גשם גשם בא: מתכוני מרקים לימים קרירים

יום שלישי 13 בדצמבר 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

מרק עוף קלאסי, מרק עגבניות עם טוויסט, מרק גולאש שהוא ארוחה שלמה ומרק שעועית שמבטיח ומקיים - ארבעה מתכונים ליום סגריר


אדום לוהט. מרק עגבניות עשיר

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

החורף עוד לא ממש הגיע ולמה שקורה בחוץ קשה לקרוא "סתיו אמיתי", אבל הגשם הגיע לאזורנו וזאת כבר סיבה מספיק טובה בשביל להתעטף בפוף, לגרוב גרבי צמר, להיכנס למטבח ולצאת עם מרק חם ומהביל. מקלאסיקות כמו גולאש ומרק עוף (שגם יחזק לכם את המערכת החיסונית) ועד מרק עגבניות ועדשים עם טוויסט, קבלו ארבעה מתכוני מרקים ליום גשום.

» מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף 
» אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות
» מתכונים למרקים המפנקים של Zuppa
» לכבוד הסערה: 20 מתכונים לימים גשומים


מרק שעועית


שף ליאון אלקלעי

מצרכים: 

500 גר' שעועית יבשה שהושרתה במים מספר שעות (יש להחליף את המים)
4 כף שמן זית
1 שן שום קצוצה
50 גר' בצל לבן קצוץ
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית גדושה רסק עגבניות
1 בצל שלם קלוף
1 גזר שלם קלוף חתוך לשניים
1 שורש סלרי חצוי וקלוף
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה: 
1. מבשלים את השעועית יחד עם בצל שלם, גזר וסלרי, עד לריכוך השעועית. מוציאים את ירקות השורש.
2. בסיר אחר, מאדים בצל קצוץ ושום בשמן זית, מוסיפים חצי ליטר מים, רסק, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מוסיפים מחצית מכמות השעועית, מבשלים מספר דקות וטוחנים הכל.
3. מוסיפים את המסה הטחונה לשעועית השלמה המבושלת, מתקנים טעמים ומגישים.

מרק שעועית - לגרסת הדפסה


חורפי ומנחם. מרק שעועית (צילום: יורם אשהיים)

מרק עגבניות ועדשים אדומות עם בזיליקום ופרמז'ן


באדיבות בריבה

מצרכים ל-8 מנות:
חצי קילו עגבניות 
 100 גרם בצל סגול 
 רבע קילו עגבניות מרוסקות 
 175 גרם עדשים אדומות 
 18 גרם שום פרוס 
 קורט קינמון  
 חצי ליטר מים  
 75 גרם סוכר חום בהיר 
 95 מ"ל יין אדום  
 10 עלי בזיליקום טריים 

אופן ההכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל והשום.
2. מוסיפים את העגבניות הטריות (בלי החלק הקשה והבהיר). מאדים כשלוש דקות, מוסיפים את היין ומבשלים למשך שלוש דקות נוספות.
3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הקינמון, הסוכר חום, העדשים וציר הירקות ומבשלים כשעה.

4. לאחר הבישול, מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים. 
5. אפשר להגיש עם עלי בזיליקום חתוכים,
פרמזן מגורד ונגיעה של קציפת חלב 3% (קצף של חלב).

מרק עגבניות ועדשים אדומות עם בזיליקום ופרמזן - לגרסת הדפסה


אדום לוהט. מרק עגבניות ועדשים אדומות (צילום: דניאל לילה) 

מרק עוף


באדיבות מסעדת סנדר 

מצרכים ל-6 מנות: 
עוף שלם מחולק 
חצי קילו עצמות בקר 
2 גזרים 
2 בצלים 
1 תפוח אדמה 
צרור שמיר 
צרור פטרוזיליה 
צרור עלי סלרי 
1 שורש 
כף אבקת מרק עוף 
מלח לפי הטעם.

אופן ההכנה: 
1. מבשלים את העוף והעצמות בתוך סיר עם מים עד למצב רתיחה. בסיום ההרתחה מוציאים את התכולה ושופכים את המים. 
2. מוסיפים מים חדשים, מכניסים את העוף והעצמות ומניחים שוב על האש. 
3. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים (אחרי שניקינו וקצצנו אותם לפי בחירה) וממשיכים לבשל כ-45 דקות. 
4. מסננים את המרק, וממשיכים לצמצם על אש נמוכה למשך עוד חצי שעה. 

מרק עוף - לגרסת הדפסה


בריאות בצלחת. מרק עוף (צילום אילוסטרציה: dreamstime)

מרק גולאש פלפל קלוי וכוסברה


באדיבות נדב חג'ג'

מצרכים ל - 4 מנות:
1/2 קילו כתף עגל חתוך לקוביות של 2 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
2-4 כפות שמן לטיגון
בצל לבן קצוץ
5 שיני שום קלופות
2 גזרים חתוכים לקוביות של 2 ס"מ
3 פלפלים אדומים קלויים נקיים מגרעינים וחתוכים לרצועות
 3 עגבניות אדומות ובשלות חתוכות לקוביות גדולות
1 כף רסק עגבניות
2 ליטר ציר בקר/ עוף/ אם אין ניתן להשתמש בכוס יין אדום והיתר מים 
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
3 עלי דפנה
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
צרור כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:
1. מחמים סיר גדול עם 2 כפות שמן, מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה, מוצאים ומניחים בצד. 
2. מוסיפים לסיר מעט שמן במידת הצורך ומטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים לסיר את השום, הגזר, הפלפל קלוי והעגבניות ומאדים מספר דקות עד ריכוך. 
3. מוסיפים את יתרת החומרים למעט הכוסברה ומגרדים את תחתית הסיר להורדת משקעים. מוסיפים את תפוח האדמה ומביאים לרתיחה.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים, בסיום הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה ומגישים. 

מרק גולש פלפל קלוי וכוסברה - לגרסת הדפסה 


גם ההונגרים יאהבו. מרק גולאש (צילום: איתיאל ציון) 


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5