הופעות חיות וערב טבעוני: איפה אוכלים השבוע?

יום ראשון 29 ביולי 2012 00:16 מאת: טלי קושניר, עכבר העיר

שוק הנמל החדש ביפו נפתח, הופעות חיות באוסקר ויילד, תפריט חדש למסעדת לארא, אוכל טבעוני בברטי ובפרונטו, כוס יין בגסטרו בר חנינא ועוד


מסעדת ברטי

(צילום: מור סגל)

פרסומת

שבוע נוסף מתחיל ואיתו שלל אפשרויות טעימות: פסטיבל יין בירושלים, ערב טבעוני במסעדת ברטי, ליין טבעוני חדש במסעדת פרונטו, הופעות חיות באוסקר ויילד בפתח תקווה, תפריט חדש בלארא הירושלמית, שנתיים למסעדת ראצ'ה הגרוזינית ובר יין חדש בשוק הפשפשים.

שוק הנמל החדש ביפו נפתח



ביום חמישי, 2.8, ייפתח שוק הנמל החדש בנמל יפו. השוק יציע מגוון דוכנים ומקומות אוכל ביניהם: רוקח ים, מסעדת הטאפאס של השף איל לביא (רוקח 73) לצד דוכן משקאות של החברה הסקוטית, דוכן נקניקים ונקניקיות של השרקוטייר אלן טלמור, דוכן מיצים של רונן ארדיטי (בליני) ועוד.

היכן: שוק הנמל יפו - האנגר 1, נמל יפו
מתי: יום חמישי, 2.8


מצפון תל אביב ועד ליפו. שף אייל לביא (צילום: אייל טואג)

ערב טבעוני בברטי


השפים רועי ענתבי ואורי ברי ממסעדת ברטי יערכו ערב טבעוני מיוחד, יחד עם אורי שביט. (עיתונאית האוכל ובעל הבלוג  "טבעוניות נהנות יותר") שיתקיים ביום רביעי, 1.8. בתפריט: מרק עדשים עם סמבוסק חציל וגרגירי חומוס (42 שקלים); ארטישוק, שעועית לבנה ונענע יבשה על ברוסקטה (45 שקלים); עגבניות צלויות, מיובשות וחיות על סלק שרוף ושמן צ'ילי והל (34 שקלים); כרוב ערבי כבוש על פחמים וממולא בעגבניות קונפי, צ'ילי וזוקיני בגריל,מוגש על טחינה (42 שקלים); בצלים ממולאים אורז, עגבניות ברוטב סילאן ולימון (38 שקלים); בורקס פלפלים קלויים, זיתים ותפוחי אדמה מדורה (52 שקלים); תמרים ממולאים בפיסטוקים עם טחינה גולמית (25 שקלים); גנאש שוקולד מריר, קרמבל תבלינים ובננות מקורמלות (38 שקלים).

היכן: ברטי - קינג ג'ורג' 88, תל אביב
מתי: יום רביעי, 1.8


טבעוני זה הכי, אחי. בצל ממולא של ברטי (צילום: אורי שביט)

שני טבעוני בפרונטו


ממשיכים בקו הטבעוני: מסעדת פרונטו האיטלקית משיקה ליין חדש של תפריט טבעוני, שיתקיים אחת לשבוע בימי שני, החל מה-30.7. בתפריט הספיישלים יוצעו מנות טבעוניות משתנות מדי שבוע בהתאם לחומרי הגלם הקיימים. במחירים הנעים בין 68-38 שקלים. בתפריט תוכלו למצוא: סלט ירקות גריל בוויניגרט כמהין ופופקורן קינואה; מרק פפה פומודורו עם סלט קולרבי וצ'ילי; ספגטוני אליו אוליו עם אספרגוסים טריים; רוסט סלק צלוי על פולנטה רכה; ניוקי סלק בקונסומה ירקות; וסורבה שוקולד על אבקת קרמל.

היכן: פרונטו - הרצל 4, תל אביב
מתי: כל יום שני, החל מה-30.7
מחיר: 38-68 שקלים למנות הטבעוניות


מתאים לכולם. מרק פאפא פמודורו טבעוני של פרונטו (צילום: גל דרן)

 פסטיבל היין בירושלים יוצא לדרך


פסטיבל היין השנתי בירושלים יוצא לדרך, ויתקיים השנה בין התאריכים: ה-30 ביולי ועד ה-2 באוגוסט, בגן הפסלים במוזיאון ישראל. מיטב יקבי ישראל ייקחו חלק בפסטיבל, שיכלול השנה גם הופעת מוזיקה חיה בביצוע האחים צנחני. כל אורח יקבל עם כניסתו למתחם הפסטיבל כוס יין מתנה, אותה יוכל למלא ללא הגבלה בדוכנים השונים, בעלות חד פעמית של 80 שקלים. בנוסף, חנות מיוחדת שתוצב במתחם תציע את יינות הפסטיבל לרכישה במחירים מוזלים. בין היקבים המשתתפים: רמת הגולן, תשבי, אמפורה, הרי גליל, שילה, טוליפפלטר, לוריא, קדש ברנע, מוני, צ'ילאג ועוד. אליהם יצטרפו דוכנים נוספים כמו: אוליה, הולי קקאו, גבינות משק יעקובס, שמני זית של מסיק מגל, גשור ודוכני אוכל של מסעדת פיש מראשון לציון ועוד.

היכן: מוזיאון ישראל, ירושלים
מתי: 30.7-2.8
מחיר: 80 שקלים


ככה זה נראה בשנים קודמות. חגיגות יין ישראלי במוזיאון ישראל (צילום: יח"צ)

מוזיקה חיה באוסקר ויילד



אוסקר ויילד
הוא פאב אירי אותנטי שנמצא בפתח תקווה, ומציע תפריט אלכוהול רחב. מידי יום שני מתקיימות במקום הופעות חיות של להקת אוברטון, שתשיר להיטים אירים ידועים ומגוון רחב של קאברים. לצד האלכוהול תוכלו להנות מתפריט  שמציע גם מנות משולבות אלכוהול, כמו: סלט עלים בויניגרט בירה עדין עם ג'עלה; פיש אנד צ'יפס בבצק בירה נגב ומיונז צ'ילי; צ'יפס איולי חרדל ובירה; מיונז צ'ילי ירוק וקטשופ פלפלים ומוס שוקולד וויסקי.

היכן: אוסקר ויילד - השחם 36, פתח תקווה
מתי: בכל יום שני, עד סוך חודש אוגוסט 


לאכול ולשתות ביחד. אוסקר ויילד (צילום: מיטל סולומון)

תפריט חדש במסעדת לארא

מסעדת לארא הירושלמית, של השף ליאור חפצדי (ארקדיה, קנלה) מתרעננת עם תפריט חדש. בין המנות החדשות תוכלו למצוא: פילה סלמון צרוב עם קרם פלפלים, סלט עשבים ואספרגוסים; דג ים מוגש עם קרם אפונה ונענע; תבשיל דגים מרוקאני פיקנטי; נתח קצבים מוגש עם פורטבלו צלויה, מח עצם ורוטב פלפלת; נתח אנטריקוט עם עגבניות צלויות, שאלוטים מושחמים, רוטב דמי ובלסמי מצומצם ומנות נוספות.

היכן: לארא - בן שטח 3, ירושלים


מתחדשים. מסעדת לארא (צילום: דן פרץ)

מסעדת ראצ'ה חוגגת שנה

מסעדת ראצ'ה הגרוזינית בירושלים, חוגגת בימים אלו שנה להקמתה. המסעדה נקראת על-שם חבל ארץ עשיר ופורה בגרוזיה ומגישה את מיטב המטעמים של המטבח הגרוזיני עם טביעת יד אישית. בין המנות המומלצות ניתן למצוא איספנחי - טפנד תרד עם אגוזי מלך וחומץ בן יין; פטריג'אני - שכבות חצילים עם תערובת אגוזים ועשבי תיבול; צ'אנחי - מנה המכילה שכבות כבש עם תפוח אדמה, חצילים, עגבניות ועשבי תיבול עם אורז; צ'יבוריאקי - סהרוני בצק פריך ממולאים בתערובת בשר ומטוגנים בשמן עמוק;  חינקלי - כיסוני בצק מאודים, ממולאים בתערובת בשר גרוזינית קלאסית;  צוואר טלה ממולא בבשר, שזיפים, צנוברים מוגש על מצע ירקות קלויים; ח'אליה - קדירת עגל עם רימונים ובצל ומנות נוספות.

היכן: ראצ'ה - החבצלת 6, ירושלים


גדלנו בשנה. מסעדת ראצ'ה (צילום: יח"צ)

גסטרו בר חנינא ביפו


גסטרו בר חנינא נפתח לאחרונה בשוק הפשפשים ביפו ומהווה אופציה נעימה למקום לשתות בו את כוס היין שלכם. המקום מציע תפריט יין מגוון וכולל יינות בכוסות ובבקבוקים מיקבי בוטיק ישראליים ועד יינות עולם ישן וחדש כאחד. לצד תפריט היין תוכלו למצוא יינות ספיישל בכוסות ובקבוקים, בירת בוטיק חדשה ועוד. את היין מלווה תפריט אוכל מגוון מהמטבח הים תיכוני: אנשובי ספרדי עם אבוקדו טרי, בצלים ירוקים וכוסברה בשמן זית (32 שקלים); הרינג, תפוחי אדמה, בצלים סגולים וירוקים (32 שקלים); קלאמרי בציפוי פריך בליווי איולי לימונים כבושים (36 שקלים); סרדינים מטוגנים מוגשים עם לימון טרי וסלסת עגבניות חריפה (34 שקלים); שרימפס יפואי (48 שקלים) ועוד.

גסטרו בר חנינא - רבי חנינא 7, יפו


לחובבי יין, אבל לא רק. גסטרו בר חנינא (צילום: מור סגל)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(0 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5