מתכונשף: ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'

יום ראשון 12 באוגוסט 2012 00:40 מאת: עכבר העיר

הישר מהפינה הקולינרית של הרחובות נחלת בנימין ואחד העם בתל אביב, צוות הסנדוויץ' חולק מתכון לכריך הכי מעניין שתתקלו בו בזמן הקרוב


איזה כריך! ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'

(צילום: דן פרץ)

פרסומת
את זופה אין צורך להכיר, אבל אולי את העומדים מאחוריה כן: השפים הצעירים קובי בנדלק ועופר אלמליח, שאחראים למרקייה המצליחה שינו כיוון ופתחו את הסנדוויץ', שמציע מידי יום, בדומה לזופה, תפריט כריכי גורמה משתנה, בהתאם לחומרי הגלם הזמינים. לצד ההשקעה הרבה במקום ובקונספט הסנדוויצ'ים החדש, לא זנחו צמד השפים את השורשים. אוהבי המרק יוכלו למצוא את המרקייה שתיפתח באוקטובר בצמוד לסנדוויץ', באותו המתחם.

» הסנדוויץ' - לשעות פעילות ולכל הפרטים

»
גספצ'ו עגבניות של בליני
» עוגת יוגורט ופירות אדומים של קייק ארט
» סלט במיה על איולי שום של טאפאיה

» הסנדוויצ'ים הטובים בתל אביב

עופר אלמליח על הכריך: "כשהייתי ילד טיילתי עם הוריי באזור fisherman's wharf בסן פרנסיסקו, בו אכלתי לראשונה כריך עם ראגו פירות ים בלתי נשכח.
כשפתחנו את סנדוויץ' רציתי שגם לנו יהיה כריך עם מילוי עשיר ומשביע של פירות ים לצד חומרי גלם מקומיים וטריים. ג'בטת פירות הים שלנו היא שילוב טעמים בלתי שגרתי של  שריפס וקלמרי עם טוויסט ים תיכוני של עגבניות, זיתי קלמטה, צנוברים ועשבי תיבול".


הכל בתוך כריך. הסנדוויץ' (צילום: דן פרץ)

ג'בטת פירות ים

מצרכים:

4 יחידות שרימפס
3 יחידות קלמרי נקיות מגוף וראש
2 עגבניות קלופות, נקיות מזרעים וחתוכות לקוביות
1 בצל שאלוט קצוץ
כף זיתי קלמטה קצוצים
2 כפות צנוברים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 שן שום מעוכה
מעט טרגון קצוץ
מעט כוסברה קצוצה
שמן זית איכותי לטיגון

להגשה:
1 ג'בטה מרוחה בשכבת פסטו עדינה
מעט תפוצ'יפס
שמן זית לזילוף
עלי כוסברה טריים

אופן ההכנה:
1. במחבת חמה מקפיצים בשמן זית את השרימפס הקצוצים גס ואת הקלמרי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומעבירים לקערת ערבוב.
2. מחזירים את המחבת לאש (מבלי לשטוף) ומטגנים מעט את בצל השאלוט עם השום הכתוש. מוסיפים את העגבניות והזיתים, מקפיצים כדקה ומוסיפים את הצנוברים.
3. מכבים את האש ומחזירים למחבת את פירות הים. מוסיפים את הטרגון והכסברה הקצוצים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
4. מרכיבים את הסנדוויץ':מעבירים את פירות הים לג׳בטה מרוחה בפסטו, מוסיפים מעט תפוצ׳יפס, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים את עלי הכוסברה הטריים.

ג'בטת פירות ים - לגרסת הדפסה



כריך שהוא ארוחה מלאה. ג'בטת פירות ים של סנדוויץ' (צילום: דן פרץ)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(8 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5