\


חדשות אוכל: בית הקפה התאילנדי הראשון

יום שבת 25 ביוני 2016 00:00 מאת: הללי עמיעד, עכבר העיר

אירוע שכולו בשר, בשר ועוד בשר, פיצרייה שמחלקת פיצה בחינם, ובראנץ' שיכור במיוחד במסעדה איטלקית - כל מה שחדש בתחום האוכל וטוב לבטן ולנשמה


חגיגת בשרים במרינדו

(צילום: נקודה צפונית אורי אמיתי)

פרסומת

החום והלחות משתלטים על כל חלקה טובה ביום, חוץ מאלה שכוללות מזגן. זה קצת מצמצם את בלוטת התאבון, אבל העיניים הגדולות והרעבות לא נחות לעולם. קחו לכם כמה דקות מתחת למכשיר האוורור הקריר ודפדפו בין התמונות והחדשות, תנו לעיניים לעשות את שלהן. מפה ועד לרעב חסר מעצורים, הדרך היא קצרה. בתפריט: טעמי גלידות שמנתיים במיוחד שישמחו את הבטן, שיתוף הפעולה החדש של ניטן תאי מביא את תאילנד בצורה שלא הכרתם, ופיצרייה שלא תתן לכם לצאת בלי רול של פפרוני. שוכחים את החום והולכים בעקבות הרעב, מתחילים.

» כשאסף גרניט החליט לעבור לפיצות
» מסאלה דוסה עשתה עליה לישראל
» הדים סאם שגנב לפוראמה את המלוכה
» איפה מככבת השפית מ"משחקי השף"?
» הקרואסוניה הסודית שאתם לא מכירים

קפה תאילנדי כבר טעמתם? 


ניטן תאי חוברים לשף שחף שבתאי, שף שפתח מסעדה בצ'כיה וזכה שלוש פעמים בתואר 'מסעדת שנה'. ביחד הם פותחים שני אזורים נוספים למסעדה בדמות לאונג' בר אסייתי שיהיה פתוח בין הימים ד'-שבת החל מהשעה 18:00, עם אוסף סאקה רחב, וויסקי יפני ייחודי ותפריט קוקטיילים באווירת תאילנד. האזור השני הוא חנות בוטיק ומאפים בשיתוף השף קונדיטורית סאני דרעי, שתהיה פתוחה בין הימים א'-ו' בשעות 07:00-17:00, ותציע מיצים טרופיים, קפה תאילנדי, מאפים וקינוחים. בנוסף פיתח שבתאי תפריט קיצי במיוחד, הכולל מנות דוגמת שורט ריב פאנג באן עם 13 תבלינים, שומשום בשני צבעים, צנונית ומי קוקוס, או גאנג פאד קוקונט עם מולים שחורים מעושנים, שרימפס קריסטל, יין אורז, ג'ינג'ר וצ'יפס ביתי (50-120 שקלים למנות החדשות).

ניטן תאי - הארבעה 21, תל אביב


משנה את פני המסעדה. מתוקים בניטן תאי (צילום: בועז לביא)

אירועים מיוחדים:


מסעדת מרינדו מעין גב עורכת הרצאה וארוחת פליאו עמוסת בשרים (189 שקלים לסועד, כולל יין), ביום חמישי ה-14 ביולי, החל מ-20:00. באירוע תתארח איילת ניר עם הרצאת "מי יודע פליאו ולמה", שתספר על הטרנד התזונתי שכבש את העולם. הפליאו, אם עדיין לא עודכנתם, מבקש להתחקות אחר התזונה של האיש הקדמון, כשעיקר האכילה מתבססת על בשר. מרינדו יגישו אל השולחן מנות ראשונות דוגמת טרטר שייטל צלפים וטפנד מגולגלת, ונקניקיית טלה ביתית עם סלט ירוק. למנה עיקרית יוצעו קבב טלה עם צנובר ונענע, ספריבס טלה, אסאדו עגל, סטייק אנטריקוט ועוד מיני בשרים לצד ירקות בגריל ובטטה מדורה. הארוחה תסתיים עם סלט פירות עם קצפת. חוץ מזה, למשתתפים תינתן הנחה של 7% ביום האירוע בקצביה.

מרינדו - עין גב


תאוות בשרים במיטבה. אירוע פליאו במרינדו (צילום: סטודיו דרור כץ)

תפריטים חדשים ומבצעים: 


פאפא ג'ונס מרחיבים את אזור המשלוחים צפונה, ומסיעים את הפיצות מעכשיו גם לשכונת ל', הגוש הגדול ולאזורי חן. חוץ מזה הרשת מציעה מבצעי יורו בקנייה במקום, הכוללים משפחתית עם בקבוק שתייה ופפרוני רול (99 שקלים), או שתי משפחתיות עם בקבוק שתיה ופפרוני רול (139 שקלים). בשורה משמחת נוספת: אם תזמינו בטלפון פיצה בימי שלישי, תקבלו מרגריטה במתנה.

פאפא ג'ונס - דיזנגוף 267, תל אביב


מגיעים צפונה עם מבצעים חדשים. פאפא ג'ונס (צילום: יח"צ)

אמיליה רומנה מוסיפים צבע לימי שישי, עם פסטיבל יין ללא תחתית (50 שקלים). בכל שבוע יתארח יקב אחר בין השעות 11:00-17:00 (אין כמו השתכרות צהריים), כשבשישי הקרוב ה-1 ביולי, יוצע יוצע סוביניון בלאן של יקב אמפורה. את ההשתכרות ילווה בראנץ' הכולל מנות דוגמת צלחת גבינות איטלקיות עם קרוסטיני כוסברה (58 שקלים), צלחת נקניקים עם פוקצ'ה ואיולי (62 שקלים), קרואסון סלמון כבוש עם גבינת שמנת, זעתר, ביצה רכה ורוקט (56 שקלים), ושיפוד שרימפס בויניגרט סלסה ורדה (28 שקלים). הולך טוב עם יין.

אמיליה רומנה - לילינבלום 21, תל אביב


בא טוב ליד היין. בורטה באמיליה רומנה (צילום: אנטולי מיכאלו)

גלידריית אנדריי מציעה טעמים חדשים לכבוד הקיץ, ביניהם גלידת פצפוצי אורז, חלווה עם פיסטוק, קפוצ'ינו עם פצפוצי שוקולד וגלידת ביסקוטים. הממתק הקריר של אנדריי עשוי משמנת, ולצידו מגיעים גם גרסאות הסורבה בטעמי פירות יער, פסיפלורה ומנגו (10 שקלים לכדור, 58 שקלים לק"ג).

גלידריית אנדריי - בן גוריון 2, רמת גן


סוג של שלווה. גלידת פצפוצי אורז של אנדריי (צילום: איל קרן)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(97 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5