ראש השנה 2016: איפה אוכלים במסעדות?

יום שלישי 20 בספטמבר 2016 00:00 מאת: עכבר העיר

ארוחה שכולה מנות טלה, סעודת חג מרוקאית וגם אופציה לקפוץ לאסיה לערב אחד - כל הדילים וההצעות של המסעדות לראש השנה


ארוחת חג ללא מאמץ

(צילום: דניאל לילה)

פרסומת

ראש השנה הוא אולי חג שמח ליהודים, אבל קצת פחות ליהודים שצריכים לעמול במטבח שעות נוספות. ברוח ההתחלות החדשות, אמצו מסורת חדשה, ותרו על עמידה במטבח ופנקו את עצמכם בארוחה מושחתת באחת המסעדות בארץ, שתהפוך את החג לקצת פחות צפוף והרבה יותר שמח.

» ראש השנה 2016 - כל האירועים והמתכונים
» איזו עוגה הכי כדאי לקנות לחג?
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה?
» מדריך המתכונים לארוחת ראש השנה

אירועי ראש השנה 2016 מתעדכנים מדי יום. מומלץ לשוב ולבדוק

טשרניחובסקי 6



בביסטרו 'טשרניחובסקי 6', מזמינים אתכם לארוחת ראש השנה באווירה חגיגית ומשפחתית. בארוחה, אשר תוגש ביום ראשון, ה-2 באוקטובר, החל מהשעה 18:00, ייהנו האורחים מתפריט הכולל: תפוח בדבש, רימונים, מבחר מנות ראשונות, מנה עיקרית, קינוחים, סלסלת לחמים, שתייה קלה ויין הבית אדום ולבן. למנה ראשונה יוגשו לשולחן: גפילטע פיש וחזרת אדומה, כבד קצוץ עם בצל מטוגן בשמאלץ, קציצות פרסה ומבחר מנות ראשונות נוספות. למנה העיקרית ניתן יהיה לבחור בין צלי עוף בתנור ביין לבן, פלפלים ובצלצלים; ביף בורגיניון - בשר בבישול ארוך ביין אדום וירקות שורש; שוק אווז קונפי עם רוטב פורט ודבלים; פילה סלמון ברוטב לימוני מתקתק; ופילה דג בעגבניות שרי, יין לבן, צלפים, מרווה וזיתים. בין המנות האחרונות, שיוגשו למרכז השולחן, יהיו טארט שוקולד ועוגת גבינה. לצמחונים/טבעונים מציעים כאן ארוחה מתאימה, כולל דיזרט (רק ציינו זאת מראש בעת ההזמנה).

איפה: ביסטרו טשריחובסקי 6
מתי: 2 באוקטובר, החל מ-18:00
מחיר: 350 שקלים לאדם, כולל שתייה ויין ללא הגבלה.

ראש השנה בטשרניחובסקי 6
הכל ערוך ומוכן. טשרניחובסקי 6 (צילום: אנטולי מיכאלו)

סוהו



עזבו אתכם מגפילטע פיש - עמוק בפנים כולנו היינו רוצים לאכול את הדג שלנו ארוז אצה, קצת אורז מתקתק ועם חתיכת אבוקדו ומלפפון. במסעדת סוהו שבראשון לציון כבר מזמן הבינו שעם כל הכבוד למסורת, אוכל טעים זה יותר חשוב. בראש השנה יציעו לכם ארוחה עם הרבה מנות אסייתיות טובות, שיוגשו למרכז השולחן וללא הגבלה. בראשונות מציעים לכם (למשל) בודהה קאן פטה - כבד יפני בחמאה וליאן ברוטב סוכר דקלים, רימונים ויין; סלט שורשים ויאטנמי - גזרים צבעוניים, צנונית, כרוב אדום ולבן, צ'ילי חריף, מיקרו כוסברה וג'ינג'ר כבוש ברוטב ויניגרט אסיאתי; צ'יקן וואה - נתחי פילה עוף עטופים בציפוי אסיאתי על בסיס סויה; ואגרול טיוואני במילוי חזה עוף טחון, גזר, כרוב ונבטים על מצע של מגוון ירקות. בגזרת הסושי יגיעו לשולחן טייפון רול סוחף עטוף בסלמון צרוב, מיונז, טריאקי, שבבי בטטה ועירית במילוי טונה חריפה, מלפפון אבוקדו ובטטה; סאקורה רול אין סייד אאוט במילוי חסה, עירית, אבוקדו ואספרגוס, עטוף בבטטה בטמפורה ושברי בוטנים, ברוטב ספייסי סלק. לחובבי המוקפצים כדאי לנסות את הסאקורה אודון נודלס - קוביות סלמון צרובות על הגריל ומוקפצות עם אטריות אודון בקאריירוק, חלב קוקוס, בצל ירוק וסגול, פטריות, כרובית, שעועית ירוקה, ברוקולי, עגבניות שרי, בזיליקום, סויה ורוטב פטריות. בעיקריות אתם יכולים להתחיל להזיל ריר מעכשיו על צלעות כבש בלאדי על מצע עדשים שחורות; שיפוד ג'מבו פילה בקר במרינדת דבש, שום ושמן זית ועוד, שיוגשו עם תוספות של אורז מוקפץ עם עשבי תיבול, ביצה ובל ירוק; פירה; סטייק צ'יפס מתובל; ירקות מוקפצים בקארי. אם נשאר לכם עוד מקום בבטן, יזמינו אתכם לקינוחים של פרמידת קרם ברולה, פאדג' שוקולד, פבלובה או מלבי.

איפה: סוהו - משה בקר 15, אזור התעשייה הישן של ראשל"צ.
מתי: 2 באוקטובר 2016, החל מ-19:30
מחיר: 390 שקלים לסועד, 150 שקלים לילדים (4-12), חינם לילדים עד גיל 3. כל סועד יוכל ליהנות משתייה קלה חופשית ויין להרמת כוסית. הרשמה מראש בטלפון.

סאקורה רול של סוהו
סושי זה הכי יהודי. סאקורה רול של סוהו (צילום: איציק בראל)

אווה סאפי
 


המסעדה המרוקאית אווה סאפי (הכשרה) מזמינה אתכם לסעודה לכבוד חגי תשרי. במסעדה יוגש במהלך החגים תפריט ספיישל ממתכונים סודיים השמורים רק לחגים, של אמא סוליקה, הבשלנית. במנות המיוחדות: לביבות כרישה וירקות שורש (31  שקלים); צלי כתף בקר בבישול ארוך עם בצלצלים ושזיפים (88 שקלים); לשון בקר עם פטריות כמהין מרוקאיות - טרפש (88 שקלים); אוסובוקו טלה עם חבושים (138 שקלים); קציצות בקר וארטישוק (68 שקלים); תבשיל בשר ראש עם גרגירי חומוס ופלפלי שאטה שלמים ברוטב אדום מסורתי (68 שקלים).

איפה: Ewa Safi, השחר 8, תל אביב.
מתי: החל מה-29 בספטמבר עד ה-27 באוקטובר, בהתאם לשעות פעילות המסעדה.
מחיר: בהתאם למנות.

ראש השנה באווה סאפי
כל חג צריך משתה. ראש השנה באווה סאפי (צילום: גיא פרנקו)

אינדירה



מי אמר שבראש השנה חייבים לאכול גפילטע פיש? באינדירה, ההודית הוותיקה, יציעו סעודת חג בניחוחות הודיים, מלאי תבלינים חמים וצבע. למי שיגיע למסעדה בערב החג יוצע תפריט הודי אותנטי, שיורכב ממנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בראשונות יוגשו חלה מתוקה, תפוח בדבש, נאן קשמירי, רייטה (רוטב יוגורט מתובל עם מלפפון, בצל ועגבנייה) וחצילים בארטה - חציל מעושן ברוטב מתובל. בעיקריות מגישים באינדירה מיקס בשרים ועוף בגריל טנדורי (אפגני, זאפראני, טיקה), אורז קשמירי, אלו גובי - פרחי כרובית קוביות תפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים הודים וג'ינג'ר, סלט ירקות ונאן שום. בשביל דיזרט לא מוותרים כאן על עוגת דבש לצד קולפי, שהיא גלידה הודית מיוחדת עשויה מחלב ופיסטוק חלבי. שימו לב, הצמחונים והטבעונים שבכם יוכלו להמיר את המנה הבשרית באלטרנטיבה ללא מרכיבים מן החי.

איפה: אינדירה, שד' שאול המלך 4, תל אביב
מתי: 2 באוקטובר 2016
מחיר: 170 שקלים לסועד, 85 שקלים לילד עד גיל 7. יש להזמין מקום מראש. ניתן גם להזמין מתפריט המסעדה במינימום הזמנה של 170 שקלים לאדם. בהזמנה יש לתת פיקדון של 70 שקלים. במקרה של ביטול, הפיקדון ישמש כקרדיט עתידי במסעדה.

מיקס גריל הודי באינדירה
רציתם לטוס להודו בחגים? מיקס גריל הודי ב"אינדירה" (צילום: דן פרץ)

NG

מסעדת הבשר NG מנווה צדק מגישה ארוחת חג משפחתית בשיתוף עם תו האיכות "חי בריא", שדוגל בגידול בריא ומוסרי של מזון מן החי. בארוחה יוגש טלה מזן שרולה, זן ייחודי בעל בשר עדין, שגודל בחוות "מקנה דקל". בתפריט - 3 מנות טלה בליווי מגוון תוספות צבעוניות וקינוח: בשרים קרים מהמעשנת שלנו, סלט קטן וחרדל ביתי;  גריל טלה מראש לזנב - נתחי טלה על עצם (מהצוואר, הצלעות והשוק), צרובים על הגריל לצד רוטב מנטה; נתח שוק טלה צלוי שעות בתנור במייפל, בירה ורוזמרין; פונדנט שוקולד בפויקה.

איפה: NG - אחד העם 6, נווה צדק תל אביב.
מתי: 29 בספטמבר עד ה-27 באוקטובר
מחיר: 190 שקלים לאדם, מינימום זוג לארוחה

ספריבס של NG
מהחווה לשולחן. ספריבס טלה של NG (צילום: בן יוסטר)

ננוצ'קה


הגרוזינית-טבעונית של ננה שרייר פותחת את שעריה לראשונה לארוחת חג ללא שום מרכיב מן החי. התפריט של מסעדת ננוצ'קה מציע צלחת ראש השנה עשירה בירקות ופירות הארץ הכוללת: תפוח בסילאן, סלק, תמרים, קישוא, דלעת, שומר, מנגולד, כרישה וגזר, ראש כרובית (במקום ראש של דג). מנות הפתיחה יכללו כרובית ברוטב קרם אגוזים גרוזיני מעודן, מרק חמציצים, קציצות גפילטע פיש. במנות העיקריות תוכלו ליהנות מקציצות מנגולד ברוטב גרגירי חומוס וטרגון חמצמץ, ממולאים עם מגוון ירקות העונה, סטייק פטריית יער. לקינוח יפנקו אתכם בטארט תפוחים, מרק פירות העונה ורימונים, סופלה שוקולד עם גלידת קוקוס מעודנת. 

איפה: ננוצ'קה - לינלנבלום 30, תל אביב
מתי: 2 באוקטובר 2016
מחיר: 260 שקלים לסועד,  80 שקלים לילד (עד גיל 10). יש להזמין מקומות מראש.


שום דג לא נפגע במהלך הארוחה. גפילטע פיש טבעוני (צילום: דדי ליפשיץ)

ברסארי עין כרם



בברסארי המשובח שבעין כרם מבשלת השפית לירז שדה תפריט סגור לראש השנה. התפריט המיוחד כולל מנות ראשונות, עיקריות, קינוח זוגי ומים מינרליים ושתייה חמה חופשית לבחירתו של הסועד. ברשימת הראשונות תמצאו בין השאר מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין, קרפצ'יו וינגרט זעתר, רוזמרין ופרמזן; וקרבונרה פסטה שחורה שרימפס וקוויאר סלמון. בעיקריות אפשר לבחור בין פילה עגל עם קרם מדגסקר, אוסובוקו טלה עם פירה תפוח אדמה, פאייה פירות ים, זעפרן, אפונה ופרמזן, דניס שלם וריזוטו עשבי תיבול, מולים פופאי עם שמנת, תרד ואגוז מוסקט או ריזוטו פטריות פורטבלו, יער ופורצ'יני. לפינאלה תקבלו קינוח זוגי.

איפה: ברסארי עין כרם - המעין 15, עין כרם, ירושלים
מתי: 2 באוקטובר 2016
מחיר: 285 שקלים לסועד

ברסארי עין כרם קראמבל
גורמה באווירה ירושלמית. קראמבל זוגי של ברסארי עין כרם (צילום: אפיק גבאי)

עורכים ארוחת חג במסעדה? עדכנו אותנו במייל citymouse@mouse.co.il 


תגיות: ראש השנה
תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(25 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5