יום העצמאות 2014: איפה כדאי לקנות בשר?

יום שבת 26 באפריל 2014 00:08 מאת: יעל רייף וטלי קושניר, עכבר העיר

נתחים מארגנטינה ואורוגווי ברק בשר, קציצות עגל של לימוזין ושלל נתחים - ממזרח למערב, מדן ועד אילת: מקומות מומלצים לקניית בשר ליום העצמאות


נתחים, נתחים, מכל הסוגים. לימוזין

(צילום: רביב שטיין)

פרסומת

הפילו עליכם עז (או יותר נכון פרה), ואתם צריכים לקנות בשר ליום העצמאות? אל חשש, ריכזנו עבורכם את כל הדילים, מבצעים ומוצרים מיוחדים המוצעים באיטליזים ובקצביות לקראת יום העצמאות.

» יום העצמאות 2014 - לכל האירועים והמידע
» מקומות מומלצים לעל האש
» מתכונים טבעוניים ליום העצמאות
» מתכוני על האש ליום העצמאות
» מתכוני סלטים ליום העצמאות

מתקן שווארמה להכנה עצמית: פרה פרה


על המקום: אטליז פרה-פרה הוקם במהלך 2009 על ידי אלעד זלמנוביץ', נצר למשפחה ארגנטינאית, שאהבת הבשר מלווה אותו מאז הילדות. יחד עם אשתו יעל, מייעצים השניים איזה בשר לקנות, מהו הטיפול האופטימלי בכל נתח ואף חולקים עם המתעניינים את מתכוניהם המיוחדים לתבשילי בשר ועוף. כיום מתפקד המקום כאטליז משפחתי המציע מגוון רחב של בשרים ונתחים מיוחדים. זהו אחד מאטליזים היחידים בארץ שבבעלותו מפעל בשר עצמאי העומד בתקנים המחמירים ביותר, ומייצר נקניקיות ומוצרי בשר ארוזים מבית המותג. כל הבשר הוא מתוצרת מקומית בלבד ומטופל במקום; החל מפירוק דרך יישון, תיבול, אריזה ומשלוח עד לבית הלקוח. בנוסף לאטליז קיימת במקום גם מעדנייה ובה גבינות בוטיק, יינות ישראלים, ממרחים, רטבים, שמני זית והיצע כלי מטבח.

מה מציעים ליום העצמאות: סוגים רבים של בשרים המושרים במרינדות ומתאימים במיוחד למנגל, דוגמת קבב רומני או מזרחי (79 שקלים), שיפודי פרגית (75שקלים), קבב פרגית עם פיסטוק (75 שקלים), טיבון טלה על העצם (138 שקלים), אנטריקוט ללא עצם (175שקלים) (המחירים לק"ג).

מיוחדים: שירות משלוחים עד הבית. את ההזמנה ניתן לבצע דרך האתר המשמש כחנות מקוונת או בטלפון, להיוועץ עם צוות מומחי המקום בכל שאלה ולקבל מתכונים וטיפים. בנוסף, מחלקה מיוחדת ל"עצלנים במיוחד" המהווה את הפיתרון המושלם לאירוח ביתי: מנות מתובלות ומוכנות עד לחצי הדרך לגריל או למחבת, כמו שווארמה ברוטב בוטנים וקארי (85שקלים), רצועות עוף בטריאקי ושומשום (55 שקלים), רוסטביף סינטה מתובל (142שקלים), שפיץ שייטל בקונפי תאנים ויין אדום (99  שקלים), קציצות בקר (73 שקלים), פסטרמה עוף בפפריקה ודבש לאפייה עצמית (69 שקלים), קישקע ממולא עבודת יד  (56 שקלים) ועוד.

איפה: פרה-פרה - רח' הירוק 6 אזור התעשייה כנות. טלפון: 1700-500-170


מחלקה לעצלנים במיוחד. פרה פרה (צילום: בן יוסטר)

קציצות עגל ועוד: לימוזין


על המקום: מסעדת וקצביית לימוזין היא מוסד קולינרי ידוע בקרב חובבי בשר. קציצות העגל של המקום הן ללא ספק מן המצטיינות והעסיסיות שתטעמו, וגם את נתחי הפרגית המושרים במרינדה ארומתית קצרה היריעה מלתאר. האיטליז השוכן כיום במבנה המסעדה הוקם כבר בשנת 1998, ובשנת 2001 לאחר מעבר למבנה אחר, הצטרפה אליו גם המסעדה הידועה. הבשר שמוגש בה ונמכר בקצביה, מגיע ברובו מעדר בקר שגדל בשטחים שמקיפים את תמרת ומכונה "מרעה כפר החורש". בעלי המסעדה מטפלים בבשר מיומו הראשון ודואגים לכל התהליך, החל מהזרעת הפרות ועד השחיטה והבאת הבשר למסעדה.

מה מציעים ליום העצמאות: שיפודים מוכנים ומתובלים המשופדים על שיפודי עץ כמו בשר של עגל במרינדה, בשר עוף, שיפודי הודו, שיפודי טלה, שיפודי עגל, ונקניקיות עוף לא חריפות שימכרו לצד הנתחים וסוגי הבשר השונים כגון: קבבים, נקניקיות, המבורגר, פרגיות, כנפיים מתובלות ועוד.

איפה: לימוזין - אזור התעשייה ברמת ישי. טלפון: 04-9533173


מלווים מהיום הראשון. נתחי בשר של לימוזין (צילום: רביב שטיין)

אוהבים בידיים: לגעת באוכל



על המקום:
רשת לגעת באוכל היא רשת חנויות ואקדמיה קולינרית לבישול, אפיה ואירוח, ששמה לה למטרה להוביל את התרבות הקולינרית בישראל. בסניף ראשון לציון תוכלו למצוא את חנות הבשרים הגדולה של חברת "מיט 2 איט" - אטליז ענקי שמציע מגוון רחב של נתחים שונים.

מה מציעים ליום העצמאות: נתחי בשר המיושנים במקום במקררים מיוחדים כמו פריים ריב; סטייק ניו יורק; נתח קצבים; איירון סטייק לאוהבי בשר; ועוד. במקום מחלקה גדולה של עופות טריים וצוות שישמח להכין סטייק צרפתי או שוקיים ללא עצם ועוד. כמו כן בקצביה תמצאו נקניקיות של אלן טלמור, קבבים ביצור עצמי מבשר טרי ללא חומרים משמרים, כבד אווז , שוק אווז, עופיונים ועוד וגם מבחר סוגי דגים כמו: המאצ'י יפני, טונה אדומה, לברק, דניס, בורי, סלמון, ועוד דגה משתנה לפני ההיצע היומי.

איפה: לגעת באוכל - לישנסקי 9, ראשון לציון


תזהרו לא ללכת לאיבוד. קצביית לגעת באוכל (צילום: יח"צ)

עניין משפחתי: אנגוס - דבאח

על המקום: אנגוס היא מסעדת הבית של משפחת דבאח, אשר בבעלותה גם בית מטבחיים מהגדולים בארץ, ובנוסף רשת קניוני דבאח בדיר אל אסד, מעלות תרשיחא וצומת מגדל. נתחי הבקר המוגשים במסעדה הם מזן האנגוס, שמקורו בסקוטלנד והוא ידוע באיכותו הגבוהה. העגלים והטלאים מטופלים ומגודלים על ידי משפחת דבאח בתנאי מרעה טבעי בהרי הגליל ונהנים מאוכל וסביבת גידול משובחים. בסניף חיפה נמצאת מעדניית הבשרים ה"אנגוסרי"  (שממוקמת בקומה הראשונה של המסעדה) המציעה מבחר רחב של נתחי בשר טריים ומובחרים, יינות אוסטרליים ביבוא אישי, שמן זית משובח ומגוון תבלינים.

מה מציעים ליום העצמאות: מחירים אטרקטיבים במיוחד על מגוון סוגי הבשרים. לדוגמה: אנטריקוט מובחר במחיר 139 שקלים לק"ג; סינטה עגל במחיר 99 שקלים לק"ג; צלעות טלה - 139 שקלים לק"ג; פרגיות במחיר 49 שקלים לק"ג; קבב מזרחי יעלה 49 שקלים לק"ג; ונקניקיות חריפות יעלו 49 שקלים לק"ג.

איפה: אנגוס חיפה - שד' המגינים 27, חיפה


מנה משפחתית. איטליז אנגוס-דאבח (צילום: אנטולי מיכאלו)

32 סוגים: רק בשר


על המקום: את רזי הבחירה והטיפול בבשר למדו החבר'ה של רק בשר משיטוט לימודי והנאתי בארץ ובעולם. בדרך, לא רק חוו על בשרם את עושר הטיפול והטעמים, אלא גם למדו על עישון בשר ופתחו בתוך שנתיים לא פחות מארבע מסעדות וקצביות האוחזות במכנה משותף טעים: בשר משובח שמטופל בידיים אוהבות. הרשת מציעה 32 סוגי בשרים ונתחים שמקורם מספקים שונים, כמו גם בשר טרי מתוצרת הארץ ומיבוא מארגנטינה ואורוגווי.

מה מציעים ליום העצמאות: לכבוד החג מציעים ברשת רק בשר את מגוון הבשרים שמופיעים בתפריט הערב של המקום בתוספת הנחה של 60 אחוזים. בין הנתחים המוצעים: אנטרקוט ישראלי (44 שקלים); פקאנייה (34 שקלים); פילה מיובא (38 שקלים); נתח קצבים (36 שקלים); סינטה (36 שקלים)ועוד. כל המחירים ל-100 גר', לא מוכרים מוצרים טחונים.

איפה: סניפי רק בשר - תל אביב, סניף סלמה - דרך שלמה (סלמה) 1 תל- אביב 03-6813590. סניף רמת החייל - ראול וולנברג רמת החייל תל-אביב 03-6444822. סניף חיפה- שדרות בן גוריון 15 המושבה הגרמנית חיפה 04-8551872. סניף ראשון לציון- שמוטקין 10 אזור תעשייה מזרח ראשון לציון 03-5466569.


לא רק ליום העצמאות. רק בשר (צילום: סטודיו דרור כץ)

מהגולן ועד תל אביב: מרינדו



על המקום: את המעדנייה הוותיקה בעין גב אין צורך להציג, בעיקר בגלל המסעדות והסניפים שפתחה ברמת השרון ובתל אביב בנוסף לעין גב. כבר עשור שהמעדנייה מצדיקה את שמה ומספקת למסעדות, חברות קייטרינג וללקוחות פרטיים בשר שמגיע מעדרים שהם מגדלים בעצמם.

מה מציעים ליום העצמאות: קבב ישראלי עגול (65 שקלים לק"ג); נקניקיות (65 שקלים לק"ג); ספריבס טלה טרי (77 שקלים לק"ג); ועוד, לצד מבחר מרינדות בטעמים שונים כמו שום ודבש, ברביקיו, חרדל ודבש, שזיפים וצ'ילי טריאקי. ניתן לערוך הזמנות דרך אתר האינטרנט של הרשת. משלוחים יוצאים בכל יום לכל רחבי הארץ ובהזמנה של 500 שקלים או 5 ק"ג - משלוחים חינם.

איפה: מרינדו - לרשימת הסניפים המלאה


בשר על האש של מרינדו (צילום: סטודיו דרור כץ)

הישר מגרמניה: איוו בשרים בשוק הנמל

על המקום: 25 שנות קיומו הפכו את איטליז איוו הוותיק לחלק בלתי נפרד מהנוף הירושלמי, ולא בכדי. ההצלחה נעוצה באיכות הבשר אותה מכיר כל חסיד מושבע של ההמבורגר הירושלמי הממכר, במקצועיות ובטיפול המופתי בכל נתח. מאחורי איוו עומד אבי בן דוד אשר רכש את הכשרתו כקצב בגרמניה, שם השתתף בהשתלמויות רבות, ובסדנאות מומחים מקצועיות בתחום לאורך השנים. במקום נמכרים עופות, טלאים, עגלים, עגלות ועגלי חלב. רוב העגלים מגודלים בגליל בתנאי מרעה והבשר מיושן בצלייה. התמחות המקום היא בשר עגלות המאופיין בטעם ובמרקם מיוחדים שלא רבים מכירים. יום העצמאות הוא זמן מצוין לערוך היכרות ראשונית זו.

מה מציעים ליום העצמאות: מבחר בשרים מיוחדים דוגמת המבורגר איוו  שנטחן במקום מסינטה ושייטל (72 שקלים לחבילה), קבב טלה מבשר טלה ועגל (89 שקלים לק"ג) וצ'וריסוס עגל (89 שקלים לק"ג), נקניקיות טלה עם פיסטוק (89 שקלים לק"ג), ועוד.

איפה: איוו בשרים בשוק הנמל - האנגר 12, נמל תל אביב
איוו ירושלים - הלל 28, ירושלים


מירושלים באהבה. איוו בשרים בשוק הנמל ( צילום: בן יוסטר)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(24 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5