המלצות סופ"ש: שובה של מסעדת צ'ימיצ'נגה

יום רביעי 25 בפברואר 2015 00:00 מאת: יוליה ניקנקין, עכבר העיר

הפאב 'אוסקר ויילד' מתרחב לחולון, יקב תשבי מגיש בשר מעושן בצהרי שישי ומטה יהודה חוגג את פסטיבל האוכל הכפרי עם מטעמים ביתיים - כל מה שצריך לדעת כדי לאכול טוב בסופ"ש


אוכלים בכפר. פסטיבל במטה יהודה

(צילום: אייל להט)

פרסומת

בסוף השבוע הבא נתחפש ונכלה את גזרתנו בהמון אוזני המן, חטיפים וממתקים ישנים של משלוחי מנות. עד אז נתנחם באוכל אמיתי. בתפריט: אוכל ביתי-עדתי בפסטיבל חגיגי במטה יהודה, מנות בהשראת צ'ימיצ'נגה המיתולוגית שעושות קאמבק בטופולופומפו והמון בירה ואוכל חורפי בסניף החדש של אוסקר ויילד.

פסטיבל אוכל כפרי


סוף השבוע הוא זמן נהדר לנקות את הראש מהמולת העיר הגדולה. כדי ששינוי האווירה יהיה שלם, דאגו במועצה האזורית של מטה יהודה גם להמון אוכל מנחם וטוב. פסטיבל האוכל הכפרי חוזר לארבעה סופי שבוע גדושים באוכל ביתי שנותן ביטוי למסורות הקולינריות של תושבי האזור. בשלנים מקומיים יפתחו את בתיהם ויגישו מנות מהמטבחים הודיים, עיראקים, ארגנטינאים ועוד, יתקיימו סדנאות בישול, סיורים במבשלות בירה ומופעים שונים.   

איפה: פסטיבל אוכל כפרי - מועצה אזורית מטה יהודה
מתי: מדי שישי ושבת, 27.2-20.3.


בריחה טעימה אל הכפר. פסטיבל אוכל כפרי 2015 (צילום: אייל להט)

הקאמבק של צ'ימיצ'נגה 


כמדי שנה בחודש פברואר יעלה בסוף השבוע הקרוב השף אבי קונפורטי את מסעדתו המיתולוגית מן האוב. השנה תגיע צ'ימיצ'נה בגלגולה החדש אל טופולופומפו, למשך יומיים בלבד. בין המנות המיוחדות שיוגשו במסגרת האירוע אפשר למצוא סלט קיסר נוסח קרדיני עם קרוטונים מתובלים ומנצ'גו; סביצ'ה לוקוס עם עגבניות דבש, ליים וצ'יפוטלה סגול; צ'יפורה סנטה פה ובה מחית תפוחי אדמה וגבינת עיזים וכיסוני טפיוקה במילוי פרגית, דלעת, קשיו וצ'ילי.

איפה: טופולופומפו - הסוללים 14, תל אביב
מתי: שבת-ראשון, 28.2-1.3.

#alt
בוערת מחדש. סביצ'ה לוקוס בצ'ימיצ'נגה (צילום: אפיק גבאי)  

טבעונות נוסח דומינו'ס


רשת דומינו'ס מרחיבה את סדרת הפיצות הטבעוניות, ומציעה פיצות עם גבינה אגוזי קשיו. בתפריט החדש והנטול מוצרים מן החי אפשר למצוא פיצות אישיות, קלצונה, לחם שום ואצבעות גבינה טבעונית שמצטרפים לקלחוני התירס והסלט הוותיקים. הבשורות המעניינות באמת הן שלא תצטרכו לשלם יותר בגלל הדאגה לבעלי החיים, כך שעד סוף החודש ניתן להזמין פיצה משפחתית עם תוספת ומנה טבעונית נוספת ב-74 שקלים.

איפה: דומינו'ס פיצה - לכל הסניפים
מתי: עד ה-28.2.  

#alt
ארוחה ללא רגשות אשם. פיצה טבעונית בדומינו'ס (צילום: דן לב)

אוסקר ויילד מתרחב 


הפאב הקרוי על שם הסופר האירי מגלגל את חביות הבירה לסניף השני בחולון. הפאב נפתח במתחם עזריאלי החדש בעיר הילדים, ומציע בילוי לילי דווקא לצעירים בנפשם, שגילאי העשרה מזמן מאחוריהם. במקום תוכלו ללגום מעל שמונים סוגי בירות ואף יותר סוגי וויסקי, ולנשנש לידם המבורגר טלה עם צ'יפס (46 שקלים); סלופי ג'ו ברוטב ברביקיו ואיולי וויסקי (46 שקלים); כריך אנטריקוט עם איולי חרדל (46 שקלים) ונקניקיה אירית עם תפוחי אדמה ובצל מטוגן (28/48 שקלים).

איפה: אוסקר ויילד - הרוקמים 26, חולון
מתי: מדי יום, מ-12:00.

#alt
ארוחה לילית. צ'יפס ובירה באוסקר ויילד (צילום: אפיק גבאי)

שישי מעושן 


יקב התשבי הצטרף לחגיגת העישון שפוקדת את הארץ, עם 'פוד טראק' בשרני. מדי שישי ממקם הצוות במתחם סמוך למסעדה, מעשנת מיוחדת שעשתה את כל הדרך ממיזורי שבארצות הברית. בתפריט המיוחד אפשר למצוא בריסקט בקר שנמשח בתערובת בירה, חרדל והמון תבלינים לפני שעבר עישון (210 שקלים לקילו), עוף (90 שקלים לקילו), כריך בשר (35 שקלים), לצד צ'יפס (12 שקלים), חמוצים, בירה (20 שקלים) וכוס יין (5 שקלים).   

איפה: תשבי - זכרון יעקב
מתי: מדי שישי.

#alt
סוף שבוע מעושן. בשר וצ'יפס ביקב התשבי (צילום: יח"צ)

לקבלת עדכונים שוטפים מעכבר העיר

תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(62 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5