חדשות אוכל: זוללים קרמבו בטעמים

יום ראשון 11 בדצמבר 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

הממתק החורפי גרסת אירופה, הפיצה שכולם מדברים עליה בגבעתיים, תפריט חדש בקלארו ושבוע כוכבים במלון שרתון בתל אביב - כל מה שאתם צריכים לדעת על אוכל השבוע


קרמבו ולרונה

טעמים של אירופה. קרמבו ולרונה

(צילום: אור בן ימין)

פרסומת

החיפוש אחר ההפתעה הקולינרית הבאה שתעניין לנו את החך לא נח, והפעם קרמבו בטעמים של מותג השוקולד הצרפתי ולרונה, פיצריה בגבעתיים שאופה לנו במלבנים, קלארו מחדשת תפריט שישתנה מידי יום ומלון שרתון מארח חמישה שפים שיפגישו עולמות. צאו לטעום!

» העסקיות החדשות של תל אביב
» מסעדת סלבה וידה מוצאת בית
» אבו שוקרי נגד אבו חסן: הקרב על שרונה
» איך ארוחת הבוקר במרקט האוס?
» מסעדת מל ומישל חוגגת עשור

קרמבו מבית היוצר של ולרונה



כבר קלטנו שהחורף כאן כדי להישאר, וזאת בדיוק העונה בשנה להעמיד על המקרר קופסה של הממתק החורפי הלאומי, ולהיקלע עם החברים לוויכוח הבלתי נמנע של מוקה נגד וניל. כמובן שיש מי שמנצלים את החולשות שלנו בהקשר הזה. כך למשל מותג השוקולד ולרונה משיק דוכן מתוק המוקדש כולו לממתק האהוב. בדוכן יוצגו וימכרו מגוון גרסאות וטעמים ייחודיים של קרמבו, המבוססים כולם על טעמי השוקולד השונים של המותג הצרפתי. הדוכן יפעל בימי שישי בלבד לאורך חודשי החורף (עד סוף ינואר) במרכז המבקרים של יקב תשבי. בדוכן תמצאו לא פחות משניים עשר טעמים שונים שיצר מייקל יטברק - שף קונדיטור ראשי של תשבי ושל ולרונה בארץ: קרמבו במילוי קרם ברולה עם גנאש שוקולד לבן מקורמל; קרמבו במילוי קרם פיסטוק וציפוי שוקולד לבן עם פיסטוקים קלויים; קרמבו קרם שוקולד קרמל מלוח וציפוי שוקולד חלב מקורמל ומלח גס; קרמבו עם שוקולד וקציפת קוקוס בציפוי שוקולד עם 64% מוצקי קקאו וקרמבו במילוי קרם יוזו וציפוי שוקולד לבן בקישוט מרנג. מחירו של כל תענוג כזה הוא תשעה שקלים ליחידה, וניתן לקנות מארז הכולל חמישה סוגים שונים.

איפה: מרכז המבקרים של יקב תשבי, כביש 652
מתי: שישי, בשעות 08:30 – 14:00

קרמבו ולרונה
הממתק החורפי האולטימטיבי. קרמבו ולרונה (צילום: אור בן ימין)

בנדיטו בגבעתיים



אין בשורה יותר משמחת ליום ראשון מאשר שבסופו אפשר לאכול קומפורט הגון. מנה שטורם, מי שאחראי על כמה ממסעדות הקומפורט הטובות בתולדותינו, החליט שבא לו לעזוב לרגע את המטבח של קמפנלו ולנדוד כמה דקות לכיוון גבעתיים. התוצאה: בנדיטו - פיצריה שכונתית חדשה ומסקרנת ברחוב ויצמן בעיר, ששטרום אמון בה על הייעוץ הקולינרי. אז מה בעצם חידשו לנו פה? הבסיס של הפיצה עשוי מבצק מחמצת, מה שהופך את התחתית לקריספית במיוחד אך מותיר את הטופ של הגבינה והתוספות רך ונעים. רוטב העגבניות מיוצר במקום, ללא שום חומר משמר ואת הגבינות מקבל המקום ממיטב המחלבות בארץ. צורת הפיצה אפויה במגשים מלבניים של 30/40, כשכל מלבן מחולק ל-4 וכל רבע הוא סלייס. המקום מציע כ-13 סוגים שונים של פיצה כגון פיצה מרגריטה - רוטב עגבניות, מוצרלה ובזיליקום; פיצה קלסיקו - רוטב עגבניות ותערובת גבינות הבית (גבינות עיזים ובקר). בגזרת הפיצות המעניינות יותר נמצא פיצה חריפה - רוטב עגבניות, תערובת גבינות, פלפל חריף וזיתי קלמטה; פיצה סיציליאנית - טונה בשמן זית, עגבניות שרי וזיתי קלמטה, וכמובן פיצה טבעונית עם רוטב עגבניות ואנטיפסטי. לצד הפיצה לא תמצאו כאן את האבקת שום והמונוסודיום גלוטומט (שאנחנו כל כך אוהבים) כי אם רטבים איכותיים של סלסה אדומה חריפה, ירוקה ורוטב צ'יפוטלה. את הפיצה תוכלו לאכול במקום או לקחת הביתה (אין משלוחים). טווח המחירים נע בין 20-24 שקלים לסלייס אישי ו- 69-88 שקלים למגש פיצה משפחתי.

איפה: בנדיטו, ויצמן 60 גבעתיים
מתי: ימים ראשון – חמישי בשעות 13:00 – 23:00 , מוצ"ש - צאת שבת עד 24:00

בנדיטו גבעתיים
קריספית מלמטה. בנדיטו בגבעתיים (צילום: אניה פנחסוב)

אירוע 5 כוכבים



במהלך השבוע הקרוב (11-15 בדצמבר) יערוך מלון שרתון בתל אביב אירוע קולינרי בשם –"Five star Five chef" . במסגרת האירוע יארחו בשרתון כל ערב שף ישראלי אחר, שיציע תפריט המורכב ממנות בעלות אופי אותנטי מקומי עם פרשנות אישית שלו. הארוחות יוגשו במסעדת המלון "אוליב ליף" בליווי יין איכותי ואווירה חגיגית. השפים המשתתפים באירוע הם השף עידו פיינר ממסעדת גריג, השף והיועץ הקולינרי איל לביא שיבשל ארוחה ים תיכונית ישראלית, השף גיוני גוריק- השף הראשי של רשת מלונות לגסי בירושלים , השף רן ראש ממסעדת "נמל 24" בחיפה והשף הראשי של מלון שרתון בועז דרור. יש להזמין מקום מראש.

איפה: מלון שרתון תל אביב
מתי: ימים ראשון – חמישי, 11 – 15 בדצמבר, בשעות 19:30 – 22:30


פרשנות אישית. מנה של איל לביא (צילום: נמרוד גנישר)

קלארו משיקה תפריט יומי חדש



השף רן שמואלי החליט שקצת משעמם לו, ומשיק בימים אלה תפריט חדש שממשיך את העיקרון בה דוגלת המסעדה והוא FARM TO TABLE. בשביל אלה מאיתנו שאין להם כוח לתרגם לעברית – מדובר בתפריט המתעדכן מדי יום, בהתאם לתוצרת המקומית הטרייה שמגיעה למסעדה. התפריט היומי ממשיך ומבטא את תפיסת העונתיות והטריות, ומביא לסועד חומרי גלם הנמצאים בשיאם בתקופה זאת כמו עשבי בר מקומיים, פטריות, ירקות שורש חורפיים ועוד. במנות החדשות ניתן למצוא: שורשים צלויים, קולי סלק, ויניגרט גזר ומסקרפונה (64 שקלים); ברוסקטת דג ים קונפי, עגבניות שרי, זיתים, ריג'לה ולבנה תרד (69 שקלים); תמנון על גריל פחמים, שעועית בובס, עגבניות שרי, ויניגרט צ'וריסו ופפריקה מעושנת (84 שקלים); ניוקי סרטנים, ביסק סרטנים, שרימפס קריסטל, אפונת שלג וקרם פרש (96 שקלים).

איפה: קלארו, הארבעה 23 פינת דוד אלעזר, תל אביב
מתי: ימים ראשון – שבת החל מ- 18:30

קלארו
מתאים לעונה. תמנון על הגריל בקלארו. (צילום: אנטולי מיכאלי)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(107 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5