רחוב הארבעה פורח: 3 מקומות חדשים

יום שני 11 במאי 2009 00:59 מאת: תיקי גולן, עכבר העיר תל אביב

שלושה מקומות חדשים שנפתחו ברחוב הארבעה מסמנים את תחילתו של הקאמבק


סניף נוסף בארבעה. קינג ג'ורג'

(צילום: אסף עברון)

פרסומת

שלושה מקומות חדשים שנפתחו ברחוב הארבעה בתל אביב מסמנים את תחילתו של הקאמבק של הרחוב.

קינג זול


מסעדת קינג ג'ורג', ששוכנת כבר שלוש שנים במקומו של הסטולי, בהחלט הקדימה את זמנה: הרבה לפני שרוב שיחות היום בעיר נסבו על מיתון ומשבר כלכלי, היא הציעה תפריט אטרקטיבי וזול ומשכה בעיקר צעירים, שהביאו מצדם רוח שובבה למקום.

בשבוע שעבר חנכו השותפים את הסניף השני בעיר (והשלישי בארץ), שהתמקם במקום גלגולה האחרון של מסעדת אלי אולי. "האזור טוב והוא גדל ומתעורר", מהלל אחד השותפים, אמיר בן-שטרית, את הלוקיישן, "יש תוכניות לפיאצה וחניון תת קרקעי, ויש בו משרדים בשעות היום וגם חיי לילה. זה בדיוק מה שאנחנו צריכים". הסניף החדש דומה במתכונתו לסניף הראשון, רק שהפעם יש גם אופציה להזמנת מקום מראש בטלפון.

מחירי המנות בתפריט הם 10-55 שקל (המנות היקרות ביותר הן, למשל, סטייק אנטרקוט 300 גרם, צלעות טלה ופילה סלמון). התפריט מציע 15 סוגים של פסטות ב-25 שקל למנה, ובמהלך חודש מאי (בין השעות 16:00-19:00) ניתן לקבל מנת פסטה וכוס יין בסכום הסנסציוני של 20 שקל. ונכון, לא מדובר במסעדת גורמה וגם לא במסעדת שף מדוברת, אבל כשמוכרים צ'ייסרים ובירות מהחבית ב-10 שקלים, האווירה בהחלט עושה את העבודה.
קינג ג'ורג'. הארבעה 18. טל' 6185511-052. פתוח: כל השבוע 11:00 עד לקוח אחרון.

חיל הים


כנראה יש לוקיישנים שעליהם נגזר להמשיך את התוואי הקולינרי שהוכתב בהם מימים ימימה. דוגמה לכזה היא מסעדת קזנקי לשעבר - אשר הגישה פירות ים, הפכה לאיזבל - שגם היא הגישה מיני שרצים, ולפני שלושה שבועות נולדה מחדש כסניף טרי ללה צ'אמפה מנחלת בנימין, אשר מתקרא לה צ'אמפה דל מאר ומתעסק בעיקר בשוכני המצולות.

גיורא אשכנזי, מבעלי מסעדת NG, עשה את המהלך בסוף חודש מרץ השנה: הוא סגר את איזבל (שנפתחה מעט לפני המיתון הקשה) וחבר לגיא שבח מבעלי לה צ'אמפה. "גיא הביא את הקונספט הקליל ואת העניין שסביב הקאווות המיוחדות, ואנחנו הבאנו את הים", מסביר אשכנזי את חלוקת התפקידים החדשה. האוריינטציה לים כוללת מבחר טאפאס בייסיקי למדי, מחומרי גלם דוגמת תמנונים, קוקי סאן ז'ק ושרימפס קריסטל (8-30 שקל).

בצהריים, בהשראת ברצלונה, מוגש בגט חצוי לאורך המוברש בשן שום, משוח בשמן זית וחצי עגבנייה ומעל הכל פרוסות חמון. ובברצלונה כמו בברצלונה, יש כמה כיסאות מסביב בשביל הסדר הטוב, אבל רוב ההתרחשות מתבצעת בעמידה. השבוע נפתחה מעדנייה במקום, המציעה מיני כבושים תוצרת בית (תמנונים, קלמרי ושרימפס) שיימכרו במחיר של 20 שקל ל-100 גרם, לצד ברזאולה תוצרת בית, זיתים ומבחר קאוות.
לה צ'אמפה דל מאר. הארבעה 16. טל' 5610630. פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.


עכשיו גם פירות ים. לה צ'אמפה המקורי (צילום: אורן זיו)

מסע ללא שם


אם לא היה מדובר בלוקיישן כמעט מיתולוגי, אולי אפילו לא היינו מתעכבים על המקום הבא. אבל כבוד הלוקיישן מחייב עצירה קצרה: במקומה של מסעדת אודאון ייפתח בשבוע הבא בר-מועדון, ששמו עדיין לא ידוע ואשר יארח מדי ערב אמנים שונים (ימי רביעי, למשל, מוקדשים לשירה בציבור עם יוני רועה. וואו!) ויציע תפריט אוכל שרק משמות המנות אפשר לתייק אותן בז'אנר שנות ה-80: נשנושי הבית - טבעות בצל, דג מטיאס או חציל על הגריל עם טחינה (20-30 שקל לנשנוש) או חגיגת בשר ליחיד, הכוללת קבבוני הבית, נקניקיות פיקנטיות, שיפודי פרגית וחזה עוף (69 שקל).
עדיין אין שם. הארבעה 10. טל' 6244466. פתוח: א'-ה' 21:00-4:00, ו' 15:00-20:00, 21:00-4:00, שבת 13:00-19:00, 21:00-4:00.
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14/05/2009 23:49:47

  • 13/05/2009 13:51:28

  • 12/05/2009 21:36:56

  • 1.Biala(ענת)

    12/05/2009 14:33:05