קולוני בירושלים: תפריט עשיר ואוכל משובח

יום רביעי 02 במרץ 2011 10:32 מאת: עכברית ברים, עכבר ירושלים

בבר-מסעדה קולוני תיהנו מתפריט עשיר, תתענגו על אוכל משובח ותזכו לשירות אדיב ומסביר פנים


מקום שאליו מגיעים כדי לבזבז. הקולוני

(צילום: יח"צ)

פרסומת

“בואי אלי היום. קניתי ערק זחלאווי ובמבה אדומה”, ניסתה חברתי לפתות אותי שלא נצא ונסתפק בערב דל בתקציב ועשיר בזחלאווי. “חמודה”, הבהרתי לה, “אמנם נחמד לי בחברתך, אך כל הרעיון הוא לראות פרצופים חדשים. וחוץ מזה, אם כך את מפתה אנשים להגיע אלייך הביתה, את צריכה קצת להשתפר בתחום”. “טוב”, התרצתה, “אבל אני רוצה ערב לואו קוסט. נלך ברגל, נשתה בירה זולה, ונתפלל שיפנקו אותנו בבייגלה”. “את יודעת לחיות את החיים”, סיכמתי. וכך הכתיב החור בכיס הליכה לעבר הבר הקרוב ביותר למקום הימצאותנו בקו אווירי. הקולוני.

קולוני, דרך בית לחם 7, שכונת בקעה. ירושלים.

בחוץ היה קר, ובקולוני חם ונעים. המקום מתפקד כמסעדה ביום וכבר בלילה. הוא הוקם בהאנגר תעשייתי ענק מהמאה ה־19. מיד כשנכנסים פוגשים בפינת סלון עם כורסאות צבעוניות ובבר ארוך. בהמשך חלל עצום ובו כיסאות ושולחנות מעץ, ומרפסת גדולה. על הקירות ציורים ענקיים. בקיצור, ממבט ראשון כל ילד היה מבחין שזהו מקום שאליו מגיעים כדי לבזבז, והמעוניין לחסוך יתרחק, אך גם כל צוציק יודע שאי אפשר להיות גם עצלן וגם קמצן. חייבים לוותר על מגרעת אחת לטובת האחרת, והעצלנות ניצחה.

התיישבנו ליד שולחן קרוב לקיר, ברקע התנגנו סוגים שונים של להיטים, ומלצר נחמד ניגש והסביר לנו באריכות על המנות המיוחדות. החל ליפול לנו האסימון, שום חטיף לא יוגש חינם. נותרנו לבדנו עם התפריטים, שמציעים בעיקר מנות בשר רבות, וגם פסטות וסלטים. תפריט האלכוהול מאוד מגוון. המעוניינים בבירה מהחבית יכולים לבחור בין גולדסטאר, הייניקן, סמואל אדמס, מרפיס, פאולנר, וניוקאסל. סיכמנו שזהו לא מקום להזמין בו בירה. מה אנחנו, פועלות בניין? יש לנו קלאסה. עבורנו, רק שרדונה. בחרנו שרדונה גמלא של רמת הגולן. בנוסף, הזמנו מנת חציל, מנה יקרה בהתחשב בעובדה שמדובר בחציל, ובכלל בהשוואה לבמבה.

המלצר לקח את הזמנתנו, ומיד כשהתרחק אמרה חברתי שלא נעים להזמין רק חציל לשתינו, אז כדי לא לאכזב את המלצר הזמנו גם מנת פוקצ’ה ומים. ההזמנה הגיעה במהרה.

היינו במצב שבו היינו מסתפקות בכל חטיף עבש שהיקום היה מסכים להרעיף עלינו, אך גם אם היו לנו סטנדרטים גבוהים, האוכל המעולה היה עומד בהם. מנת החציל היתה אחת הטובות שטעמתי. ואת חכי עברו עשרות חצילים מכל המינים והסוגים. גם הפוקצ’ה, המגיעה עם ארבעה סוגי מטבלים, היתה טעימה, והשתלבה מצוין עם היין. המים לא הגיעו. סימנו למלצר, והוא סימן בחזרה שהמים בדרך. בינתיים התבוננו בקהל הפוקד את המקום. הבחנו שמדובר בקהל בוגר של בני 30 עד 50, מסביבנו היו בעיקר זוגות או קבוצות של זוגות. לנו היה זו את זו, עד לשלב שבו התחלנו להתווכח. בהתחלה על פוליטיקה, ובהמשך על הריאקציה הכימית של מנטוס ודיאט קולה. המים טרם הגיעו. לפתע, ללא כל אזהרה מוקדמת, הגיעו אלינו שתי כוסות של יין מבעבע כפיצוי על ההמתנה למים. זה ללא ספק היה החלק המוצלח של הערב. חשנו ממש כשתי סינדרלות, כמעט ודמענו מהתרגשות. ואז הגיע החשבון. הבנו שהשבוע ימשיך לו רק עם דלעת. אולי גם עם ערק זחלאווי.

קולוני, דרך בית לחם 7, שכונת בקעה. ירושלים.

אז מה היה לנו שם?

כוס שרדונה גמלא 25 שקל
חציל קלוי 38 שקל
פוקצ’ה ירושלמית 32 שקל


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5