אויסטרים, שמפנייה ועגבניות: איפה אוכלים השבוע?

יום ראשון 22 ביולי 2012 00:00 מאת: טלי קושניר, עכבר העיר

ערב שמפנייה ואויסטרים בפיר 23, תפריט עגבניות בבליני, תפריט קיץ חדש בלה שוק, עומר מילר מגיע לסטודיו פיינקוק ועוד


תפריט מיוחד. ברוסקטה של בליני

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

שבוע חדש בפתח ואיתו שלל אפשרויות אטרקציות טעימות: ערב שמפניות ואויסטרים בפיר 23 בנמל תל אביב, מנות עם עגבניות בבליני, תפריט קייצי וארוחות צהריים חדשות בלה שוק, עומר מילר מתארח בסטודיו פיינקוק, פסטיבל ערק בבית בנמל ותפריט מיוחד לתקופת בין המיצרים במסעדת ספייס במושב אמונים.

מתרעננים בלה שוק


מסעדת לה שוק מתרעננת עם תפריט קייצי חדש. בין המנות המוצעות תוכלו למצוא: מוסחאן - קונפי שוקי עוף מפורקים לאחר בישול ממושך על חצי פיתה קלויה עם כוסברה ,פול, צנוניות, יוגורט וסומק (52 שקלים); קערה לבבית - לבבות עוף, חציל קלוי, טחינה ועריסה עם לאפה קלויה (41 שקלים); בורי קרוע על בורגול מג'דרה עם יוגורט ופלחי עגבניות שרי (74 שקלים) ועוד מנות נוספות. בנוסף, משיקים במקום תפריט ארוחות צהריים,עם מגוון גדול של פתיחים עם לחם טרי מהתנור (24 שקלים לאדם). כמו כן מציע תפריט הצהריים מבחר מנות עיקריות כמו: חזה עוף בלימון, עגבניות מיובשות, ארטישוק וצלפים עם אורז פרסי (52 שקלים); דג בורי שלם ותפוח אדמה בנייר כסף (59 שקלים);  כבדי עוף עם פירה מנגולד ובצל (42 שקלים); ומנות נוספות. כל מנה עיקרית מוגשת עם תוספת.

היכן: לה שוק - דיזנגוף 92, כיכיר דיזנגוף, תל אביב
מתי: ארוחות הצהריים מוגשות במהלך השבוע בין השעות 12:00-17:00


מתרעננים. כרוב וטלה של לה שוק (צילום: איל מריליוס)

סוגרים את היום עם שמפניה ואויסטרים בפיר 23



מסעדת פיר 23 שעל הדק של נמל תל אביב מציעה ערב רווי בשמפניה במחירים מיוחדים, אויסטרים טריים שימכרו ב-18 שקלים ליחידה וכמובן תפריט פאסט-פוד גורמה של המקום. האירוע יאפשר ליהנות מהשמפניה של Moet במחיר מיוחד של 33 שקלים לכוס, ומהוודקה היוקרתית belvedere במחיר של 25 שקלים לכוס קוקטייל. כמו כן, יוגשו אויסטרים טריים מסוג Creuse, שיימכרו כבודדים, שלשות או שישיות ויוגשו לצד התפריט הרגיל של פיר 23, הכולל בין היתר: פיש&צ'יפס מדג קוד טרי, דים סאם במילוי שרימפס, שרימפס על שיפוד  או קלמרי בציפוי פנקו וטוגרשי.

היכן: פיר 23 - נמל תל אביב
מתי: יום רביעי, 25.7, החל מהשעה 18:00


אירוע מולים ושמפנייה פיר 23 (צילום: יח"צ)

פיינקוק על השולחן

השף יאיר פיינברג מארח בסטודיו Feincook  את השף עומר מילר (שולחן, חדר אוכל) לערב קיצי במסגרת אירועי ג'ם סשן של טבחים. השניים ירקחו יחד תפריט חד פעמי, בהשראת ימי הקיץ וקייטנות הילדות. בתפריט: בורגול של עגבניות צלויות; סלט סלק צלוי; כבד קצוץ של פעם על בוצ'ר עץ ענק; חצילים קלויים עם יוגורט וטחינה; קישואים חרוכים עם שקדים ועגבניות; סלט ביצים; סלט קולסלאו; סלט זוקיני ואנשובי. בנוסף יוגשו מנות פרונטליות: מילר - טוסט של זנב שור בפיתה וספרינג רול של דגים מאודים; פיינברג - טוסט גבינה כמו ב'גן שיבולים' ושניצלונים של פעם. על שולחן קינוחים ענק יוגשו: עוגת שוקולד עשירה ארוכה ארוכה עם גנש חם, מקרונים סגולים, פרחי מאכל ופאייטה לחמניות בריוש חמות במילוי גלידת שוקולד השחר; בזוקות ופירות מתובלים. לצד כל זה יוגשו משקאות אלכוהולים של מים מתובלים; בירה שחורה ולבנה וקוקטיילים של אוזו. האירוע יתקיים ביום ג', 24.7, בשעה 20:00, עלות הערב: 180 שקלים למשתתף ומומלץ להזמין מקומות מראש.

בית FeinCook - דרך בן צבי 84, בית פנרמה. 077-7107744


מבטיחים גם שוקו ולחמניה. עומר מילר (צילום: מנחה נופה)

תפריט עגבניות בבליני

מסעדת בליני מציגה תפריט עגבניות מיוחד לחודשים הקיץ החמימים כמו מרק עגבניות קר בכוס פסטה אכילה עם פלפל חריף, לימון ופטה (42 שקלים); שרימפס מילאנו - מיני פנקוטה עגבנייה עם שרימפס מוקפץ בשומר וחמאת מרווה; ברוסקטה גורגונזולה ורוקט עם צ'ייסר וודקה וגרניטה עגבניה (52 שקלים); קרפצ'יו עגבניות תמר צלויות עם קרפצ'יו דג מוסר ונגיעות יוגורט, נענע וקונפי שום (55 שקלים); טורטליני פרסקה - טורטליני במילוי ריקוטה, טימין ושום מוקפץ בחמאת שום, פול ושומר עם קונפיטורת שרי (44 שקלים); ריזוטו פרוטה די מארה בציר עגבניות; קדרת מולים עם שרי בשלל צבעים, פרנו, זעפרן ובצל ירוק (84 שקלים); ורדה פריטו - עגבניות ירוקות מטוגנות ממולאות בגבינת מוצרלה ואנשובי עם בלסמי מצומצם (48 שקלים); קונחה טומטה - קדרת מולים וונגאלי עם עגבניות שרי צבעוניות ברוטב חמאה, זעפרן, פרנו וציר דגים; tomato popovers - מאפה שקדים עם עגבניות מקורמלות בבלסמי.

היכן: בליני - יחיאלי 6, סוזן דלאל, תל אביב


עונת העגבניות. ברוסקטה גורגונזלה וגרניטה עגבניות (צילום: בועז לביא)

בין המיצרים במסעדת ספייס

מסעדת ספייס שבמושב אמונים מציעה תפריט מיוחד לתקופת בין המיצרים שמוגש עד ליום ראשון, 29.7. התפריט כולל דגים ממעמקי הים, מוקפצים, סושי ומבחר קינוחים. במהלך התקופה גם יציע שף עוזי מלכה לסועדים מבחר מנות ספיישל ובנוסף 20% הנחה על כל התפריט בצהריים וילדים עד גיל 12 יהנו מהטבת החופש הגדול: מנת הילדים (ספגטי אדום - ספגטי ביתי ברוטב עגבניות קלאסי) במחיר של 15 שקלים בלבד.   

היכן: ספייס - מושב אמונים
מתי: עד ליום ראשון, 29.7

קיץ של ערק בנמל תל אביב

מסעדת בית בנמל, שבנמל תל אביב, מציעה מבצע מיוחד לימי הקיץ החמימים: ארבעה צ'ייסרים של ערק ממבחר 15 סוגי המשקה במקום, עם פוקצ'ה וארבעה מטבלים.בין סוגי הערק ניתן למצוא: ערק בוכאה - על בסיס תאנים, ערק מיושן אל נמרוד, פיירוז - מאניס טרי ,יאני ראקי - ערק טורקי ועוד.

היכן: בית בנמל - נמל תל אביב
מתי: ימים א'-ה', בין השעות 16:00-19:00
מחיר: 44 שקלים לאדם


המרענן הרשמי של בקיץ. ערק בבית בנמל (צילום: דניאל לילה)
תגיות: טלי קושניר
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5