אוכל

עדכנו אותנו




לעבור את הצום בשלום: מתכונים לארוחה מפסקת

יום חמישי 12 בספטמבר 2013 00:48 מאת: עכבר העיר

הרבו בפחמימות מורכבות, חלבון איכותי ושתיית מים והמנעו ממתוקים. אה, ואספנו עבורכם גם מתכונים לצום מוצלח



פחמימות מורכבות. מג'דרה

(צילום: בועז לביא)

פרסומת

עוד לא נרגענו מראש שהנה וכבר יום כיפור כבר פה. בין אם אתם מתענים מסיבות של חשבון נפש או צמים בטוענת בריאותיות כאלה ואחרות, יש דברים שחשוב שתדעו לפני הצום, כמו איך מתכוננים מראש ומה ממומלץ לאכול לפני. אז  בימים שלפני הצום כדאי להפחית את צריכת הקפאין. יום לפני לצום בויום הצום עצמו חשוב כמובן לשתות הרבה, לפחות שמונה כוסות על פני היום.

» מתכוני עוגיות לצאת הצום

בניגוד למה שאולי נהוג לחשוב, לא רצוי לאכול ארוחה מפסקת גדולה. מזון  עתיר שומן, בשרים שומניים וכמויות גדולות יקשו על העיכול ולא יסייעו לצום. מזונות שכוללים פחמימות מורכבות, ירקות מבושלים וטריים וחלבון איכותי (עדיף עוף או דג) הם המומלצים ביותר לארוחה המפסקת.

לסיום, לא רצוי לסיים את הארוחה המפסקת במאכל מתוק. המתוק גורם להפרשת אינסולין מוגברת  ולרעב לאחר מספר שעות. כדאי לסיים את הארוחה המפסקת בשתיית תה צמחים, רצוי תה ירוק, שמסייע בעיכול השומן ותורם לתחושת שובע.

עכשיו, אחרי שאתם מרגישים מוכנים, אספנו עבורכם כמה מתכונים לבהתאם לטיפים הנ"ל, שירכיבו ארוחה מפסקת מוצלחת. צום קל וגמר חתימה טובה.

לחם כוסמין


באדיבות מיקי שמו

מצרכים:
1/2 3  כוסות (500 גר') קמח לחם
1/3 1 כוס (180 גר') קמח כוסמין
30 גר' שמרים טריים
1 כף מלח
1/2 1 כוסות מים

אופן הכנה:
1. לשים בעזרת וו גיטרה את הקמחים והמים במהירות איטית כחמש דקות עד שמתקבל בצק. משאירים בקערת המיקסר את הבצק מכוסה במגבת מטבח למשך כחצי שעה.
2. לאחר מכן מוסיפים את השמרים ולשים כחמש דקות במהירות בינונית. לבסוף מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
3. משאירים את הבצק בקערה ומתפיחים למשך כשעה בטמפרטורת המטבח. 
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים זהים.
5. יוצרים מכול חלק כדור בצק חלק, ומתפיחים שעה נוספת.
6. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, ואופים עד כ-40 דקות.

טיפ:
1. מומלץ לחרוץ עם סכין חיתוך את חלקו העליון של כדור הבצק התפוח לפני הכנסתו לתנור. 

לחם כוסמין - לגרסת הדפסה


לליווי הארוחה. לחם כוסמין (צילום: דן לב)

פילה מוסר בשקדים


באדיבות שף אידי ישראלוביץ', אידי דגים

מצרכים: 
פילה מוסר במשקל 180-200 גרם  
1 כף שקדים קלופים 
20 גר חמאה 
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל שחור
1 שן שום קצוצה
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
פילה לימונים מחצי לימון
1 נקטרינה פרוסה לרצועות
1 שסק מקולף, חתוך לרצועות
חופן שעועית טרייה חלוטה
ענף סלרי פרוס (ללא עלים)
צרור עירית

אופן ההכנה: 
1. ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את השום והבצל.
2. מוסיפים את הנקטרינה, השסק ואת פרוסות הסלרי, ומטגנים תוך כדי ערבוב קל.
3. ממליחים ומפלפלים את פילה הדג ומניחים במחבת כשהעור כלפי מעלה.
4. מנערים קלות את המחבת ומגבירים את האש.
5. מוסיפים את פלחי הלימון והשעועית ומבשלים כ- 3 דקות.
6. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מכסים את המחבת ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
7. לפני ההגשה, מפזרים את השקדים הקלופים וצרור עירית קצוץ.   

פילה מוסר בשקדים - לגרסת הדפסה


מלך הדגים. פילה מוסר בשקדים (צילום: טלי קרן)

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש

באדיבות מעדניית טעמי הבית שער העמקים

מצרכים (ל-4 מנות):
6 רבעי עוף טרי
½ כוס שמן
500 גרם בצלים פרוסים דק
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
250 גרם שזיפים יבשים
100 גרם רסק עגבניות

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב וכבד את השמן מטגנים את רבעי העוף משני הצדדים עד הזהבה.
2. מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים. מטגנים עד שיזהיבו תוך בחישה מידי פעם. מוסיפים את הדבש ומטגנים למשך שלוש דקות.
3. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים את השזיפים היבשים.
4. מערבבים את רסק העגבניות עם שתי כוסות מים, יוצקים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה וחצי.
5. מסירים את מכסה הסיר ומעבירים לתנור שחומם לחום גבוה (200 מעלות). אופים עד להשחמה למשך 20-30 דקות.

עוף בבצלים עם שזיפים ודבש - לגרסת הדפסה


עוף בבצל ושזיפים (אילוסטרציה: dreamstim)

מג'דרה


באדיבות שף זיאד עבאס, מסעדת אל תנור  

מצרכים ל 6-8 סועדים:
2 כוסות אורז
2 כוסות עדשים
1 בצל גדול קצוץ
כוס וחצי שמן זית
2 כפיות שטוחות מלח
1 כפית שטוחה תערובת בהרט

אופן הכנה:
1. שוטפים היטב את העדשים ומבשלים עם שתי כוסות מים. כאשר המים רותחים, מוספים כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. 
2. מנמיכים את האש ומבשלים את העדשים עד שהם מוכנים (רכים). מסננים ושמים בצד.
3. מטגנים את הבצל עם כוס שמן זית עד להשחמה. מסננים מעט את הבצל מהשמן ומניחים בצד.
4. מוסיפים לסיר את האורז ומטגנים אותו מעט עם חצי כוס שמן הזית הנותר. מוסיפים 4 כוסות מים מהעדשים שבישלנו בהתחלה, ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את התבלינים - כפית שטוחה של מלח וחצי כפית שטוחה של בהרט. מנמיכים את האש, ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות עד שהאורז מוכן (המים נספגו והוא רך).
6. מוסיפים לאורז את העדשים והבצל, מערבבים מורדים מהאש. מכסים את הסיר ונותנים לסיר לנוח עוד רבע שעה.

מג'דרה - לגרסת הדפסה


חמים וטעים. מג'דרה של אל-תנור (צילום: בועז לביא)
 




תגיות: יום כיפור

(12 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5