אוכל

עדכנו אותנו




שוות כל אגורה: המנות המשתלמות בתל אביב

יום שישי 11 במאי 2012 08:00 מאת: עכבר העיר

ארוחת בוקר זוגית של דליקטסן, השיפודים של מסעדת ארז או שרימפס בפאפא’ס - הן לא הכי זולות שיש, אבל נותנות תמורה לכל שקל. מצעד המנות המשתלמות בתל אביב



משתלם לאכול בעיר הזו. שיפוד של מסעדת ארז

(צילום: אורן זיו)

פרסומת

» טעם העיר 2012 - לכל המסעדות, המתכונים והפרטים
» השפים של טעם העיר 2012

ארוחת בוקר זוגית של דליקטסן



ארוחת בוקר זוגית נשמע סטנדרטי, אבל לזאת של דליקטסן אין סיכוי שייכנס גרגר קוטג’ פושטי או פרוסת גבינה בולגרית בינונית. זה מקום בסטייל של גבינות צאן צעיר, פורל מעושן, הרינג עם שמנת, זיתי טאסוס עם רוזמרין, מיני מאפין תפוז, ושאר תוצרת עילית מבית היוצר של המעדנייה הסמוכה. 120 שקלים לא נשמעים כמו דיל לכתוב עליו הביתה, אבל הסעודה מספיקה בכיף לשניים־שלושה זוללים, מה שהופך את המחיר למשובח. זה והערק אשכוליות.

איפה:
דליקטסן - יהודה הלוי 79/81, תל אביב
כמה: 120 שקלים


 של אלופים. ארוחת בוקר בדליקטסן

השיפודים של מסעדת ארז

למסעדת ארז כדאי להגיע לפחות עשר דקות לפני שאתם מתים מרעב, כי ייקח לכם זמן לקבל שירות. אבל במחיר הזה, אין מה להתלונן: כל שיפוד שתזמינו כאן יסתכם בהצלחה, אבל שיפוד הקבב ללא ספק לוקח. מדובר בפצצת טעם שמביסה בלי תחרות כל קבב שתמצאו ב־50 שקלים במסעדות גנדרניות שונות. ליד השיפודים, שבמחיר ובטעם מזכירים את יפו של לפני שני עשורים, תקבלו פיתות ושלוש תוספות לבחירתכם (סלט, צ’יפס, תפוחי אדמה ברוטב, שעועית ירוקה בעגבניות, חומוס ועוד), ואם תבקשו יפה (ותתאזרו בסבלנות) אולי תפונקו גם במנה בריאה של חִלבה.

איפה: מסעדת ארז - נחליאל 28 (כרם התימנים), תל אביב
כמה: 33 שקלים


יפו של שנות התשעים. שיפודי מסעדת ארז

דבושיה בפלאפל גבאי

דמיינו ג’ערה של חומוס שבמרכזה יצקו את השקשוקה הכי טובה בעיר – והרי לכם דבושיה. היא תוגש לכם לצד פיתות חמות שנאפו במקום, או פרוסות שמנות של לחם לבן טרי, ומבחר סלטים חינמי שכולל טחינה, כרוב, חמוצים, שִפקה, גזר, בצק זעתר קריספי, עמבה וחריף. חכו שתישמע קריאת “פלאפל גבאי מחבק אתכם”, שתבשר על פינוק הכלל בכדורי פלאפל חמים, סתם ככה על הבית.

איפה: פלאפל גבאי - בוגרשוב 25, תל אביב
כמה: 26 שקלים


אימפריה. דבושייה

שרימפס ואספרגוס על תפוח אדמה בפאפא’ס

פאפא’ס, שהחליף את ביג מאמא באחד המיקומים הטובים בעיר, היתה אכזבה קולינרית בראשית דרכה. אחרי תקופות ניסיוניות במיוחד – מי שהיה שם בימים ההם זוכר את בן ריפטין סוגר ערבים עם דני אדר ושאר זמרי אינדי בני התקופה תמורת צלחת פסטה – פאפא’ס מסכמת ארבע שנות קיום בסימן התייצבות. למה בעצם כל כך נחמד בפאפא’ס? אולי בגלל שאין הרבה אנשים והאווירה רגועה באופן חשוד, אולי בגלל שאפשר לבוא בכל הקשר שהוא (לכתוב, לצאת, אחרי ערב שתייה, לפני ערב שתייה, כשרעבים) ולהרגיש בנוח, ואולי כי האוכל נהיה עם הזמן סופר טעים, ואיכשהו, גם ממשיך להשתפר. מנת השרימפס, אספרגוס ותפוחי אדמה עושה את העבודה בכל מה שקשור לטעם מול מחיר וכמות: נדירים המקומות שיגישו שרימפס איכותי כל כך ביד נדיבה כל כך. מנה מנצחת במחיר קטן.

איפה:
פאפא’ס - הלל הזקן 12, תל אביב
כמה: 38 שקלים לחצי מנה


מנצח במחיר קטן. שרימפס, אספרגוס ותפוחי אדמה בפאפא'ס

דים סאם בדים סאם סטיישן

מקום שרוצה למכור לך שניצלים לא יקרא לעצמו בית הפנקייק, וגם בדים סאם סטיישן יש מנה אחת שחובה להתייחס אליה, והיא עולה חמישה שקלים ליחידה. המילויים סטנדרטיים בסך הכל ולא יפוצצו לכם את המוח (שרימפס, עוף וקשיו, בטטה וכאלה), אבל עם צוות נחמד שמדבר עברית בע”מ ולוקיישן חסר תחרות בתחום האוכל האסייתי – זה יכול היה להיות המאנץ’ שסוחף את העיר בסערה. למרבה הצער, הם סוגרים בשבת בחצות (באמצע השבוע אין על מה לדבר), ובשישי כבר ב־16:00. שווה לדעת שהקומה השנייה נעימה ובדרך כלל ריקה, וכן שכמה בירות תאילנדיות ליד הדים סאם יהפכו את הסטיישן למקום לגיטימי לקיים בו דייטים של אחרי שנתיים ביחד.

איפה:
דים סאם סטיישן - יהודה הלוי 44, תל אביב
כמה: 5 שקלים


מאנץ' לשעות הנכונות. דים סאם

קראק פאי בקפה 48

בקפה 48 מגישים את הקראק פאי היחיד בארץ, והוא אכן ממכר בערך כמו סמים קשים. מדובר בפאי אלוהי שמורכב מבסיס של שיבולת שועל, חמאה וסוכר חום, ועליו קרם מענג של חמאה, חלב, וניל ושמנת. גם אם הוא היה עולה כפול, הוא כנראה עדיין היה נכנס לרשימה הזו. אבל הוא לא; וקראק במחירי חשיש – איך אפשר להגיד לזה לא?

איפה:
קפה 48 - נחלת בנימין 48, תל אביב
כמה: 30 שקלים


זהירות: ממכר. קראק פאי 48

השניצל של אמא בקובה בר

הקובה בר ידוע בשלל וריאציות הקובה הכורדי שלו (שמורכב בפיקוחה הצמוד של אמו של הבעלים), אבל המציאה האמיתית בתפריט היא דווקא מנת השניצל המפוארת. “השניצל של אמא” דק, פריך, טעים להשחית, ויש המון ממנו. שתיים־שלוש פיסות עצומות של שניצל יוגשו לכם לצד צלוחית של רוטב צ’ילי חריף וטחינה משגעת תוצרת בית; כל זה מתווסף למנה מפלצתית של אורז עם שעועית, סלט קטן וכוס לימונדה. ספתח משובח לאחר צהריים של עצלות נפלאה.

איפה:
קובה בר - מלכי ישראל 10 (כיכר רבין), תל אביב
כמה: 35 שקלים


יא מאמא! שניצל בקובה בר

חצי מנה של סנדר

יום אחד עוד ייערך מחקר מקיף בשאלה “חצי מנה – למה רק בפלאפל?”. אבל עד אז, סנדר יגיש לכם קונספט חתרני של חצי מנה מכל דבר שהוא: שניצל, עוף בתנור, גולאש, קציצות עוף, קציצות בקר, בשר צלי, לשון ברוטב, קישקע ממולא או פרגיות. ליד החצי, תקבלו שלוש תוספות חמות כמו כרוב מאודה, שעועית ירוקה, פירה, תפוחי אדמה בתנור, פתיתים ואורז. כדי שלא תישארו רעבים, סנדר ירעיף עליכם לחם אחיד טרי, טחינה קטנה, חמוצים וחזרת תוצרת בית.

איפה:
סנדר - לוינסקי 54, תל אביב
כמה: 24 שקלים בלי תוספות, 37 שקל עם


חצי מהכל. מנת בקר בסנדר 

פלטת טעימות אתיופיות בחבש

אם אתם במקרה זוג, שבמקרה לא מכיר את המטבח האתיופי היהודי על בוריו, פלטת הטעימות בחבש היא הזמנה טעימה ומשתלמת לסגור חור קטן בהשכלה ורעב קטן בבטן. הפלטה הזוגית מורכבת ממנות כמו בשר בקר קצוץ ברוטב מעודן או חריף, תבשיל עדשים, תבשיל כרוב או תבשיל אפונה, שמוגשות על מצע לחם אינג’רה, ומחממות את הלב ואת הכיס.

איפה:
חבש - הנגב 8, תל אביב
כמה: 59 שקלים לזוג


מחמם את הלב ואת הכיס. מעורב אתיופי בחבש

קורדרו קון אחו בלנקו של טפאו

לא בטוח שתצליחו לזכור איך קוראים למנה הזו שאתם רוצים לבקש, אבל תשקיעו רגע בשינון: רצועות שוק הטלה של טפאו מוקפצות עם פפריקה, שום וצ’ילי על אחו בלנקו – מחית של שום ושקדים. זו לא רק מנת טלה ספרדית קלאסית, שמספקת הזדמנות להציץ למטבח הספרדי הקטלני; היא גם עולה כמו מנה מן המניין, ומפרגנת לסועדים כמות נאה של בשר.

איפה:
טפאו - הארבעה 16, תל אביב
כמה: 38 שקלים


מפרגנת לסועדים. רצועות טלה בטפאו

אגדאשי דופו של אונאמי

תשמחו לשמוע שהאגדאשי הטוב בעיר (לא שיש מיליונים) יגלח מכם רק 36 שקל עבור שני סועדים. המרק מוגש בקערה עמוקה, וקוביות הטופו הפריכות שוחות בה בתוך רוטב טנצויו חם, עם צנון כתוש, בצל ירוק ופטריות נמקו. הרבה יותר מסתם מרק.

איפה: אונאמי - הארבעה 18, תל אביב
כמה: 28 שקלים ליחיד, 36 שקלים למנה זוגית


הטוב בעיר. אגאדשי טופו באונאמי

טוסט בעמידה בסגפרדו

כשאוכלים טוסט בחוץ, האמוציות המרכזיות הן אשמה ועצלות. עצלות, כי אפשר להכין יופי של טוסט בבית. אשמה, כי כשהוא עשוי כהלכה מדובר במאכל מושחת וסליזי. טוסט הגבנ"צ בתפריט העמיגה של הסגפרדו מציג פתרון ביניים: הוא לא מושחת ואפל כמו הטוסט בשופטים למשל, אבל בכל זאת נותן תחושה ספוגית ושמנונית כמו שצריך – שתי פרוסות צנועות מלחם לבן, שכבת חמאה וכמות סבירה של גבינה צהובה. מי שרוצה לחיות בהכחשה ולחשוב שמדובר במאכל בריאות יוכל לבקש תוספת פרוסות עגבנייה וקצת זיתים בצד. מומלץ – בשעת מאנצ’ מתון, או בזמן מיתון (16 שקל החתיכה!).

איפה: סגפרדו - דיזנגוף 106, תל אביב
כמה: 16 שקלים


לכל פועל. טוסט

העסקית התמידית של הזקן והים

נכון, עסקית זה נגד חוקי הפרצה בתפריט, כי מצד אחד העסקית תמיד משתלמת יותר ומצד שני צריך לצוד את השעות שבהן היא מתפקדת וזה מבאס. הקסם של הזקן והים הוא שהעסקית שלה היא התפריט הקבוע: 23 סוגי סלטים ביתיים ללא הגבלה, מנה עיקרית לבחירה (מומלצים במיוחד הדגים ופירות הים, אתם כבר על יושבים על הגלים אז תזרמו), מנה אחרונה, קפה או תה, עוגיות עאוומה וקנקן לימונדה – כל אלה מוגשים לאורך כל שעות היום במחיר מנה עיקרית בלבד. לא פחות חשוב: זה טעים.

איפה: הזקן והים - קדם 83, יפו
כמה: עד 84 שקלים


אוכל טוב, הזקן. עיסקית של הזקן והים

צלחת של E-Zugi במלון ליאונרדו ברמת החי"ל

בתפריט הייחודי של E-Zugi, כל המנות מתומחרות באותו מחיר אטרקטיבי. כך, למשל, תאתרו בה מנת פילה בקר במחיר יוצא דופן של 49 שקל, כולל מדליון פילה בקר טרי בקרסט תבלינים, עם קוביות בטטה צלויות, בצל ירוק ושומשום קלוי. מתאים במיוחד לחבורות סועדים שאוהבים לחלוק, לטעום ולהתנסות בדברים חדשים.

איפה: E-Zugi - הברזל 17 (מלון ליאונרדו ברמת החי"ל)
כמה: 49 שקלים


בואו בחבורות. פילה בקר של אי זוגי

כתף הטלה של חג’ כחיל

אולי 380 שקל למנה לא נשמע כמו סייל השנה, אבל כשמדובר בכתף טלה ממולאת בתבשיל אורז, בשר אנטרקוט טחון ושקדים, שמספיקה לארבעה־חמישה סועדים גרגרנים, זה יוצא הגיוני ואפילו משתלם.

איפה: חג’ כחיל - רזיאל 18 (כיכר השעון), יפו.
כמה: 380 שקלים


לגרגרנים. כתף של חג' כחיל

הסלטים של האחים

מה שטוב בלהזמין סלטים זה שנשמע כאילו אתם בדיאטה, למרות שברור שהמילים “ללא הגבלה”, שלא לדבר על הפיתות הנלוות (ובשבתות חלה), יעשו אתכם שמנים, לא משנה עם כמה חסה תנגבו אותן. האחים המשופצים באבן גבירול יציעו לכם טחינה לבנה, ירקות חתוכים, סחוג ביתי, סלט שורשים, סלט כרוב אדום עם כמהין ואגוזי מלך, סלט טבולה, סלט כרובית חיה, סלט סביח, קרם חצילים, סלט טורקי, סלסה אדומה, סלט כרוב לבן במיסו ועוד הפתעות מתחלפות, שבסופן תיאלצו, איף יו לייק איט אור נוט, לשחרר קצת את החגורה.

איפה: האחים - אבן גבירול 12, תל אביב
כמה: 24 שקלים אם הזמנתם מנה עיקרית, 36 שקלים אם לא


הכל נשאר במפחה. סלטים של האחים

ברוסקטה וקפה בקפה נואר



זה נשמע כמו קפה ומאפה, אבל מרגיש כמו הרבה יותר מזה: דיל הבוקר של קפה נואר כולל קפה וברוסקטה מלחם איטלקי או שחור עם תוספות כמו טונה, פטה כבשים עם סלסת עגבניות, גוואקמולה, סלמון או האם וגבינת עמק עם רוקט ועגבניות. בנויה בדיוק להיקף הקיבה שלכם בבוקר – קפה טוב עם ארוחה קטנה במחיר חביב.

איפה:
קפה נואר - אחד העם 43, תל אביב
כמה: 22 שקלים


ככה פותחים את הבוקר. ברוסקטה של קפה נואר

חומוס אורגני בברזייה

החומוס של הברזייה כל כך טעים שקצת קשה להאמין שהוא חומוס, וכמעט בלתי אפשרי להאמין שהוא אורגני. תמורת 25 שקלים תזללו לצד הממרח הבריא גם בצל, ירקות טריים, מלפפון חמוץ שנכבש במקום ופיתות טריות, מלאות כמובן. גודל המנה מדויק – גדול אבל לא גדול של להקיא - ורוטב הכוסברה הטרי מרחיק אותה אלף שנות אור מן המֶלֶט־פול המקובל. גם חלל הברזייה נעים, ביתי ומינימליסטי. את הסיגריה של אחרי אפשר לעשן תוך צפייה בצרפתים שמנמנים העושים את דרכם לים, או בחצר הקטנה שבחוץ, על רקע פי.ג’יי הארווי ובילי הולידיי.

איפה: הברזייה - גאולה 51, תל אביב
כמה: 25 שקלים


איי קאנט ביליב איטס חומוס. חומוס בברזייה

קבב לוקוס בבסטה

לפעמים קבב לוקוס הוא קבב לוקוס ולפעמים קבב לוקוס הוא ארוחת שלוש מנות מלאה וממלאת, ויחסית גם זולה. בבסטה יגישו לכם שתי קציצות קבב לוקוס על טוסט לחם לבן עם רוטב חריף ומרענן של עגבניות ולימונים כבושים. לצדן תוכלו לבחור שתי מנות טאפאס מתוך רשימה שמשתנה על בסיס יומי, ומה שבטוח, תצאו שבעים.

איפה: הבסטה - השומר 6, תל אביב
כמה: 59 שקלים


מנה שהיא ארוחה שלמה. לוקוס בבסטה

מנה בפלאפל רצון

עד לפני כמה חודשים היה די פשוט ללכת מדי יום על קינג ג’ורג’ עם הכלבה לגן מאיר. חנויות מצעים וכריות, AM:PM, טמבור והכל בדולר. כמעט אפס פיתויי בזבוז כסף וקלוריות. אבל אז התמקם באמצע הדרך פלאפל רצון, עם כתובת הגיר “שישה שקלים מנה” המתנוססת על הלוח. הייתי חייבת לבדוק מה מקבלים בתמורה, עיתונות חוקרת וכל זה. “אז מה, זה מחיר הרצה?”, שאלתי את האיש מאחורי הדלפק. “לא”, הוא ענה בנחרצות, “רצנו כבר מספיק. זה המחיר וככה הוא נשאר”. למרבה הבהלה, הטעימה היתה טעימה. פיתות חמות מעולות, כדורים כתמתמים עסיסיים (עדיפים על הגרסה הירוקה), סלט ירקות וגם כרוב טריים וטחינה בשפע. המנה המינימליסטית והסטנדרטית נמצאה ראויה לכל הדעות (ושמעתי הרבה מהן, מכיוון שלא מעט דיונים בנושא התקיימו מאז בין חברי הגינה), והמחיר – כמו מחוץ לעיר – הופך את ההתנגדות לקשה מנשוא ואת המחירים בשאר הפלאפליות למופרכים, ועל כך מעיד התור המשתרך שם עד לרגע המר שבו נגמרים הכדורים (בין שבע לשבע וחצי בערב) ונשארת רק משיכת כתף מתנצלת. כן, עד לפני כמה חודשים היה די פשוט ללכת על קינג ג’ורג’ עם הכלבה לגן מאיר. עכשיו צריך מלא כוח רצון.

איפה: פלאפל רצון - קינג ג’ורג’ 17, תל אביב
כמה: 6 שקלים


שישה שקלים?! פלאפל רצון

גירוס של ניקוס גאליס

את הגירוס הזה תראו נאפה לכם מול העיניים: שווארמה יוונית של הודו נקבה וטלה מסתובבת על גחלי עץ, נערמת ומונחת על מאפה פיתה סופלקי עגול, שעשה את כל הדרך מיוון כשהוא חצי אפוי. עם קבלת ההזמנה שלכם, הקומפלקס ייאפה סופית עם שמן זית על הגחלים. את כל האושר הזה מרעננים בניקוס גאליס עם תוספות כמו צזיקי או טחינה, סלסת עגבניות, בצל ירוק, לימון כבוש או ירקות טריים, ולצדן זיתי טאסוס ומיני כבושים, כמו חצילונים, פלפלים וירקות מעורבים. המוזיקה היוונית ברקע והים ממול מעוררים תחושת חמימות בלב, והמחיר לא מעמעם אותה.

איפה: ניקוס גאליס - התערוכה 3, נמל תל אביב
כמה: 29 שקלים למנה בינונית, 39 לענקית


יאסו! מנת גירוס של ניקוס גאליס

סרדינים כבושים של סיפו

בסיפו יפנקו אתכם בשילוב מקורי, תודו, בין סרדינים כבושים, יוגורט מתובל ומחית סלק. יש מי שהשילוב הזה, כמו גם כל אחד מהמרכיבים לחוד, יעוררו בו בחילה קלה, אבל היי, יש גם אנשים שאוהבים סרדינים! עבורם מדובר במנה נדיבה בהחלט במחיר נגיש במיוחד.

איפה:
סיפו - נחמן 3, יפו
כמה: 22 שקלים


יפה מידי מכדי לאכול. מנת סרדינים כבושים בסיפו

סלט עדשים שחורות וקרוטוני שאור באלבי

קפה אלבי נפתח לאחרונה בתחילת רחוב הגדוד העברי, וממשיך בטבעיות את האופנה הסלאמזית שמציע הצימר בהמשך הרחוב. קשה למצוא בתי קפה שעוד מתיימרים לייצג איזו תרבות שוליים, או תרבות בכלל – אלבי, עם תפריט צמחוני־טבעוני, עיצוב והגשה מינימליסטיים בלשון המעטה ואובר־טונים קוויריים־גאים, לא מתבייש לעשות בדיוק את זה. מעבר לזה, הוא גם מקום אידיאלי לפגוש בו מכרים מפלורנטין (כי למי יש כוח להיכנס לשכונה הזאת?). בניגוד למקומות שנדמה שהמנות שלהם מורכבות מבדיוק אותם חומרי הגלם שמסודרים טיפה אחרת על הצלחת, באלבי כל סלט הוא סיפור אחר, ובכל אחד יש איזה מרכיב שתתקשו למצוא אפילו בשוק הכרמל. מפתיע עוד יותר: הם ממש גדולים. לכו על סלט העדשים השחורות ברוקט צלוי, שאיכשהו מצליח לגרום גם למצרכים גבוליים כמו סלרי או קליפת לימון להיראות נכון. סלט מדויק, ייחודי וגיי, כלומר טעים.

איפה:
קפה אלבי - הגדוד העברי 8, תל אביב
כמה: 32 שקלים


גייאוני. סלט עדשים שחורות של אלבי

מיני אמבסי של אגאדיר

אם לקיתם במשפחה מרובת ילדים, חברים חזירים במיוחד או סתם קושי לבחור איזה המבורגר מתחשק לכם, קומבינת המיני בורגרים של אגאדיר היא פתרון קלאסי בשבילכם. מקבץ קציצות קטנות בלחמניות קטנות, שמגיעות עם תוספות כמו בצל, פטריות, וגוואקמולה, בקבוצות של שלושה, חמישה או שבעה מיני בורגרים. הלוק הזעיר אפילו מקנה למזון הבהמי בסך הכל איזה אפיל מעודן.

איפה: אגאדיר אמבסי - בן יהודה 120, תל אביב
כמה: 69 שקלים לשלושה מיני בורגרים, 119 לחמישה, 139 לשבעה


קומבינה מבורכת. אגאדיר 

קוסקוס במרקש אקספרס

זה לא שחסר מה לאכול באזור הסינמטק, אבל הקונספט המבריק של מרקש אקספרס, מסעדת פאסט פוד מרוקאי, מבוסס על תפריט עם סקשן שתמיד משתלם – הקוסקוס. תמורת 25 שקלים תזכו במנה גדושה של גרגרי הסולת המשביעים (יש גם קוסקוס מלא), בתוספת ירקות מסורתיים וגרגרי חומוס. תוספת של עד עשרה שקלים תפתח בפניכם עולם שלם של שדרוגים כמו קציצות עוף באפונה, דגים ופול, או קדירת עגל וחומוס. והשוס האמיתי – קערת קוסקוס אחת מספיקה לשני סועדים. באחריות, תביאו חברים.

איפה: מרקש אקספרס - קרליבך 14, תל אביב
כמה: 25 שקלים


היפייפייה והיחפן במרוקאית. קוסקוס

מקלות הגבינה של לחמים

גבינת גאודה היא דבר שאתה רוצה שילך איתך לכל מקום. מקלות הגבינה של מאפיית לחמים הם פתרון לא רע לצורך הבסיסי הזה: עשויים בצק עלים ביתי שעליו מגורדת גאודה ממשק יעקבס, הם לוהטים ומענגים, ואם תרכשו חמישה מהם תקבלו עוד אחד חינם. היינו אומרים שתקפיאו בפריזר ותשמרו למתי שיתחשק, אבל מה הסיכוי שיישאר לכם משהו מהם עד הבית?

איפה:
לחמים - לכל הסניפים
כמה:
5 שקלים למקל, 25 לשישייה


גאודה, התינשאי לי? מקלות גבינה של לחמים 

הנקניקיות של המנזר

סגולותיו של המנזר כאחד הפאבים השווים והזמינים בעיר (יום כיפור וזה) מתלוות באורח קסום לתפריט משתנה ומוצלח, שהוא סוג של פרצה בפני עצמה. מבין כל מנות הגורמה המתחלפות במחירי רצפה, יש אחת שנשארת קבועה – הנקניקיות. ולא בכדי: 37 שקלים מממנים נקניקיית גורמה שמנמנה ועסיסית, מעשה ידיו של השרקוטייר אלן טלמור, בתוספת פירה, כרוב כבוש וחרדל. יש נקניקיות עגל, כבש או חזיר, עם תוספות מפתיעות כמו צנוברים או פיקורינו. הן מושלמות כמאנץ’ לילי שסוגר פינה (עוד יתרון של המנזר – תמיד פתוח), ויושבות מושלם גם ליד סתם בירה מוקדמת.

איפה: המנזר - אלנבי 60, תל אביב
כמה: 37 שקלים


זמינות תמיד. נקניקיות במנזר

הסלטים של חג’ כחיל

נכון, זה נחשב למקום של בשר, אבל דווקא מנת הסלטים של חג’ כחיל היא הזדמנות טובה לטעום מגוון סלטים גליליים עונתיים עם טאץ’ של השף המוכשר והיצירתי עומר עילואן. הסלטים משתנים מעונה לעונה, אבל חפשו את הלבנה שקדים, הקישואים בטחינה, סלט תפוחי העץ עם ג’ינג’ר וגזר, הסלסה, סלט החצילים הטבעי, סלט תפוחי האדמה, סלט עגבניות השרי בגבינה וזיתים שחורים, סלט הסלק וסלט הטבולה. בצד תשביע אתכם פיתה חמה מהטאבון, כדי שתזכרו שאתם מצויים במקום אותנטי.

איפה:
חג’ כחיל - רזיאל 18, יפו
כמה: 25 שקלים כתוספת, 45 שקלים כמנה עיקרית


מה זה אותנטי? סלטים של חג' כחיל

קונוס קריספי קלמרי וראשים של גוצ’ה



למרות שבשנה־שנתיים האחרונות נפתחו יותר מקומות שעושים כבוד לרעיון של ארוחה על הדרך (מזנון של איל שני, המעורב של הבאסטה), יש עדיין מחסור משמעותי בעיר באוכל רחוב שהוא לא פלאפל/סביח/סנדוויץ’ של ארומה. המנה הזו של גוצ’ה מציעה לא רק את האפשרות לאכול פירות ים טריים במחיר מגוחך, אלא גם את הלוקסוס של להסתובב בתל אביב ולחוש את עצמך בסנטרל פארק. גם האריזה – קונוס מנייר עיתון – נותנת איזה ניחוח חו”לי מבורך. רק תוסיפו לזה ספסל על שדרות בן גוריון הסמוכות, וזה אולי הכי סוף שבוע בלונדון שתקבלו תמורת 25 שקלים.

איפה: גוצ’ה - דיזנגוף 171, תל אביב
כמה: 25 שקלים


שנהיה לראש. קונוס קריספי של גוצ'ה



השתתפו בהכנת הכתבה: דנה מלמד, דניאל רוט, אורון שמיר, יונתן שקדי, דנה שוופי, קליה מור, נטע הלפרין, לולה קידר, ענבל מרום

צילומים: אורן זיו, אנטולי מיכאלו, דניאל לילה, גדי דגון, בועז לביא, נמרוד מאירי, דן פרץ, אביעד הרמן, ניר שמול, דניאל צ'צ'יק, Beata Gorecka, א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE




תגיות: אגאדיר אמבסי, אלבי, גוצ'ה - דיזנגוף, דים סאם סטיישן, דליקטסן, האחים, הזקן והים - יפו, המנזר, חג' כחיל, טפאו - תל אביב, לחמים, מסעדת אונמי, מסעדת אי זוגי, מסעדת ארז, מסעדת הבסטה, מסעדת חבש, מסעדת סנדר, מרקש אקספרס, ניקוס גאליס, סגפרדו אספרסו, סיפו, פאפא'ס, פלאפל גבאי, פלאפל רצון - תל אביב, קובה בר - מלכי ישראל, קפה 48, קפה נואר, רשת אגאדיר

(14 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5