אוכלים בחוץ: אירועי ראש השנה במסעדות

יום שלישי 16 בספטמבר 2014 00:06 מאת: עכבר העיר

חגיגה במתחם ניר צוק, מסורת בבאבא יאגה, וארוחה בסגנון הודי באינדירה - המקומות שמציעים ארוחה ייחודית לראש השנה, בלי כל הבלגן מסביב


ארוחת חג ללא מאמץ

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

ראש השנה הוא אולי חג שמח ליהודים, אבל קצת פחות ליהודים שצריכים לעמול במטבח שעות נוספות. ברוח ההתחלות החדשות, אמצו מסורת חדשה, ותרו על עמידה במטבח ופנקו את עצמכם בארוחה מושחתת באחת המסעדות בארץ, שתהפוך את החג לקצת פחות צפוף, וקצת יותר שמח.

» ראש השנה 2014
» מתכונים לראש השנה
» לא צריך לבשל: אוכל מוכן לראש השנה

הרשימה מתעדכנת מידי יום. יש להזמין מקומות מראש.

קלארו


מסעדת קלארו של השף רן שמואלי מגישה ארוחת חג שמחה, הכוללת מנות חלוקה במרכז השולחן ומנות אישיות לבחירה. בתפריט החגיגי אפשר למצוא מנות מסורתיות לצד כאלה עם טויסט חדש, דוגמת פלמידה כבושה עם תפוחי אדמה בטאבון, קרפצ'ו עגבניות ושמיר, ושוקי ברווז עם תפוחי עץ צלויים. בערב החג יוגשו למרכז השולחן שתיה קלה, יין הבית וקינוחים.

איפה: קלארו - דוד אלעזר 30, תל אביב
מתי: רביעי, 24.9
כמה: 450 שקלים לסועד.

#alt
פותחים שנה נינוחה. קלארו (צילום: אייל יסקי וייס)

עדן האוס


ביסטרו עדן האוס חוגג את ראש השנה עם חלה מתוקה עם כוס יין, מטבלים, כבד קצוץ, דג חריף או גפילטע פיש ובחירה בין שוק אווז קונפי, סלמון צלוי ודניס פרובנסיאלי למנה עיקרית. לקינוח יוגש קראמבל תפוחים ואגסים בדבש וכוס קפה או תה.

איפה: עדן האוס - ישכון 11, תל אביב
מתי: רביעי, 24.9.
כמה: 299 שקלים לסועד יחיד, 499 שקלים לזוג.

#alt
דניס פרובנסיאלי בעדן האוס (צילום: יח"צ)

ביסטרו טשרניחובסקי 6


ביסטרו טשרניחובסקי 6 מארח ארוחה באווירה משפחתית בערב ראש השנה. התפריט כולל מגוון מנות ראשונות לשולחן, בהן כבד קצוץ בשמאלץ, קציצות פרסה, גפילטע פיש וסלטים ועוד. במנות העיקריות אפשר יהיה לבחור בין ביף בורגניון, פילה סלמון ברוטב לימוני מתקתק, שוק אווז קונפי ברוטב פורט ודבלים או צלי עוף ביין לבן, פלפלים ובצלים. לסיום מתוק יוגשו מבחר קינוחים למרכז השולחן. הארוחה כוללת שתיה חמה וקלה ויין הבית. יש אפשרות להזמין ארוחה צמחונית / טבעונית מלאה.

איפה: טשרניחובסקי 6 - טשרניחובסקי 5, תל אביב
מתי:  יום רביעי, 24.9, החל מהשעה 18:00.
כמה: 320 שקלים לסועד.
 

אפשר גם צמחוני. טשרניחובסקי 6 (צילום: דן פרץ)

התרנגול הכחול


השף שאול בן אדרת מציע תפריט טעימות מיוחד לערב ראש השנה, במסעדת התרנגול הכחול. המנות הראשונות יוגשו למרכז השולחן, ובהן סלט חצילים שרופים עם טחינה גולמית, פטה כבדי עוף עם ריבת תפוחים בדבש, גרבדלקס עם קרם אבוקדו ופלפלים מתוקים. בגזרת העיקריות אפשר לבחור בין צוואר טלה במילוי אורז, נענע וצימוקים, תבשיל דג ברוטב עגבניות ופלפלים מיובשים, תבשיל כבש בציר טלה עם תפוחי אדמה או קנלוני תרד טבעוני, לצד תוספות דוגמת אורז בר לבן ושחור עם אוכמניות ותפוחי אדמה בתנור. בסוף הארוחה יוגשו מוס שוקולד עם קצפת ושטרויזל פריך. לאורך הערב היינות ימזגו ללא הגבלה.  

איפה: התרנגול הכחול - ניסים אלוני 10, תל אביב
מתי: רביעי, 24.9.
כמה: 375 שקלים לסועד, ו-275 שקלים לילד.

#alt
ראש השנה נוסח בן אדרת. תבשיל דגים בתרנגול הכחול (צילום: דניאל לילה)

הוגו ביסטרו בר


השף איגור וינברג מביסטרו הוגו במתחם התחנה, בנה תפריט מיוחד לארוחת ראש השנה, שמחולק למנות ראשונות (55 שקלים): קרפצ'ו פילה בקר עם סילאן ופרמזן, פטה כבדים עם תפוח עץ אפוי בסירופ קלבדוס, וטארט תפוחים מקורמלים עם רוקפור; עיקריות (125 שקלים): ספריבס טלה עם חמאה ורוזמרין, פילה דניס עם יוגורט וסלק מקורמל, ופיקניה מעושנת 72 שעות בשבבי פרי הדר; וקינוחים (39 שקלים), דוגמת עוגת נפוליאון או תפוח עץ מקורמל עם בצק פריך וגלידת קינמון.

איפה: הוגו ביסטרו בר - מתחם התחנה, תל אביב
מתי: ערב ראש השנה, רביעי, 24.9.
כמה: בהתאם למנות בתפריט החג.


ראש השנה באווירה אירופאית. הוגו ביסטרו בר(צילום: דניאל לילה)

באבא יאגה


מסעדת באבא יאגה מגישה ארוחה חגיגית בערב ראש השנה. התפריט כולל מנות מהמטבח היהודי המסורתי לצד וריאציות על המטבח האירופאי הקלאסי. בין המנות שיוגשו למרכז השולחן ללא הגבלה, אפשר למצוא רוסטביף צלוי ברוזמרין, מטיאס וגרבדלקס סלמון, מרק עוף עם קנידלעך, כבדי עוף מטוגנים עם בצל, פילה סלמון עם רוטב מייפל ורטטוי וקדירת בקר עם פטריות ותפוחי אדמה. לצד האוכל ימזגו יינות מיקבי בוטיק ישראלים.

איפה: באבא יאגה - הירקון 12, תל אביב
מתי: רביעי, 24.9, ב-19:30
כמה: 280 שקלים לסועד.

#alt
חגיגה משפחתית. באבא יאגה (צילום: באדיבות המקום)

סלבדור


בית הקפה הטבעוני-אורגני מציע ארוחת שלוש מנות, הכוללת גפילטע פיש טבעוני למנה ראשונה, חריימה פיקנטי טבעוני עם בטטה, תפוחי אדמה ופירות יבשים, לצד לחם ומטבלים, וקינוח של תפוח עץ אפוי עם שקדים, צנוברים וסילאן.

איפה: סלבדור - ידידיה פרנקל 18, תל אביב
מתי: רביעי, 24.9

#alt
חגיגה ללא יסורי מצפון. סלבדור (צילום: יח"צ)

מסעדת אינדירה


מסעדת אינדירה תגיש ארוחת חג מיוחדת שתשלב, כמיטב המסורת, אווירה הודית ומטבח יהודי. התפריט מציע בחירה בין מרק עגבניות בתיבול פפריקה וכמון, מרק דאל עדשים או מרק תירס; גפילטע פיש או חריימה הודי חריף ומבחר סלטים מסורתיים; פלטת מיקס בשרים יחד עם שלוש תוספות מהמטבח ההודי; וקינוח של פרפה גלידה במבחר טעמים שונים שמכינים במקום.כל סועד יוכל לשתות את יין הבית, שתייה קלה ויין תירוש ללא הגבלה.

איפה: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביב.
מתי: יום רביעי, 24.9.
כמה: 260 שקלים לסועד, 130 שקלים לילד מתחת לגיל 3.
 

איך אומרים שנה טובה בהודית? מיקס גריל באינדירה (צילום: דן פרץ) 

מתחם המסעדת של ניר צוק


מתחם השף ניר צוק ביפו מציע ארוחה חגיגית ומיוחדת שהיא מחווה לארוחת לזו המוגשת בבית אמו של השף, נועה צוק. הארוחה משלבת מנות יהודיות מסורתיות על פי מתכונים של האם, לצד נגיעות של מנות עכשוויות ופרשנויות של השף. בתפריט תמצאו מנות ראשונות דוגמת כבד קצוץ, גפילטע פיש, סלט אנדיב אגוזים וכבושים מהים ומהגן; מנת פתיחה של מרק עוף קלאסי עם קניידלך וורניקס כבד; עיקרית לבחירה מבין קדירת טלה מהחווה או דג ים בתנור לוהט עם ירקות צעירים; ולקינוח - וריאציה של תפוחים בדבש. הארוחה תוגש בליווי מגוון לחמים, חמאה צהובה ושמן זית.

איפה: מתחם המסעדות של ניר צוק - סמטת הזכוכית, יפו
מתי: יום רביעי, 24.9, החל מהשעה 19:00.
כמה: 350 שקלים לסועד.


באווירה חגיגית. קורדליה (צילום: דניאל צ'צ'יק)

מסעדת סוהו


כמדי שנה עורכת מסעדת סוהו ארוחת חג עשירה בניחוח אסייתי עם צלחת ברכות מסורתית ומנות שמוגשות למרכז שולחן. בתפריט: טרטר בורי עם בצל אדום, זעתר, ועגבניות שרי בשמן זית ושמן שומשום, סלט קיסר, גיוזה במילוי חזה עוף, ומגוון מנות סושי; מנות עיקריות דוגמת אנטריקוט מושרה בחרדל, שמן זית וצ'ילי, שיפוד פרגית במרינדה של סויה, פלפל סצ'ואן, שום ודבש, ופילה אמנון אפוי ביין לבן, עם צ'יפס, פירה, אטריות ביצים וירקות כתוספת. לילדים יוכלו לבחור בין שניצלונים וחזה עוף עם אורז לבן או צ'יפס. גם בגזרת הקינוחים לא חסרות אפשרויות: פאדג' שוקולד, מסקרפונה עם פירות העונה וסורבה ברוטב פירות יער. בנוסף, במהלך הארוחה יוגשו שתיה קלה, שתיה חמה, בירות וכוס יין אדום / לבן.

איפה: סוהו - משה בקר 15, ראשון לציון
מתי: יום רביעי, 24.9, מ-19:00.
מחיר: 359 שקלים לסועד, 125 שקלים לילד בגילאים 10-3.


בניחוח אסייתי. טייפון רול בסוהו (צילום: דודי מוסקוביץ)

אחוזת שולמית


מסעדת אחוזת שולמית עורכת ארוחת חג הכוללת ארבע מנות ראשונות, בהן סלט ירוק, מרק ערמונים, כבד עוף צעיר על תפוח בדבש; עלי גפן ממולאים בבשר טלה ולחם ביתי עם מטבלים; מנה עיקרית לבחירה, דוגמת צלעות טלה מעושנות ברוטב סויה ודבש; מדליוני פילה ברוטב יין אדום או פילה דניס ברוטב פרובנסל; סורבה לימון לריענון החך, קינוח לבחירה דוגמת עוגת שוקולד חמה או טארט טאטן, שתיה קרה, חמה ובקבוק יין לכל שולחן.

איפה: אחוזת שולמית - דוד שו"ב 34, תל אביב
מתי: רביעי, 24.9
כמה: 320 שקלים לסועד.

#alt
ערב חג אינטימי. אחוזת שולמית (צילום: יפית בשבקין)

מסעדת אדמה


מסעדת אדמה מארחת את הסועדים באווירה כפרית. בראש השנה יוגש תפריט מיוחד שכולל מנות מסורתיות דוגמת גפליטע פיש עם חזרת ומרק עוף, לצד אוכל חגיגי: סלט אנדיב עם סלק, פטה כבד עוף, קדרת עגל נימוח ברוטב יין, קונפי שוק אווז ברוטב חמוציות, פילה דג עם סלסת עגבניות ואורז עם פירות יבשים. לקינוח יוגשו סורבטים וקראמבל תפוחים.

איפה: אדמה - מעלה הראשונים 8, זכרון יעקב
מתי: יום רביעי, 24.9.
כמה: 250 שקלים לסועד, 200 שקלים לילדים. 

#alt
ערב כפרי. שוק טלה במסעדת אדמה (צילום: אילן עמיחי)

עורכים ארוחת חג במסעדה? עדכנו אותנו במייל food.prod@mouse.co.il


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(24 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5