חדשות אוכל: רושפלד ושגב ב-10 שקלים

יום רביעי 18 בינואר 2017 00:00 מאת: חן בן יוסף, עכבר העיר

השפים בשרונה מרקט עושים מרקים, אסף גרניט מבשל אוכל איטלקי וצוק המעדניה עם מנות שעושות כבוד לעונה - כל החדשות הקולינריות לסוף השבוע הקרוב


דג ים באיטליאנו דה לה קוסטה

פיוז'ן של טעמים. מוסר ים של אסף גרניט וחמודי

(צילום: חיים יוסף)

פרסומת

זה היה שבוע מרגש במיוחד -  אחרי שפתחו לנו את שוק רוטשילד אלנבי במרכז תל אביב וסיפקו לנו מתחם נוסף שנזלול בו את נפשנו, הגיע הזמן לגלוש לעבר סוף השבוע מוכנים וחמושים עם תוכניות קולינריות: מרקים בשרונה, תפריט חדש בבוקריה, אסף גרניט מגיע לחיפה ומנות חורפיות בצוק המעדניה - כל ההמלצות שיעשו לכם נעים בבטן בסוף השבוע. 

» אמריקה מגיעה לתל אביב
» הבייקרי שמגיעה עד הבית
» הצ'יפס החדש של תל אביב
» איך ארוחת הבוקר במרקט האוס?
» מסעדת מל ומישל חוגגת עשור

דוכן פופ-אפ של רושפלד ושגב משה



לא כל יום פוגשים שיתוף פעולה כזה משמח עם מטרה מבורכת - שני השפים המובילים יונתן רושפלד ושגב משה משתפים פעולה במיזם פופ אפ מיוחד בדוכן Soup Market  - שיוצב בשרונה מרקט ויציע את מרקי השפים במחיר של 10 שקלים למנה. במסגרת המיזם, מחצית מההכנסות יתרמו לעמותת בית השנטי שמטרתה לסייע לבני נוער בסיכון ולהעניק להם בית חם. השף שגב משה יצר עבור הדוכן מרק חורפי במיוחד, עם טעמים תאילנדיים של קארי צהוב, חלב קוקוס, ג'ינג'ר, כוסברה, בוטנים ושלל תבלינים, ויונתן רושפלד מציע קערת מרק עגבניות מהביל ומנחם עם קישואים, תפוחי-אדמה, תבלינים הודים וכוסברה טריה. את המרקים ניתן לרכוש ולאכול במקום או לקחת הביתה. ה-Soup Market יפעל עד ה- 27 בינואר, בימי חול בשעות  11:30-20:00 ובימי שישי בין השעות 9:00-15:00. 

SOUP MARKET - שרונה מרקט תל אביב

פופ אפ מרקים בשרונה
גם טעים וגם עם מטרה טובה. דוכן הפופ אפ בשרונה מרקט (צילום: רפי דלויה)

אסף גרניט מתארח באיטליאנו דה לה קוסטה בחיפה



אם כבר התחלנו עם שיתופי פעולה מעוררי תיאבון, בטח תשמחו לגלות שביום ראשון הקרוב (22 בינואר) השף אסף גרניט יתארח במסעדת איטליאנו דה לה קוסטה, של השף חמודי עוקלה בחיפה. בערב המיוחד יציעו השניים תפריט יוצא דופן של מנות מעולם הבישול האיטלקי עם נגיעות מהמטבח הערבי והירושלמי. במנות תמצאו סלט פטוש איטלקי עם ירקות משוק מחנה יהודה בירושלים וקרם גבינת לבנה (57 שקלים); פולנטה בצנצנת עם חלמון שליו, ראגו פטריות, טוויל פרמז'ן וקציפת פרמז'ן ( 54 שקלים); שישברק איטלקי שמורכב מכיסוני פסטה במילוי בשר טלה עם יוגורט עיזים, זעתר סומק וקרם חצילים (88 שקלים); מוסר ים על הפלנצ'ה עם ביצים משוגעות וריזוטו עגבניות (122 שקלים) ופיצה אסף עם גבינת לבנה, פירות ים, אורגולה ופרמז'ן (82 שקלים). בגזרת המתוקים יגישו טירמיסו בסבוסה (49 שקלים); קטאיפינו ריקוטה פרסקה עם תפוחים, אנגלז הדרים וגלידת קינמון (49 שקלים) ועוד. הערב יחל ב-18:30 ומומלץ להזמין מקומות מראש.

איטליאנו דה לה קוסטה, העליה השניה 96, חיפה

איטליאנו דה לה קוסטה
איטליה פוגשת את ירושלים. מנה באיטליאנו דה לה קוסטה (צילום: חיים יוסף) 

תפריט חדש למסעדת בוקריה בפתח תקווה



נמשיך עם חדשות טובות להייטקיסטים ולאנשי העסקים  של מתחם Y סנטר בפתח תקווה - במסעדת בוקריה החליטו לחדש תפריט ולרענן את האפשרויות עבור קהל הלקוחות האדוק בסביבה. במסגרת החידוש הוסיפו מספר מנות לאגף ארוחות הבוקר וגם מנות טבעוניות קלילות שמתאימות יותר לצהריים ויבואו לכם בול במקום באמצע יום העבודה. ניתן לשבת במקום וליהנות גם מבופה חופשי של לחמים וממרחים או להזמין בטייק אווי ולקחת למשרד. במנות החדשות תמצאו קרוק מדאם (54 שקלים); קרואסון במילוי סלמון (48 שקלים); קלאב סנדוויץ' טבעוני עם כרוב, פטריות, חציל ובטטה אפויים, תרד, אספרגוס וממרח עגבניות לצד סלט ירוק ( 25 שקלים לחצי או 45 לשלם); גרסה לא טבעונית של הסנדוויץ' עם תוספת גבינת חלומי (29 שקלים לחצי או 49 לשלם); סלט עדשים טבעוני עם קוביות בטטה, פלחי תפוז, אגסים, בצל סגול, כרוב צלוי וקריספי טופו (49 שקלים); ריזוטו גבינות עם פרמז'ן, גאודה, שמנת, קממבר ותרד (51 שקלים); שקשוקה חריימה (59 שקלים); סלט קיסר עם ביצת עין (49 שקלים) ועוד.

בוקריה, מתחם Y  סנטר, פתח תקווה

סלט עדשים טבעוני בבוקריה
סלט עדשים טבעוני של מסעדת בוקריה בפתח תקווה (צילום: שי בן אפריים)
 

חידושים לחורף במסעדת חוות צוק המעדניה



ונסיים עם מסעדת חוות צוק המעדניה בתל אביב שממשיכה לחדש לנו ולספק מנות משתנות בהתאם לחומרי הגלם העונתיים בארץ. לכבוד הימים הקרים הכינו במסעדה תפריט מיוחד עם דגש על שלל ירקות החורף שמגיעים למסעדה הישר מחוות צוק שבעמק האלה כמו ברוקולי, קולורבי, שומר צעיר גרגר נחלים ועוד. כל הירקות משולבים במנות המוכרות של המקום וגם במנות החדשות. בתפריט תמצאו מרק עשיר של ירוקי חווה עם עלי מנגולד, קייל ותרד ( 36 שקלים); תבשיל ריאות טלה ביוגורט עיזים ורימונים (82 שקלים); מרק כרישה וזנב שור עם ירקות (46 שקלים); ושוק טלה ביין וחמאה (96 שקלים).

חוות צוק המעדניה, משה פרלוק 5, תל אביב


דגש על חומרי גלם חורפיים. הירקות של חוות צוק המעדניה (צילום: אפיק גבאי)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(109 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5