף חוסאם עבאס או בשביל הקבבים הצלויים בכיפת בצק. לשמחת המעריצים, לא מזמן פתח עבאס סניף נוסף ביקנעם, ממש על הכביש הראשי. אם חשבתם שמדובר במסעדה שרק נושאת את השם והמוניטין טעיתם בגדול: כל העובדים עברו הכשרה במסעדת האם ועבאס עצמו נמצא בסניף מדי יום (בסניף המקורי נשאר אחיו, נשאת, שמאז ומתמיד ניהל את המסעדה ואת הקייטרינג). "חשוב לי שהקהל יידע שאני כאן", הוא אומר, והנוכחות שלו מורגשת במטבח ובמסעדה עצמה, בה הוא מרבה לשבת עם לקוחות ותיקים וחדשים.

התפריט בשתי המסעדות זהה, אך בניגוד לתפאורת המסעדה באום אל פאחם, ביקנעם הלכו על סגנון אלגנטי יותר, עם אהילים שחורים ושנדלירים, וילונות רומיים ותקרה מעוגלת. החדשות הטובות: יש גם עמדה מהירה שמציעה כנאפה לממהרים בדרכם, ובקרוב תיפתח מול המסעדה מעדנייה ערבית שתציע את כל המטעמים של עבאס: מלבנה וחמוצים ועד חלווה, קפה טחון וזיתים. לחיי הפיקניק שבדרך.

מחירים: חומוס: 25 שקלים, כרובית עם טחינה: 15 שקלים, לבנה עזים עם חרדל בר – 15 שקלים, צוואר טלה: 170 שקלים, מנסף: 90 שקלים, קבב: 70 ש"ח
מתאים: לאוהבי כבש ובשר ועשבים גליליים כמו עולש, עלת' וחרדל בר
לא לפספס: צוואר כבש ממולא, כרובית בטחינה, מנת הקבב, כנאפה
» אל באבור, מרכז מסחרי כוכב יקנעם, ליד תחנת דלק פז, יקנעם.


העיצוב אחר, האוכל נשאר כשהיה. אל באבור יקנעם

ג'אפרו


המסעדה החביבה הזו שנפתחה באזור התעשייה של יקנעם היא בהחלט תוספת ראויה לאזור בו חסרות מסעדות-ברים באווירה תל אביבית אופנתית. העיצוב עדכני וטרנדי והתפריט של השף יניב גור-אריה כולל קונצים קולינריים מעניינים וניחוח פיוז'ן, שבמרכז היו גובים עליהם מחיר כפול. את הרוח המייצגת אפשר להבין ממנות כמו כנאפה טלה וחצילים המוגשת עם רוטב יוגורט-פלפלים וטחינה מוקצפת גם ממנת כבד ברווז בבירה שחורה, מרמלדת צימוקים וטורטליני בצל. גם הקינוחים לא סטנדרטיים ולחסרי הבושה והמוסר מוצעת מנת כבד אווז באצת נורי מסוכרת, אגס צלוי ורוטב וניל. המחירים סבירים וקשה לא להתפתות לעסקית שמוצעת בימים א'-ה' עד שעה 23:00 וביום ו' עד 17:00. בערב האווירה היא יותר של בר ולילה והשירות ידידותי וחם.

מחירים: עסקיות החל מ-55 שקלים. עיקריות – 42-88 שקלים, קינוחים 24-28 שקלים.
מתאים: לנשמות אורבניות שרוצות לנסות מנות מקוריות וטרנדיות במחירים שפויים
לא לפספס: גם ההמבורגר מקבל כאן ייחוד עם פטריית פורטובלו, חטיפי תפוח אדמה ושוט של גרניטה קולה
» ג'אפרו, צומת יקנעם המושבה, בניין משולם לווינשטין, יקנעם.


קונצים קולינריים. ג'אפרו

מורגן


שי מורגן, חקלאי-שף, אחראי על מסעדה חקלאית-משפחתית שנפתחה בחורף האחרון ביקנעם המושבה. מנות המסעדה מבוססות על דיר הצאן וחלקת הירקות והחממה השייכים למשפחה. המסעדה נפתחה במבנה לול ישן והשיפוץ שמר על הגגות המשופעים האופייניים ועל אווירת המשק הכללית. מגישים כאן בעיקר מנות בשר למרכז השולחן המיועדות לאכילה משותפת (מסעדה משפחתית, זוכרים?) ומבוססות על עדר הטלאים, יש גם תפריט טעימות על בסיס עוף ומענה לצמחונים (פיצות, לזניה, ניוקי עם תוספות מירקות העונה). חלונות המסעדה משקיפים על גינת התבלינים, גידולי החממה ובסמוך נמצא דיר הטלאים. זו בהחלט הפוגה כפרית למי שמחפש את ההיפך הגמור מאורות הכרך. במקום אפשר גם לקנות בשר טלה למנגל שתכננתם (הבשר קפוא וצריך לבקש שיפשירו לכם יום לפני).

מחירים: 158 שקלים לחבילת טעימות זוגית על בסיס טלה, מנות צמחוניות 38-42 שקלים.
למי מתאים: לזוגות ומשפחות ובייחוד לאוהבי בשר
לא לפספס: את קומבינציית ארוחת הטלה

» מורגן, יקנעם המושבה, על הכביש הראשי של המושבה, כיכר שנייה שמאלה ומיד ימינה לפי השילוט.


אווירת משק. מורגן

נדב קינוחים


7 שנים של ותק יש לקונדיטוריה/בית קפה הזה באזור התעשייה של רמת ישי ואם מוסיפים לזה עוד 3 שנים ברחוב דיזינגוף בתל אביב הרי ש"נדב קינוחים" חוגג עשר שנות קיום מתוקות ומוצלחות. גם אם אתם עוצרים לאכול במקום אחר באזור (למשל בשר טוב ב"לימוזין", מנת ציידים ב"קדרה של נגה" או בביסטרו "אדלה" ליד) את הקינוח תשמרו לנדב. המגוון פה אינסופי וחוטפים סחרחרות רק מהמבט בוויטרינה בה מדגמנות עוגות קרות וקינוחי מוס (עכשיו יש הרבה מתוקים עם פטל טרי ממושב שדה יעקב הסמוך). יש גם מאפים מתוקים (למשל בריוש פירות יער ווניל) ומלוחים (מאפה אנטיפסטי) ועל המדפים מחכות המון עוגות בחושות, עוגות שמרים אלוהיות וגם עוגיות שמתחסלות בצ'יק.

בימי ד'-ו' אופים לחמי שאור (עם קמח שנטחן במקום ונבטים מונבטים) והכיכר השנייה נמכרת תמיד בחצי מחיר. לפני כמה חודשים נערך כאן שיפוץ במטבח ושטח הישיבה הפנימי הורחב, ומאז, בנוסף למתוקים ולמנות בית קפה מוגשת גם ארוחות בוקר עם מאזטים, ביצים ולחמים. עוברים פה בשבת? בניגוד להרבה מקומות בפריפריה: גם בשבת אופים פה תוצרת טרייה.

מחירים: עוגות שמרים – 36 שקלים, עוגיות 26-30 שקלים, מאפים מתוקים (13-14 שקלים), מלוחים (16 שקלים).
מתאים: פשוט לכולם
לא לפספס: את עוגות השמרים הממכרות ועוגיות המייפל-פקאן
» נדב קינוחים, אזור התעשייה רמת ישי

סלי הפיקניק של ענבל דר


הדילמה מוכרת. מצד אחד, אחרי שנחלצים מסבך הפקקים באיילון צפון רוצים כבר להגיע לצימר בגליל ולא להתעכב יותר מדי זמן במסעדה בדרך; מצד שני, ליד הצימר לא תמיד יש איפה לאכול. מה עושים? עוצרים בדרך אצל ענבל דר ביקנעם המושבה ומצטיידים בסל פיקניק מפנק שהזמנתם מראש והותאם לכם אישית. את ההפתעות שבסל (למשל :קישים, אנטי-פסטי, ממרחים, סלט פלפלים, סלט עגבניות שרי ולחמים באפייה ביתית) אפשר לאכול בפינת חמד שמזדמנת בדרך (אנחנו ממליצים על נחל השופט, יער השלום, רמות מנשה ואזור אלוני אבא) או לתכנן על ארוחת ערב בצימר.

הרעיון של הסלים התחיל כשמשפחת דר עברה מתל אביב לצפון אחרי עיסוק של 18 שנה בתחום המסעדנות. ענבל החלה לאפות עוגות ועוגיות ולאט לאט הבינה את צורכי האזור: הסעדה לאירועים פרטיים ותיירות. כך נולדו סלי הפיקניק וגם שירות קייטרינג. סלי הקש מרופדים בבד משובץ, המנות עשויות כולן בעבודת יד ומחומרי גלם איכותיים וארוזות בקופסאות פלסטיק עם קישרת רפיה ופרחים. בסל מקבלים גם לימונדה ביתית, מפה חד פעמית ובתוספת תשלום גם בקבוק יין וגביעי זכוכית. טיפ: אם תחזירו את הסלסלה תוכלו להפחית עלויות ואם תזמינו סלים לכמה משפחות (או קבוצה) המחיר גם כן יירד. בחישוב הכללי זה יעלה לכם פחות ממסעדת גורמה גלילית ויש סיכוי ממש טוב שתישארו עם  נשנושים לג'קוזי.

מחיר: 230 שקלים כולל הסל. חובה להזמין מראש.
מתאים: בייחוד לזוגות באווירה רומנטית
לא לפספס: את הקישים ועוגיות הבלונדי

» "דברים טובים בכפר" – סלי פיקניק של ענבל דר. חובה להזמין מראש. לפרטים: www.dvarimtovim.com


קחו את הגורמה איתכם. סלי הפיקניק של ענבל דר


לימוזין


קרניבורים בנפשם ממלמלים ל-י-מ-ו-ז-י-ן בכל פעם שהם עולים צפונה והם יודעים בדיוק למה. המסעדה הפשוטה עם מקרר הבשרים שלא מתחנף לרגישים, מציעה לבחירה נתחי בקר מיושנים במשקלים שונים כמו פילה ואנטרקוט ובמטבח יודעים בדיוק איך להתעסק איתם. העובדה שמקור הנתחים הוא בעדר הבקר שמלחך עשב באזור תמרת ובבעלות המסעדה - תורמת גם היא לאיכות הבשר המגיע לצלחת, ובתפריט יש גם שיפודי עגל ופילה, צלעות טלה ונתחי אסאדו. התוספות במקום סטנדרטיות והראשונות כוללות בעיקר "חטיפי" בשר ועוף. הפלוס הנוסף הוא שהמסעדה היא גם איטליז ולכן אם אתם מתכננים על מנגל אל תהססו לקנות את הבשר כאן ואל תפספסו את הקבבים.  גם הילדים יטרפו. אם נשאר לכם מקום לקינוח, את המתוקים מכינה במקום קונדיטורית, וכמובן שמומלץ לקפוץ ל"נדב" השכן.

מחירים: החל מ-120 שקלים לאדם. מיקס בשרי זוגי: 158 שקלים. ראשונות: 30 שקלים בבמוצע.
מתאים: בואו נגיד ככה, זה לא המקום לצמחונים או לחובבי שניצלים
לא לפספס: סטייק במקום, קבבים למנגל
» לימוזין, אזור התעשיה רמת ישי


לאוהבי בשר בלבד. לימוזין

קפה-ביסטרו תיאודור


בית הקפה-מסעדה הקרוי על שם בנימין זאב הרצל הוא השכן המעוצב והיחסית חדש באזור התעשייה ברמת ישי, ואחד המקומות שיותר נעים לשבת בהם אם אווירה היא מה שאתם מחפשים. מגישים פה מנות שמתיימרות לייצג מטבח ישראלי-עברי כמו שהשם מחייב, אך למעשה הקיק הוא בייחוד בשמות ("ארוחת בוקר-גזוזטרה", "סלט בזל") והתפריט מציע מנות בסגנון ביסטרו כפי שהשתרשה הפרשנות הקולינרית של מושג זה במחוזות תל אביב. התפריט כולל מנות דגים, בשרים, פירות ים, פסטות גם סביח ים תיכוני, אבל הקטע של המקום הוא העיצוב. תכלת ואפור הם הצבעים השולטים לצד צילומי שחור לבן ברוח היישוב העברי וספות ישיבה (יש גם מקום בחוץ). השם "תיאודור" לקח את הקפה למקומות של רוח ודעת, ואחד המוטיבים הבולטים בעיצוב הוא "קופסאות" עץ ועליהן ספרים. בעלי המקום הם גם הבעלים של מסעדת "רוסו" הוותיקה בעמק.

מחירים: ארוחות בוקר – 48 שקלים או 90 שקלים לארוחה זוגית. עסקיות 50-75 שקלים.
מתאים: למחפשים אווירה נינוחה ומעוצבת
לא לפספס: ארוחת בוקר עם 14 סוגי טאפאסים, לחם, ביצים, קפה ומיץ סחוט
» תיאודור, אזור התעשיה רמת ישי


קפה מעוצב. תיאודור

 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(31 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 25/10/2012 14:59:00

  • 12/02/2012 18:55:55

  • 09/02/2012 11:19:12

  • 16/01/2012 17:55:24

  • 30/12/2011 10:49:37

  • 07/11/2011 21:37:30

  • 07/09/2011 23:14:32

  • 12/05/2011 15:31:42

  • 06/02/2011 17:51:58

  • 17/11/2010 14:48:17

  • 19/11/2009 15:07:27

  • 40.מסעדות נוספות(חובב אוכל צפוני)

    28/07/2009 16:29:04

  • 39.מסעדות נוספות(חובב אוכל צפוני)

    28/07/2009 16:25:57

  • 19/07/2009 01:15:53

  • 18/07/2009 14:53:15

  • 18/07/2009 14:47:42

  • 18/07/2009 12:04:24

  • 18/07/2009 11:24:20

  • 18/07/2009 01:20:26

  • 17/07/2009 14:33:56

  • 17/07/2009 14:11:30

  • 17/07/2009 12:53:06

  • 17/07/2009 11:08:26

  • 28.אנזו (פאב לערב - ...)

    17/07/2009 10:42:48

  • 17/07/2009 10:09:36

  • 17/07/2009 10:03:37

  • 17/07/2009 09:03:00

  • 17/07/2009 00:35:30

  • 16/07/2009 23:11:07

  • 16/07/2009 20:52:09

  • 16/07/2009 20:34:27

  • 16/07/2009 20:25:17

  • 19.אל זבאבור(מאוכזב)

    16/07/2009 19:02:45

  • 16/07/2009 18:46:45

  • 16/07/2009 18:37:50

  • 16/07/2009 17:17:26

  • 16/07/2009 16:57:40

  • 16/07/2009 16:29:26

  • 16/07/2009 13:47:12

  • 16/07/2009 13:46:35

  • 16/07/2009 13:39:13

  • 16/07/2009 13:15:10

  • 16/07/2009 12:58:58

  • 16/07/2009 12:54:16

  • 16/07/2009 12:32:31

  • 16/07/2009 11:40:11

  • 16/07/2009 11:11:04

  • 4.לימוזין??(מאיר)

    16/07/2009 11:03:28

  • 16/07/2009 10:47:26

  • 16/07/2009 09:30:16

  • 16/07/2009 09:28:36