איפה אוכלים השבוע? 5 המלצות

יום ראשון 09 באוגוסט 2009 00:25 מאת: מנחה נופה, עכבר העיר אונליין

את יום העצמאות ההודי מציינים גם בארץ, ברוטשילד'ס קיצ'ן מזמינים אתכם לעזור בעיצוב התפריט ובירושלים מגישים ארוחת טעימות צרפתית מפוארת. המלצות השבוע הקרוב


מנות חדשות במסעדת טנדורי

(צילום: יח"צ)

פרסומת

גם השבוע קיבצנו עבורכם את חמש ההצעות החמות ביותר בתחום הקולינרי. והפעם: ברוטשילד'ס קיצ'ן מזמינים אתכם לעזור בעיצוב התפריט, ארוחת טעימות צרפתית בירושלים, מסעדה חדשה בתמחור אטרקטיבי ברמת החי"ל, ועוד המלצות.

1. ארוחה צרפתית בלב ירושלים 


מסעדת קבלייר הצרפתית של השף דידי בן ארוש, השוכנת בלב נחלת שבעה הציורית בירושלים, מתחדשת בימים אלו ומציעה תפריט טעימות הכולל 8 מנות, במחיר 230 שקלים לסועד.

בתפריט המיוחד תמצאו: גספאצ'ו עגבניות; קרפצ'יו קולורבי, פרמזן ושמן כמהין; טונה אדומה עם נגיעות רוטב של שמן זית, שמן שומשום וסויה; פסטה טליוליני בשמנת ופרורי כמהין; קרם ברולה כבד אווז ופרורי כמהין; סורבה אשכולית בזיליקום; צלעות טלה וקינוח לבחירה: שוקולד וולקנו, טארט לימון או טירמיסו.

כמה: 230 שקלים לסועד בתפריט טעימות
מתי: התפריט יוגש בימים א', ב' ושבת בלבד, 18:30-23:30
היכן: מסעדת קבלייר, בן סירא 1, ירושלים


תפריט טעימות חדש. מסעדת קבלייר (צילום: יח"צ)

2. טעימה מהתפריט החדש ברוטשילד'ס קיצ'ן
ביסטרו רוטשילד'ס קיצ'ן שממוקם בשדרות רוטשילד בתל אביב, משיק תפריט חדש ו"אינטראקטיבי" במסגרתו תציע המסעדה מדי יום מנות ספיישל, עליהן יתבקשו הלקוחות לחוות את דעתם. מנות שיהיו אהובות במיוחד ירכיבו את התפריט החדש של המסעדה. מנות הספיישל יוצעו במהלך השבוע הקרוב, מהיום (ראשון) ועד שבת ה-15.8 ואתם מוזמנים להגיע ולהשפיע על הרכבת התפריט.

בין המנות שיוצעו סביצ'ה דג עם רוטב סלסה וג'ינג'ר (44 שקלים); גרבלקס ביתי עם ציזיקי, שומר ולואיזה (36 שקלים); נקניקיות טולוז עשויות בשר לבן ובשר בקר, לצד פירה צ'ימיצ'ורי וכרוב (67 שקלים); פרגיות במרינדת הל וקינמון עם מג'דרה בורגול (58 שקלים) ועוד.

מתי: הספיישלים יוגשו בימים ראשון ה-9.8 עד ה-15.8, מ-12:00 ועד אחרון הלקוחות
כמה: בהתאם למה שתזמינו
היכן:
רוטשילד'ס קיצ'ן, שדרות רוטשילד 73, תל אביב


פילה מוסר ופטריות. תפריט אינטראקטיבי ברוטשילד'ס קיטשן (צילום: רן בירן)

3. טעמים חדשים ברמת החייל


ניחוחות חדשים עולים מרמת החי"ל בתל אביב: בימים אלו נפתחת מסעדת הברזל 34, מסעדה חדשה המציעה תפריט ים תיכוני עם נגיעות אסיאתיות, פרי יצירתם של השפים אלון גרינברג ושמוליק שחם. הגימיק במסעדה החדשה הוא, באווירת המיתון, מחירים זולים במיוחד.

בתפריט תמצאו מנות ראשונות במחירים הנעים בין 10-20 שקלים, וביניהן: סלט חצילים עם גבינת פטה; שיפודי עוף עם בצל ופלפלים; סלט בייבי קלמרי עם שעועית לבנה,עגבניות וכוסברה. מחירי המנות העיקריות נעים בין 30-55 שקלים וביניהן: פנה פטריות פורטובלו ושמפיניון ועשבי תיבול ברוטב שמנת (30 שקלים); המבורגר בקר טרי 250 גרם עם צ'יפס (35 שקלים); כבדי עוף במייפל עם פטריות על פירה (35 שקלים). בגזרת הקינוחים: פונדנט שוקולד חם עם טראפל שוקולד לבן וגלידת וניל צרפתי (29 שקלים); גלידת וניל ופירות יער (29 שקלים) ועוד.

כמה: בהתאם למה שתזמינו
היכן: הברזל 34, ברזל 34, תל אביב


התחדשות ברמת החי"ל. מסעדת הברזל 34 (צילום: יח"צ)

4. חגיגות יום העצמאות ההודי
הישראלים אוהבים מאוד את הודו, ולכן לא מפתיע ששתי מסעדות הודיות בולטות בוחרות לציין את יום העצמאות ההודי שיחול בשבת הקרובה.  

מסעדת אינדריה התל אביבית תקיים לרגל המאורע קרנבל על שדרות שאול המלך, שיתחיל ב-19:00 בערב ויימשך אל תוך הלילה. במסגרת הקרנבל יתקיימו תהלוכת סוסים עטורי זרי פרחים, רקדניות הודיות, הקרנת סרטים על השדרה, ובמסעדה עצמה תוגש ארוחת טעימות חגיגית במחיר 240 שקלים לזוג סועדים. במסגרת התפריט יוגשו לשולחן מיקס מנות ראשונות, מנה עיקרית זוגית של מיקס טנדורי גריל על פלטה לוהטת, וקינוח לבחירה.

במסעדת טנדורי ההרצלינית מציינים את יום העצמאות בהשקת שלוש מנות חדשות שיצרה השפית רינה פושקרנה בהשראת הדגל ההודי. כמו הדגל, גם המנות החדשות מעוצבות משלושה "פסים" של חומרי גלם שונים, המצופים בתבלינים הודיים ארומטיים שמעניקים להם את צבעם. המנות החדשות:  עוף שנצלה בתנור הטנדורי (62 שקלים), קבב צמחוני העשוי מירקות (62 שקלים) וטירנגה פאניר - גבינת פאניר הנעשית במקום (1% שומן) וירקות צלויים (62 שקלים).

מתי: יום העצמאות ההודי חל בשבת ה-15.8. באינדיריה יציינו זאת בקרנבל החל מ-19:00 בערב.
כמה: תפריט טעימות במסעדת אינדירה - 240 שקלים לזוג סועדים. מנות חדשות במסעדת טנדורי - 62 שקלים למנה
היכן: מסעדת אינדריה, שאול המלך 4, לונדון מיניסטור, תל אביב
         מסעדת טנדורי, זמנהוף 2 , כיכר דיזינגוף, תל אביב


הודו חוגגת עצמאות. מסעדת אינדריה (צילום: יח"צ)

5. קולינריה כפרית בדרום


בתוך משתלה, בין מדשאות ובריכות דגים תמצאו את מסעדת "כרמים" של השף סהר רפאל, הממוקמת במושב סגולה שבדרום הארץ. המסעדה מציעה תפריט כפרי המשלב בין סגנונות בישול שונים ולכבוד הקיץ, יוצאים שם בתפריט חדש עם קריצה למטבח הים תיכוני.

בתפריט המתחדש תוכלו למצוא: במנות הראשונות: כבד אווז צלוי על קדאיף, אגוזי לוז וקרמל בליווי שערות חלבה וסילאן (52 שקלים); ריזוטו שרימפס, אפונת גינה, שמפיניון ואספרגוס בעיטורי עלי פרמזן (42 שקלים); עיקריות: שקדי עגל על הגריל בליווי פטריות פורטובלו בצלי שאלוט וקונפי שום בציר בקר (56 שקלים); צלעות טלה בציפוי פיסטוקים קצוצים בציר טלה ויין אדום (87 שקלים); וקינוחים, וביניהן: טריקולור שכבות מוס שוקולד בשלושה טעמים (34 שקלים) ; מאפה פילו במילוי בננות ואגוזי פקאן, ברוטב טופי קרמל וגלידת קוקוס (32 שקלים) ועוד.

כמה: בהתאם למה שתזמינו
היכן: מסעדת כרמים, בכניסה למושב סגולה


מסעדת כרמים (צילום: דניאל צ'צ'יק)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5