המלצות סופ"ש: מרק ארטישוק מחמם בהרי יהודה

יום חמישי 22 בינואר 2015 00:00 מאת: יוליה ניקנקין, עכבר העיר

רמה מתחדשת בתפריט חורפי משתנה, שותא חוגגת שנתיים כמיטב המסורת הגרוזינית ומלון כפר גלעדי מגיש מנות עם ניחוח נוסטלגי מהפתיליה - כל מה שמציעות המסעדות לימים סוערים


כמו פעם. מלון כפר גלעדי

(צילום: גל בן זאב)

פרסומת

לפי כל התחזיות, סוף השבוע הקרוב יהיה גשום וסגרירי, והאינסטינקט הבסיסי יהיה להתכסות באינסוף שכבות ולהתכרבל מתחת לשמיכה. במקום הבחירה המובנת מאליה, כדאי לנעול מגפיים, להצטייד במטריה ולנצל את ההזדמנות לטעום מנות חורפיות: מסעדת שותא הגרוזינית מציעה חגיגה שמחה בצפון הגשום, הטייסטינג רום מגישים בראנץ' עם המון יין ובכפר גלעדי תמצאו ארוחה ביתית על פתיליות.

רמה מתחדשת 


בתזמון נהדר עם מזג האוויר החורפי, מסעדת המטבח של רמה מגישה תפריט חדש המורכב מחומרי גלם משתנים לפי תנובת האדמה. השף תומר ניב יצר מנות מנחמות שהופכות את השקיעה של הרי יהודה לטעימה מאי פעם. בתפריט אפשר למצוא מרק ארטישוק מוקרם עם צ'יפס ארטישוק ירושלמי, שמן עירית ועלי חוביזה (47 שקלים); אספרגוס במיץ קלמנטינות, תפוחי אדמה פריכים, קרם גבינת עיזים וביצי שליו (52 שקלים); סמבוסק רטטוי של ירקות חורף עם קונפי שום ועלי מרווה (46 שקלים); פטה כבד עם ריבת עגבניות שרי חריפה (48 שקלים) ועוד.   

איפה: המטבח של רמה - נטף
מתי: חמישי-שבת, לאורך כל היום. 

#alt
על רקע ההרים. נתחי בשר במטבח של רמה. (צילום: חיים יוסף)  

שותא בת שנתיים


המסעדה הגרוזינית מקיבוץ שמרת חוגגת שנתיים של אוכל גרוזיני שמח. כמיטב המסורת הגיאורגית, יחגגו במסעדה עם המון אלכוהול, מוזיקה צוענית ותפריט מיוחד שכולל בירה לצד סלט וחצ'פורי (60 שקלים), חינקלי (63 שקלים) או צ'יבורקי (64 שקלים)ועוד מנות קטנות שמתאימות למסיבה חורפית.    

איפה: שותא - קיבוץ שמרת
מתי: מדי שישי, 13:00-16:00, עד סוף פברואר.

#alt
חגיגה גיאורגית. חצ'אפורי גבינה בשותא (צילום: יח"צ)

פתיליות בגליל 


בדרך מהטיול המשפחתי בחרמון, עצרו להתחמם בקיבוץ כפר גלעדי. במהלך החורף מלון כפר גלעדי בגליל העליון מגיש מנות מחממות עם ניחוח נוסטלגי. שף המלון אריק ז'ינו מבשל מדי סופ"ש מנות ביתיות על פתיליות, עם זיקה לבישולים המרוקאים של סבתא. בתפריט תמצאו קדרות בשר ושורשים, ממולאים, מרקים חורפיים דוגמת קובה סלק או קובה במיה, תבשיל צוואר טלה עם ארטישוק ירושלמי, אוסובוקו עגל עם פטריות שמפיניון ועלי גפן ממולאים באורז.

איפה: מלון כפר גלעדי - כפר גלעדי
מתי: מדי שבת.

#alt
כמו פעם. תבשילים על פתיליות בכפר גלעדי (צילום: גל בן זאב)

בוקר שיכור מיין 


אם המגוון הבלתי נדלה של ארוחות הבוקר בתל אביב פשוט לא הספיק לכם, תשמחו לגלות שנוסף עוד מקום לרשימה. הטייסטינג רום משיק בראנץ' חדש לבוקר שבת, ובו מגש בוקר הכולל ביצה קשה, סלט שוק, ממרחי סלק, פלפלים וארטישוק, לחם וזיתים (35 שקלים); סלמון אפוי ברוטב מלפפונים (40 שקלים); מגש מטיאס עם סלט מטיאס, ביצה קשה ושמנת חמוצה (35 שקלים); עלי גפן מתקתקים (25 שקלים) ופלפלונים ממולאים גבינת שמנת (28 שקלים). החלק הטוב יותר הוא שאת הבוקר תזכו לפתוח עם טעימות יין מתוך המגוון הגדול בחנות, כך שסוף השבוע יהיה שמח באמת. 

איפה: טייסטינג רום - קפלן 36, תל אביב
מתי: מדי שבת, 12:00-16:00

#alt
מחמם ומשכר - אין טוב מזה. בראנץ' בטייסטינג רום (צילום: רן בירן)

לקבלת עדכונים שוטפים מעכבר העיר

תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(62 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5