אוכל בעמידה: הסטנדרט של שיפקה

יום שני 30 ביולי 2012 00:25 מאת: ערן לאור, עכבר העיר

מסעדת שיפקה מציעה מנות בשריות לא רעות, אבל גם לא מפתיעות. רק תקוו שהן במלאי


על חורבות הטחון. שיפקה

(צילום: ערן לאור)

פרסומת
המדור הוא מאמין גדול בנאחס. בעיקר הדברים אמורים בכל הנוגע למה שקורה במגרש הכדורגל, אבל גם בחיים בכלל. למרות זאת, הוא עצמו אינו מנחוס (אם כי רק העלאת טענה זו משולה לניחוס אחד גדול). לראיה, הוא מתקרב בצעדי ענק אל עבר המקום ה־100 שאותו הוא פוקד מאז הושקה הפינה הזו, ופחות מעשרה דוכני אוכל שאותם פקד נסגרו בינתיים, במרוצת השנה ושלושת־רבעי האחרונות. אבל, מה לעשות, יש גם כאלה. לפני כמה חודשים, לאחר הפצרות רבות, הגיע המדור לסניף התל אביבי של רשת טחון, שמציעה קבבים בטעמים שונים. היה דווקא נחמד מאוד, אך לא חלפו אלא כמה שבועות והמקום נסגר. עכשיו נמצאת שם שיפק'ה, אף היא מסעדת גריל ישראלי שכזו.

שיפק'ה - לשעות פעילות ולכל הפרטים

» אם תרצו, יש שיפודים בהרצל
» קרנף מרושל
» המרק שהפך לסנדוויץ' מוצלח

בתפריט התנוסס מבחר יפה של בשרים (יחסית למסעדת גריל קטנה שהיא לא מעצמת שיפודים), ולמדור היה חשק דווקא לא לפשוטים שבהם. הבעיה היתה
שהתפריט המגוון פגש מציאות חסרה משהו. שקדים? אין. שומן כבש? אין.
בשר אדום? אין. הבחור מאחורי הדלפק התנצל והסביר שהיום יום חמישי
והרבה מהבשר הטרי כבר נגמר. טוב, שיהיה שיפוד קבב ושיפוד הודו. אז זהו,
שגם הודו נגמר.


אז מה נשאר? שיפקה (צילום: ערן לאור)

המדור, שבחום הזה לא התכוון ללכת מטר הלאה, הסתפק בלאפה עם קבב
ופרגית (42 שקלים), שהיו סטנדרטיים באופן חיובי, נצלו במידה המתאימה ונעטפו בלאפה עניינית. הצ'יפס הביתי שליווה אותם היה חביב אבל שמנוני מדי
ולא עשוי מספיק. בעוד הסניף של טחון הציג ייחודיות מסוימת עם הקבבים,
שיפק'ה לא מפתיעה בשום פרמטר, סתם דוכן גריל. לפעמים לא צריך יותר
מזה, לפעמים גם אם רוצים אז נגמר. נראה שלמדור סתם היה נאחס.

שורה תחתונה: הסטנדרטיזציה של הלאפה.

שיפק'ה - קרליבך 20, תל אביב.
פתוח: א'-ה' 1:00-11:00
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5