\


ראש השנה 2015: איפה אוכלים במסעדות?

יום רביעי 09 בספטמבר 2015 00:06 מאת: עכבר העיר

חגיגה במתחם ניר צוק, מסורת בבאבא יאגה וארוחה בסגנון הודי באינדירה - המקומות שמציעים ארוחה ייחודית לראש השנה, בלי כל הבלגן מסביב


ארוחת חג ללא מאמץ

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

ראש השנה הוא אולי חג שמח ליהודים, אבל קצת פחות ליהודים שצריכים לעמול במטבח שעות נוספות. ברוח ההתחלות החדשות, אמצו מסורת חדשה, ותרו על עמידה במטבח ופנקו את עצמכם בארוחה מושחתת באחת המסעדות בארץ, שתהפוך את החג לקצת פחות צפוף והרבה יותר שמח.

» ראש השנה 2015
»
מתכונים לראש השנה
» לא צריך לבשל: אוכל מוכן לראש השנה

אירועי ראש השנה 2015 מתעדכנים מדי יום. מומלץ לשוב ולבדוק

ביסטרו טשרניחובסקי 6


ביסטרו טשרניחובסקי 6 מארח ארוחה באווירה משפחתית בערב ראש השנה. התפריט כולל מגוון מנות ראשונות לשולחן, בהן כבד קצוץ בשמאלץ, קציצות פרסה, גפילטע פיש וסלטים. במנות העיקריות אפשר יהיה לבחור בין ביף בורגניון, פילה סלמון ברוטב לימוני מתקתק, שוק אווז קונפי ברוטב פורט ודבלים או צלי עוף ביין לבן, פלפלים ובצלים. לסיום יוגשו מבחר קינוחים למרכז השולחן. הארוחה כוללת שתיה חמה, קלה ויין הבית ללא הגבלה. יש אפשרות להזמין ארוחה צמחונית / טבעונית מלאה.

איפה: טשרניחובסקי 6 - טשרניחובסקי 5, תל אביב
מתי:  יום ראשון, ה-13 בספטמבר, מ-18:00.
כמה: 340 שקלים לסועד.
 

אפשר גם צמחוני. ביף בורגיניון טשרניחובסקי 6 (צילום: יח"צ)

התרנגול הכחול


השף שאול בן אדרת מציע תפריט טעימות מיוחד לערב ראש השנה, במסעדת התרנגול הכחול. המנות הראשונות יוגשו למרכז השולחן, בהן תמצאו סלט חצילים שרופים עם טחינה גולמית, פטה כבדי עוף עם ריבת תפוחים בדבש, גרבדלקס עם קרם אבוקדו ופלפלים מתוקים. בגזרת העיקריות: צוואר טלה במילוי אורז, נענע וצימוקים, תבשיל דג ברוטב עגבניות ופלפלים מיובשים, תבשיל כבש בציר טלה עם תפוחי אדמה וחציל שרוף במילוי תרד, שורש סלרי ועגבניות מיובשות, לצד תוספות דוגמת אורז בר לבן ושחור עם אוכמניות ותפוחי אדמה בתנור. בסוף הארוחה יוגשו מוס פרלין עם קרם מסקרפונה, שטרויזל אגוזים מלוח ופנקוטה פרג ברוטב פסיפלורה עם שערות קדאיף. לאורך הערב היינות ימזגו ללא הגבלה.  

איפה: התרנגול הכחול - ניסים אלוני 10, תל אביב
מתי: ראשון, ה-13 בספטמבר.
כמה: 390 שקלים לסועד, ו-290 שקלים לילד.


ראש השנה נוסח בן אדרת. תבשיל דגים בתרנגול הכחול (צילום: דניאל לילה)

באבא יאגה


מסעדת באבא יאגה מגישה ארוחה חגיגית בערב ראש השנה. התפריט כולל מנות מהמטבח היהודי המסורתי לצד וריאציות על המטבח האירופאי הקלאסי. בין המנות שיוגשו למרכז השולחן ללא הגבלה, אפשר למצוא רוסטביף צלוי ברוזמרין, מטיאס וגרבדלקס סלמון, מרק עוף עם קניידלעך, כבדי עוף מטוגנים עם בצל, פילה סלמון עם רוטב מייפל ורטטוי, סטייק פרגית עם תפוח אדמה אפוי וקדירת בקר עם פטריות ותפוחי אדמה. לצד האוכל ימזגו יינות מיקבי בוטיק ישראלים.

איפה: באבא יאגה - הירקון 12, תל אביב
מתי: ראשון, ה-13 בספטמבר
כמה: 340 שקלים לסועד


חגיגה משפחתית. באבא יאגה (צילום: באדיבות המקום)

מסעדת אינדירה


מסעדת אינדירה תגיש ארוחת חג מיוחדת שתשלב, כמיטב המסורת, אווירה הודית ומטבח יהודי. התפריט מציע בחירה בין מרק עגבניות (26 שקלים) ומרק דאל עדשים (26 שקלים); קשמירי רוגנגוש - נתחי בשר מבושלים ברוטב פירות ותבלינים (79 שקלים); אלו גובי טבעוני עם פרחי כרובית ותפוחי אדמה מוקפצים (49 שקלים); חצילים מעושנים ברוטב מתובל (49 שקלים) וחצי עוף על גחלים עם עשבי תיבול (59 שקלים).

איפה: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר.
 

איך אומרים שנה טובה בהודית? מיקס גריל באינדירה (צילום: דן פרץ) 

קורדליה


מתחם השף ניר צוק ביפו מציע ארוחה חגיגית, שמשלבת מנות יהודיות מסורתיות ופרשנויות עכשוויות של השף. בתפריט תמצאו מנות ראשונות דוגמת כבד קצוץ, גפילטע פיש וסלט אנדיב אגוזים, שיוגשו למרכז השולחן. למנה עיקרית יוגשו שוקי עוף ממולאים בבשר, תבשיל טלה על אורז ופילה דג ים עם ירקות; לקינוח - עוגת שוקולד-דבש עם גלידת וניל ותפוחים מקורמלים. הארוחה תוגש בליווי מגוון לחמים, חמאה צהובה ושמן זית.

איפה: מתחם המסעדות של ניר צוק - סמטת הזכוכית, יפו
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר, החל מהשעה 19:00.
כמה: 350 שקלים לסועד.


באווירה חגיגית. קורדליה (צילום: דניאל צ'צ'יק)

קוקיז


רשת קוקיז משיקה שני טעמי גלידה חדשים לראש השנה: גלידת תפוחים מקורמלים בדבש וסורבה רימון. את הגלידות תוכלו לאכול בין שתי עוגיות שאופים במקום או לקחת הביתה במארז מיוחד (80 שקלים לחצי קילו גלידה ו-10 עוגיות).

איפה: קוקיז - לכל הסניפים
מתי: כשבוע לפני החג ובמהלכו.


לחג מתוק במיוחד. מארז גלידות ועוגיות בקוקיז (צילום: שי בן אפריים)

בלאקסטון


במסעדת בלאקסטון בקומת הקרקע של מלון אינדיגו יוגש תפריט חגיגי, שהורכב במיוחד לערב הראש של השנה. במזנון יוגשו מנות פתיחה דוגמת קרפצ'יו שייטל עגל עם בלסמי וקונפי שום; סלט אייסברג עם חבושים בויניגרט וטרגון וסלט עשבים עם פיצוחים ורימונים בוויניגרט יפני. בין העיקריות ניתן למצוא סלמון צרוב ברוטב סויה וקונפי גזר; סטייק עגל וירקות שורש; כרוב ממולא בבשר טלה עם אורז וצנוברים ומאפה שווארמה סייטן עם טחינה שומשום. לקינוח יוגש פרפה חלבה ושוקולד בלגי וסלט פירות ורימונים.

איפה: בלאקסטון - אהליאב 5, רמת גן
מתי: יום ראשון, מה-13 בספטמבר. 
כמה: 490 שקלים לסועד ו-350 שקלים לילד עד גיל 12.


בלב העיר. פטה כבד בבלאקסטון (צילום: יח"צ)

BY THE WAY


בית הקפה BY THE WAY חבר למותג הסיידר "סומרסבי", ויחד הם משיקים סורבה סיידר (82 שקלים לק"ג, 16-25 שקלים למנה אישית), כקינוח אלכוהולי קליל לסוף ארוחת ראש השנה.

איפה: BY THE WAY - לכל הסניפים, BROWN - ניסים אלוני 10, תל אביב, מעדניית חוות צוק - משה פרלוק 5, תל אביב
מתי: במהלך החג ואחריו.


קינוח מרענן. סורבה סיידר ב-BY THE WAY (צילום: סטודיו דן לב)

מסעדת סוהו


כמדי שנה עורכת מסעדת סוהו ארוחת חג, במהלכה מוגשות מנות למרכז השולחן וללא הגבלה. בתפריט: כבד קצוץ עם צנון, בצל ומלפפון; רול טייפון עטוף בסלמון צרוב, ממולא בטונה חריפה, מלפפון, אבוקדו ושבבי בטטה; צלעות דבש בלאדי עם עדשים שחורות; שיפוד פילה בסויה, דבש ופלפל סצ'ואן; דג קוד בציפוי פריך ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס ואורז מוקפץ עם בצל, ג'ינג'ר ופטריות שיטאקי. לקינוח יוגשו פירמידת קרם ברולה עם קרמל חם, קינמון ובננות; פאדג' שוקולד ופבלובה עם סורבה ורוטב פירות יער. בנוסף, במהלך הארוחה יוגשו שתיה קלה וכוס יין אדום או לבן.

איפה: סוהו - משה בקר 15, ראשון לציון
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר, מ-19:30.
מחיר: 385 שקלים לסועד, 125 שקלים לילד בגילאים 10-3.


בניחוח אסייתי. טייפון רול בסוהו (צילום: דודי מוסקוביץ)

מיטבול


מסעדת מיטבול תחגוג את ראש השנה עם תפריט מיוחד, הכולל סטייק אנטריקוט, סינטה או פילה במשקל 600 גרם, סלט ברי ורימונים למנה ראשונה, שתי תוספות עם הסטייק וקוקטייל חגיגי.

איפה: מיטבול - דרך המכבים 8, ראשון לציון
מתי: שני, ה-14 בספטמבר
כמה: 290 שקלים.

המסעדה


"המסעדה" חוגגת את חגי תשרי עם מנות מיוחדות במחירים נוחים. בתפריט הספיישל תמצאו כבד קצוץ עם שבבי בצל קריספיים (15 שקלים); סלמון כבוש בסלק המוגש עם איולי שמיר (15 שקלים); קבבוני דגים על הפלנצ'ה עם צ'ילי, כוסברה, גרידת לימון ושום (15 שקלים) ומרק עוף צח עם ירקות שורש ושקדי מרק (15 שקלים).

איפה: המסעדה - סחרוב 22, ראשון לציון
מתי: לאורך תקופת החגים


בלי לקרוע את הכיס. קציצות דגים במסעדה (צילום: אפיק גבאי)

לה ביסטרו


מסעדת לה ביסטרו תגיש תפריט מיוחד במהלך החג ובו דניס אפוי עם צ'ימיצ'ורי ותוספת אורז, פירה או צ'יפס (89 שקלים); פילה אמנון ברוטב לימון עם שעועית ירוקה ותוספת פירה בטטה או סלט ירוק (79 שקלים); סלט חג עם רוקט, חסה, פקאן מסוכר, תפוחים ירוקים ופלפל חריף ברוטב הדרים (44 שקלים) ומנת ברבוניות מטוגנות לצד שלושה רטבים שונים ותוספת לבחירה (75 שקלים).

איפה: לה ביסטרו בר - הרוקמים 26, חולון
מתי: לאורך ראש השנה.

לג'נדה


לקראת ראש השנה רשת הגלידריות לג'נדה מציעה גלידת יוגורט עיזים בטעם רימונים עם מיץ טרי שנסחט בסניפים.

איפה: לג'נדה - לכל הסניפים
מתי: לאורך החג
כמה: 19-35 שקלים למנה. 


באווירת החג. יוגורט רימונים בלג'נדה (צילום: שחף הבר)

אנג'ליקה


במסעדת אנג'ליקה הכשרה בנו תפריט עונתי לכבוד החג, ובו מנות לאוהבי הבשר ולטבעונים. בתפריט (15% הנחה על המנות) ניתן למצוא ספריבס טלה בגלייז מייפל וציר טלה עם סלט ירקות פריכים, כוסברה ונענע; דג ים צרוב עם אנדיב וראגו מש ברוטב ויניגרט טרגון ויין לבן; וקינוח של מוס טרופי עם ג'לי פטל, קוויאר פסיפלורה ושבבי מרנג. בגזרת היין תוכלו לבחור בין שיראז או קברנה סוביניון, שפותחו במסגרת שיתוף פעולה של צוות אנג'ליקה ויקב פסגות.

איפה: אנג'ליקה - וושינגטון 4, ירושלים
מתי: חול המועד, 12:00-15:00


תפריט צבעוני וטרי. צלעות טלה באנג'ליקה (צילום: יח"צ)

בראסרי עין כרם


מסעדת בראסרי עין כרם פותחת את השנה החדשה בארוחת חג מסורתית. שף לירז שדה הרכיבה תפריט מיוחד שכולל סביצ'ה מוסר ים עם תאנים, רוקט ונענע בוויניגרט ערק ולימון; מחבת פירות ים; תבשיל זנב שור עם ירקות שורש וקוסקוס; שוק טלה עם אורז בר ופירות יבשים ופאי שוקולד או קראמבל תפוחים לקינוח.

איפה: בראסרי עין כרם - המעיין 15, ירושלים
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר.
כמה: 285 שקלים לסועד.


פותחים את השנה בדרך המסורתית. שוק אווז בבראסרי עין כרם (צילום: שאטרסטוק)

שטרודל


מסעדת שטרודל תגיש ארוחה חגיגית בערב ראש השנה. בין המנות תמצאו זוקיני עגל במילוי בשר עגל עם פריקי ויוגורט (42 שקלים); אנטריקוט מיושן עם תפוחי אדמה אפויים ובמיה (115 שקלים); פילה בקר ביין אדום עם פריקי מתובל (135 שקלים); דג סלמון צרוב בגריל ברוטב יין לבן ושום (89 שקלים) וקינוח של שטרודל תפוחי עץ עם גלידה וקרם וניל.

איפה: שטרודל - בן גוריון 39, חיפה
מתי: ראשון, ה-13 בספטמבר.


אווירה אינטימית. פילה במסעדת שטרודל (צילום: יפית בשבקין)

אדמה


מסעדת אדמה מארחת את הסועדים באווירה כפרית. בראש השנה יוגש תפריט מיוחד שכולל מנות מסורתיות דוגמת גפליטע פיש עם חזרת ומרק עוף, לצד סלט אנדיב עם סלק וגבינה כחולה (46 שקלים), קדרת עגל נימוח ברוטב יין (95 שקלים), קונפי שוק אווז ברוטב חמוציות (108 שקלים), טורטליני עם קרם שורשים ושום קונפי (52 שקלים) ואוסובוקו שוק טלה (105 שקלים). לקינוח יוגשו סורבטים וקראמבל תפוחים.

איפה: אדמה - מעלה הראשונים 8, זכרון יעקב
מתי: יום שני, מה-14 בספטמבר. 


ערב כפרי. שוק טלה במסעדת אדמה (צילום: אילן עמיחי)

עורכים ארוחת חג במסעדה? עדכנו אותנו במייל citymouse@mouse.co.il 
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(24 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5