לילה

עדכנו אותנו




מרחב ירקון: איך הפך רחוב הירקון למקום בילוי לגיטימי

יום שלישי 24 ביולי 2012 08:00 מאת: לירי הלפרין , עכבר העיר

אחרי שנים שבהן שימש אזור עונתי לתיירים בלבד זוכה רחוב הירקון לקאמבק כמתחם בילוי תל אביבי, כולל ברים ומסעדות שמכוונים לקהל המקומי



הפעם כמועדון החשפנות פוסיקט. הקולוסיאום

(צילום: אורן זיו)

פרסומת

שגרירויות, בתי מלון וקיוסקים שמוכרים מזרני ים הם לרוב מה שמתקשר לנו לרחוב הירקון. עד שנות ה־80 היה גם אפשר להוסיף זונות לרשימה הזו. ולמרות שהירקון קיבל קלפי פתיחה מאוד טובים – ובראשם שורה ראשונה מול הים – הרחוב מעולם לא באמת הצליח להתרומם. התל אביבים לא אימצו אותו לחיקם והותירו אותו לתיירים, שהשתלטו עליו בשמחה. אבל בחודשים האחרונים יש הרגשה של התעוררות: מקומות בילוי חדשים החלו לפעול בו והם מייעדים את הפעילות שלהם בעיקר לקהל המקומי ולכל חודשי השנה - לא רק לתקופות שבהן שבדים וצרפתים שזופים מציפים את האזור.

הרנסנס הזה כולל פתיחה של כמה מקומות חדשים: מסעדת סולט הים תיכונית, בקומה הראשונה של מלון הבוטיק גורדון, נפתחה בשנה האחרונה; לפני חודש נפתחה במלון פרימה על החוף מסעדת יאסו תל אביב של איש חיי הלילה נדב שצר ושל השף אביב משה; לפני שלושה חודשים, בפינת הרחובות הירקון ומאפו, נפתח בר הפטיו, שבו שותפים אנשי חיי לילה שעבדו במועדונים כמו הדיזינגוף, היאיא והגלינה; בר שכונתי נוסף בשם גרייס אומאלי נפתח לפני חודשיים באלנבי פינת הירקון; גם הקולוסיאום נפתח שוב בכיכר אתרים, והפעם בתור מועדון החשפנות פוסיקט.

ההתחדשות לא נעצרת כאן. בשבוע הבא תיפתח מסעדת הקבינה, מבית היוצר של רונן ארדיטי, מבעלי מסעדת בליני, של גילי קרמר, הבעלים של סוס עץ השינקינאי, ושל חבורת אנשי לילה שכוללת את רע בוברמן מהפינגווין, אמיר הרשקוביץ מהזיזי והסאבלט, גיל ססובר מהסופר והניילון ומייק קורל מהאוריינט. המסעדה תיפתח מתחת למלון קראון פלזה, על הטיילת. אגב, אפילו מסעדת רפאל נסגרה לשלושה חודשים ונפתחה עם עיצוב חדש.

מקומות הבילוי החדשים מיועדים, כאמור, לעבוד כל השנה, ומחכים לקהל המקומי שיאמץ אותם. בינתיים די בהצלחה. “אני מרגיש שזו מגמה שהולכת וגדלה. תל אביבים חוזרים לרחוב הירקון”, אומר יניב ארז, הבעלים של מסעדת סולט ומלון גורדון. לדבריו במהלך השבוע יש במסעדה 40 אחוז תל אביבים ו־60 אחוז תיירים. לעומת זאת, בסופי השבוע המסעדה מלאה בעיקר בקהל מקומי. “כל הזמן נפתחים כאן מקומות חדשים. קבוצות של חיי לילה נכנסות לרחוב וזה מביא קהל”, הוא מוסיף. 


קהל מקומי בסופי שבוע. מסעדת סולט (צילום: אורן זיו)

“אנחנו לא עסק עונתי”, מבהיר ארדיטי, ממסעדת הקבינה, “זה נחמד שיש תיירים, אבל אנחנו כאן להישאר כל השנה. זאת לא מסעדת חוף שדופקת את הקופה בקיץ וסוגרת. אנחנו פונים לקהל מקומי”. בבר הפטיו נהנים מהתיירים שברחוב, אבל לשמחתם הם לא הרוב. “ידענו שבגלל המיקום תהיה נוכחות ערה של תיירים, אבל רוב מי שיושבים אצלנו הם דווקא תל אביבים”, אומר אחד השותפים של הבר, ומוסיף, “מאז שפתחנו - שלושה חודשים - מתווספים לנו עוד ועוד שכנים”.

מסעדת יאסו תל אביב החדשה חיפשה מקום על הים, כיאה לטברנה. היא החליטה להתמקם במלון פרימה על רחוב הירקון. “אנחנו שמחים להוביל את הטרנד של החייאת הרחוב”, אומר רועי תורג’מן, אחד השותפים במקום, ומסביר שכרגע הם עוד בתחילת התהליך.

השנה החופים גורדון ופרישמן נבחרו להיות בין עשרת החופים האורבניים הטובים בעולם לפי מדד Yahoo! Travel. השאלה היא: אם כולם מסכימים שיש לנו חוף כזה יפה, מדוע רק עכשיו התחילו בעלי העסקים לפתוח לאורכו מקומות בילוי לקהל המקומי? “יש תהליכים. העירייה מפנקת את התושבים בהקשר של החוף, והקימה טיילת מדהימה”, עונה ארדיטי, “היום אפשר להגיע למקומות הבילוי ברחוב הירקון מצפון העיר על אופניים. הירקון הוא כבר לא חצר אחורית, אלא הופך לחלק ממרכז העיר. העירייה הבינה את זה, וגם התושבים”.





תגיות: SALT, גורדון הוטל ולאונג', גרייס אומאלי, יאסו תל אביב, לירי הלפרין, מסעדת רפאל, פאטיו בר

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5