יום העצמאות 2016: איפה לקנות בשר לעל האש?

יום שני 09 במאי 2016 00:00 מאת: איתן לשם, עכבר העיר

קצביה ירושלמית סודית, אטליז בוטיק לנתחי אקסטרים למתקדמים, מקדש לחובבי טלה ומעדניה שמתמחה בנקניקיות - קבלו את המקומות שיהפכו את המנגל שלכם לחלומו הרטוב של כל מנפנף, וישאירו את השישליק פרגית הרחק מאחור


נתחים, נתחים, מכל הסוגים. לימוזין

(צילום: עמית שטיין)

פרסומת

הטמפרטורות המטפסות, הדגלונים המעטרים את המכוניות ועלייתה לאוויר של העונה החדשה של משחקי הכס, הם הסנונית שמבשרת את בוא יום של הנכבה של הטבעונים, הלוא הוא יום העצמאות הישראלי, ומהו אותו יום לאומי ללא עשן סמיך ממנגל ונפנוף רבתי בצמתים, תוך צריכה מוגברת של ויטמין B? כדי שלא תמצאו עצמכם מתפשרים על שישליק הודו ונקניקייה בזמן שאחרים חובקים צלע עסיסית ונתח מעורר סקרנות ששמור לקרניבורים יודעי חן, קבלו ה-קצביות שיהפכו את המנגל הסטנדרטי ביותר למשתה שלא היה מבייש סצנה מדממת במשחקי הכס. חג שמח ונפנוף נעים.

» יום העצמאות - כל הפרטים
»
מסיבות יום העצמאות 2016
» על האש: מתכונים ליום העצמאות
» במות בידור ביום העצמאות
» טיולים ליום העצמאות 2016

תל אביב

יוקרה יקרה: דלישס שוק צפון


בשוק צפון החדש שנפתח השנה ברמת החייל יש כמה פנינות של טעם טוב, סניפים קטנים שהגיעו היישר מהמעדניות והשווקים של העיר. אחת מהן היא דלישס, שאחרי המעדנייה בנאות אפקה ובר הבשרים בשוק האיכרים, מגיעה גם לפרויקט החדש. מי שמחפש בשרים זולים, עדיף שיפרסס. בדלישס מאמינים באיכות הבשר שלהם, והמחירים בהתאם. לרגל יום העצמאות ניתן למצוא שיפודים מיוחדים מהקצוות של נתח הפילה, לצד ראמפ-סטייק משייטל למי שרוצה לאכול אבל לא רוצה להשמין.
מחירים לדוגמה: אנטריקוט (245 שקלים לק"ג), שיפודי קצוות פילה בקר (98 שקלים לק"ג), סינטה (189 שקלים לק"ג), ראמפ-סטייק שייטל ללא שומן (149 שקלים לק"ג).

דלישס – ראול וולנברג 18, רמת החייל, תל אביב


המחירים בהתאם לאיכות. דלישס (צילום: רותם מימון)

מקצוענות בלב השכונה: איטליז לאטי


בין תושביה של שכונת התקווה ובין כמה מהשפים הגדולים בארץ יש תמימות דעים אחת – בשר טוב קונים בלאטי. מקום המפגש של תושבי השכונה, ממש בשוק התקווה, הפך למוסד מוכר ואחראי למותג המצליח "מעדני הטלה". כל מי שביקר בשוק התקווה, מהשווקים הכיפיים בארץ, יודע משהו על חווית קנייה. אותה טריות ושפע המאפיינת את השוק, תמצאו גם בקצביית לאטי. הבשר זול, איכותי וכשר, והשירות מקצועי, חם ואדיב.
מחירים לדוגמה: קבב הבית של לאטי (50 שקלים לק"ג), שיפודי פרגיות (60 שקלים לק"ג), סטייק משויש (120 שקלים לק"ג), שקדי עגל (150 שקלים לק"ג), פילה עגל (180 שקלים לק"ג).

איטליז לאטי – אצ"ל 22 תל אביב


חביב השפים. אטליז לאטי (צילום: אושרי לאטי)

כמו במסעדות היוקרה: מרקטו


כשהסניף של מרקטו בבזל נפתח, הצפון הישן כולו הרגיש עלייה ברמת החיים שלו. מרקטו מציעה בשר משובח שהיא משווקת גם למסעדות יוקרה, רק במחירים שפויים ובדגש על שירות אדיב. מעבר לבשר טוב, אפשר להיכנס במרקטו לעולם של טעמים ייחודיים באמצעות מוצרי המעדנייה שלהם, הכוללים נקניקים ורטבים כמעט נדירים מרחבי העולם. הבעלות הקיבוצניקית של המעדנייה, שלה עוד שני סניפים, מבטיחה ומקיימת בשר ששוה לאכול, במחירים לא מוגזמים ובמקום שווה לקפוץ אליו כדי להצטייד במיני רטבים ומוצרים נלווים שישלימו את החוויה. והבונוס: ניתן גם להזמין משלוחים הביתה.
מחירים לדוגמה: פורטר האוס טרי (179 שקלים לק"ג), פריים ריב טרי (179 שקלים לק"ג), קבב על מקל קינמון (75 שקלים לק"ג), פיקניה (שפיץ צ'ך – 99 שקלים לק"ג), שקדי עגל (149 שקלים לק"ג), כבד אווז (295 שקלים לק"ג).

מרקטו – בזל 30, תל-אביב


זכרונות ממסעדת היוקרה. מרקטו (צילום באדיבות המקום)

אלופי הפירוק: הבשרים של זלמן


אצל זלמן מאמינים כמובן בבשר איכותי, אבל יותר מכך, יודעים שאיכותו תלויה במי שמטפל בו. המומחיות של שני הסניפים (יפו ותל אביב) היא פירוק הבשר ויישונו במקצועיות, והכנה מיוחדת ל"על האש" הישראלי. באיטליז ניתן לקנות גם מוצרים משלימים לבשר כמו רטבים מיוחדים וכלי עבודה ייעודיים, ואפשר גם לבוא ולהתייעץ עם מומחי הבשר של זלמן שכבר הפכו לשם דבר בפי כל קרניבור שמכבד את עצמו. והבשר? מייד אין איזראל, כמובן.
מחירים לדוגמה: ניו-יורק סטייק (סינטה עצם): 135 ש"ח לק"ג, נתח קצבים (110 ש"ח לק"ג), שיפודי פרגיות (65 ש"ח לק"ג), נקניקיות עגל תוצרת בית בתיבול צנובר ופטריות פורצ'יני (65 ש"ח לק"ג), המלצה מיוחדת: צלעות טלה מגולף ב-169 שקלים.

הבשרים של זלמן - שדרות ירושלים 20 וסניף נוסף בניסים אלוני 10, תל אביב


תבלינים ורטבים אקזוטיים להשלמת החוויה. הבשרים של זלמן (צילום: אבי דואק)

נתחים למביני עניין: מיטמרקט


ממש מחוץ לשוק הכרמל התמקמה מעדניית בשרים שמציעה את החיבור הכי עכשווי בישראל – שוק ופרימיום. המיקום הקרוב לשוק מבטיח בשר טרי ואיכותי, והבעלים, השף ירון קסטנבוים מבטיח שהבשר שתקבלו יהיה הכול פרט לרגיל, עם דגש על נתחים מיוחדים דוגמת לב פרה ודנבר קאט. בעקבות הצלחת איטליז-הבוטיק, נפתחה לאחרונה גם  מסעדה צמודה, הנושאת את השם M25, ומציעה ארוחות בשריות לצד אפשרות לרכוש נתחים הביתה.
מחירים לדוגמה: אוכף טלה (140 שקלים לק"ג), לב פרה (25 שקלים לק"ג), קבב טלה (80 שקלים לק"ג), שיפודי טלה מיושן (140 שקלים לק"ג), סטייק דנבר קאט על העצם, המיושן 35 ימים ומורכב מאנטריקוט ודנבר (145 שקלים לק"ג), סטייק טומוהוק (העין של האנטרקוט), המיושן 45 ימים (195 שקלים לק"ג).

מיטמרקט – יום טוב 3, תל אביב


בוטיק בלב השוק. מיטמרקט (צילום: רותם מימון)

בשר צפוני: מרינדו בשרונה מרקט


קשה לחשוב על דיסוננס גדול יותר בין הבוקרים המחוספסים שמגדלים את הבקר של מרינדו ברמת הגולן, לסועדים ערבי-החך שטורפים את הבשר באחת ממסעדות המותג. אבל כזה הוא בשר, מחבר בין אנשים, ומרינדו מחברת את רמת הגולן למרכז כבר עשור. הסניף חדש של המסעדה-מעדניה נפתח בשרונה מרקט ומאפשר, לא רק בליסה קרניבורית במקום, אלא גם הזמנת משלוח הביתה. לקראת יום העצמאות ישיקו במקום מוצר חדש וחגיגי - קבב טלה ופיסטוק שמבטיח מנגל מעניין הרבה יותר.
מחירים לדוגמה: אנטריקוט (179 שקלים לק"ג), נתח קצבים (128 שקלים לק"ג), המבורגר (89 שקלים ל-5 יחידות), צ'וריסוס (89 שקלים ל-4 יחידות), צלעות טלה (159 שקלים לכ-15 יחידות).

מרינדו – לכל סניפי הרשת


בליסה קרניבורית מוצדקת. מרינדו (צילום: סטודיו דרור כץ)

מרכז

מקדש הטלה: איטליז לגזיאל


האיטליז דוד לגזיאל הוא איטליז נקודה. כאן לא תמצאו צעצועים מיותרים והסחות דעת שוליות, כי אצל לגזיאל קונים בשר. רק בשר. האיטליז בטעם-של-פעם הזה פועל ברמת-גן כבר כמעט חמישים שנה והפך למקום עלייה לרגל לחובבי הבשר בכלל ובשר הטלה בפרט. הטיפול בטלה הפך למומחיות עבור הקצבים של לגזיאל, וגם מי שלא מבין כלום בבשר יוכל למצוא תשובות אצל המקצוענים שעומדים מאחורי המקררים. אוהבי הנקניקיות ירוו נחת גם כן, בזכות מבחר נאה של סוגים, כולם נעשים בעבודת יד עבור המקום, ובנוסף לכל, הוא כשר.
מחירים לדוגמה: אנטריקוט (בין 140-220 שקלים לק"ג), צלעות טלה בייצור עצמי (140-190 שקלים לק"ג), המבורגר מאנטריקוט (85 שקלים לק"ג), מגוון נקניקיות בייצור עצמי, כולל מרגז וצ'יפוטלי (70 שקלים לק"ג), קבב טלה (70 שקלים לק"ג).

לגזיאל – עוזיאל 83, רמת גן


בשר נטו. אטליז לגזיאל (צילום באדיבות המקום)

צפון

גן עדן בפוריידיס: דבאח


אימפריית הבשר הגלילית שמפעילה את בית המטבחיים המפורסם והגדול בארץ, מוכרת בעיקר בזכות רשת סניפי מסעדות הבשר הצפוניות שלה, אנגוס. מכל הבשרי הזה אפשר ליהנות גם בגרסת הטייק אווי הטרייה או הקפואה, במחירים ידידותיים לכיס. למשפחה, שעוסקת בכל הנוגע לבשר כבר משנות השישים של המאה הקודמת, כמה איטלזים הפזורים ברחבי המדינה. האחרון ברשימה, הממוקם ממש בדרך לעל האש בצפון, הוא סניף דבאח-פוריידיס, שנפתח לא מזמן ומתהדר, איך לא, במבצעים מיוחדים ליום העצמאות.
מחירים לדוגמה: קבב (120 שקלים לק"ג), פרגית (100 שקלים לק"ג), צלעות כבש (99 שקלים לק"ג), ומבצע מיוחד לחג העצמאות: בקניית שני מגשים של מוצרי על האש (קבב, קציצות, נקניקיות וצ'וריסוס), מקבלים את המגש השלישי בחינם.

דבאח פרדיס – פרדיס 7048



ותק והתחשבות משמעותית בכיס. דבאח (צילום: דניאל לילה)

בזכות הנקניקיות אבל לא רק: איתן מעדני בשר


בפאתי אזור הכרמל, ליד אמת המים המפורסמת של קיסריה, שוכן מושב בית חנניה ובתוכו, כך יודעים כל תושבי האזור, פנינה קולינרית של ממש. הקצבים ב"איתן" מתגאים במומחיות שלהם לייצור נקניקיות מיוחדות תוצרת בית והתאמה אישית של מיני תאוות, והעדפות "על האשיות" של קהל הלקוחות. לצד הנקניקיות תמצאו אצל איתן גם נתחים מתובלים שרק מחכים להזרק לתנור או לעלות על האש, וגם נתחים מגוונים לכל העדפה. לאטליז עמוד פייסבוק פעיל, המתעדכן תדיר במצאי היומי. 
מחירים לדוגמה: סטייק קצבים פיטום (119 שקלים לק"ג), מגוון קבבים ונקניקיות תוצרת הבית (59 שקלים לק"ג), אנטרקוט פרימיום (145 שקלים לק"ג), הנחה של 5% ניתנת לחברי מועדון הלקוחות של הקצבייה.

איתן מעדני בשר – דרך הכרמל, משק 27, מושב בית חנניה

קונצנזוס בקרב חובבי הבשר: לימוזין 


כשמדברים על ארוחה באווירה כפרית, אי אפשר שלא לשמור מקום של כבוד למסעדה הראשונה ששילבה בתוכה את המעדנייה המוצלחת שלה – לימוזין. המקום שוכן אמנם באזור התעשייה של רמת ישי, אך משקיף אל נוף צפוני פסטורלי ושלו, שעוטף את אזור הישיבה החיצוני של המקום ומתאים גם לילדים בזכות כר דשא נרחב להשתוללות. הבשר עצמו משובח, ולקציצות הטלה שמכינים במקום, עדת מעריצים שמגיעה ממרחקים. המלצת הקצב של לימוזין לחג העצמאות היא לא לערבב יותר מדי, אלא לבחור בשלושה נתחים ולרוץ עליהם כל המנגל. ככה החך לא יתפזר והבשר יקבל את הכבוד הראוי לו. ריח הבשר יגרום לכם להישאר לארוחה, המחירים יגרמו לכם לחזור.
מחירים לדוגמה: אנטריקוט (156 שקלים לק"ג), סינטה (136 שקלים לק"ג), פילה בקר (206 שקלים לק"ג), צלעות טלה (175 שקלים לק"ג), קבב, נקניקיות ופרגיות (59 שקלים לק"ג).

לימוזין – חורש האלונים 1, רמת ישי


אל תפספסו את קציצות הטלה. לימוזין (צילום: עמית שטיין)

דרום

שלושה דורות של בשר: אטליז סרוסי


עם מסורת של מעל חמישים שנה ושלושה דורות שמטפלים בבשר, אפשר לומר שאתם בידיים בטוחות. הקצבייה הראשונה בבירת הדרום מציעה שירות ידידותי וטיפול מקצועי בכל נתחי הבשר והעוף. לראייה, גם כאן מככב אנטריקוט עגל שהשתלט על מקררי הבשר בשנה החולפת. לצידו תמצאו שלל מבצעים מיוחדים על נתחים מובחרים.
מחירים לדוגמה: צלעות טלה  (160 שקלים לק"ג), סינטה עגל (128 שקלים לק"ג), נתח קצבים (98 שקלים לק"ג), אנטריקוט עגל (168 שקלים לק"ג).

איטליז סרוסי – רמב"ם 177, באר שבע

ירושלים

הירושלמית הסודית: מעדני הבירה


כמו כל דבר טוב בירושלים, גם הקצביות בבירה הן סודיות. החיפוש בסמטאות העיר אחרי חומוס מושלם או מעורב ירושלמי חד פעמי הוא חלק מהחוויה עצמה. כזה הוא גם החיפוש אחר מקור הבשרים המושלם. אטליז מעדני הבירה, הוא מקום שכדי להגיע אליו ולשמוע מידע אודותיו אתם צריכים חבר ירושלמי. מאחורי הדלפק מחכה הקצב יוסי, שלא רוצה פרסום לאיטליז שלו כדי שלא יגיעו לקוחות שיפריעו לו בסיגריה ומעל הכול שלא יפריעו לו לטפל בלקוחות הקבועים שלו. אבל אנחנו ממליצים בחום להפריע לו מדי פעם, כדי להצליח לשים את הידיים על הבשרים הכי משובחים שתמצאו בסביבה. למרות התדמית הקשוחה, כל לקוחותיו של יוסי נשבעים שהוא רך כמו חמאה או לסירוגין כמו בשר ירושלמי-יהודי-מסורתי. ניתן למצוא אצלו את כל הנתחים המוכרים ,אך המוקד הוא על הנתחים והשמות שנראים כאילו נלקחו ישירות מהשטייטעל. ועוד בונוס: עם כל קניית בשר, אפשר לקבל גם מתכון מתאים לנתח. וכמובן הכל כשר, אלא מה?
מחירים לדוגמה: א-פורצען רוסל - אנטריקוט בעברית (79-169 שקלים לק"ג), ריפען (צלעות) טלה (149 שקלים לק"ג).

מעדני הבירה - שמואל הנביא 63, ירושלים


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(34 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6.תועבה(חבקוק)

    10/05/2016 08:42:22

  • 09/05/2016 21:57:25

  • 09/05/2016 15:29:15

  • 09/05/2016 14:31:35

  • 2.חג העצמות(צאן לטבח)

    09/05/2016 10:31:32

  • 16/04/2016 13:46:17