אוכל בעמידה: בפינה הכי שווה בתל אביב

יום שני 20 באוגוסט 2012 00:37 מאת: ערן לאור, עכבר העיר

הטאבון ברחוב בן יהודה הוא אחד המוסדות הוותיקים באזור והוא לא מאכזב במאפים המוצעים


מושך תיירים ובליינים. טאבון בן יהודה

(צילום: ערן לאור)

פרסומת

כשחושבים על זה - לא כולם חושבים, רק מי שמהרהר לו מדי פעם על אוכל - אין דבר יותר יציב ממאפיות. המבורגריות, פיצריות ובתי קפה נפתחים ונסגרים במהירות שבה קמו, בעיקר בתל אביב, ואילו מאפיות (הרציניות והגדולות שבהן, לפחות) שורדות ומשגשגות לפני ואחרי כולם. המדור לא זוכר ממתי קיימת מאפיית טאבון בן יהודה, אבל נדמה לו שהיא תמיד היתה שם. לפעמים מפריזים בחשיבותו של לוקיישן, אבל את זה של הטאבון קשה לנצח. על הפינה עם ארלוזורוב, בדרך לים או בחזרה ממנו, ליד ברים שמהם יוצאים אנשים רעבים לפחמימה.

טאבון בן יהודה - לשעות פעילות ולכל הפרטים

»
פנינת השווארמה הבנאלית
» שניצל קומפני אקספרס
» הסטנדרט של שיפקה

גם המדור היה רעב לפחמימה - עוד משהו יציב שמחזיק מעמד הרבה שנים - והזיכרונות מכמה ביקורי עבר טאבון בן יהודה הצדיקו קפיצה למקום. מול הוויטרינה עמדו כרגיל כמה אנשים והתלבטו בין בורקס, בייגלה או סמבוסק למיניהם, כשהטאבון באחורי המאפייה משלים את התמונה ואת הריח הנדרש. קצת מצחיק לומר את זה בהקשר של מאפייה, אבל המחירים במקום נותנים קצת הרגשה של מלכודת תיירים. הכל יחסית, כמובן. אפשר לשבוע יופי בסביבות ה־20 שקל, אבל עדיין תקבלו תמורתם פחות ממה שתקבלו במאפיות ותיקות אחרות שיושבות במרכז ובדרום העיר.


מאפה מוצלח. טאבון בן יהודה (צילום: ערן לאור)

המדור פתח עם סמבוסק פיצה (16 שקל), משולש בגודל סטנדרטי שהחימום בטאבון הפך אותו ללוהט וכיפי במיוחד, ובפנים הורגש איזון טוב בין רוטב העגבניות לגבינה הצהובה. זה המשיך עם מאפה שומשום (6 שקלים), אחד מהמאפים האהובים על המדור - עיגול בצק שטוח ודק שעליו שומשום מתקתק מעט, על פניו מאפה משעמם של בצק בלבד ללא מילוי, אך בפועל מדובר, ובכן, באחלה של דבר. המדור ביקש לבדוק גם בורקס, אלא שמיני הבורקס של טאבון בן יהודה יקרים יחסית (16 שקל האחד, 2 שקלים נוספים לביצה), וגם ככה הוא הרגיש שהוא מתקרב לקצה גבול היכולת. אז הוא הלך על שני בורקסים קטנים עם תפוח אדמה (2.5 שקלים כל אחד), שהיו מעולים: טריים (לא נזקקו לחימום), עם בצק פריך ומילוי טוב, והכי חשוב - חוסר בתחושה שומנית מעיקה שמלווה לעתים בורקס במאפיות. תוסיפו לכל הבצק הזה את עניין המיקום של המאפייה ותקבלו מתכון מנצח. או לפחות איזה סמבוסק.

שורה תחתונה: ברוך המוציא לחם מן הטאבון

טאבון בן יהודה - בן יהודה 145, תל אביב.
פתוח: כל השבוע, 24 שעות ביממה.


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(2 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5