מטעמים מסורתיים בצפון: המלצות לסופ"ש

יום רביעי 22 באוקטובר 2014 08:00 מאת: יוליה ניקנקין, עכבר העיר

סוף השבוע הקרוב יצליח לעודד כל מי שחזר לשגרה משמימה עם מנות ביסטרו חדשות בנצרת עילית, מטעמים גיאורגיים מסורתיים וארוחת בוקר טבעונית.  


פחמימות מנחמות לסופ"ש

(צילום: יח"צ)

פרסומת

בין החגים נגמרו ושנת הלימודים האקדמית שעומדת להתחיל כדאי ליהנות מסוף שבוע מעורר תיאבון שכולל גם טיול בצפון - ארוחת בוקר טבעונית, מנות גיאורגיות מנחמות לעונה החורף הקרובה, מסעדה קטנה עם אירוח עילאי וביסטרו ערבי ראשון בארץ. ככה מתרגלים לשגרה.  

וילג' גרין


מי שלא שבע מגודש הטבעונות שפוקד את הארץ בתקופה האחרונה, ישמח לגלות שהמסעדה הטבעונית מירושלים פותחת סניף חדש במרכז תל אביב, ומספקת אפשרות הומנית לארוחת בוקר של סופ"ש. בין המנות אפשר למצוא מקושקשת טופו עם סלט בהרכבה אישית לצד לחם ומטבלים; פנקייקס בננה ללא גלוטן עם סירופ שוקולד ופירות יער וגרנולה אורגנית עם סלט פירות טריים, יוגורט טבעוני וסילאן.

איפה: וילג' גרין - יהודה הלוי 85, תל אביב
מתי: לאורך הסופ"ש, מ-10:00
שורה תחתונה: טבעונות היא לא סיבה לדלג על ארוחות בוקר מענגות.

#alt
ארוחה טבעונית עשירה. וילג' גרין (צילום: דן בלילטי)
   

שותא 


המסעדה הגיאורגית בקיבוץ שומרת שקיבלה שם גברי מסורתי אבל מנוהלת על ידי שתי חברות, מתכוננת לעונה הקרה עם תפריט חם ומנחם. נכון שזו לא מסעדה מסוקרת, אבל האווירה השמחה והאוכל האותנטי שעובר מדור לדור הן כל הסיבות לדמיין שגשום בחוץ ולטעום מנות חורפיות דוגמת "צ'אנחי" שהיא קדירת שוק טלה בבישול איטי עם חצילים ממולאים בעשבי תיבול, עגבניות ותפוחי אדמה (92 שקלים); תבשיל כרעי עוף עם תמרהינדי, בצל ורימונים (60 שקלים) וקדירת עגל, יין אדום, שזיפים שחורים ודובדבנים (92 שקלים) לצד מטעמים גיאורגים מוכרים יותר.  

איפה: שותא - קיבוץ שומרת
מתי: שישי, מ-18:00 ושבת, מ-13:00.
שורה תחתונה: ארוחה מחממת לימים קרים.

#alt
אוכל טוב ואווירה חמה. שותא (צילום: יח"צ) 

דלאל 


במסעדה קטנטונת בשוק הטורקי של עכו, מגיש אוסאמה דלאל אוכל פשוט לכאורה אך משובח. מצויד בחושים של מארח על, נותן לכל סועד יחס אישי וממליץ באלגנטיות להתעלם מהתפריט ולסמוך הבחירות שלו, בהן אפשר למנות סלט פריקה מעושן עם טחינה ולבנה שמכינים במקום (22 שקלים); קוביות חציל עם טחינה ועגבניות כפי שלא טעמתם מעולם (15 שקלים); שרימפס טרי בתיבול פיקנטי (90 שקלים) וקינוח של עוגת סולת וקצפת.    

איפה: דלאל - ויצמן 1, הבזאר הטורקי, עכו
מתי: שישי ושבת, מ-12:00.
שורה תחתונה: אוכל מעולה לא עוצר בתל אביב.

#alt
האוכל רק נראה צנוע. דלאל (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

תשרין 


נצרת עילית מתחדשת במסעדה המשלבת בין אוכל ערבי מסורתי ומנות עדכניות. אנשי העסקים אחסאן ומוסא פתחו את 'תשרין' במיקום המשקיף על על נופה של העיר העתיקה ומגישים בה מנות דוגמת סלט ירקות קצוצים עם גבינת שנקליש סורית מתובלת; שולבטו (בורגול עם עגבניות ובצל) עם במיה ונתחי עגל; כיסוני בצק במילוי בשר עם יוגורט וחילבה וסינטה צרובה בציפוי פלפל גרוס עם לימון ופרמזן.    

איפה: תשרין - דרך העמק 41, נצרת עילית
מתי: כל יום מ-8:00.
שורה תחתונה: מגלים את הביסטרו הערבי הראשון בארץ.

#alt
מסורת ערבית ומנות ביסטרו. תשרין (צילום: שי ווליץ)

לקבלת עדכונים שוטפים מעכבר העיר

תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(38 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5