טעם העיר 2012: מתכון לעוף ברוטב סצ'ואן של מסעדת "הסינית האדומה"

יום שני 30 באפריל 2012 08:00 מאת: דנה מלמד, עכבר העיר

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2012, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים


עוף ברוטב סצ'ואן של הסינית האדומה

(צילום: דין אהרוני)

פרסומת

טעם העיר 2012 - כל הפרטים
מה הטעם שלכם? למשחק הפייסבוק של טעם העיר - לחצו כאן


ישראל בויקו, מה תציע מסעדת הסינית האדומה בטעם העיר?
"מרק תירס, אגרול, נודלס מוקפץ עם ירקות, עוף בשומשום או סצ'ואן בקר פיקנטי נוסח הסינית האדומה, רצועות עוף טמפורה ברוטב צ'ילי מתוק. הכל על מצע אורז או נודלס".
למה בחרת להשתתף בטעם העיר? 
"זוהי מסורת שהתחלתי עוד בטעם העיר הראשון ברחוב הארבעה. מדובר בחגיגה קולינרית מרהיבה, צבעונית וטעימה. אנחנו בסינית האדומה מאד אוהבים את האירוע הזה".
מה לדעתך המנה שהקהל הכי יאהב מתוך מה שתבשל באירוע?
"עוף ברוטב סצ'ואן (פיקנטי) על מצע של נודלס מוקפצים עם ירקות. מנה מיתולוגית אותנטית, פשוטה וטובה".
מה נשתנה במפה הקולינרית מאז טעם העיר הראשון?
"טעם העיר הראשון שהתקיים ברחוב הארבעה לפני 16 שנה היה אירוע נחמד, אינטימי וסימפטי. טעם העיר האחרון היה אירוע קולינרי ענק ומרהיב. כך גם גדלה והתפתחה הקולינריה שלנו, התפתחות עצומה. יש כאן מסעדות שבהחלט נמצאות ברמה אחת עם המסעדות הטובות בעולם".
מה המנה הראשונה שתלך לאכול בטעם העיר?
"כל מה שמכינים באינדירה תמיד טעים. מחכה למנות ההודיות הנפלאות".


הסינית האדומה (צילום: דין אהרוני)

עוף ברוטב סצ'ואן (פיקנטי)


150 גרם עוף פרוס דק
שמן לטיגון
1 כף רוטב סויה
1 כף ברנדי
רבע כוס מכל ירק מאודה: גזר פרוס, ברוקולי, אפונה
1 בצל פרוס
חצי פלפל אדום חריף
1 כף קורנפלור
לרוטב סצ'ואן:
1 בצל קצל קצוץ
שמן לטיגון
5 שיני שום כתושות
2 פלפלים אדומים טחונים
3 כפות סוכר
1 כפית מלח

אופן ההכנה
1. בווק:
 מטגנים את פרוסות העוף כדקה בשמן חם מאד, מוציאים מהווק.
2. מביאים לרתיחה 4 כפות רוטב סצ'ואן עם מעט מים, רוטב סויה וברנדי. מוסיפים את הירקות והעוף, מקפיצים כש-2 דקות בחום גבוה. מוסיפים את הקורנפלור מהול במעט מים , מבשלים דקה-שתים בחום גבוה עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
3. להכנת רוטב סצ'ואן: מטגנים בצל ושום במעט שמן עד שנעשה זהוב. מצננים ומערבבים עם פלפל חריף טחון. מחזירים לווק, מטבלים לפי טעם, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כרבע שעה באש נמוכה.

אטריות מוקפצות עם ירקות סינים
1 ביצה טרופה
שמן לטיגון
רבע כוס מכל ירק: כרוב פרוס, בצל ירוק פרוס גס, נבטים, גזר, חתוך לרצועות דקות
1 כוס אטריות ביצים מבושלות
לרוטב:
1 כפית שום פרוס
2 כפות סויה כהה ורוטב סויה
סוכר, מלח, ופלפל לבן

אופן ההכנה
1.
 בווק עם מעט שמן חם מטגנים ביצה תוך כדי בחישה.
2. מוסיפים את הירקות, מקפיצים 2 דקות ומוסיפים את האטריות.
3. מוסיפים את מרכיבי הרוטב. מקפיצים 2 דקות בחום גבוה


עוף ברוטב סצ'ואן של הסינית האדומה (צילום: דין אהרוני)


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5