ראש השנה 2015: איפה אוכלים במסעדות?

יום רביעי 16 בספטמבר 2015 00:06 מאת: עכבר העיר

חגיגה במתחם ניר צוק, מסורת בבאבא יאגה, וארוחה בסגנון הודי באינדירה - המקומות שמציעים ארוחה ייחודית לראש השנה, בלי כל הבלגן מסביב


ארוחת חג ללא מאמץ

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

ראש השנה הוא אולי חג שמח ליהודים, אבל קצת פחות ליהודים שצריכים לעמול במטבח שעות נוספות. ברוח ההתחלות החדשות, אמצו מסורת חדשה, ותרו על עמידה במטבח ופנקו את עצמכם בארוחה מושחתת באחת המסעדות בארץ, שתהפוך את החג לקצת פחות צפוף והרבה יותר שמח.

» ראש השנה 2015
»
מתכונים לראש השנה
» לא צריך לבשל: אוכל מוכן לראש השנה

אירועי ראש השנה 2015 מתעדכנים מדי יום. מומלץ לשוב ולבדוק

ביסטרו טשרניחובסקי 6


ביסטרו טשרניחובסקי 6 מארח ארוחה באווירה משפחתית בערב ראש השנה. התפריט כולל מגוון מנות ראשונות לשולחן, בהן כבד קצוץ בשמאלץ, קציצות פרסה, גפילטע פיש וסלטים. במנות העיקריות אפשר יהיה לבחור בין ביף בורגניון, פילה סלמון ברוטב לימוני מתקתק, שוק אווז קונפי ברוטב פורט ודבלים או צלי עוף ביין לבן, פלפלים ובצלים. לסיום יוגשו מבחר קינוחים למרכז השולחן. הארוחה כוללת שתיה חמה, קלה ויין הבית ללא הגבלה. יש אפשרות להזמין ארוחה צמחונית / טבעונית מלאה.

איפה: טשרניחובסקי 6 - טשרניחובסקי 5, תל אביב
מתי:  יום ראשון, ה-13 בספטמבר, מ-18:00.
כמה: 340 שקלים לסועד.
 
#alt
אפשר גם צמחוני. ביף בורגיניון טשרניחובסקי 6 (צילום: יח"צ)

התרנגול הכחול


השף שאול בן אדרת מציע תפריט טעימות מיוחד לערב ראש השנה, במסעדת התרנגול הכחול. המנות הראשונות יוגשו למרכז השולחן, בהן תמצאו סלט חצילים שרופים עם טחינה גולמית, פטה כבדי עוף עם ריבת תפוחים בדבש, גרבדלקס עם קרם אבוקדו ופלפלים מתוקים. בגזרת העיקריות: צוואר טלה במילוי אורז, נענע וצימוקים, תבשיל דג ברוטב עגבניות ופלפלים מיובשים, תבשיל כבש בציר טלה עם תפוחי אדמה וחציל שרוף במילוי תרד, שורש סלרי ועגבניות מיובשות, לצד תוספות דוגמת אורז בר לבן ושחור עם אוכמניות ותפוחי אדמה בתנור. בסוף הארוחה יוגשו מוס פרלין עם קרם מסקרפונה ושטרויזל אגוזים מלוח ופנקוטה פרג ברוטב פסיפלורה עם שערות קדאיף. לאורך הערב היינות ימזגו ללא הגבלה.  

איפה: התרנגול הכחול - ניסים אלוני 10, תל אביב
מתי: ראשון, ה-13 בספטמבר.
כמה: 390 שקלים לסועד, ו-290 שקלים לילד.

#alt
ראש השנה נוסח בן אדרת. תבשיל דגים בתרנגול הכחול (צילום: דניאל לילה)

באבא יאגה


מסעדת באבא יאגה מגישה ארוחה חגיגית בערב ראש השנה. התפריט כולל מנות מהמטבח היהודי המסורתי לצד וריאציות על המטבח האירופאי הקלאסי. בין המנות שיוגשו למרכז השולחן ללא הגבלה, אפשר למצוא רוסטביף צלוי ברוזמרין, מטיאס וגרבדלקס סלמון, מרק עוף עם קנידלעך, כבדי עוף מטוגנים עם בצל, פילה סלמון עם רוטב מייפל ורטטוי, סטייק פרגית עם תפוח אדמה אפוי וקדירת בקר עם פטריות ותפוחי אדמה. לצד האוכל ימזגו יינות מיקבי בוטיק ישראלים.

איפה: באבא יאגה - הירקון 12, תל אביב
מתי: ראשון, ה-13 בספטמבר
כמה: 340 שקלים לסועד

#alt
חגיגה משפחתית. באבא יאגה (צילום: באדיבות המקום)

מסעדת אינדירה


מסעדת אינדירה תגיש ארוחת חג מיוחדת שתשלב, כמיטב המסורת, אווירה הודית ומטבח יהודי. התפריט מציע בחירה בין מרק עגבניות (26 שקלים) ומרק דאל עדשים (26 שקלים); קשמירי רוגנגוש - נתחי בשר מבושלים ברוטב פירות ותבלינים (79 שקלים); אלו גובי טבעוני עם פרחי כרובית ותפוחי אדמה מוקפצים (49 שקלים); חצילים מעושנים ברוטב מתובל (49 שקלים) וחצי עוף על גחלים עם עשבי תיבול (59 שקלים).

איפה: אינדירה - שאול המלך 4, תל אביב
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר.
 

איך אומרים שנה טובה בהודית? מיקס גריל באינדירה (צילום: דן פרץ) 

קורדליה


מתחם השף ניר צוק ביפו מציע ארוחה חגיגית, שמשלבת מנות יהודיות מסורתיות ופרשנויות עכשוויות של השף. בתפריט תמצאו מנות ראשונות דוגמת כבד קצוץ, גפילטע פיש, סלט אנדיב אגוזים, שיוגשו למרכז השולחן. למנה עיקרית יוגשו שוקי עוף ממולאים בבשר, תבשיל טלה על אורז ופילה דג ים עם ירקות; ולקינוח - עוגת שוקולד-דבש עם גלידת וניל ותפוחים מקורמלים. הארוחה תוגש בליווי מגוון לחמים, חמאה צהובה ושמן זית.

איפה: מתחם המסעדות של ניר צוק - סמטת הזכוכית, יפו
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר, החל מהשעה 19:00.
כמה: 350 שקלים לסועד.


באווירה חגיגית. קורדליה (צילום: דניאל צ'צ'יק)

מסעדת סוהו


כמדי שנה עורכת מסעדת סוהו ארוחת חג, במהלכה מוגשות מנות למרכז שולחן וללא הגבלה. בתפריט: כבד קצוץ עם צנון, בצל ומלפפון; רול טייפון עטוף בסלמון צרוב, ממולא בטונה חריפה, מלפפון, אבוקדו ושבבי בטטה; צלעות דבש בלאדי עם עדשים שחורות; שיפוד פילה בסויה, דבש ופלפל סצ'ואן; דג קוד בציפוי פריך ברוטב קארי אדום וחלב קוקוס, ואורז מוקפץ עם בצל, ג'ינג'ר ופטריות שיטאקי. לקינוח יוגשו פירמידת קרם ברולה עם קרמל חם, קינמון ובננות; פאדג' שוקולד ופבלובה עם סורבה ורוטב פירות יער. בנוסף, במהלך הארוחה יוגשו שתיה קלה וכוס יין אדום או לבן.

איפה: סוהו - משה בקר 15, ראשון לציון
מתי: יום ראשון, ה-13 בספטמבר, מ-19:30.
מחיר: 385 שקלים לסועד, 125 שקלים לילד בגילאים 10-3.


בניחוח אסייתי. טייפון רול בסוהו (צילום: דודי מוסקוביץ)

מיטבול

מסעדת מיטבול תחגוג את ראש השנה עם תפריט מיוחד, הכולל סטייק אנטריקוט, סינטה או פילה במשקל 600 גרם, סלט ברי ורימונים למנה ראשונה, שתי תוספות עם הסטייק וקוקטייל חגיגי.

איפה: מיטבול - דרך המכבים 8, ראשון לציון
מתי: שני, ה-14 בספטמבר
כמה: 290 שקלים.

בלאקסטון


במסעדת בלאקסטון בקומת הקרקע של מלון אינדיגו יוגש תפריט חגיגי, שהורכב במיוחד לערב הראש של השנה. במזנון יוגשו מנות פתיחה דוגמת קרפצ'יו שייטל עגל עם בלסמי וקונפי שום; סלט אייסברג עם חבושים בויניגרט וטרגון וסלט עשבים עם פיצוחים ורימונים בוויניגרט יפני. בין העיקריות ניתן למצוא סלמון צרוב ברוטב סויה וקונפי גזר; סטייק עגל וירקות שורש; כרוב ממולא בבשר טלה עם אורז וצנוברים ומאפה שווארמה סייטן עם טחינה שומשום. לקינוח יוגש פרפה חלבה ושוקולד בלגי וסלט פירות ורימונים.

איפה: בלאקסטון - אהליאב 5, רמת גן
מתי: יום ראשון, מה-13 בספטמבר. 
כמה: 490 שקלים לסועד ו-350 שקלים לילד עד גיל 12.

#alt
בלב העיר. פטה כבד בבלאקסטון (צילום: יח"צ)

אדמה


מסעדת אדמה מארחת את הסועדים באווירה כפרית. בראש השנה יוגש תפריט מיוחד שכולל מנות מסורתיות דוגמת גפליטע פיש עם חזרת ומרק עוף, לצד סלט אנדיב עם סלק וגבינה כחולה (46 שקלים), קדרת עגל נימוח ברוטב יין (95 שקלים), קונפי שוק אווז ברוטב חמוציות (108 שקלים), טורטליני עם קרם שורשים ושום קונפי (52 שקלים) ואוסובוקו שוק טלה (105 שקלים). לקינוח יוגשו סורבטים וקראמבל תפוחים.

איפה: אדמה - מעלה הראשונים 8, זכרון יעקב
מתי: יום שני, מה-14 בספטמבר. 

#alt
ערב כפרי. שוק טלה במסעדת אדמה (צילום: אילן עמיחי)

עורכים ארוחת חג במסעדה? עדכנו אותנו במייל citymouse@mouse.co.il


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(24 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5