אוכל

עדכנו אותנו




העסקיות הכי טובות ביפו ובדרום תל אביב

יום שלישי 02 באוגוסט 2011 00:00 מאת: דנה מלמד ואושרת יקותיאל, עכבר העיר אונליין

איטלקיה ביפו, פרסית בנווה שאנן ושלמות קולינרית בנווה צדק. בכל המחירים ובכל הגדלים - המדריך המלא לעסקיות הטובות ביותר בדרום העיר



הגשמת פנטזיות באוכל. עסקית בכתית

(צילום: קרן מנור)

פרסומת
 
בשביל לאכול מצוין בעיר הזו, לא חייבים לבזבז חצי מהמשכורת. מיכל אנסקי, שרי אנסקי, ד"ר אלי לנדאו, רן שמואלי, אינה קראבצקי, אסף גרניט, אושרת יקותיאל ודנה מלמד התכנסו, טעמו, התווכחו ובחרו את 60 הארוחות המשתלמות ביותר בתל אביב.
 
 
עד 60 שקלים
 
הפרסית הכי טובה מחוץ לטהרן - עדן


כתובת:
נוה שאנן 16 טל': 03-6880604
שעות פתיחה: א'-ה' 18:00-11:30, ו' 16:30-11:30

על המקום: במדרחוב נוה שאנן מסתתרת מאחורי פסאז' של פעם מסעדת עדן הוותיקה, שיודעי ח"ן נשבעים שהיא הפרסית הטובה בעיר. עם התיישבותכם תקבלו צלחת עם ירק - עלי בזיליקום, צנון, לפעמים רשאד (תלוי מה יש) לצד פיתות וחמוצים. את הירק לועסים על מנת לעורר את התיאבון ולעורר את החך. אם יתמזל מזלכם תקבלו גם את החצילים המוחמצים הכי טובים שיש. אחר כך בוחרים עיקרית - או תבשיל פרסי או משהו מהגריל. כמובן שהכל מלווה באורז פרסי משתנה ואווירה ביתית ואדיבה. אל תתפלאו אם מסביבכם רוב הלקוחות ותיקים ומבוגרים - זה סימן טוב.

מנות נבחרות: אין כאן מנות ראשונות, אבל מומלץ להתחיל עם גונדי - מרק צח חמצמץ עם כופתאות עוף וחומוס ולהמשיך עם קבב פרסי בתיבול עדין מיוחד שמוגש עם אורז (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).

מה: מנה עיקרית (תבשיל או מנת גריל) בתוספת אורז, חמוצים, טחינה, ירק ופיתות בהתחלה.

בכמה: 50 שקל.

דבר הפאנל: "הפרסית הכי טובה מחוץ לטהרן. המטבח הפרסי מעודן ונפלא, וזו אחת הארוחות הטובות שאפשר לאכול בתל אביב".

עדן - כרטיס ביקור

  יודעי ח"ן נשבעים שהיא הפרסית הטובה בעיר. עסקית בעדן (צילום: מישל גבינט)

 
כל מנה היא ארוחה שלמה - גואטה


כתובת:
שד' ירושלים 6, מול תיאטרון נגה טל': 03-6813993
שעות פתיחה: א'-ה' 22:00-11:00 , ו' 17:00-11:00

על המקום: מסעדה טריפוליטאית אותנטית המציעה מגוון מטעמים ביתיים עזי צבע וטעם המתבשלים בסירי ענק בצד שפע של סלטים מבושלים וטריים, חמוצים, ערק תוצרת בית במגוון טעמים, ובעיקר, הכנסת אורחים ומנות נדיבות במיוחד. המסעדה הוקמה לפני 13 שנה ואפילו שלאה גואטה, בשלנית בחסד והלב הפועם של המקום כבר לא במטבח, התבשילים נשארו בדיוק כשהיו וכך גם הכנסת האורחים.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטי הבית הכולל מסייר - מחמצים טריפוליטאיים, צ'ירשי - סלט דלעת פיקנטי, כרוב לבן מוחמץ, זיתים סוריים שבורים, לימון כבוש, טחינה ופלפל צ'ומה עיקרית: טבחה בלסלק - תבשיל בקר, שעועית לבנה, תפוחי אדמה ועלי מנגולד בבישול ארוך. מוגש עם אורז לבן (המנה המשתלמת. אין תפריט עסקיות).

מה: מנה ראשונה של מגוון סלטים עם לחם ומנה עיקרית.

בכמה: 42 שקל.

דבר הפאנל: "כל מנה היא ארוחה שלמה. זה בדיוק המקום לחזור אליו בכל פעם שמתעורר געגוע לאוכל של סבתא".

גואטה - כרטיס ביקור


ארוחה שלמה. גואטה (צילום: קרן מנור)

ריח שמטריף את החושים - ד"ר שקשוקה



כתובת:
בית האשל 3, יפו טל': 03-5180794
שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-8:00 , ו' 8:00 עד כניסת השבת, צאת השבת עד לקוח אחרון.

על המקום: סביר להניח שמעטים האנשים שלא שמעו על ד"ר שקשוקה - מסעדה טריפוליטאית שהפכה כבר למוסד יפואי, תחילה בזכות השקשוקה ולאחרונה גם הודות לשווארמה. בינו גבסו, האיש והאגדה מאחורי המקום, גדל בסמטאות האלה ולפני 20 שנה החליט לפתוח מסעדה, לאחר שמסעדת טריפולי של הוריו נסגרה כמה שנים קודם. אמנם אין במקום תפריט עסקי, אבל בהחלט יש שקשוקה, שווארמה ודברים טובים אחרים שאפשר לאכול כל היום, כולל ארוחת טעימות.

מנות נבחרות: אף שכבודם של השקשוקה והקוסקוס במקומם מונח, אין ברירה אלא לבחור בשווארמה. אפשר בפיתה או אפשר בצלחת, עם סלט מעולה וקולה קרה בצד.

מה ובכמה: 28 שקל בפיתה או 48 שקל בצלחת עם תוספות וסלטים. תבשילים כמו קוסקוס ומפרום ב־ 48 שקל עם תוספות.

דבר הפאנל: "עוד לפני שנותנים את הביס הראשון ריח הבשר ושומן הכבש מטריפים את החושים. היה שווה לחכות לשווארמה הזו".

ד"ר שקשוקה - כרטיס ביקור


שווארמה משובחת. ד"ר שקשוקה (צילום: אורן זיו)

התפריט מתחדש כל יום - הום מייד


כתובת:
הנצי"ב 18, שכונת מונטיפיורי טל': 03-6248111
שעות העסקית: א'-ה' 15:30-12:00
שעות פתיחה: א'-ה' 19:00-12:00 , ו' 14:00-9:30

על המקום: אוכל ביתי לקחת הביתה או לאכול במקום. העסקיות מוגשות במתכונת שירות עצמי. הסירים מכילים שילוב טעמים מכל המסורות, עם מנות בשריות וצמחוניות, תוספות חמות בצד סלטים מבושלים וטריים וקינוחים. המנות מורכבות מחומרי גלם טריים, ללא טיגון בשמן עמוק וללא חומרים משמרים.

מנות נבחרות: עיקרית בשרית: חזה עוף צרוב במרינדת חרדל וסאקה, פירה תפוחי אדמה ותבשיל פלפלים סיציליאני עם צלפים, צנוברים וצימוקים. עיקרית צמחונית: סלט עדשים שחורות עם ירקות שורש ולימון כבוש, סלט טבולה ועשבי תיבול עם חמוציות וסלק בבלסמי ופרחי כרובית מאודה עם פירורי לחם מתובלים.

מה ובכמה: מנה בשרית עם שתי תוספות, פוקאצ'ה תוצרת בית או פולנטה (מאפה מקמח תירס עם עגבניות שרי ופרמזן), טחינה ולימונדה - 45 שקל; שלוש מנות צמחוניות, פוקאצ'ה או פולנטה, טחינה ולימונדה - 42 שקל.

דבר הפאנל: "אוכל של בית, טרי ובריא. כל יום התפריט הוא הפתעה חדשה".

הום מייד - כרטיס ביקור 

  הכי ביתית. עסקית בעדן (צילום: קרן מנור)

אחת הבולגריות הכי טובות שיש - ויטושה



כתובת:
יהודה הימית 3, יפו טל': 03-5181974
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-11:00
שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-11:00

על המקום: לא ברור מדוע אוכל בולגרי אינו יותר פופולרי, אך ויטושה היא אחת הנציגות הבולטות והוותיקות שלו ביפו ומעוזם של בולגרים רבים. אף שהמסעדה שינתה את פניה בשנים האחרונות וכעת נראית כמו מסעדה מודרנית גדולה ודי מסחרית, האוכל כאן לא השתנה ועדיין תוכלו למצוא פה את אותם מעדנים בולגרים מגוונים ומשמחים, שמביאים לנו את טעמי הבלקן המופלאים לצלחת במחיר מצחיק. אף שהנוכחות הבולגרית ביפו הצטמצמה מאוד, עדיין תוכלו למצוא כאן את תושביה הבולגרים המבוגרים והוותיקים של יפו - מרביתם מתענגים על מרק שקמבה, בדיוק כמו במולדת.

מנות נבחרות: ראשונה: מרק שעועית עיקרית: תבשיל קברמה - קדירת עוף עם בצל, פטריות, כרישה וביצה מעל קינוח: סוטליאז' - פודינג אורז קר עם חלב.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית עם תוספות, קינוח לבחירה ולימונדה.

בכמה: 55 שקל.

דבר הפאנל: "אחת הבולגריות הטובות שיש. להרפתקנים מומלץ לנסות מרק שקמבה - מרק קיבה ביוגורט - גם אם זה לא חלק מהעסקית".

ויטושה - כרטיס ביקור 


אחת הבולגריות הטובות שיש. ויטושה (צילום: קרן מנור)
שם שמקיים - טרנקילה


כתובת:
מקווה ישראל 1 טל': 03-6850002
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00
שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-7:00 , ו' 15:00-7:00 , צאת השבת עד 24:00

על המקום: בר מסעדה איטלקי הממוקם על פינת הרחובות מקווה ישראל והרכבת. מהמטבח מופקות מנות איטלקיות חלביות כמו פוקאצ'ות ופיצות נהדרות, פסטות, סלטים ודגים. המקום עושה שימוש בחומרי גלם איכותיים המיובאים מאיטליה, כמו קפה, קמחים מיוחדים, פסטות ובשימורי גורמה בשילוב עם דגים טריים מקומיים וגבינות משובחות. בקומה התחתונה של המסעדה יש מתחם סודי שבו מתקיימות מפעם לפעם הופעות של הרכבים מוזיקליים.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט שורשים - רצועות של ירקות שורש על מצע של חסות בווינגרט דיז'ון עיקרית: פנה סלק - קוביות סלק צלויות בתנור, גבינת רוקפור, שמנת, אגוזים קצוצים וגרידת לימון.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית ולימונדה טבעית

בכמה: 51 שקל.

דבר הפאנל: "טרנקילה באיטלקית זה נינוח. החבר'ה שמפעילים את המקום מלאים אהבה ותשוקה, וזה מורגש בשירות, באווירה ובטעמים".

טרנקילה - כרטיס ביקור 


אהבה ותשוקה. טרנקילה (צילום: אורן זיו)

כמו אצל אמא - כובשים


כתובת:
הכובשים 48 טל': 03-5108555
שעות העסקית: א'-ה' 16:00-12:00
שעות פתיחה: א'-ה' 1:00-8:30 , ו' 18:00-8:00 , שבת 1:00-9:30.

על המקום: הכלאה בין ביסטרו ישראלי, קפה תל אביבי ומסעדת פועלים, ביסטרו כובשים מתאים לפני או אחרי סיבוב בשוק הכרמל וגם אם סתם בא לכם אוכל פשוט וטעים, שעטנז של אוכל ים תיכוני לסוגיו. אפשר לומר שביסטרו הכובשים משתייכת לזרם "מסעדות השוק" שפוקד אותנו באגרסיביות, אך היא היתה שם לפני שהטרנד היה מודע לעצמו והיא לגמרי חיננית, מקורית ונטולת פוזה. בניגוד למקומות אחרים, שאת מדפיהם מעטרים כלי בית נוסטלגיים למיניהם רק בשביל האווירה, כאן גם ניתן לרכוש אותם.

מנות נבחרות: ראשונה: ירקות צלויים עיקרית: קוסקוס עם מפרום כרובית ותפוחי אדמה.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית, לימונדה או מיץ אשכוליות אדומות.

בכמה: 58 שקל.

דבר הפאנל: "תרגום מצוין של אוכל מבית אמא, שגם משקף את העובדה שהמסעדה הזו נמצאת צמוד לשוק".

כובשים - כרטיס ביקור 

  לפני טרנד מסעדות השוק. עסקית בכובשים (צילום: קרן מנור)

 
הכי נוסטלגית - מי ומי


כתובת
: דרך מנחם בגין 35 טל': 03-5601325
שעות פתיחה: א'-שבת 23:00-12:00.

על המקום: הסטיקייה המיתולוגית שקמה פה לפני 40 שנה, כשעוד לא נעשה פה שימוש בטרנד זה או אחר, ובעצם לא נעשה שימוש במילה "טרנד". סטייק חומוס צ'יפס סלט. סה טו. מי ומי הוא אחד מהמוסדות שעושים כבוד לבשר טרי כמו שהוא לא מעובד, לא מוקפץ, לא מצולחת ולא מתיימר להיות דבר פרט למי שהוא באמת - פשוט סטייק עסיסי. כשבאים למי ומי, לא באים לראות ולהיראות, לא באים להעביר כמה שעות עם הלפ טופ ואולי זה לא המקום האידיאלי לפגישה עסקית. אבל ללא ספק - זה המקום לדייט עם הפיתה. אחד על אחת.

מנות נבחרות: סטייק לבן בפיתה עם חומוס, צ'יפס וסלט (המנה המשתלמת במסעדה. אין תפריט עסקיות).

מה: סטייק בפיתה עם כל התוספות מתוך מבחר הסלטים וצ'יפס.

בכמה: 39 שקל.

דבר הפאנל: "אם כבר לאכול על הדרך, הכי טוב זה לארוז בפיתה. ואם כבר בפיתה, אז סטייק לבן, החומוס הלימוני הוותיק, צ'יפס וסלט".

מי ומי - כרטיס ביקור


הנוסטלגית. מי ומי (צילום: קרן מנור)

עוף בצהריים, אחלה של הרגל - קופי בר


כתובת:
יד חרוצים 13 טל': 03-6889696
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:00.
שעות פתיחה: א'-ו' 24:00-9:00 , שבת 24:00-12:00.

על המקום: אוכל טעים ולא יומרני ושירות אכפתי ואישי הפכו את הקופי בר לאחת המסעדות האהובות בתל אביב כבר שנים רבות. לאחרונה שונה התפריט וקיבל גוון מעט יותר איטלקי, אך עדיין תוכלו למצוא כאן את אותן מנות קלאסיות ואהובות הנעשות בהקפדה ובנדיבות, הבאות לידי ביטוי גם בזרי הפרחים הענקיים והמרשימים שבכניסה, אחד מסימני ההיכר של המקום. לאחרונה חגגה הקופי בר 16 שנים להיווסדה עם מיטב לקוחותיה ואפשר להיות בטוחים שהיה שם שמח.

מנות נבחרות: ראשונה: משתנה לפי ההיצע היומי עיקרית: חזה עוף בשום עם עגבניות, זיתים ובזיליקום.

מה: מנה ראשונה ועיקרית לבחירה, לחם.

בכמה: 59 שקל.

דבר הפאנל: "המקום הכי טוב בעיר. אפשר אפילו להתפשר על עוף בצהריים בשביל שתהיה סיבה לחזור לשם בערב".

קופי בר - כרטיס ביקור


אוכל טעים ולא יומרני. קופי בר (צילום: קרן מנור)

עד 90 שקלים

כמו באיטליה - איטלקיה בתחנה



כתובת:
מתחם התחנה, נוה צדק טל': 03-5222664
שעות העסקית: א'-ו' 17:00-12:00
שעות פתיחה: ב'-ו' 24:00-9:00 ; א', שבת 24:00-10:00

על המקום: במרכזו של מתחם מקסים לשימור ממוקמת איטלקיה בתחנה, המעוצבת בסגנון איטלקי מודרני ומציעה ישיבה במרפסת הפתוחה שפונה אל הכיכר או בחלק הפנימי. התפריט מבוסס על מנות קלאסיות מדרום איטליה עם אינטרפרטציה אישית של השף אמיר מרקוביץ כשהדגש הוא על פירות ים, דגים, סרטנים, תמנונים ועוד בצד מנות בשריות, פסטות ופיצות.

מנות נבחרות: עיקרית: קדירת פירות ים בדרך אמלפי - שרימפס, קלמארי, מולים וסרטנים מוקפצים במחבת ברוטב פומודורו או קרם אליו קינוח: מוס שוקולד בלגי ושבבי חלבה.

מה: עיקרית וראשונה או עיקרית וקינוח, פוקאצ'ה חמה וזיתים מתובלים תוצרת בית.

בכמה: 88 שקל.

דבר הפאנל: "המיקום המדמה פיאצה, האריחים האיטלקיים, הריחות, הטעמים והמוזיקה נותנים הרגשה של דרום איטליה".

איטלקיה בתחנה - כרטיס ביקור 

  לא רק בשביל האוכל. עסקית באיטלקיה בתחנה (צילום: קרן מנור)

 
כמו פעם: ביסטרו נועה


כתובת:
מתחם השף ניר צוק, יפת 30 , יפו טל': 03-5184668
שעות העסקית: א'-ה' 17:00-12:15
שעות פתיחה: א'-שבת 9:00 עד לקוח אחרון

על המקום: בניגוד למתחם שוק הפשפשים התוסס של יפו, ביסטרו נועה ממוקמת בסמטה קטנה ושקטה, המאפשרת להירגע ולספוג את האווירה הנינוחה. מבית יוצרו של השף ניר צוק, הביסטרו הוא אלטרנטיבה למסעדת הדגל הגרנדיוזית קורדליה, עם קסם מיוחד משלו. האוכל נע בין מנות ביסטרו קלאסיות לבין פרשנויות מקומיות ויפואיות של צוק, שהעיד לא פעם עד כמה הוא חובב אוכל ערבי ומושפע ממנו, ועד כמה החיבור ליפו ולמטבח הזה הוא אישי.

מנות נבחרות: ראשונה: צ'יגה, סלט בורגול וירק של אורפלים עיקרית: מורדו ממולא, קבב ממולא בגבינת עזים, מוגש עם פירה.

מה: מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה.

בכמה: 65 שקל. ניתן להוסיף גולדסטאר מהחבית ב־ 15 שקל או כוס יין ב־ 24/23 שקל.

דבר הפאנל: "מנות מקוריות ומעניינות באווירה של פעם".

ביסטרו נועה - כרטיס ביקור


מנות מקוריות ומעניינות. ביסטרו נועה (צילום: מישל גבינט)

עוד משנות ה-60: השקד


כתובת:
חשמונאים 90 טל': 03-5610546
שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00
שעות פתיחה: א'-ו' 23:45-12:00 , שבת 18:00-12:00

על המקום: המסעדה הוקמה בשנות ה־60 כמסעדה יהודית־פולנית, וברבות השנים הורחבו שעות הפעילות שלה והתפריט, שהפך את השקד למוסד דגים ופירות ים כשהדגש הוא על שימוש בדגה מקומית ים תיכונית טרייה. הטיפול בדגים הוא בסיסי ובא להדגיש את טעמי חומרי הגלם - על גריל אבני פחם, בטיגון, בתנור, כקרפצ'ו או במעשנת.

מנות נבחרות: ראשונה: מבחר סלטי הבית ללא הגבלה עיקרית: סרדינים.

מה: לחמים טריים עם שלל מזטים ביתיים ללא הגבלה, הכוללים סלט עגבניות פיקנטי, איקרה, כרוביות מטוגנות, סלט קצוץ, טחינה, קישואים ביוגורט, פלאפל, ארבעה מיני חצילים, כבד קצוץ, סלט ביצים ועוד. מנה עיקרית העשויה לפי בקשה.

בכמה: 89 שקל.

דבר הפאנל: "מאכלי ים נהדרים במגוון דרכי עשייה, מזטים בשפע והכנסת אורחים לבבית במיוחד של חיים הבעלים. תענוג".

השקד - כרטיס ביקור

  הדגש הוא על שימוש בדגה מקומית ים תיכונית טרייה. עסקית בשקד (צילום: קרן מנור)

עד 140 שקלים

זעפרן, בייקון וגבינת סנט מור - דלאל



כתובת:
כל ישראל חברים 1 טל': 03-5109292
שעות העסקית: א'-ה' 18:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 12:30-9:00

על המקום: פנינת חן מקסימה בנוה צדק הרומנטית. המסעדה השוכנת במבנה ערבי משוחזר היא חלק ממתחם הכולל גם קונדיטוריה וחצר אירועים ירוקה פנימית. במקום מציעים מבחר אפשרויות ישיבה - בפאטיו המואר, במרפסת החיצונית או בפינות האינטימיות שבחלל הפנימי. התפריט הוא ים תיכוני עונתי המבוסס על גידולים מקומיים בדגש על טעמים של ים בצד בשר, פסטות טריות, ירקות ותבשילים מבית היוצר של השף גולן גורפינקל.

מנות נבחרות: ראשונה: סלט לבבות חסה עם אגסים בזעפרן, בייקון, וינגרט אגסים וגבינת סנט מור
עיקרית: קבב דג, צזיקי, קרעי עגבניות צלויות וזיתי קלמטה.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית וסלסילת לחמים שזה עתה נאפו בקונדיטוריה.

בכמה: 98 שקל.

דבר הפאנל: "שילוב ניחוחות קסום ומרתק של זעפרן, בייקון וגבינת סנט מור בראשונה והרמוניה ים תיכונית בעיקרית".

דלאל - כרטיס ביקור


הרמוניה ים תיכונית. דלאל (צילום: קרן מנור)

ארוחה עונתית, שונה וקלה - הרברט סמואל



כתובת:
קויפמן 6 טל': 03-5166516
שעות העסקית: א'-ד' 16:00-12:00, ה' 17:45-12:30 , ו' 16:45-12:30
שעות פתיחה: א'-ה' 24:00-12:30 , ו'-שבת 1:00-12:3

על המקום: מסעדת השף האלגנטית של יונתן רושפלד נפתחה לפני ארבע שנים ומאז ממשיכה להסעיר את סועדי תל אביב. התפריט משתנה לעתים קרובות, בהתאם לחומרי הגלם הזמינים ולהשראתו של השף. בעוד שבערב מורכב התפריט ממנות קטנות וראשונות, הארוחה העסקית בנויה דווקא באופן סטנדרטי ומוכר, אך הקסם עדיין שם ואפשר להיחשף לכישרון של השף בלי לשבור קופת חיסכון. הנוף הנשקף מהמסעדה הוא הטיילת וחוף הים של תל אביב, אך אם תשבו בקומה העליונה תוכלו לצפות בטבחים בפעולה בתוך המטבח השקוף והמרשים.

מנות נבחרות: ראשונה: במיה על גחלים עיקרית: פיצ'י )סוג של פסטה ארוכה( שרימפס וקלמרי סיציליאני.

מה: סלסילת לחמים ומשהו קטן ליד, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה.

בכמה: 125-110 שקל.

דבר הפאנל: "ארוחה עונתית, שונה וקלה. אפשר להמשיך את היום אחריה. רושפלד הוא אחד השפים המוכשרים שייצרה ישראל אי פעם". 

הרברט סמואל - כרטיס ביקור


ארוחה עונתית, שונה וקלה. הרברט סמואל (צילום: מישל גבינט)
התשוקה עוברת בכל פרט - כתית


כתובת:
היכל התלמוד 4 טל': 03-5107001
שעות העסקית: א'-שבת 15:00-12:00
שעות פתיחה: א'-שבת 15:00-12:30, 23:00-19:30

על המקום: מטבח מרשים ויחיד מסוגו בוירטואוזיות מרגשת שאותה מפגין השף מאיר אדוני. באופן מקורי, יצירתי ייצרי ומוקפד עד הפרט הקטן ביותר, מופקות במטבח יצירות פאר יפהפיות ועשירות במרקמים, ברבדים ובטעמים. המנות הנוצרות בטכניקות חדשניות משלבות מטבח אירופאי עם מטבח ים תיכוני מקומי, ומבוססות על מרכיבים עונתיים באיכות הגבוהה ביותר שיש. המבנה שבו שוכנת המסעדה בשנים האחרונות הוא בית ירושלמי בן מאה שנים המשמר את רוחה של תל אביב הקטנה.

מנות נבחרות: ראשונה: סרדינים בגריל פחמים עם פייסט לימון כבוש ועשבי תיבול, צזיקי, שקדים ירוקים, סלרי, אגוזים, צ'ילי, שום ירוק, נענע וכוסברה עיקרית: מוח טלה בחמאת מרווה עם גלדי בצל במילוי שקדי עגל, סלט בורגול חם ובשר חציל, יוגורט, קרם שום ירוק, עריסת פלפלים, פירה מזלג עם שום קונפי ולימון כבוש, פול, חומוס ירוק, במיה וצ'ילי.

מה: מנה ראשונה, מנה עיקרית וסלסילת לחמי הבית.

בכמה: 139 שקל.

דבר הפאנל: "החוויה שמייצר אדוני היא קסם. יש לו את היכולת להגשים את הפנטזיות בביצוע מושלם באוכל. התשוקה עוברת בכל פרט".

כתית - כרטיס ביקור


התשוקה עוברת בכל פרט. כתית (צילום: קרן מנור)





(10 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • משה 08/05/2013 09:44:41

  • ענבר 04/09/2011 12:28:16

  • מיכל 04/09/2011 12:09:10

  • ענת 27/08/2011 04:26:40

  • חיים 07/08/2011 12:10:58

  • חובב שווארמה מושבע 04/08/2011 02:43:15

  • אלי 03/08/2011 23:48:12

  • סטודנט תפרן 03/08/2011 14:42:58

  • איתי 03/08/2011 11:18:04

  • מחאת השווארמה 03/08/2011 10:24:42

  • אורן 03/08/2011 08:59:31

  • אורית פרנקל 02/08/2011 12:01:39

  • אקדמאי נאה 01/08/2011 06:49:08