אוכל

עדכנו אותנו




הסושיות הכי טובות בארץ

יום חמישי 07 ביוני 2007 08:00 מאת: מערכת עכבר העיר און ליין

מה שהתחיל כטרנד איזוטרי מהמטבח היפני, הפך למגפה. לכל מי שמבין שסושי הוא הרבה יותר מאורז, חתיכת דג ואצה, להלן המלצות העכבר לסושיות הכי טובות בארץ



מה העניין? אורז, אצה וחתיכת דג

פרסומת

מה שהתחיל כטרנד שאף זכה להרמת גבה "נו באמת:  אורז, אצה, וחתיכות דג?"  הפך לחלק בלתי נפרד מהתפריט. והנה, כסרדינים ברשתו של דייג יפני, ניתן למצוא סושייה בכל רחוב ראשי.  להלן רשימת הסושיות הכי טובות, לדעתנו, אתם מוזמנים להוסיף את ההמלצות שלכם בתגובות.

ירושלים והסביבה

  • על סאקורה הירושלמית, שתחגוג בקרוב 12 שנה, לא צריך  להרחיב יותר מדי את הדיבור. חובה לאכול אצל מי שהכניס את הסושי לחיכם האנין של תושבי הבירה ומשוכנע שאצות הן לחלוטין האוכל של המחר.
  • שווה להזכיר גם את AKA שבמודיעין. מדובר, כמקובל, בסושי בר עם מנות תאילנדיות. על הנודלס כדאי לוותר, הסושי לעומת זאת, מפתיע באיכותו, והמחירים לא עוברים את 30 השקלים לרול.

תל אביב והסביבה

  • ואם כבר פתחנו בסאקורה, מדובר במקדש הסושי.  אם אתם לא מגיעים לבירה, אפשר לקפוץ גם לסניף בתל אביב.
  • מתחרה ראויה בהחלט היא אונאמי, ששומרת בקביעות ממלכתית על מעמדה כאחת השוות בתל אביב, עם תפריט רחב, הגשה אסתטית, שירות קשוב ואגדאשי טופו שלא תמצאו כמוהו גם בטוקיו.  
  • מי שהשכילו לשלב  טרנד בטרנד הם מסעדת "סושי סמבה" שברמת החי"ל, שם מציעים בנוסף למנות הסטנדרטיות גם  מנות סושי שמושפעות מהמטבחים הפרואני והברזילאי. נשמע מוזר? אל תשפטו עד שלא ניסיתם קצת חלפיניו על הניגירי שלכם, לא חוויתם פיוז'ן כהלכתו.
  • למי שמחפש חוויה יותר מסורתית, לא רחוק ממנה שוכנת מסעדת קאי פרש סושי, ובה מנות סושי סטנדרטיות, אך איכותיות. ואם אתם מאלה שחייבים לדעת שהאוכל טרי, מסעדת סושי רץ היא בדיוק הדבר בשבילכם. המטבח ניצב באמצע המסעדה, השפים מגלגלים, חותכים ומניחים את התוצרת בצלוחיות קטנות. הצלוחיות נעות על מסוע העובר בין השולחנות ולכם רק נשאר לבחור מביניהן. 

השפלה

  • עשרים דקות מתל אביב, ניתן למצוא מקום שלא נופל ברמתו מסושיות העל התל אביביות (וביניהן גם סושידו, יאקימונו, אוקינאווה וקיוטו ההרצליינית שמקוצר היריעה לא נרחיב עליהן הפעם). הסוהו הראשל"צי מתברג היטב ברשימת המומלצים שלנו בעיקר בזכות הקפדה על עיצוב וחשוב מכך על חומרי גלם איכותיים ורולים יצירתיים ומעניינים.

דרום

  • מסתבר שבשורת הסושי טוב הגיעה לכל  מקום, גם לאריגטו בבאר שבע, שם מופקדים על הגלגול, שף שהתמחה בניו יורק וגם שף יפני אמיתי (שהגיע מיפן הרחוקה, דווקא לשם).

צפון

  • כשאוכלים את הדג שלכם נא, חשוב לדעת ולחיך שמקפידים על חומרי גלם טריים. במסעדת  Minato בקיסריה משתמשים בדגים שנידוגו באותו היום בנמל הסמוך. ומי שעדיין לא טעם סושי שהופק מדג שלא פגש במקפיא מימיו – שירוץ לשם.
  • לתושבי חיפה חובבי האוכל היפני אין נכון להיום הרבה אפשרויות להתפנק על המעדנים של ארץ השמש העולה. מלבד כמה סושיות שנויות במחלוקת לגבי איכותן ישנה למעשה רק מסעדה אחת שבחרה להקדיש את עצמה רובה ככולה למטבח היפני – הביסטרו בר היפני טאטאמי ברחוב חורב בניצוחו של השף אורן גולדווסר.
  • אמנם סושי אפשר למצוא בכל מקום, אבל בשביל חוויה יפנית אותנטית תצטרכו להצפין עד בית התה של טאיקו בכרמיאל . שם טאיקו עצמה תארח אתכם לא רק לסושי תוצרת בית ומנות יפניות מפתיעות, אלא גם לטקס תה מסורתי.

ואיפה הסושיה שאתם הכי אוהבים? ספרו לנו בתגובות

דואגים לבריאותכם? גלו באילו סושיות מצאו קוליפורמים לפני חודשיים

עוד באתר:
הסטייקים הכי טובים בארץ
טוני בלייר בעירום עם ערימת גופות
טיולים לסוף השבוע: רכיבה בנחל וסיפורי ציפורים





תגיות: מסעדת אונמי

(68 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5