חדשות אוכל: שאול בן אדרת בפריז

יום ראשון 25 בספטמבר 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

וגם: קמפאי מתרחבת, דוויני הירושלמית חוגגת שנתיים, מסעדת גריל חדשה ויורשת לטופולינו הוותיקה - כל מה שצריך לדעת על אוכל בשבוע הקרוב


שמח בפיתה. דוויני

(צילום: איילת סאק)

פרסומת

ספטמבר הנוכחי הוא תקופת ביניים משונה" הסתיו עוד לא ממש פה, החגים מעבר לפינה וכולם עדיין בטראומה מהחופש הגדול. בדיוק בשביל תקופות כאלה המסעדות רוקחות דילים והצעות חדשות, שיעזרו לכם להעביר את הזמן עם בטן מלאה. והשבוע - שאול בן אדרת מגיע לקניון איילון עם מטבח גורמה צרפתי, מטבח דרום איטליקי מגיע לתל אביב והאסייתית קמפאי סטריט ווק מתרחבת.

» מסעדות הבשר הכי טובות בשרון
» אוכל אתיופי-ישראלי בלב הארלם
» המבורגר מבאפלו כבר טעמתם?
» 
הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים
» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסה

ללמוד משאול בן אדרת על מדרכות פריז



במסגרת אירוע מדרכות פריז בכיכר קניון איילון יערכו חגיגות יין ואוכל צרפתי. השף שאול בן אדרת יגיע לקניון, יחלק טיפים, ישיב לשאלות וימכור מנות מהמטבח הצרפתי, לצלילי שנסונים ובאווירה פריזאית. במקום תוקם שדרת טעימת יינות ומכירה של למעלה מ-140 סוגי יינות: מבעבעים, לבנים, סמוקים ואדומים ממיטב היקבים בישראל, בשילוב של גבינות, לחמים, מעדנים ועוד. את האירוע ילוו נגני רחוב, ציירים, קריקטוריסטים אשר יטיסו אותנו ישירות לאירופה.


קפיצה קטנה לפריז. שאול בן אדרת (צילום: רמי פניגר)

דרום איטליה הדור הבא


משפחה לא בוחרים? צמד המסעדנים יוני ששון ומוריס ביני, יחד עם בנם עופר ובתם רוני, פותחים את מסעדת לוקה ולינו בתל אביב. אגב יורשים לוקה ולינו היא היורשת הצעירה של מסעדת טופולינו הירושלמית הוותיקה, שפעלה בירושליים למעלה מעשור. יחד הם יגישו תפריט המשלב השפעות ממטבחי דרום איטליה, בדגש על סיציליה. השניים, בני זוג בעלי רקע בתחום ההייטק והכתיבה, התגוררו ברומא והתאהבו באוכל ובתרבות האיטלקית. לאחר עשר שנים בהן הפכו את מסעדת טופולינו הקטנה והאינטימית, למוסד ירושלמי, קיבלו החלטה להעתיק את פעילותם לפאתי נווה צדק בתל אביב. המטבח הסיציליאני מכונה מטבח עניים (Cucina Povera), משום שנעשה בו שימוש מועט בחמאה ושמנת. הוא נסמך על חומרי גלם זמינים, זולים ועונתיים ובהם עצי פירות הדר וזית, שקדים ואגוזים, עשבי תבלין ובר, צלפים, תנובת חלב מבקר ועיזים, שמוגשים בשפע ובאיכות. 

חלל המסעדה, אותו עיצב גיני בעצמו, נצבע בצבעים חמים והואר בתאורה רכה,  בחלל נעשה שימוש באלמנטים וחומרים טבעיים כמו רצפת אבן ירושלמית, עץ וברזל. את המראה המחוספס שלוקח אותנו לכפרי סיציליה, שוברים אלמנטים צפון אפריקאיים, רהיטים ופריטים מעשי ידי אמן בעלי מראה עתיק ומשוחזר. השילוב בין אלמנטים דרום איטלקיים, ירושלמים וצפון אפריקאיים בעיצוב החלל התל אביבי ההיסטורי, מייצגים את המסע הגאוגרפי (מירושלים לתל אביב) ואת המסע הקולינרי של הזוג. השילוב בין ההר לים, הכפרי לגולמי, והערבי ולמערבי מהווה את עמוד השדרה של לוקה ולינו. תפריט המסעדה נחלק לראשונות קרות, ראשונות חמות, פסטות, דגים ובשר, קינוחים ומציג הכלאה ביניהם בפרשנות של הזוג ששון וגיני.

לוקה ולינו - לילנבלום 20, תל אביב


מסע בין הערבי למערבי. לוקה ולינו (צילום: אתיאל ציון)

משפחת קמפאי מתחרבת 


קמפאי סטריט ווק היא רשת מסעדות פאן אסייתי מבית היוצר של מסעדת קמפאי מבירת הנגב. הרשת מציעה תפריט המבוסס על אוכל רחוב אסייאתי וסושי בר. בימים אלה החלה הרצה ראשונית של מסעדת קמפאי סטריט ווק החדשה בכפר סבא, הממוקמת במתחם הבילוי אושילנד. המסעדה החדשה כוללת מתחמי ישיבה שונים ל-42 סועדים בחלל פנימי, מרפסת שמיועדת לעד 200 מבלים ורחבה חיצונית ל 70 סועדים נוספים. סניף חדש נוסף יפתח בתחילת ספטמבר במתחם ישפרו, מדובר בסניף גדול שממוקם בכניסה למתחם, יפעל במשך היום ועד לשעות המאוחרות של הלילה. גם הסניף המקורי קמפאי סטריט ווק המקורי, במתחם ביג בבאר שבע, עובר שינויים וגדל, התווספו מקומות ישיבה רבים, ההרחבה יצרה מרחב פנימי גדול. בחודשיים הקרובים מתוכננים להפתח עוד שני סניפים של הרשת בנתניה ובנתיבות .

קמפאי ווק סטריט - מתחם ביג, באר שבע / קפמאי ווק סטריט- אושילנד, עתיר ידע 2, כפר סבא / בתחילת ספטמבר - באר שבע ישפרו


המשפחה מתרחבת. קמפאי סטריט ווק כפר סבא (צילום: יח"צ)

אוכל ומוזיקה בכיכר


מן המפורסמות הוא שמוזיקה ואוכל הולכים טוב יחד, בעיקר כשהמוזיקה חיה והאוכל חם-חם מהגריל. בסוף השבוע האחרון נפתחה מסעדת גריל בשרים בכיכר המוזיקה בירושלים, שאמורה לחבר בין שתי ההנאות האלה יחד.  באי המסעדה יוכלו לשבת בחוץ, ליהנות מצפייה בהופעות החיות המתקיימות במתחם לאורך כל ימות השבוע, כמו גם מארוחה באוויר הירושלמי. את המטבח מנהל השף קובי קטני, בעל ניסיון קולינרי עשיר, ושכיהן במשך עשור כשף הראשי במסעדות בעיר מלבורן, אוסטרליה ושנתיים כשף הראשי של מסעדת 'מוזה בהר'. התפריט ב'כינור בכיכר' מבוסס על מנות גריל של בשרים צלויים בתנור ג'וספר חדיש, דגים טריים, מגוון סלטים רעננים, ממרכיבים עונתיים ולחמים חמים הנאפים בטאבון אבן שיובא במיוחד מאיטליה. לצד הבשרים תוכלו להנות מבר משקאות רחב עם מותגי אלכוהול מובילים, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית וקפה של חברת 'וריניאנו' (Caffe Vergnano 1882) מבית הקלייה  באיטליה.

כינור בכיכר –  מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה, ירושלים


גריל, טאבון ומוזיקה חיה. כינור בכיכר (צילום: דניאל לילה)

דוויני בת שנתיים


גילוי נאות: את דיני קסורלה אנחנו אוהבים עוד מהתקופה שעבדה בעכבר העיר. אבל אחרי הרבה שנים בתקשורת החליטה ללכת בעקבות הלב שלה, ופתחה בשוק מחנה יהודה את "דוויני", בר פיתות שמגיש מנות משובחות בכיסי בצק חמימים. עכשיו היא והפיתות שלה חוגגות שנתיים, ומזמינות אתכם לשבוע של הפתעות: 1+1 על הבירות, צ'ייסרים על כל הזמנת מנה, צ'יפס על כל הזמנה, דיל ארוחת צהריים וביום רביעי בערב חגיגה עם מלא פינוקים ומוזיקה אייזרבג'נית (כן כן) ברקע

דוויני- בית יעקב 6,ירושלים

דוויני
הופ הופ טרללה, גדלנו בשנה. דוויני (צילום: איילת סאק)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(102 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5