משלוח מסרגוס: מנחם וטעים

יום שני 08 בספטמבר 2008 08:17 מאת: נעה יעקובוביץ, עכבר העיר תל אביב

המשלוח מסרגוס סיפק נחמה איכותית ומלאת זיכרונות אחרי ישיבת שבעה מלאת בורקסים, אם מתעלמים מההמבורגר הבינוני


השוס של ההזמנה. רביולי תרד

(צילום: אביעד הרמן)

פרסומת

"שבעה היא מקור מצוין לשומן טראנס", אמרתי לאחותי כמה ימים לאחר שסבתנו זיכרונה לברכה נפטרה. יצא לכם פעם לבקר משפחה באבל בלי שיהיו שם בורקס גבינה, מאפה תפוחי אדמה ועוד כמה מצופי בצק עלים (אשר בקונטקסט הזה הופך לאלים מדי). אם התשובה היא כן, כנראה שהשבעה לא התקיימה במדינה היחידה שעדיין לא סגורה על המאכל הלאומי שלה.

בתור חלק מהמשפחה הקרובה שלי מצאתי את עצמי בתוך הבית בקריות מנשנשת שעות על גבי שעות עוגיות ושאר מאפים חסרי כל ערך תזונתי חיובי, כאשר כל בצק הופך לבצקת. סבתא מתהפכת בקברה? בחיים לא. כי אם יש משהו שלא הפריע לה אף פעם זה לנשנש, ואם היתה אולימפיאדה בתחום סבתא היתה לוקחת זהב בריצה למרחקים מתוקים. היא היתה מוכנה להחליף כל ארוחה בעוגת קרם עסיסית, אם רק אפשר היה לאכול אותה ולהשאיר אותה שלמה (כלומר, לא לתפוח).

כמובן שאף אחד לא אשם. ברגעים עצובים שכאלה אי אפשר להתחיל לנפנף על האש וגם לא לנפנף את האורחים וללכת למסעדת גורמה. אבל ברגע שאני ואחת משתי אחיותיי חזרנו לתל אביב הרשיתי למישהו אחר לפנק אותי. מישהו שמבין עניין, שעושה בדיוק את מה שהוא צריך, שתוך רגע הולך. השליח של הסרגוס.

רביולי תרד וגבינת עיזים (28 שקל) שהזמנו למנה ראשונה היה השוס של הארוחה ונותר לנו רק להצטער שלא בחרנו בו כמנה עיקרית. המנה כוללת אמנם רק ארבע חתיכות רביולי, אבל הן גדולות, מלאות בכל טוב, מתובלות ברוטב של חמאה, עגבניות ופרמזן ועם טעם מדהים, כמו שסבתא בחיים לא הכינה.

סלט גורגונזולה קטן (28 שקל) הכיל גבינת גורגונזולה (יש לה שם לא מגרה בעליל, או שזאת רק אני?), חסות, עלים צעירים, סלק וענבים ובנפרד הגיעו שתי פרוסות טריות של לחם לבן ושלוש קופסאות קטנות. בשתיים מהן רוטב ויניגרט בלסמי לבן (יפה ששמים מספיק רוטב), ובאחת אגוזי קשיו. לגבינה טעם דומיננטי מאוד ולכן הסלט מומלץ לאוהבי גורגונזולה בלבד, כמו סבתא למשל.

למנה עיקרית הזמינה אחותי המבורגר 220 גרם (44 שקל) - המבורגר בלחמנייה עם חסה, עגבניות, בצל ומלפפון חמוץ, אבל אחרי הביס הראשון היא אמרה שהיא ממש מתגעגעת לקציצות של סבתא. ההמבורגר היה בסך הכל בסדר, אבל במראה ובמרקם הוא הזכיר לה קצת את אחיו התעשייתיים. התוספת בה בחרה אחותי, תפוח אדמה עם שום, בצל וטימין, היתה מוצלחת ביותר ופיצתה על חוסר השלמות של המנה העיקרית.

אני בחרתי בכבדי עוף (46 שקל) מוקפצים במחבת עם בצל, תפוחי עץ, שום וחומץ בלסמי, בתוספת של פירה עם בצל. הכבדים היו עסיסיים, שילוב הטעמים מוצלח והפירה היה בדיוק כמו שפירה צריך להיות. מומלץ. בגיל 16, כשהחבר שלי ניסה להכין לנו מנה של כבדי עוף, אמרה לי סבתא בזלזול: "מה זה צריך להיות? את רוצה להתחתן עם טבח?". היום, כשאני כמעט כפליים בגיל ומבינה שאוכל טוב לא כל אחד יכול להכין, לא הייתי מתנגדת.

בסרגוס מצרפים לכל שקית משלוח הפתעה מתוקה: קופסה קטנה שבה בראוני נימוח עם טעם עשיר של שוקולד, שגרם לשתינו להפיק אנחה קטנה של אושר. סבתא היתה מתה על זה.


השורה התחתונה
שירות:
אדיב
זמנים: 50 דקות
אריזה: אריזות פלסטיק שחורות סטנדרטיות בגודל המתאים. הלחמים ולחמניית ההמבורגר מגיעים כל אחד בנפרד באריזת נייר
בעד: שילובי טעמים מיוחדים
נגד: המבורגר היא מנה בסיסית שבמקום כזה חייבת להיות לא פחות ממושלמת
תמורה לכסף: מלבד ההמבורגר, כן
שורה תחתונה: ביסטרו - זה רק נשמע יקר


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 09/12/2008 09:35:31

  • 18/11/2008 21:53:24