אוכל

עדכנו אותנו




סלט פסטה: כל המתכונים

יום ראשון 25 באפריל 2010 10:29 מאת: מתן אברמוביץ', עכבר העיר אונליין

לכבוד שבועות החלטנו לנסות ולהרחיב מעט את תפריט שולחן החג ולהגיש לכם מתכונים של סלט פסטה שכל אחד יכול להכין ובקלות



סלט פסטה קר לשבועות (צילום: מיכל בראל)

פרסומת

ארוחה חלבית היא עניין של חובה בשבועות ואמנם ישנם מאכלים קלאסיים ומסורתיים שמחזיקים היטב את תפריט החג, אך עם השנים נכנסה גם הפסטה אל מרכז העניינים ועם מזג האויר החמים רק מתבקש ליצור מאכל קריר וחלבי.

» מתכונים לשבועות: לכל הכתבות
»
מתכון עוגת גבינה: לכל הכתבות והמתכונים
»
מתכונים לחמניות גבינה: לכל המתכונים
» מתכונים חלביים: לחצו כאן

סלט פסטה קר הוא אופציה קלילה וקרירה למי ששואף לשלב פסטה בשולחן החג אך מעוניין להפוך אותה לחוויה מעט שונה מהרגיל. מדובר במנה שלא מצריכה יותר מדי עבודה ולמעשה, פרט לבישול הפסטה עצמה במים למשך מספר דקות מדובר בתהליך הכנה הדומה מאוד להכנת סלט רגיל. החיבור בין הפסטה לירקות ולגבינה הוא הטריק האמיתי שעושה את כל ההבדל.

פנינו ל'פסטה דלה קזה', מפעל להכנת פסטה איטלקית טרייה תוצרת בית, וביקשנו לדעת איך הם היו מכינים את הסלט שלהם. התוצאה, מתכונים ותמונות, כאן לפניכם. בתיאבון!

סלט פסטה עם קישואים, בזיליקום ופטה


רכיבים:

500 גרם פסטה קצרה
5 שיני שום כתושות
3 קישואים מוצקים חתוכים לפרוסות (ניתן להשתמש בזוקיני או בקישואים רגילים)
עלים מענף רוזמרין
150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות
מלח
פלפל שחור
שמן זית
10 עלי בזיליקום טריים קצוצים

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים, מערבבים עם 2 כפות שמן זית ומצננים היטב.
מטגנים במחבת עם שלוש כפות שמן זית את הקישואים ביחד עם השום והרוזמרין עד להשחמה.
מצננים היטב (ביחד עם השמן והמיצים בהם טוגנו).

מערבבים את הפסטה עם הקישואים, השום והרוזמרין ושמן הזית מוסיפים בזיליקום קצוץ ומתבלים במלח ופלפל.

לסיום, מוסיפים קוביות גבינת פטה מעל ומגישים.


(צילום: מיכל בראל)

סלט פסטה עם עגבנית שרי, זיתים ועדשים


רכיבים:

500 גרם פסטה קצרה
15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
100 גרם זיתים ירוקים משובחים מגורענים
100 גרם עדשים שחורות מבושלות ומצוננות
רבע בצל סגול פרוס לפרוסות דקות
עלים מ-4 ענפים של אורגנו טרי
100 גרם גבינת קשקבל חתוכה לקוביות 
שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

בישול העדשים: יש להשרות את העדשים במים פושרים למשך כ-20 דקות. לאחר מכן, מעבירים אותן לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך. מסננים את המים ומצננים.

הכנת הסלט עצמו:
מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן. מסננים היטב מהנוזלים, מערבבים עם 4 כפות שמן זית ומצננים היטב.

כאשר הפסטה קרה, מערבבים בקערה את הפסטה עם יתר המרכיבים.

מתבלים במיץ הלימון, במעט מלח ופלפל שחור ומגישים. 


(צילום: מיכל בראל)

» מתכונים לשבועות: לכל הכתבות
»
מתכון עוגת גבינה: לכל הכתבות והמתכונים
»
מתכונים לחמניות גבינה: לכל המתכונים





תגיות: מתכונים לשבועות, מתן אברמוביץ', שבועות 2010

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5