איפה אוכלים השבוע? 5 המלצות

יום ראשון 06 בדצמבר 2009 00:05 מאת: מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

סדנאות בישול חורפיות במצפה מתת, בר טאפאס כשר בירושלים וחגיגות אסייאתיות בהרצליה פיתוח. כל ההמלצות של השבוע הקרוב


בלק טייגר במסעדת זוזוברה

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

גם השבוע קיבצנו עבורכם את חמש ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי. והפעם: סדנאות מרקים ונזידים חורפיים של ארז קומרובסקי, בר ירושלמי כשר, יום הולדת לבר שמונה, עשור לזוזוברה בהרצליה ומסעדה דרום אפריקאית בדרום.

1. ארז קומרובסקי מכין אתכם לחורף במצפה מתת


לכבוד החורף, שעוד עתיד לחזור (כך בכל מקרה חוזים החזאים), מזמין אתכם ארז קומרובסקי להשתתף בסדנת הכנת מרקים ונזידים חורפיים בבית הספר לבישול שלו, שנמצא במצפה מתת שבגליל העליון.  במהלך הסדנה (שאורכה 4 שעות) ילמד קומרובסקי כיצד להכין מרק עדשים כתומות, כרישה ושמן כמהין; נזיד שעועית שחורה ושפונדרה עגל; נזיד זנב שור וחומוסים; מרק תרד טורקי עם יוגורט כבשים, ועוד מרקים ממיטב תוצרת הערוגות בבוסתן הגלילי. את כל המנות שתבשלו תזכו גם לאכול, והכל לצד יינות מיקבי רמת הגולן, שילוו את המפגש החורפי ויחממו את האווירה.

מתי: בימים א'-ו', בין השעות: 12:00-16:00, בתיאום מראש
כמה: 450 שקלים למשתתף
היכן: בית הספר לבישול גלילי - בית ארז קומרובסקי, מצפה מתת, גליל עליון


יכין אתכם לחורף. ארז קומרובסקי (צילום: סוכנות גיני)

2. טאפס כשר אל מול העיר העתיקה


לא רבים הם הברים הכשרים, ואחד מיוצאי הדופן הוא המירור בר, הממוקם אל מול נופה של העיר העתיקה, ופועל בתוך מלון ממילא היוקרתי. במירור בר 100 מקומות ישיבה, חדר סיגרים, תפריט אלכוהול איכותי וכן תפריט טאפס כשר בניצוחו של שף המלון רועי ענתבי.

בתפריט הטאפס תמצאו מגוון מנות המשלבות בין המטבח האסייאתי, האיטלקי והצרפתי. בין המנות: קבב דג וקרם חצילים; סלט עדשים שחורות; סביצ’ה פאפאיה; אטריות אורז וירקות שורש; טורטליני בשר טלה; קרפצ’יו פילה בקר; דג ים מאודה וקרם שעועית; אנשובי כבוש ועוד.

מתי: א'-ה': 19:00-אחרון הלקוחות, שבת: שעה אחרי צאת השבת-אחרון הלקוחות
כמה:  שלושה טאפאס ב-50 שקלים, ארבעה טאפאס ב-68 שקלים
היכן: מירור בר, המלך שלמה 11, מלון ממילא, ירושלים  כשר


אל מול נופה של העיר העתיקה. המירור בר (צילום: יח"צ)

3. חיים כהן חוגג בשמונה
בר שמונה מיפו, חוגג בימים אלו שנתיים להיווסדו, ומזמין אתכם לחגוג איתו ביום שלישי הקרוב יחד עם השף חיים כהן, שעמל על תפריט סודי בן שמונה מנות. האוכל יוגש כשברקע מתקלטים בעלי הבר  - עמית רונאל שליו ויובל דור - מוזיקת עולם. התפריט, כאמור, עדיין לא ידוע עדיין, אבל לחוגגים מובטחת  הפתעה קולינרית וטעימה, כמו שרק כהן יודע להכין.

מתי: שלישי ה-8.12, 20:00, בהרשמה מראש: 03-5180686
כמה: כניסה חופשית, מחירי המנות: 30-70 שקלים
היכן: בר שמונה, אילת 8, יפו


יבוא לחגוג יום הולדת בשמונה. חיים כהן (צילום: ניר כפרי)

4. עשור לזוזוברה בהרצליה
השף אבי קונפורטי ומסעדת זוזוברה חוגגים עשור של מטבח אסיאתי. המסעדה מציינת החודש עשר שנים של פעילות, ומוציאה את המיטב מהמספר העגול: במשך עשרה ימים (1/12-10/12) יוצעו, לצד התפריט הרגיל, שני תפריטים נוספים. האחד, מביט לאחור וכולל את עשר המנות המיתולוגיות של זוזוברה בעשור האחרון, ואילו השני מנסה לחזות את עשר המנות של העשור הבא, כפי שרקח אותן קונפורטי. במהלך עשרת ימי החגיגות יקבל כל שולחן במסעדה מתנה מפתיעה,  10 ארוחות יוגרלו בין הסועדים ומדי ערב, בשעה 22:00 בדיוק, יוזמנו כל הסועדים לסיבוב צ'ייסרים על חשבון הבית.

התפריט של העשור הבא יוגש אך ורק במסגרת אותם עשרה ימים ויכלול הצלחות כמו 'במבה קלאמרי' עם קרם צ'ילי ותבליני המזרח, בלק טייגר שרימפס בטמפורה של קדאיף ונתחי דג קוד פריך עם חומץ אורז שחור ותבלינים.

מתי: עד יום חמישי ה-10.12, במשך כל שעות הפעילות של המסעדה
כמה: 38-65 שקלים למנה.
היכן: מסעדת זוזוברה, שנקר 7, הרצליה פיתוח


פשוט עשר. מסעדת זוזוברה (צילום: דודי מוסקוביץ)

5. חגיגה דרום אפריקאית בדרום


בלב קיבוץ גל און הסמוך לקריית גת, תמצאו את הביסטרו של מייק ושרון. מסעדה משפחתית קטנה בבעלות בני הזוג מייק ושרון המרשלג, ילדי דרום אפריקה, שהגיעו ב-73' כמתנדבים והחליטו להישאר, ובבוא הזמן להקים מסעדה שכולה על טהרת התפריט הדרום אפריקאי. המסעדה הקיימת זה כ-5 שנים, מושכת רבים המעוניינים בחוויה בשרים דרום אפריקאית.

תפריט המסעדה מציע מנות ראשונות עם מרק שום (31 שקלים); סלט עלים ירוקים ברוטב חרדל ודבש (40 שקלים); עיקריות: סטייק חזה בצ'ילי ירוק ועגבניות מיובשות (67 שקלים); פרגיות מדליון עם תפוחי אדמה (67 שקלים); בורבוס (נקניקיה דרום אפריקאית) ותפוחי אדמה (70 שקלים); וקינוחים: עוגת שמנת (38 שקלים); עוגת אוכמניות (35 שקלים) ועוד.

כמה: בהתאם למה שתזמינו
היכן: הביסטרו של מייק ושרון, קיבוץ גלאון


חוויה קולינרית דרום אפריקאית. הביסטרו של מייק ושרון (צילום: יח"צ)
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5