פסטה, אבל לא רק: שבועות בניחוח איטלקי

יום שלישי 27 במאי 2014 08:27 מאת: מתן אברמוביץ', עכבר העיר

לזניה, פיצה וריזוטו: את שבועות השנה תוכלו לחגוג עם מתכונים איטלקיים מושלמים. קפצנו לבשל עם השפית מאיה לביא ממסעדת גוסטו וחזרנו עם ארבעה מתכונים מארץ המגף


ארוחה חלבית לשבועות (צילום: מתן אברמוביץ')

פרסומת

ארוחת החג של שבועות היא תמיד סוגיה מבלבלת. כולם יודעים שמדובר באירוע חלבי לחלוטין ועל כן גם נערכים בהתאם, פשוט כי התפיסה הרווחת היא שקשה להגיע לרמת ארוחה ניאותה כאשר בשר לא מעורב בעניין. מכאן קצרה הדרך למצב בו כל אחד מנסה להפתיע ולחדש ולהוכיח שהוא דווקא כן מצליח להתעלות וליצור ארוחה שתיזכר.

אנחנו דווקא מאמינים שהמנות הבסיסיות מנצחות כאן ושקלאסיקה נוצרה על מנת להישאר. מתוך התפיסה הזו, ועם רצון עז להוציא את המיטב מכל מנה, פנינו אל השפית מאיה לביא ממסעדת 'גוסטו' וביקשנו ממנה ללמד אותנו איך יוצרים שולחן איטלקי חלבי ומשובח.

» מתכונים לשבועות - לחצו כאן
» מתכונים לעוגת גבינה - לחצו כאן

» סלט פסטה קר
 - לחצו כאן

התוצר הסופי הוא מתכונים פשוטים להכנה, שניתן בקלות ליצור בכל מטבח ביתי, אך עדיין ירשימו ויחוסלו באופן מיידי מהצלחת. התמונות, הרכיבים ואופן ההכנה – כולם כאן ולכם רק נותר להתחיל בחגיגה:

לזניה גבינות



רכיבים:
חבילת עלי לזניה
 2 חצילים טריים
 3 כדורי מוצרלה באפלו
6  עגבניות בשלות
50 גרם גבינת כחולה
8-10 עלי בזיליקום
ענף טימין
מלח ופלפל

אופן הכנה:
פורסים את החצילים לרצועות דקות ומסדרים בתבנית אפיה. מזלפים מעט שמן זית מעל, מפזרים טימין , מלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות עד שהחצילים מעט משחימים.

בינתיים פורסים את העגבניות ואת גבינת המוצרלה ומכינים את הבשמל (מתכון בהמשך).

 פורסים בתבנית את עלי הלזניה, מניחים מעליהם שכבת חצילים, מעליהם פרוסות מוצרלה, פרוסות גבינה כחולה, פרוסות עגבנייה, בזיליקום ומעט פרמזן.
מעל הכל יוצקים מעט מהבשמל וחוזרים על השכבות עוד 3 פעמים.
מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ- 45 דקות בחום של 180 מעלות.

רכיבים לרוטב בשמל:
 300 מ"ל חלב  (2 כוסות)
 עלה דפנה
55  גרם חמאה
3  כפות קמח
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת
מלח, פלפל לבן

אופן הכנה
:
1. מחממים בסיר קטן יחד את החלב ועלה הדפנה, ומסננים כדי להפטר מהעלה.
2. ממיסים בסיר קטן נוסף את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת עם מרקם אחיד ומערבבים עוד כדקה.
3. מסירים את הסיר מהאש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב המסונן.
4. מחזירים את הסיר לאש ומניחים על להבה בינונית נמוכה ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ועד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את הפרמזן המגורדת ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומורידים מהאש.

» לזניה גבינות - לחצו כאן לגרסת הדפסה


(צילום: מתן אברמוביץ')

פיצה איטלקית עם תערובת גבינות, ארטישוק, בצל סגול וזיתים


רכיבים:

לבצק:
5 כוסות קמח
6 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר/או 2 כפות דבש
חבילה שמרית

לפיצה:
250 גר' גבינת מסקרפונה
250 גר' גבינת ריקוטה
150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
1 ארטישוק חתוך לרבעים
חצי בצל סגול פרוס דק
7-9 יח' זיתי קלמטה
אורגנו טרי

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד.
2. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד  להיווצרות מרקם הומוגני. לאחר מכן ממשיכים לערבב ומוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
3.מניחים את הבצק בקערה ומכסים עם מגבת לחה למשך חצי שעה עד שעה עד שהבצק מכפיל את גודלו.
4. לאחר שהבצק תפח יוצרים ממנו כדורים מעט יותר גדולים מכדור טניס, ומניחים אותם בתבנית. את התבנית מכסים במטלית לחה ומניחים שוב להתפחה של כשעה עד להכפלת גודל הכדורים.
5. לאחר ההתפחה, מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הכדורים באופן אחיד לצורה של עיגול גדול. במהלך הרידוד יש לסובב את הבצק ולהפוך אותו על מנת לקבל בצק אחיד ונטול אויר.
6. יוצרים מהבצק עיגול גדול (ניתן לקנות בחנויות של מוצרי מטבח מקצועי רשת של פיצה עגולה ולהניח את הבצק על הרשת ולחתוך את הקצוות בהתאם).

הכנת הפיצה:

1. מערבבים את המסקרפונה והריקוטה יחד, מוסיפים מלח ופלפל ומורחים שכבה דקה על הפיצה.
2. מפזרים גבינה מוצרלה מגורדת,  את הבצל, הארטישוק, האורגנו והזיתים ומכניסים לתנור בטמפרטורת מקסימום ואופים למשך 15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והבצק קריספי אך לא שרוף.

» פיצה איטלקית עם תערובת גבינות - לחצו כאן לגרסת הדפסה


(צילום: מתן אברמוביץ')

סלט מוצרלה עם אבוקדו, זיתים שחורים, עגבניות ובצל סגול


רכיבים:
כדור מוצרלה באפלו
1 אבוקדו
חצי בצל סגול פרוס לפרוסות
6 יח' זיתי קלמטה
4  עגבניות מיובשות פרוסות לרצועות
עגבנייה טרייה חתוכה לשמיניות (ללא הגרעינים)
1 לימון
שמן זית

אופן ההכנה:
1. פורסים את האבוקדו, העגבניות המיובשות, העגבניות הטריות ובצל הסגול .
בוצעים את כדורי המוצרלה ומערבבים הכול בקערה.
2. מוסיפים את הזיתים ומתבלים עם מלח, פלפל, אורגנו, שמן זית ומיץ לימון.

» סלט מוצרלה עם אבוקדו, זיתים שחורים, עגבניות ובצל סגול - לחצו כאן


(צילום: מתן אברמוביץ')

ריזוטו פיטריות ואפונה ירוקה



רכיבים:

לאורז:
שקית אורז ריזוטו ארבוריו
1 בצל לבן קצוץ דק
חבילת פיטריות שמפנין
חבילת פיטריות יער
כוס אפונה קפואה
4 כפות חמאה
50 גר' גבינת פרמזן
כוס יין לבן

לציר הירקות :
2 גזרים
בצל
כרישה
2 עלי דפנה
מלח ופלפל
זר פטרוזיליה

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת ציר הירקות: מכניסים את כל הירקות לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך כ-  45 דקות. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזל.

מטגנים בסיר את קוביות הבצל עם 4 כפות שמן, מוסיפים את הפטריות (פרוסות) ואת האורז ומערבבים היטב.

מוסיפים את היין הלבן ומערבבים היטב עד לאידוי של כל הנוזלים ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה בכל פעם מצקת של ציר ירקות ומערבבים היטב שהנוזלים מתאדים. רגע לפני שהנוזלים מתאדים מוסיפים כף מצקת נוספת של ציר הירקות.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם וכשהאורז כבר רך, לקראת ההגשה מוסיפים את החמאה ואת האפונה ומערבבים בזהירות. זורים מעל את הפרמז'ן ומגישים.

» ריזוטו פיטריות ואפונה ירוקה - לחצו כאן לגרסת הדפסה


(צילום: מתן אברמוביץ')

» מתכונים טבעוניים לשבועות


תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(1 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את הכתבה

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5