המלצות אוכל: סעודת אבירים משכרת

יום רביעי 24 בדצמבר 2014 08:00 מאת: יוליה ניקנקין, עכבר העיר

אמריקן קולוני מגיש ארוחת כריסמס מסורתית, חנות יין חדשה נותנת עוד אופציה להשתכר בסופ"ש ומרינדו עורכת משתה אבירים כהלכתו - ככה חוגגים את חג המולד בישראל


מתוקים לסוף השבוע. נוניס

(צילום: יח"צ)

פרסומת

חופש חנוכה עוד לא הספיק להסתיים, וחג המולד כבר כאן. חוקי לאום וממשלות מתפרקות לא ינמעו מאיתנו לדמיין שהחורף כבר כאן, ולהצטרף לחגיגות החשובות ביותר בעולם בנוצרי. מי שידו אינה משגת כרטיסי טיסה לאירופה, יוכל להשתתף בסעודת האבירים הבשרנית של מסעדת מרינדו, לטעום מנות מסורתיות של כריסמס במלון אמריקן קולוני, ולקנח בהמון מתוקים בדוכן חדש בשוק האוכל בדיזנגוף סנטר.

סעודת אבירים במרינדו


מסעדת מרינדו חוזרת כמה מאות בספירה, ומגישה סעודת אבירים עם המון בשר ויין אדום. במסגרת אירועי פסטיבל "טעם כנרת", יצר השף אריאל כהן תפריט בו אפשר למצוא לחם פיאודלי קטן, פטה כבד צלבני וריבת קמאלוט, צלחת בשרים מעושנים ממסעדות הצלב, ירקות קלויים בתבליני טמפלרים ואת תאוות השולחן העגול, הלא הן נקניקיות טלה פיקנטיות. כדי להרוות את צמא האמיצים והרעבים, יוגש שיכר מקומי - יין חם ומתובל, בירה וסיידר. 

איפה: מרינדו - עין גב
מתי: חמישי, 25.12, מ-19:00, ומ-21:00.
שורה תחתונה: אין כמו חג המולד כדי להרגיש כמו צלבנים אמיתיים.

#alt
לחובבי בשר אמיתיים. סעודת אבירים במרינדו. (צילום: דרור כץ)  

כריסמס נוסח אבו גוש


לאבו גוש יש הרבה מה להציע מעבר לחומוס האהוב בדרך מירושלים. השף תומר ניב, ממסעדת המטבח של רמה, חבר לאב אוליבייה, אב המנזר הבנדיקטי באבו גוש, ביחד יצרו תפריט לערב הכריסמס (168 שקלים לסועד). בין המנות, שמרכיביהן מגיעים מהמשק האוטרקי של המנזר, תמצאו קלמרי עם רוטב נזירים, תרנגול הודו במילוי כבד אווז ורוטב ערמונים, וקינוח של עוגת שוקולד מסורתית ועוומה - סופגניות מהמטבח הערבי.

איפה: המטבח של רמה - נטף
מתי: רביעי, 24.12, מ-20:00
שורה תחתונה: לא רק חומוס.

#alt
כריסמס בהרי ירושלים. המטבח של רמה (צילום: אנטולי מיכאלו)

יריד מתוק בדיזנגוף סנטר 


יריד האוכל של דיזנגוף סנטר, שמגיש מדי שבוע מנות מכל העולם, לא מוותר על החלק החשוב בארוחה - הקינוח. קונדיטוריית הבוטיק נוניס, בבעלותה של השף-קונדיטורית מורן כץ, מגיעה לדיזנגוף סנטר. כץ התמחתה בצרפת, איטליה ובלגיה, וחזרה עם המון מתוקים, דוגמת  טארט אגסים עם קרם פרנג'יפן, שטרודל תפוחי עץ, פאי לימון ומרנג, עוגת מוס שוקולד ופרלינים (15-59 שקלים). 

איפה: נוניס - שוק האוכל, בניין B, קומה 1-, דיזנגוף סנטר
מתי: בימי חמישי, 12:00-20:00, ושישי, 10:00-16:00.
שורה תחתונה: מתיקות לסוף השבוע.

#alt
לא תוכלו להתנגד. קינוחי נוניס בדיזנגוף סנטר (צילום: יח"צ)

כריסמס באמריקן קולוני 


כמעט בלתי אפשרי לדמיין כריסמס בארצנו הלוהטת גם בדצמבר. אם בכל זאת תתעקשו להתחבר לשורשיה של הארץ הקדושה לכל העמים, נסו את ארוחת חג המולד במלון אמריקן קולוני. המלון יערוך ערב בעלות של 400 שקלים לסועד, במהלכו יוגשו פירה ארטישוק, אפונה ירוקה וקוויאר סלמון, סלמון צרוב עם טארט בייקון ובצלצלי פנינה מקורמלים, ברווז ברוטב תפוזים עם בורגול חם ועוד מנות מסורתיות, שיגרמו לכם להאמין שנכנסתם אל נבכי סדרת הטלוויזיה האהובה עליכם.  

איפה: אמריקן קולוני - דרך שכם 1, ירושלים
מתי: חמישי, 24.12.
שורה תחתונה: סוגרים את השנה באירוע חגיגי.

#alt
ארוחה מסורתית לסוף השנה. ארוחה במלון אמריקן קולוני (צילום: יח"צ)

יין בקופסא לסופ"ש 


מותג היין הצרפתי BiboVino עושה עלייה. חנות הדגל הראשונה של המותג בישראל, נפתחה בתל אביב ומציעה יינות באריזות קומקפטיות של שלושה ליטרים, שקל לשאת ולמחזר. כדי שלהנעים את השכרות של שישי בבוקר, מציעים תפריט שנבנה על ידי השף יהונתן גלעדי (יועזר בר יין, רפאל ואברקסס צפון). בין המנות תמצאו סלט ניסואז, הר מטיאס הולנדי עם גבינה מותכת, קורנישונים ובצלי שאלוט על לחם מחמצת צרפתי, סלמן מעושן עם כמהין וקרם ארטישוק, וטוסט צרפתי עם בצל מקורמל, אנשובי וזיתי טאסוס.

איפה: BiboVino - אבן גבירול 48, תל אביב
מתי: שישי, מ-10:00.
שורה תחתונה: מצטיידים בארגז יין לסופ"ש.  

#alt
שכרות של סופ"ש. סלט ניסואז בביבו וינו (צילום: יח"צ)    

לקבלת עדכונים שוטפים מעכבר העיר

תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(39 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5