אוכל

עדכנו אותנו




טעם העיר 2012: מתכון לנתח פורטרהאוס של גיורא אשכנזי מממסעדת NG

יום ראשון 29 באפריל 2012 08:00 מאת: דנה מלמד, עכבר העיר

המסעדות והשפים מתכוננים לטעם העיר 2012, משתפים בחוויות ובציפיות, אבל חשוב מזה: משתפים במתכונים



פורטרהאוס של NG

(צילום: דין אהרוני)

פרסומת

טעם העיר 2012 - כל הפרטים
מה הטעם שלכם? למשחק הפייסבוק של טעם העיר - לחצו כאן

גיורא אשכנזי , מה תציע מסעדת NG בטעם העיר?
"פורטרהאוס NG - הנתח הכי שווה בפרה, היישר מרמת הגולן - בליווי קוביות צבעוניות של ירקות קלויים; שיפוד קצבים - הנתח הסודי והמשובח ביותר שהקצבים אוהבים לשמור לעצמם - על קוביות צבעוניות של ירקות קלויים; אנטרקוט NG - נתחי אנטרקוט מיושן מפרה מבכירה - עם בצל, פטרוזיליה וחרדל בלחמניית בריוש".
למה בחרת להשתתף בטעם העיר?
"החלטנו להשתתף שוב מכיוון שהיתה לנו חוויה מאוד מוצלחת בשנה שעברה. הרגשנו שנחשפנו לקהל ששנים רק שמע עלינו והפעם היתה לו הזדמנות לטעום טעימה מ-NG. חוץ מזה - לצפות במאות סועדים מסתובבים ומכרסמים ברחבי הפסטיבל עצמות פורטרהאוס - זו חוויה מקסימה.."
מה נשתנה במפה הקולינרית מאז טעם העיר הראשון, לפני עשור?
"אני חושב שהשינוי המשמעותי במפה הקולינרית הוא המגוון של מסעדות ייחודיות - כיום יש יותר אפשרויות לבחור מסעדה איכותית עם תפריט שונה מעניין ומאתגר מהעבר".

» טעם העיר 2012 - למידע על האירוע והמסעדות המשתתפות


"לצפות בסועדים מכרסמים עצמות פורטרהאוס זו חוויה מקסימה". גיורא אשכנזי (צילום: דרור כץ)

מתכון - נתח פורטרהאוס בהכנה ביתית


מרכיבים:
נתח פורטרהאוס מיושן של עגל במשקל 1.6-1.2 ק"ג
מלח, פלפל שחור גרוס
200 גר' חמאה

אופן הכנה:
1.
מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס על הנתח.
2. במחבת סטייקים או על גריל סוגרים את הנתח משני צדדיו, כשבע דקות כל צד.
3. מורידים מהאש, חותכים לאורך העצם ומפרידים את הסינטה והפילה.
4. את הפילה חותכים לשני חלקים ואת הסינטה פורסים בעובי של אצבע וחצי.
5. מפזרים על תבנית של תנור מלח ופלפל שחור גרוס, מחזירים את העצם הסינטה והפילה למצבם המקורי בתוך התבנית. את נתחי הסינטה יש לסדר כמניפה זה ליד זה.
6. מניחים קוביות חמאה על הבשר ומפזרים שוב מלח ופלפל.
7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל־220 מעלות כשש דקות או יותר - תלוי במידת העשייה הרצויה.
8. מוציאים מהתנור ומניחים על להבה של גז עד שהחמאה המומסת מתחילה לרתוח. בעזרת כף אוספים את החמאה כשהיא רותחת ויוצקים על הבשר כמה פעמים.


פורטרהאוס של NG (צילום: דין אהרוני)

» NG - אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב





תגיות: NG בר בשר

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5