לילה

עדכנו אותנו




פעם שלישית רדיו: התדר חוזר בלוקיישן חדש

יום רביעי 25 ביולי 2012 09:27 מאת: נטע הלפרין, עכבר העיר

התדר חוזר השבוע לעונה שלישית בלוקיישן חדש ברוטשילד, כולל שיתופי פעולה עם מסעדת פרונטו, המכון הצרפתי ורדיו הקצה



"חוויה מגוונת יותר". התדר

(צילום: אורן זיו)

פרסומת
עומס החום מתיש, הלחות בלתי נסבלת, אבל בשנתיים האחרונות הקיץ לא מתחיל רשמית עד שנפתח התדר. השנה, באיחור קל, זה קורה השבוע, והפעם במיקום חדש ועם שיתופי פעולה מרעננים ומסקרנים. את הלוקיישן המנצח של התדר בשנתיים האחרונות, למרגלות בית הכנסת הגדול באלנבי, תפס בחודשיים האחרונים הפורט סעיד - האח הבוגר, האנלוגי והאלגנטי (והקבוע), שהוקם על ידי אנשי התדר עם אוכל מבית היוצר של אייל שני ושחר סגל. השנה, בשביל התדר עצמו, הם החליטו לצאת ולחפש לוקיישן חדש.

» התדר - רוטשילד 7, תל אביב

“הרעיון המקורי היה שהתדר יזוז כל שנה”, מסביר דרור שר, שיחד עם שלומי זידן (מכנופיית חרגול), איתי דראי וצח בר (טבק), מרכיבים את נבחרת התדר על שלוחותיה. “אבל לפני העונה השנייה הבנו שאין לנו סיכוי למצוא לוקיישן טוב יותר ממה שיש לנו. השנה ידענו שאנחנו חייבים לברוא מחדש את הפרויקט בעיקר בשביל עצמנו, כדי לשמור אותו רענן וכדי שלא יחזור על עצמו”.

נאמנה לחזון ההתחדשות, יצאה החבורה למסע שוטטות בעיר וממש במקרה נתקלה ברחבה גדולה ויפהפייה בסוף רוטשילד, מאחורי מסעדת פרונטו והמכון הצרפתי. בכך הם כנראה הגשימו את הבלתי אפשרי ומצאו לוקיישן מוצלח עוד יותר מהקודם. גם החלל עצמו גדול בהרבה וכולל אף חצר פנימית קטנה עם דק מעץ והמון עציצים. בניגוד לחוויה המסורתית של התדר, שכללה מסת אנשים דחוקים בספוט אחד, הלוקיישן החדש מאפשר חוויה מגוונת יותר, של מרחב עצום לצד כוכים ופינות נסתרות שמייצרים אווירה אינטימית.

#alt
אוכל של פרונטו וערב פרנקופילים. התדר (צילום: אורן זיו)
 
התדר תמיד היו ידידותיים לסביבה ויצרו שיתופי פעולה עם כל מה ומי שצץ ברדיוס שלהם. הפעם השכנים החדשים שלהם צפויים לקחת חלק בעונה החדשה. המכון הצרפתי, שנשא באורך רוח את השיפוצים הקולניים, צפוי לקיים ערבים משותפים עם התדר בניחוח פרנקופילי, ומסעדת פרונטו תהיה אמונה על התפריט.

“הקטע הקולינרי הוא חלק חשוב בהוויה של התדר, ומכיוון שהשנה אייל שני כבר עושה את האוכל בפורט סעיד, לא היה דבר יותר טבעי מלפנות לשכנים החדשים שלנו”, מסביר שר. פרונטו, בניצוחו של השף דיוויד פרנקל, תספק לתדר מדי יום קרפצ’ו, גספצ’ו ושתי גרסאות (בשרית וצמחונית) של קלצונה.

גם בתחום המוזיקה התדר עובר התחדשות רצינית. הבסיס של בר פלוס רדיו פלוס אתר ולוח שידורים עשיר, ימשיך כמובן להתקיים, ויושק רשמית בראשון הקרוב, אלא שבתוכו יחולו שינויים ושדרוגים. “בתדר החדש יש אזור שיש בו פוטנציאל של דאנס פלור”, מספר שר, “לא באווירת קלאב, אבל האופציה קיימת, ואולי נשתמש בה בשישי בצהריים ובאירועים מיוחדים”.

אולפן הרדיו עצמו יהיה ממוקם סמוך לכניסה בקומת הקרקע, ולא בקומה העליונה כמו בשנים עברו, וכך ההתרחשות בתוכו תהיה שקופה וזמינה לכל המבלים. החוויה המוזיקלית של הרדיו תהיה מהוקצעת יותר הודות לשיתוף הפעולה עם בית הספר למוזיקה BPM, שסיפקו לאנשי התדר ציוד משוכלל ויעניקו ליווי טכני שוטף לשדרנים הרבים שעתידים לפקוד את הרדיו.

שיתוף פעולה מבטיח נוסף בתחום המוזיקה יתרחש עם אנשי רדיו הקצה, שרובם ככולם היו לחלק בלתי נפרד מהתדר בשנים קודמות. “התדר יתאחד עם הקצה בכל יום בין השעות שלוש לחמש אחר הצהריים”, מבטיח שר, “ומלבד זאת מתוכננים ספיישלים משותפים וביקורים הדדיים. הם אחים יקרים והיה ברור שנעשה דברים ביחד”.

עוד צפוי בחודשים הקרובים (עד אמצע אוקטובר): מיטב השדרנים, מכישרונות צעירים ועד שועלים ותיקים, הופעות חיות, אורחים מחו”ל והמון הפתעות שאנשי התדר בעצמם עוד לא יודעים מה הן. “הרעיון הוא ליצור את הבסיס ולהתקדם תוך כדי תנועה”, מסכם שר, שעוד לא התאושש מהעובדה שבתחילת ספטמבר ייפתח גם תדר זמני בטוקיו. אבל אם במקרה לא יוצא לכם להגיע ליפן בזמן הקרוב, התדר כבר פתוח להרצה לפני הפתיחה הרשמית ביום ראשון, ומה שבטוח - יהיה חם.




תגיות: התדר בר, נטע הלפרין

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5