בוקר בעמק או בגליל העליון: המלצות לסופ"ש

יום חמישי 10 ביולי 2014 00:05 מאת: יוליה ניקנקין, עכבר העיר

תקופת מלחמה היא לא הזמן האידיאלי לבלות בחוץ, אבל ארוחה כפרית בשרון, בוקר רגוע בעמק חפר ובריחה קצרה לגליל, מספקים תירוץ הולם להניח לדאגות ולצאת להתרענן


מתעודדים דרך הבטן

(צילום: רונן גוטר)

פרסומת

בימים טרופים בהם כל גיחה קצרה למכולת מלווה באינספור התלבטויות, שיקולי כדאיות וחישובי מרחק בין מקרר החלב בסופר למרחב המוגן, סוף השבוע מביא איתו תקווה למנוחה ומעט אסקפיזם חיוני. ארוחה באווירה כפרית בבני ציון וקפה אינטימי בעמק חפר יסדרו לכם סוף שבוע רגוע.

ארוחה כפרית בג'וז ודניאל


מסעדת גוז' ודניאל שממוקמת בין כרמים, מטעי זיתים ופרדסים בשרון, מספקת את הבריחה האולטימטיבית מהמולת העיר. הביסטרו מתרענן עם תפריט קיצי שיצר השף הנכנס שניר אנג-סלע אחרי קריירה ארוכה בניו יורק. בין המנות החדשות אפשר למצוא סביצ'ה אינטיאס עם מלפפון, צ'ילי, עשבי תיבול וליים כבוש (58 שקלים); סלט חקלאים (42 שקלים) וצלע בשר לבן עם חרדל, תפוחי עץ ופירה (92 שקלים). כשהירקות מגיעים מהגינה האורגנית שהתרחבה לאחרונה, לא צריך להוסיף הרבה.

איפה: גוז' ודניאל - אנשי בראשית, בני ציון
מתי: לאורך כל השבוע.
שורה תחתונה: כששלווה פוגשת ירקות אורגניים.


נוף משכר ואוכל טוב. גוז' ודניאל (צילום: דודו בכר)

בוקר בעמק חפר


מי שמאס בסידורים קדחתניים של בוקר שישי ובחר להאריך את שעות המנוחה, יכול לעצור לארוחת בוקר בקפה המושבה הכשר בחיבת ציון. המקום מגיש מזנון המורכב מתוצרת מקומית של חקלאי האזור דוגמת גבינות של משק יעקבס, לחמים מיוחדים מלחם שחר במשמר השרון, שמן זית של קיבוץ מגל ועוד. מי שיתעקש להציץ בתפריט, לא יוכל לעמוד בפני "בוקר מושבה", הכוללת ביצים עלומות, עגבניות צלויות ותרד על ג'בטה עם גבינת גאודה מותכת.  

איפה: קפה המושבה - מושב חיבת ציון
מתי: ימי שישי, 8:00-14:00.
שורה תחתונה: אין מקום רחוק מדי לארוחת בוקר טובה.


בוקר רגוע באווירה כפרית. קפה המושבה (צילום: רונן גוטר)

נרגעים בבית שלום


מלון בית שלום במטולה נבנה לפני 120 שנה ומשמש מקום מפלט צונן בסופ"ש קיצי מטורף. המסעדה במלון הבוטיק מציעה תפריט חדש של השף אסף אוטולנגי, עם עלי גפן ממולאים בבורגול ברוטב יוגורט ונענע, סלט פטוש, טורטליני במילוי פטריות ושאר גידולים מקומיים וטריים. המקום מגיש נתחי עגלים עסיסים מהעדרים המטופחים בגליל ובגולן, וכל הריבות, הגבינות והשימורים נעשים במקום לפי מתכון שעובר מדור לדור במשפחה. מדובר ללא ספק בחוויה שתחזיר את המבקרים לתקופה פשוטה, רגועה ופסטורלית.

איפה: בית שלום - הראשונים 28, מטולה
מתי: לאורך כל השבוע.
שורה תחתונה: כל טוב הארץ במקום נוסטלגי אחד.


נהנים מתוצרת הגליל. בית שלום (צילום: אסף רונן)

 

לקבלת עדכונים שוטפים מעכבר העיר


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(36 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5