חדשות אוכל: לאכול בזול במתחם תיאטרון הלאומי

יום רביעי 07 בדצמבר 2011 16:21 מאת: רותם מימון, עכבר העיר

מסעדה חדשה על חורבות "אפרופו" מחזירה למתחם הבימה את תהילתו. וגם: יצירות חדשות בקוצ'ינה תמר, פריחה קולינרית בפלורנטין,


רובינא הייתה מרוצה. רגב

(צילום: אנטולי מיכאלו)

פרסומת

רגע אחרי שנפתח המשכן החדש של הבימה, ועוד כמה רגעים לפני שיסתיים השיפוץ בהיכל התרבות, הגיע הזמן גם לתקומה קולינרית. נחי לאור, מי שהיה חתום על "אפרופו" המיתולוגית, סוגר מעגל ומקים במתחם הבימה את רגב. הרעיון - חומרי גלם איכותיים במחירים הנמוכים בכ-30% מהמסעדות המקבילות. ברגב חובר לאור לאיש העסקים שי רגב ולשותפים נוספים, כשאת הייעוץ הקולינרי נותן יואב בר (מאראבו). על המטבח מופקד דוד גולדווסר(לשעבר הסו שף ב"פסטיס") ועל הקינוחים אחראית נאוה בן-יקיר, האמא של הפבלובה המפורסמת מהג'ירף. עוד שותפים לחגיגה הם נחי אלקין ממסעדת בטי ונחי מרמת הגולן, שתרם לתפריט כמה מנות ויבשל במסעדה בתחילת כל שבוע.

רגב תנצל גם את המומנטום של השקת הבימה המחודש, ותהיה פתוחה  - מעוד שבועיים - 24 שעות ובמשך כל השבוע. בהתאם לכך בנוי התפריט מארוחות בוקר מוזלות אותן ניתן לאכול במשך 12 שעות, מנות ראשונות וטעימות ממטבחו של נחי אלקין ועיקריות הכוללות נתחי סינטה פרוסים, קדרת פירות ים, פסטות וריזוטו. עוד חידוש איתו מתכוון לאור להדביק את השכנים התל אביביים הוא ה"High tea", הפסקת תה מפורסמת עם סלסילה של מתוקים וכריכונים לדודות אירופאיות, שיוגש כאן בין 15:00-18:00. בשעות הערב ינגן במקום פסנתרן וישווה למקום אווירה של פיאנו בר.

#alt
הכי רחוק מאפרופו. המנות של "רגב" (צילום: אנטולי מיכאלו)


אסטה לה פסטה: יצירות חדשות בקוצ'ינה תמר



"היות שאנחנו בקוצ'ינה תמר מתמחים בעשיית פסטה בעבודת יד", אומרת תמר כהן צדק השף של קוצ'ינה תמר, "החלטנו להעלות את הרף שלב אחד גבוה יותר ולהציג לקהל פסטות מסורתיות בעלות צורות, מרקמים וגימורים מורכבים שיאתגרו גם את העין וגם את החך". קוצ'ינה תמר, מי שנחשבת לאחת המסעדות האיטלקיות האותנטיות בתל אביב והשפית תמר כהן צדק משיקים השבוע תפריט יוצא דופן המציג פסטות מסורתיות וייחודיות בעבודת יד, שעוברות מדור לדור באזורים השונים של איטליה. בחודשים הקרובים יוגשו בקוצ'ינה תמר מנות פסטה מסורתיות אך לא מוכרות, שכל אחת מהן דורשת עבודה ידנית, מדויקת ומורכבת ומגיעה עם סיפור היסטורי מיוחד.

בכל יום תוגש, בין יתר המנות, מנת פסטה מיוחדת ומורכבת ביניהן: הגרגנלי – צינורות פסטה משוננים הנחשבים לפנינים של בולוניה. כאן יוגש הגרגנלי עם רוטב של אפונה ירוקה וחזה אווז (56 שקלים). מנת יצירתית ומורכבת לא פחות היא הניקטי סרדי, מנת טיפוסית לאי סרדיניה. כאן מדובר בניוקי קטנטנים המוכנים מקמח סולת (ולא קמח תפוחי אדמה כרגיל) ומוגשים עם ראגו טלה וגבינת פיקורינו (58 שקלים).

#alt
הם לא כמו כולם. קוצ'ינה תמר (צילום בועז לביא)


לשנות את פלורנטין: מסעדות חדשות בשכונה הדרומית


בשקט בשקט ובזמן קצר נפתחו ברחבי פלורנטין לא מעט נקודות חדשות ומעניינות, שממשיכות למתג את השכונה לא רק כמתחם בילויים שוקק, אלא כאזור עם מקומות מעניינים לאכול בהם ובעיקר - בזול. חלוצת הרשתות ששמה רגל בדלת היא רשת כריכי הבשר השמנמנים רובן Ruben. אחרי סניף במרכז העיר ובחיפה, תוקעת דגל גם בפלורנטין, כאופציה טובה לסגירת הרעב הלילי עם איזה כוס בירה בצד. גם דוכן הנקניקיות MADOG מרחוב קינג ג'ורג' שהפך בפלורנטין לדיינר מהיר עם מנות קלאסיות וזולות, כמו המבורגר, כנפיים, פנקייק ואפילו גלידת סאנדיי הטיפוסית.

בפאתי השכונה נפתח לאחרונה יהלומה - ביסטרו קטן שנושק לשוק לוינסקי. לדברי יהלומה לוי אשת התקשורת לשעבר (וממנכ"לי רדיו תל אביב), המקום "הוא קו התפר בין מזנון לביסטרו ולכן נקרא "הביסטרון בשוק לוינסקי"". ביהלומה מגישים לצד ארוחות בוקר קלות, גם מיני כריכים, סלטים וכן מנות יום מתחלפות כמו קוסקוס, ממולאים ומג'דרה. בחורף יצטרפו גם מרקים כמו עדשים ומנגולד ועוד, כשהפתעת המקום היא מנת הפול: "כאן מכינים את הפול כמו במצרים", אומרת לוי, "פול עם טחינה וגרגרי שאטה ושמן זית ויוצא מנה קלילה וטעימה". אחרי אירוע הפתיחה הרשמי יהיה המקום פתוח בלילות רביעי וחמישי  ויקבל אופי יותר בילויי של בירות, צ'ייסרים ומזטים.

#alt
תביאו חברים. מאדוג (צילום: רונן שוקרון)
 
                                                                                                                                                     

בגזרת בתי הקפה תצטרף לשכונה פלורנטינה, בית קפה שהוקם כדי לשמר את רוחה של האמנית שולה חדד ז"ל, תושבת השכונה ומתפאר ביצירותיה. המקום, שנבנה על חורבות מחסן העצים של הנגרייה הסמוכה, יציע ארוחות בוקר, עסקיות צהריים ומנות טאפאס לשעות הקטנות יותר. בימי ראשון בערב מופיע הרכב ג'אז סטייל ניו אורלינס, ואת ערק האתרוגים של המקום יהיה קשה לפספס.

את פינת הבר-מסעדה סוגר בנג'מין, שהתמקם בצד הפלורנטיני של רחוב נחלת בינימין וגם הוא נע החל מארוחות בוקר, דרך המטבח הביתי ומנות מרוקאיות ביום ועד מנות בר בערב.


מקושרים: סניפים חדשים לרשתות ותיקות


לצד שלל המסעדות החדשות ממשיכות הותיקות להתרחב ולהקים שלוחות. מלבד סניפים חדשים למסעדות כמו דיקסי, זוזוברה ודיאנא שנפתחו בחודשים האחרונים, גם הקפה-מסעדה טאטי בעלת הסניפים בגבעתיים ויהוד, הולכים לפתוח מקום חדש לקראת חודש אפריל בנמל יפו המתהווה.

לחובבי הפחמימות והמאפים יש בשבועיים האחרונים יותר מקומות לחגוג בהם. סניפים חדשים לבית המאפה לחמים, של אורי שפט שהתמקמו בשוק הכרמל ולקונדיטוריה היפואית פיס אוף קייק שזלגה למרכז תל אביב ונפתחה ברחוב קינג ג'ורג'. עוד קונדיטוריה ובית קפה שעתיד לפתוח סניף חדש דווקא מחוץ לתל אביב, זהו חטאים מתוקים מנווה צדק, הידוע בבראנצ'ים המיוחדים שלו בימי שישי. חטאים מתוקים יפתחו בית קפה וקונדיטוריה ברמת השרון, בקונספט דומה. בוטיק סנטרל יפתחו סניף חדש בשדרות רוטשילד. בוטיק הקפה והמאפים שהחל את דרכו כבית קפה-מסעדה בשדרה ועזב אותה, ישוב ויתמקם הפעם בפרויקט החדש של קבוצת חבס – רוטשילד 1.

גם תחום הברים לא נפקד. הבר הותיק מייקס פלייס, הבר לתיירים ולא רק להם, מתרחב אף הוא ופותח סניף שלישי בקצה הצפוני של רחוב דיזינגוף, על חורבות הבר – האביר.

#alt
פחמימות קרובות לבסטות. סניף לחמים החדש (צילום: איתיאל ציון)

רחוק מגוש דן: מה קורה מחוץ לעיר?


הביסטרו ליליות ברעננה מציע ערב חווייתי שיתקיים ב-13 בדצמבר ובו טעימות יין וגורמה. על טעימות הגורמה יהיה אחראי שף המקום נעם דקרס, על היין יהיו אחראים יקב יתיר. הרעיון: לכל מנה בתפריט הטעימות יותאם יין מיוחד שילווה יעקב בן דור מנכ"ל היקב, בהסרים אודות היקב וסוגי היינות השונים. כל החגיגה תעלה 200 שקלים לסועד ומומלץ להזמין מקומות מראש.

מבחר מסעדות בבאר שבע יציעו בשבוע שבין ה-18 ל-22 בדצמבר תפריט מיוחד שיכלול מנה ראשונה, עיקרית ושתייה ב-59 שקלים בלבד. אפילו סטודנטים תפרנים יכולים לפנק את עצמם. בין המסעדות המשתתפות במבצע נמצא את קפה הלל, ערביקה, אווז הזהב וקאסה דה ברזיל. נא להצטייד בתעודת סטודנט.

#alt
בקרוב הכל יהיה מלא. ליליות ביסטרו (צילום: דניאל לילה)

בית המאפה והקונדיטוריה בן עמי כבר מזמן הפך למוסד. עכשיו מגיע אליו מוסד אחר – השף שמיל הולנדר משמיל במעבדה – לצורך יצירת תפריט חדש. הרעיון: שילוב בין פריטי הקונדיטוריה בן עמי למטבחו של שמיל. התוצאה: מנות המשלבות מטבח וחומרי גלם ים-תיכוניים עם מטבח מזרח-אירופאיות. בין המנות החדשות: כריך הרינג בכבישה ביתית עם עגבניות שרי ובצל סגול (36 שקלים); ארוחות בוקר גורדון ראמזי- קרואסון חמאה במילוי ביצים מקושקשות עם שמנת חמוצה, מוגש עם אספרגוס, פטריות, עגבניות שרי ועשבי תיבול (48 שקלים) וארוחת בוקר סקנדינבית-  ביצים מקושקשות על בריוש עם גרלבקס בכבישה ביתית וגבינת שמנת עם עגבניות שרי ושוט וודקה או תפוזים (48 שקלים).


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5