תרבחו ותסעדו: איפה אוכלים במימונה?

יום שני 21 באפריל 2014 00:14 מאת: עכבר העיר

מימונה הודית באינדירה או מסורתית בלילי 24? שימו עליכם תרבוש, גלגלו על שפתיכם "תרחבו ותסעדו" וצאו לאכול איזו מופלטה או שתיים


מתוק בפה. מימונה באונזה

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

אמנם אירועי המימונה מזוהים עם הקהילה המרוקאית בארץ, אבל הם מזמן הפכו לעוד סיבה למסיבה, להזדמנות לאכול דברי מתיקה שמנים, ובקיצור, לחגיגה גדולה. אז שימו עליכם תרבוש, גלגלו על שפתיכם "תרחבו ותסעדו" וצאו לאכול איזו מופלטה או שתיים.

מימונה מתוקה באונזה



בערב יום שני מסעדת אונזה תפתח את חגיגות המימונה עם הרבה חמץ. במהלך הערב יוגשו מיטב המאכלים המסורתיים שיכין שף שי שטרית - עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים, משקה ג'לי אשכוליות וכמובן מופלטה. בנוסף תנוגן מוזיקה מרוקאית אסלית, שתלווה בנגן דרבוקה מקצועי ורקדניות בטן.

איפה: אונזה - רבי חנינא 3, תל אביב
מתי: יום שני, ה-21.4, החל מ-19:00 

מימונה מסורתית בגופרמן



מסעדת גופרמן תערוך מימונה כהלכתה בערב יום שני הקרוב. בשולחן המימונה המרכזי יוצבו מיני מתוקים, פיצוחים, מופלטות ומבחר מטעמים מרוקאיים. בנוסף מוזיקה מרוקאית תתנגן ברקע וגם התלבושות המסורתיות יקבלו מקום.

איפה: גופרמן - הפרחים 12, מושב רשפון
מתי: יום שני, ה-21.4, החל מ-20:00
כמה: ללא תשלום

מימונה הודית באינדירה



מסעדת אינדירה תציע ללקוחותיה מופלטות הודיות קשמיריות עם בשר ופירות יבשים כדוגמת משמש, דובדבנים, אגוזים, אננס ועוד. לצד המופלטות תוגש כוס בנג לאסי תותים עם טקילה, יוגורט, תותים, מי ורדים, הל וזעפרן.

היכן: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביב
מחיר: 50 שקלים לסועד


חגיגה שלמה וצבעונית. אינדירה (צילום: גיא הכט)

סמדי בומבה מתארחת בלגעת באוכל


בבוקר יום שלישי תתקיים חגיגת מימונה מסורתית עם סמדי בומבה בסניף באר שבע של רשת לגעת באוכל. סמדי תדגים, תיתן טעימות ותכבד את האורחים במופלטות ביתיות ומתוקות. בנוסף, יקושט הסניף באווירת החג ותוצג מחלקה שלמה של כלים אותנטיים בייבוא אישי ממרוקו.

איפה: לגעת באוכל - רחוב ביל"ו 2, רחובות
מתי: יום שלישי, ה-21.4, החל מ-10:00

חוגגים מימונה בלילי 24

מסעדת לילי 24 תחתום את פסח עם חגיגת מימונה מסורתית שתתקיים בערב יום שני. החגיגה תכלול מוזיקה אותנטית, ספיישלים מתוקים מהמטבח וכמובן מופלטות.

איפה: לילי 24 - לילינבלום 24, תל אביב
מתי: יום שני, ה-21.4, החל מ-20:00

ארוחת צאת חג של יהלומה לוי ואיל לביא ברוקח ים

מסעדת רוקח ים עורכת בצאת החג ארוחת קריעת ים סוף. בערב תתארח יהלומה לוי, הבעלים של ביסטרון יהלומה, ויחד עם שף איל לביא יוגשו שלוש מנות פתיחה, ארבע מנות עיקריות וקינוח מתוק. בין המנות העיקריות: בוריק ממולא בג'יבלה, עלי תרד ואנשובי כבוש; ניוקי חציל שרוף, קלמרי סגול, טחינה ועגבניות שרי; טורלי - תבשיל מצרי של חיטה ירוקה, שעועית, וירקות מוגש עם פילה לברק צרוב ועוד. הארוחה תיערך בחלל שוק הנמל ביפו לצלילי מוזיקה ערבית מסורתית ומודרנית ולכל אחת מהמנות תהיה אלטרנטיבה צמחונית או טבעונית.

איפה: רוקח ים - נמל יפו
מתי: יום שלישי, ה-22 באפריל
כמה: 165 שקלים לסועד, החל משעות הערב
תגיות: טלי קושניר
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5