חדשות אוכל: המסעדה החדשה של חיים טיבי

יום ראשון 24 ביולי 2016 00:00 מאת: הללי עמיעד, עכבר העיר

עמדת פנקייקים שפועלת מסביב לשעון, קציצה חדשה ומושחתת עמוסה בגבינות, וגם: איפה תוכלו להקפיץ שוט טבסקו אחרי שאכלתם את הפיצה החריפה ביקום?


ממלכת הפנקייקים. בנדיקט

(צילום: נמרוד סונדרס)

פרסומת

טימון (המלך האמיתי של מלך האריות) אמר פעם, אם העולם מפנה לך את גבו - תפנה את גבך לעולם. לפניכם האינטרפטציה החדשה בהתאמה ל-2016: אם המשקל מנסה להשב את תשומת לבך, השב את תשומת לבך לפיצה. הניפו אותה במעלה הצוק משל הייתה סימבה, הכריזו עליה ועל עצמכם - יחי המלכה החדשה. אחרי ההכרזה המרגשת תגלו שהרווחתם פעמיים, גם אכלתם עצמכם לדעת, וגם נטרלתם את סקאר שידוע כסיוטו של כל ילד, הוא פחות בקטע של פיצות. בכל מקרה, שבוע חדש בפתח והרבה מלכים ומלכות לפנינו: ממלכה חדשה למטבח הים תיכוני ברעננה, האצולה האסייתית מכניסה מנות חדשות לתפריט, ועוד מסעדה מפתיעה שנפתחה על ידי שלושה אבירים. אקונה מטטה הם אמרו, מתחילים.

» הצ'יפס מאמסטרדם נוחת בפלורנטין
» ארוחות הבוקר הכי טובות בתל אביב
» בית הקפה התאילנדי הראשון בעיר
» הפינות הטעימות של ירושלים
» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים
» הסצנה הקולינרית המפתיעה במתחם הבורסה

התנגשות חיובית: מסעדת קלאש נפתחה


מסעדת קלאש פותחת את שעריה במלון NYX שממוקם במנחם בגין. על המקום אמונים שמות גדולים בתחום דוגמת חיים טיבי (טיביס), דניאל פרץ (הבעלים של כרמים בסגולה וכרמים בבאר שבע), איציק המל (ניהול קיוטו, מסה, קוואטרו ועוד). השם של המקום בא לבשר על מה שצפוי לקרות לכם בפה, התנגשות טעמים ותרבויות. בין המנות יוצעו קרפצ'יו ארמניאן סטייל (54 שקלים), טרין צרפתי קלאסי בשילוב חומוס ותבלינים ערביים (48 שקלים), טרטר סלמון קלאסי בקרמל סוכר דקלים וסויה (48 שקלים) ועוד. בנוסף, בתפריט יוקדש מקום של כבוד לרואו פוד, עם מנות נאות של טרטר, סביצ'ה וסשימי. 
 
קלאש - מנחם בגין 48, תל אביב

מסעדת קלאש
מוסיפים טעמים למנחם בגין. קלאש (צילום: דן פרץ)

פותחים-סוגרים


טבולה ראסה פותחת שעריה ברעננה ומציעה פרשנות צבעונית למטבח הים תיכוני, ותפריט שמציע דרכים שונות של הזמנת מנות למרכז השולחן. במקום יגישו מנות דוגמת לחמג'ון בראס אל חנות עם רוטב עגבניות, חצילים שרופים, טחינה, צנוברים ופטרוזיליה (67 שקלים), גלגלי פסטה במילוי צוואר עגל, אפויים בטאבון ברוטב עגבניות ובשאמל, שומר ופיסטוקים (62 שקלים), וסופלאקי עוף צלוי בגריל בתיבול טנדורי ים תיכוני על מצע פוקאצ'ה חמה עם ירקות (67 שקלים). לקינוח ניתן להזמין כנאפה טאטן עם תפוחי עץ מקורמלים, גבינת ג'יבנה וריקוטה, סירופ מתובל ופיסטוק חלבי (48 שקלים).

טבולה ראסה - אחוזה 282, רעננה


פותחים שולחן אל הים התיכון. טבולה ראסה (צילום: טל סיוון ציפורין)

בנדיקט מביאים את ארוחת הבוקר גם לצומת בילו, עם מסעדת 24/7 נוספת המציעה את הארוחה הכי חשובה ביום, בכל שעה ביום. היכל ארוחות הבוקר נבנה עם עמדת פנקייק פרונטלית, המציעה לאורחים לצפות בתהליך הכנת הפנקייקים ובהוצאתם. אל המתוקים יתווספו שאר מנות המקום: מגוון סוגי אגז בנדיקט (66-71 שקלים), סטייק אנד אגז (98 שקלים), פרנץ' טוסט (39 שקלים) ועוד. בימים אלו המקום נמצא בהרצה ופתוח בין השעות 16:00-00:00.

בנדיקט בילו - בוסי סנט ג'ורג' 9, קרית עקרון

פנקייק של בנדיקט
לבהות בפנקייקים כל היום. בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)

אירועים מיוחדים:


ויה רוסטיקו חוברת למותג החריף טבסקו לטובת שבוע חריף במיוחד. ההפנינג הפיקנטי יגיש פיצות חריפות במיוחד, טעמי טבסקו שעדיין לא נראו בארץ וגם תחרות פיצה-פיקנטה של אכילת פיצות חריפות. מרגישים אמיצים? במהלך השבוע הזה יוצעו פיצות דוגמת טבסקו אדום עם חציל ברוטב פטרוזיליה, מוצרלה באפלו וחלפיניו, פיצת טבסקו אקסטרה חריף עם מוצרלה באפלו, אורוגולה וחלפיניו, או פיצת טבסקו ירוק עם מוצרלה באפלו, רוטב עגבניות וחלפיניו (10 שקלים ל-100 גרם). אם זה לא מספיק חריף בשבילכם, תוכלו להקפיץ במקום שוט של טבסקו (איי). ביום שבת ה-30 ביולי תערך במקום תחרות אכילת הפיצות, כשהזוכה אמנם יאבד כל תחושה בגוף אבל לפחות יזכה ב-1,000 שקלים.

ויה רוסטיקו - קלמן מגן 3, תל אביב


אל תשכחו לשתות מים. ויה רוסטיקו וטבסקו (צילום: יח"צ)

תפריטים חדשים ומבצעים: 


דלישס דלי בר מכניסים אל התפריט את המבורגר הג'וסי לוסי, מנה אמריקאית קלאסית שהומצאה בדרום מיניאפוליס. ג'וסי לוסי מושחתת בדיוק כמו שמתאים לאוכל של דוד סם, ומכילה קציצה עסיסית ממולאת בגבינות. דלישס נתנו למנה שתי אינטרפטציות שונות, המגיעות בצורת המבורגר ממולא בגבינת צ'דר (59 שקלים), או ג'וסי גורמה ממולא גבינת גאודה בזיליקום (59 שקלים).

דלישס דלי בר - האנגר 12, תל אביב

ג'וסי לוסי דלישס
ג'וסי אין דה סקיי. דלישס דלי (צילום: אנטולי מיכאלו)

הרשת האסייתית גו נודלס מתחדשת במנות חדשות ולא נודלסיות בעליל, אך בהחלט מביאות את טעמי המזרח אל הצלחת. אל התפריט התווספו מנות דוגמת אטריות סובה עם טונה אדומה, אצות וואקמה, מלפפון, נבטים וכוסברה (48 שקלים), סלט תאילנדי חריף עם נתחי דג פריכים (29 שקלים), ודונבורי, קערת אורז יפני עם טופו, פרגית או סלמון (46-56 שקלים). אלה מצטרפות אל אחיותיהן הנודלסיות וגם אל מנות הסושי של המקום.

גו נודלס - אבן גבירול 54, תל אביב


מצטרפות למנות הישנות. פאד תאי של גו נודלס (צילום: דניאל לילה)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(97 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5