לילה

עדכנו אותנו




מתגעגעים למיץ גת? תכירו את המאטה, הדרינק הלוהט הבא של הסצנה

יום שבת 08 בספטמבר 2012 08:00 מאת: רננה הלפרין, עכבר העיר

המשקה הדרום אמריקאי המסורתי מפוצץ הקפאין עשה סוף סוף עלייה. בינתיים הדיווחים נלהבים



משקה אנרגיה אופטימלי

(צילום: יותם רונן)

פרסומת

עבור מי מכם שהוציא את האף מתל אביב רבתי בשנים האחרונות והגיע לברלין מדובר באולד ניוז. לנו, הפרובינציאלים, לעומת זאת, נותר רק לערוך היכרות ראשונה עם המאטה (Mate), משקה דרום אמריקאי מסורתי שעשה עלייה ארצה לפני כחודשיים. מדובר בחליטת צמחים שמשמשת סוג של משקה אנרגיה אופטימלי למסיבות שמככב על הרחבה הברלינאית כבר שנים. מה שהברזילאים, הארגנטינאים ושאר החברים שותים כדי להתעורר בבוקר במקום קפה, עתיד להפוך לטרנד הלילה החדש של תל אביב.

» כך יצא מיץ הגת מהחוק

» וגם הוודקה רדבול בדרך

המאטה - בצורתו המקורית - עשוי מעלים מפוצצי קפאין וויטמינים הגדלים על עצים נפוצים ביבשת. את העלים חולטים בכוס עשויה פרי ושותים עם קש מתכתי בליווי טקס שתיית התה המסורתי, שהוא בעל כללים ומנהגים עתיקי שנים. אולם בדרך מערבה המאטה הספיק להיכנס לבקבוק זכוכית, להתעשר בטעם תעשייתי ולהיפרד מרוב התכונות הבריאותיות שלו. מה שכן, הוא שמר על אופיו החברתי, וחשוב מכך - על ריכוז הקפאין הגבוה. בהתחשב בכך שהוא ממריץ וטעמו לא דוחה מדי, דרכו של המאטה אלינו היתה כבר ידועה מראש.

מִבשלת Loscher הגרמנית הבינה את הפוטנציאל הגלום במשקה כבר ב־1924, ומאז הספיקה לייצא את בקבוקי הפלא, תחת השם קלאב מאטה, אל 31 מדינות, ולפני כחודשיים זכתה ישראל להיכלל בהן רשמית. העיתוי לא היה יכול להיות מוצלח יותר: רק לפני כחודש נכנס מיץ הגת, הסופרסטאר הבלתי מעורער של הקיץ, לפקודת הסמים הלא חוקיים, והשאיר את בלייני העיר צמאים ומיובשים על הרחבה. זאת בנוסף לניסיון קידום של חוק נגד וודקה־רד בול, הממריץ הרשמי של ישראל מאז הניינטיז.

מרבית הארגזים של היבוא הראשון לארץ נחתו במיכהטרוניקס, שחגגו אותו בערב השקה מיוחד. “קיבלנו את הכמות הכי גדולה של מאטה בעיר - עשרה ארגזים, וכבר לא נשאר מהם הרבה”, מספר נדב שמואל, ברמן, “עוד כמה ארגזים בודדים נפלו מהמשאית לכמה ברים בתל אביב ובירושלים, לניסיון. בינתיים אנחנו מחכים לנאגלה הבאה”. הברים המדוברים הם דלי, שסק, פורט סעיד, שפגאט וסלון ברלין. המחירים נעים כרגע בין 16 ל-28 שקל. 

שי פניני, מבעלי הבלוק, מאמינה שאנחנו בדרך להשתלטות. “ניסינו את המאטה במסיבה של פקוטק, וכמעט חיסלו הכל באותו ערב”, היא מספרת, “עם עליית מחירי הבירות המאטה מגיע בטיימינג טוב”.


מגיע בטיימינג טוב. קלאב מאטה (צילום: יותם רונן)

והטעם? משהו שמזכיר תה ירוק קר מוגז ותעשייתי, פחות דוחה מרד בול, יותר חוקי ממיץ גת. בגרמניה הדרינק מתפרסם עם הסלוגן “You get used to it”, או בתרגום חופשי שלנו: עם טקילה. אם גם אתם מתגרדים מהמחשבה על הטעם התרופתי־מתכתי של משקאות האנרגיה למיניהם, אבל אתם גם פחות בעניין של ללחך עלים באמצע הבלוק, המאטה הוא המשקה האידיאלי בשבילכם. עד שיגיע הטרנד הבא.





תגיות: מיכהטרוניקס, רננה הלפרין

(5 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • אלעד 16/09/2012 10:23:19

  • רעל תעשייתי 07/09/2012 21:47:44

  • יריב 07/09/2012 20:59:58

  • קירטצ'וק 07/09/2012 20:51:27

  • צפל 07/09/2012 20:08:50

  • ליר 07/09/2012 19:58:35

  • 07/09/2012 19:49:29

  • 07/09/2012 17:49:18

  • נעמה 07/09/2012 17:35:21

  • אייל 07/09/2012 16:43:23

  • ז'רבו 07/09/2012 15:19:07

  • געגועי לאירופה 07/09/2012 12:30:19

  • ארגנטינאית 07/09/2012 12:00:58

  • aa 07/09/2012 11:45:34

  • א. 07/09/2012 11:42:07

  • ארבם 07/09/2012 07:49:50

  • צבי 07/09/2012 06:37:13

  • אייל 07/09/2012 04:34:55

  • ראובן וייצמן 06/09/2012 23:50:03