5 מקומות לאכול בהם בזכרון יעקב

יום שלישי 09 ביוני 2009 00:08 מאת: נגה משל, עכבר העיר און ליין

בניגוד למה שנדמה, אין הרבה מקומות טובים באמת לאכול בהם בזכרון יעקב. נגה משל התאמצה ומצאה 5 מומלצים


מדרחוב זכרון יעקב ומסעדת נילי

(צילום יח"צ)

פרסומת

אבסורד. אין דרך אחרת לתאר את הפוטנציאל הגלום בזיכרון יעקב (מדרחוב משוחזר, חנויות בוטיק, אווירה כפרית ונוף) ואת המחסור הגדול במקומות טובים לאכול בה. נכון, בתי קפה ומסעדות לא חסרים, אבל איכות ושמירה על רמה אחידה הן לא הצד החזק של מרבית המקומות האלה. במילים אחרות: אולי תמצאו פה איפה לשבת, אבל אם אתם מחפשים לאכול טוב ולא סתם ללגום קפה ולנגוס בכריך סטנדרטי, זה כבר סיפור אחר.

» איפה אוכלים בזכרון יעקב 2013?

ובכל זאת, מי שמחפש טוב יכול למצוא גם בזכרון מקומות מומלצים לעצירה - הנה כמה מקומות שמתבלטים מעל השאר וגם כמה הצעות למקומות טובים ומוכרים פחות להצטיידות טעימה לדרך.

לאוהבי אוכל טוב


"הנשיקה" היא מסעדה מבוססת וטובה שמוביל כבר שנים השף, רונן רביב, ביד בוטחת. מנת הטלה שלו כבר הפכה לקלאסיקה, אבל במקום מגישים גם מגוון מנות דגים, פירות ים ופסטות מוצלחות לא פחות. הכיוון של המטבח הוא בעיקר מקומי-עונתי וכמעט הכול מיוצר לבד במקום, אפילו היין.

המסעדה ממוקמת בחצר נעימה בשולי המדרחוב של זכרון, ואם קר או חם מדי ניתן לשבת גם בחללים הפנימיים והמעוצבים. כדאי לנסות גם את הסלטים והנשנושים המוגשים לפתיחה כמו מג'דרת הבורגול המוגשת עם לבנה, תבשיל עלי מנגולד וריקוטה ועוד. כל סועד ימצא פה את מבוקשו והמנות באמת טובות. הבעיה היחידה היא השירות, שפעמים רבות אינו משתווה לרמת האוכל ולעתים אף מקלקל את החוויה. אבל טעים? בהחלט!

כשרות: לא
מחירים: ארוחות בוקר החל מ-44 שקלים, עסקיות 59-92 שקלים
» הנשיקה, המייסדים 37, זכרון יעקב


לאוהבי אוכל טוב, מסעדת הנשיקה

לאוהבי יין ונשנושים


נילי בית יין הוא מקום חדש יחסית, שנפתח לפני כשלושה חודשים במטרה להפוך את היין לחלק בלתי נפרד מהארוחה ולשמש גם כחנות יין המציעה בעיקר יינות בוטיק ישראליים כשרים. הרעיון הוא שבהזמנת מנות פתיח, כוס היין כבר כלולה במחיר. יין הבית מוחלף מעת לעת וכך אפשר לשוב ולטעום מגוון יינות שונה. בכך מקווה בעל המקום, אריאל אולצוור - עו"ד במקצועו שהחליט להתרכז במה שהוא אוהב באמת, לגרום לאנשים להיחשף יותר ליין ישראלי ולהכיר יקבים קטנים ומוכרים פחות כמו: רמים, פסגות, בשן (יין אורגני מרמת הגולן), קדש ברנע, מונד וגם אחרים כמו גליל, טפרברג, קסטל, ברבדו וצובה. "רוב האנשים לא מזמינים לעצמם כוס יין במסעדות, אבל כשמגישים כוס והסועד לא צריך לשלם עליה אז הוא נהנה ונחשף", מסביר אולצוור את הרציונל ומוסיף שהוא מסבסד את היין מתוך רצון שאנשים יכירו ויטעמו.
 
המקום מעוצב יותר כבית קפה מאשר כבר יין, אבל הדבר הולם את האווירה במקום (מוזיקת ג'ז ועולם ברקע) שאין בה שמץ פלצנות והיא שופעת יחס אישי אהבה והקפדה. התפריט במקום חביב וידידותי – אין פה יומרות להיות מסעדת גורמה אלא להציע מנות שטעים לאכול לצד יין ושאפשר בכיף גם ליהנות מהן בלי שום קשר. בין מנות הפתיח אפשר גם לטעום מהאמפנדס של אמא של אריאל, צלחת מאפי גבינה, דגים מעושנים וגם טאפס של דגים נאים המוגשים בכוס חגיגית עם הרבה תשומת לב לאסתטיקה.

בניגוד לבתי הקפה האחרים הפזורים בסביבה, פה מציעים יותר עניין בקטגוריית הסלטים והכריכים (את הג'בטות אופים במקום). כריך האנטיפסטי למשל מלווה ברוטב צ'ימיצ'ורי, והסלטים צבעוניים -  סלט עלי הבייבי, למשל, כולל פקאן מסוכר, צנוברים ופירות. בעל המקום לומד כל הזמן את השטח ומשנה בהתאם את הרכב התפריט ואת שילובי היינות. במקום, כמתבקש, מתקיימים ערבי יין סגורים ובקרוב מתכננים גם להציע מנות אחרונות עם כוס יין קינוח הכלולה במחיר. בימי שישי פותחים שולחן במדרחוב ומציעים טעימות. לסיכום – קונספט ששווה לאמץ וגם הקפה של DADA מצוין.

כשרות: כן
מחירים: פתיחים וטאפאסים הכוללים כוס יין: 36-43 שקלים, כריכים: 35-44 שקלים, סלטים: 39 שקלים, פסטות 40 שקלים בממוצע
» נילי בית יין, המייסדים 43, זכרון יעקב


היין כלול במחיר. נילי בית יין

לאוהבי בראנץ' ופיצות


על הכביש בין בנימינה וזכרון יעקב, פועל מרכז המבקרים של יקב תשבי, שמתפקד גם כחנות יין וכמסעדה חלבית. במקום מציעים ארוחות בוקר וצהריים תחת סככת גפנים וסביב שולחנות עץ ארוכים. התפריט בסיסי יחסית (סלטים, פסטות, גבינות, דגים, המבורגר צמחוני) אך ההקפדה על טריות החומרים גדולה, ובני משפחת תשבי מעורבים באופן אישי בנעשה. אם באתם בשביל היין, מנות הפתיח כמו סלמון וגבינת סנט מור או מאפה בירה וקממבר בהחלט ישלימו את החוויה. הבשורה הגדולה היא שבשדרוג האחרון במטבח הציבו בו תנור אבן שפולט לחמים מאפה בית (סילאן ואגוזים, זיתים) ופיצות מוצלחות עם תוספות על בסיס בצק דק ופציח. אלה עולות כמחצית ממחירה של פיצה סטנדרטית בפיצריה בינונית וישמחו מאוד משפחות עם ילדים.

גבינות העזים בתפריט הן של יעקבס וקיבוץ הזורע וארוחות הבוקר עשירות וכוללות ביצים, מאפים  לרוב ירק ודגים. המיץ סחוט במקום ויש אפילו סחלב. גולת הכותרת במקום היא "תחנת תדלוק היין" ועכשיו יש גם מיכל תדלוק שמן זית כתית שמיוצר מכרמי זיתים של המשפחה. בנוסף, אחת מבנות המשפחה, אושרה תשבי, פיתחה ליין ייחודי של ריבות יין (למשל ריבת מוסקט, או פטיט קברנה) שאפשר למרוח על הלחם ולהשתמש בבישול ובאפייה. הן מוגשות במקום עם הלחם וטעמן מפתה.

החיסרון היחידי הוא שהמקום פתוח באמצע השבוע עד 15:30 ובימי שישי עד 13:30. בזכרון פועל בית קפה נוסף של היקב שפתוח עד שעות מאוחרות יותר. התפריט בו אמנם זהה אך בהיעדר תנור אבן – פיצות אין. אידיאלי לאכול כאן ארוחות בוקר ובראנצ'ים ומתאים מאוד לאירועים משפחתיים. אם תהיו 10 תוכלו לקבל תפריט קבוע במחיר טוב ובהגשה למרכז השולחן.

כשרות: כן
מחירים: ארוחות בוקר יחיד/זוגי 45/85 כוללת לחם ושתייה, יין הבית, ביצים, ירקות, גבינות וממרחים. יש גם שקשוקות (מנגולד וקשקבל), פנקייקים, פרנץ' טוסט ובייגל אמריקאי (24-26 שקלים). פיצות 35 שקלים, כל תוספת- 3 ש"ח.
» יקב תשבי, על הכביש בין בנימינה לזכרון


תחנת תדלוק לדברים טובים. יקב תשבי

לאוהבי הפרצעל


מפעלי בית אל, הממוקמים בשיפולי זכרון, שייכים לקהילת בית אל – גרמנים נוצרים המתגוררים בזכרון יעקב ובבנימינה. המפעל עוסק בתחומי ייצור מגוונים כמו מסנני אב"כ, כריות ושמיכות פוך, אבל מה שמעניין אותנו יותר היא המאפייה שלהם בה נאפים לחמים, ומוצרי מאפה ארוזים. במקום מכינים גם פסטות ריבות ודבש. הלחמים, הממותגים תחת השם "כרמל", הם לחמי שיפון, קמח מלא ופומפרניקל על פי מיטב המסורת הגרמנית ויש גם קרקרים עמוסי זרעונים וכל טוב, עוגיות שונות, ריבות עם דרגות סוכר ופרי משתנות והצ'ופר הגדול – פרצעל אמיתי כמו שהיקים יודעים לעשות בימי חמישי ושישי (תגיעו מוקדם!).

כשרות: כן
מחירים: מחירי הלחמים 11-16 שקלים, בימי שישי 2 כיכרות ב-15 שקלים. פסטות יבשות: 12-13
» מאפיית בית אל, מפעלי בית אל, דרך אבשלום 1 (מול היקב) זכרון יעקב

למכורים לפחמימה

אחרי שתטעמו את לחם התאנים המיובשות של קיריל ברגינסקי ב"הלחם מקסים" לא תרצו לאכול לחם אחר. אם יש לכם ריבה טובה או אם הצטיידתם בגבינות -  כיכר של לחם כזה או של לחם שאור או דגנים, תעשה לכם את הפיקניק. אפשר כמובן גם להצטייד בעוגה מצוינת ובעוגיות (יש טעימות ליד הקופה) ובמאפים מזדמנים כמו זה עם קרם פטיסייר ותותים שאי אפשר לעמוד בו . בתכלס, גם מקרואסון החמאה תתמוגגו. קיריל מביא עמו ניסיון בעבודה במאפיית "לחמים" והתוצר איכותי וממכר. לא סתם עוד מאפייה מקומית.

כשרות:כן
מחירים: לחמים החל מ-16 ש"ח
» הלחם מקסים, מרכז מסחרי השמורה, זכרון יעקב


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5